Ρε η μπαντα σκοτωνει, ξερει τι κανει ο Axl.
Rush
Slash εσπειρε. Παρτι μουντ σε ολη τη συναυλια. Χαμηλα ο ηχος. Αξλ το παλεψε με πολλη ζεστη. Αυριο ταξιδευω και ειναι σχεδον 3. Μου αρεσαν οι Last Inter οσο ακουσα και παρατηρησα. Νταφ μορφαρα. Civil War ανατριχιλια ως το τελευταιο δευτερολεπτο. Τα λεμε τις επομενες μερες.
Cheers @Chaos, αλλα εξαφανιστηκαμε λες και ημασταν οι Χουντινιδες. @Sh_Wo_f εσυ φταις για ολα
Οχι μονο εσυ. Αλλα ειναι αργα τωρα, αλλη στιγμη.
Βλέπω μεγάλη αποθέωση και σας χαίρομαι ειλικρινά, αλλά ας γίνω εγώ ο party pooper
Αρχικά να πω ότι οι GnR είναι μάλλον χαλαρά στις 10 αγαπημένες μου μπάντες και ήταν μεγάλο απωθημένο
Όταν έκλεισα κερκίδα ( λόγω γκρίνιας κολλητού - καλά κάνω και πηγαίνω μόνος μου ) είχα αποδεχτεί ότι αφενός δεν θα βλέπω καλά , αφετέρου δεν θα εισπράττω παλμό … Τελικά δυστυχώς αυτά τα δύο έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο πώς βίωσα το λάιβ
Πάμε λοιπόν i
Ο ήχος εκεί που καθόμουν ( θύρα 31 ) , είχε θέματα . Μεγάλες αυξομειώσεις έντασης ειδικά στα φωνητικά του Άξελ , όπου ξαφνικά γινόταν τόσο δυνατά που έθαβαν τα όργανα
Υπήρχαν σημεία που δεν καταλάβαινα καν τα τραγούδια μέχρι να φτάσουν στο ρεφρέν ( mr. Brownstone , Pretty tied up , Rocket Queen )
Δεν ξέρω που καθόταν ο καθένας ούτε τι ακουγε oυτε πως το βίωσε . Εγώ βρήκα τον Άξελ παρά πολύ κακό και μου χάλασε τη φάση
Επίσης προσωπική λοξά , κομμάτια επιπέδου rocket queen είναι αλητικοι δυναμίτες δεν χρειάζονται τζαμαρισμα
Τιμή και δόξα στον Duff για τα υπέροχα φωνητικά του και όλη την παρουσία του
Slash θεός , υπέροχο παίξιμο και εξαιρετικός ήχος κιθάρας όταν υπήρχε σωστό equaliser . Πολύ σπουδαίος, ανέβασε το λαιβ επίπεδο
Ασχέτως των όποιων αρνητικών βρήκα μόνο εγώ μάλλον , είδαμε και ακούσαμε την μεγαλύτερη χαρντ ροκ μπάντα εβερ ( ΓΙΑ ΜΈΝΑ ) . Επίσης και πιο σημαντικό, τα κομμάτια τους είναι τόσο bigger than life , τόσο υπέροχα που είναι πλέον ανώτερα και από τους δημιουργούς τους
Δλδ δε γίνεται να μη νιώσεις με Estranged, Civil War , Knocking on Heaven’s Door, Patience, Paradise City, Jungle , Nightrain , Live and Let Die , You could be mine, November Rain…τέτοια έπη και νεκρός να είναι ο άλλος θα συγκινηθείς, θα νιώσεις πράγματα ρε παιδί μου
Μεγάλη μπάντα, υπερβολικά μεγάλη
45-50 χιλιαδες ειχε
Ό,τι είπε και το παιδί που ήμασταν παρέα…ήμασταν και μεις κερκίδα (ήταν η μόνη μας επιλογή) και δεν εισπράξαμε την ενέργεια (επαγγελματισμό, ναι) που λες. Τη φωνή του Άξελ την περιμέναμε μάλλον χειρότερη, οπότε δεν ενοχληθήκαμε ιδιαίτερα, όμως η ορατότητα και ο ήχος ήσαν μέτρια. Ευτυχώς, οι μουσικοί έσωσαν την κατάσταση,ήσαν αψεγάδιαστοι και ανέβασαν πολλά επίπεδα το λαιβ. Αξιοθαύμαστο που στα 60+ καταφέρνουν να παίζουν γεμάτα 3ωρα χωρίς να ρίχνουν την επίδοσή τους, εγώ, με τα μισά+ τους χρόνια, στα μισά της συναυλίας ένιωσα ότι παραδίδω πνεύμα (τε και σώματι ;p).
Ε και εγώ έφταιγα. Το λυκάκι πάντως το είδα άλλη μια φορά μετά
Δυστυχώς η φωνή πήγαινε και ερχόταν ακόμη και στο ίδιο κομμάτι. Είχε όμως τόση ενέργεια, κινητικότητα και ωραία αύρα γενικά ( ποιος, ο πάλαι ποτέ ξινός και αντιπαθής) που αντιστάθμισε κάπως την εκάστοτε ( συχνή) φωνητική ανεπάρκεια. Εγώ που δεν είμαι και μεγάλος φαν πέρασα πάρα πολύ ωραία, φαντάζομαι αυτοί που κόβονται για την μπάντα.
Και τρεις ώρες live με σετλισταρα τώρα, κανεις και πoτε εν ετει 2023. Με τα γενικά trends αν έπαιζαν δύο ώρες πάλι τίμιοι θα θεωρούνταν. Μπράβο. Οχι, πολλά μπράβο
Εγω παντως σχεδον εκλαψα οταν το παιξανε, οριακα το διαχειριστηκα. Τεραστιο επος και ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Slash.
Γυρνωντας κυριολεκτικα ολη την αρενα, ο ηχος ηταν απο μετριος εως κακος. Απ τους χειροτερους ηχους headliner φετος τοσο σε μιξ οσο και σε ενταση/καθαροτητα. Δε γινεται να πηγαινουμε σε hard rock live και να μην ακουμε τα οργανα για να βγει με το στανιο η φωνη προς τα εξω…
Πωπω, φανταστείτε να ήταν ακόμα ο Clairvoyant εδώ, μ’ αυτά που γράφετε για τα 3-ωρα ανά post θα διαβάζαμε για τους Messa.
Κι εμείς βρεθήκαμε ξανά μετά, αλλά άσε με να της ρίξω το φταίξιμο κι ας μην φταίει
Κάποια στιγμή, στην αρχή ακόμα, πήδηξε μέσα στην αρένα ένας σεκιουριτας και πήρε από ένα παιδί ένα πανό. Είδε κανείς τι έγραφε; Δεξιά όπως κοιτάμε τη σκηνή , περίπου 20 μέτρα από το καγκελο
Πολύ καλό live. Θα το έβαζα αβίαστα στην ίδια κατηγορία με ac/dc το 2009.
duf/slash αναμενόμενα εξαιρετικοί και με γνήσιο rock χαρακτήρα. απλά άψογοι.
Τον fortus να είμαι ειλικρινής ούτε τον είχα προσέξει μέχρι χθες. θεωρώ ότι είναι μία μορφή που ταιριάζει απόλυτα στους guns τόσο σε παίξιμο όσο και σε στιλ. Επίσης άψογος (λέτε να σκάσει στους sisters σημερα ? 2 στάσεις μετρό από το Μ. Βρετανία είναι η τεχνόπολη).
Για τον axl τι να πω; Όπως και οι περισσότεροι τον περίμενα πολύ χειρότερο και ευτυχώς διαψεύστηκα.
Είχε αυξομειώσεις η απόδοση του. πχ το rocket το έθαψε, το live and die το απογείωσε κλπ . Αλλά σε γενικές γραμμές το πρόσημο ήταν όντως θετικό (χωρίς καμία διάθεση να του χαριστώ)
Είχε και πολλές κορυφές η συναυλία (λογικότατο αφού μιλάμε για 3 ώρες) ας πω μόνο 2 : nightrain (κουνήθηκε το συμπαν) και estranged (πραγματικά συγκινήθηκα - εάν δεν θαβόταν και η κιθάρα slash α ρε ηχολήπτη…) .
Πολύ καλά πέρασα και με τα outsiders (down on the farm/reckless life , τα 2 καινούργια και το stooges με φωνητικά duff), που για μένα ήταν το αλατοπίπερο της συναυλίας. Δεν θα πέρναγα το ίδιο καλά με ένα σετλιστ best of ,σε καμία περίπτωση
Για αρένα που ήμουν ο ήχος ήταν πολύ καλός. δεν έχω κανένα ουσιαστικό παράπονο.
Η διοργάνωση έδειξε σημάδια βελτίωσης, διόρθωσε κάποια λάθη, παραμένουν άλλα (χρειάζονται περισσότερα ταμεία με μάρκες, τα γνωστά καπάκια, 5 € η χειρότερη μπύρα που κυκλοφορεί αλλά οκ αυτό γίνεται παντού πάντως - βάλτην τουλάχιστον 4 !!)
ο κόσμος οκ , πολύ οικογένεια πολλά παιδάκια (δεν το λέω για κακό, αντιθέτως). δεν έκοψα πολλούς ξέμπαρκους (σε αυτό συνέβαλε και ο καύσωνας - δεν κουβαλιέσαι να ακούσεις μόνο 2-3 τραγούδια με 40 βαθμούς). Για να καταλάβουμε τη διαφορά πάντως, μπορώ να πω ότι το 93 στο paradise city στη μισή και πλέον αρενα είχε τρέλο mosh pit.
Εν κατακλείδι ο καύσωνας ηττήθηκε, το rock νίκησε
Παρα πολύ ωραία βραδιά χτες, ακούσαμε ύμνους από μια καλοκουρδισμενη και κεφατη μπάντα, απολαυστικό 3ωρο που προσωπικά με άφησε να θέλω κι άλλο, παρά την κούραση και τη ζέστη.
Στα πιο επιμέρους, το στοίχημα ήταν σε τι μερα θα βρεθεί ο Axl, αφού όλους τους υπόλοιπους προσωπικά δεν “τους φοβομουνα” καθόλου, είναι μηχανή η μπάντα. Η φωνή του Axl λοιπόν ήταν κάπως καλύτερη των (αρκετά χαμηλών) προσδοκιών, σε σημεία που δεν χρειάζεται πολλή ένταση ή που είχε “αναλαμπές” ήταν έως και πολύ καλός, στο περισσότερο live βέβαια μέτριος, αλλά αξιοπρέπης, και πάρα πολύ κεφατος. Βοηθούσαν πολύ και τα δεύτερα του Duff (πολύ ωραίος και στα lead) και της εξαιρετικής Melissa.
Ο ήχος ήταν λίγο “κυκλοθυμικός”, σε σημεία καταπληκτικός, σε αλλά ομως (υιοθετώ λόγω αυξομειώσης εντάσεων για να βοηθηθεί ο Axl?) πιο μέτριος. Σε κάποιες φάσεις ήταν αρκετά χαμηλά, αλλά μετά έφτιαχνε. Overall μια χαρά πάντως. Ήμουνα κεντρικά και καμιά 15-20αρια μέτρα από τη σκηνή.
Ο Duff ήταν καταπληκτικός, ο Fortus μεγάλος παιχταρας και αυτός, όπως όλη η μπάντα, και ο Σλας ΘΕΟΤΗΤΑ. Τον είχα δει άλλη μια φορά μόνο, το 12 στο Ozzy and friends στη Μαλακάσα,που και εκεί ήταν εξαιρετικός, αλλά χτες, γαμω την Παναγιά των Παρισίων, χορτάσαμε σολαρες ανεπανάληπτες και ξεχειλωμενες, με την καλύτερη έννοια πάντα.
Το σετλιστ ήταν ονειρικό, είχε πάρα πολλούς από τους ύμνους που όλοι θέλαμε να ακούσουμε, είχε και τις εκπλήξεις του, μια διαρκεια που όπως έγραψε ο φιλτατος @Ixnay θύμιζε live του πολύ μακρινου παρελθόντος. Τα δικά μου highlights η είσοδος με το it’s so easy, το double talking jive με τις σολαρες του, η εκτελεσαρα του estranged, το you could be mine, το πολύ δυνατό live and let die, η έκπληξη του down on the farm, η διαδοχική τρομπονοβεντουζατη μέθεξη (trademark @Curehead ) των sweet child/November rain με κάπου εκεί κοντά το θεϊκό civil war και τα πάρα πολύ δυνατά nighttrain και paradise city με το πανέμορφο patience ενδιάμεσα.
Σαν διοργάνωση μέτρια, όπως έχουμε συνηθίσει από τη συγκεκριμένη ομάδα (αρνητικό highlight η βρύση που έβγαζε νερό με το σταγονόμετρο).
Το κοινό σε φάσεις ήταν πολύ εκδηλωτικό, σε άλλες αρκετα χλιαρό. Αναμενόμενα, και επειδή όλες αυτές οι δεκάδες χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν χτες στο ΟΑΚΑ δεν είναι όλοι φανατικοί των GnR, οι εκδηλώσεις ήταν πολύ πιο έντονες στα πασίγνωστα κομμάτια που παίζει το ραδιόφωνο, και πιο χαλαρές στα λιγότερο πασίγνωστα.
Overall μια καταπληκτική βραδιά και μια τρομερή μπάντα που άφησε αναμνήσεις από αρκετές συγκλονιστικες στιγμές.
Ρε για το Patience που είναι κομματάρα και ήταν η καλύτερη εκτέλεση του χθεσινού set γιατί δε λέει κανένας; Ακουστικές κιθάρες, παραλία ΟΑΚΑ, σφυρίγματα, το είπε και σωστά όλο ο Axl… Για 'μένα από τις καλύτερες στιγμές χθες.
Δεν με διαβάζεις προσεκτικά φιλτατε
Όντως είναι από τα κομμάτια που στην τωρινή φωνή του ταιριάζουν καλύτερα και το είπε εξαιρετικά
Κιθαριστικά και μόνο, μου έδωσε την εντύπωση πως είναι καλύτερος τεχνικά και πιο “καθαρός” από τον Σλας. Αλλά ο Σλας είναι Σλας…
Πολύ καλό και το patience και το november υπερπαραγωγή
Επίσης να πούμε ότι οι κιθάρες στο u could b mine ήταν η πεμπτουσία αυτού που εγώ θεωρώ hard rock
δεν περίμενα ποτέ ότι σε μία μη μεταλ συναυλία θα εξαντληθώ τόσο πολύ
Τεχνικά είναι καλύτερος σε όλα από τον Slash, αλλά ο Slash έχει γράψει ύμνους και αυτό είναι που μένει στο τέλος.
Επίσης, προς τιμήν του, είδα που σχολίασε μια δήλωση του Nuno Bettencourt που έλεγε ότι ως κιθαρίστας της Ριάννα αυτά που παίζει στην περιοδεία δεν παίζονται εύκολα από την πλειοψηφία των συναδέλφων του - ούτε και από τον Slash. Φαντάζομαι το είπε περιπαικτικά.
Με τον Fortous να απαντάει το παρακάτω:
“I have to respectfully disagree. Nuno Bettencourt is one of the greats, for sure. However, there is very little Slash couldn’t do on guitar (if he wanted to). I toured with Rihanna prior to Nuno and I’ve spent a lot of time playing with Slash. This gig wouldn’t be a struggle for him.”
@RiderToUtopia έχεις δίκιο, με συγχωρείς, το σκεφτόμουν όλο το βράδυ και ήρθα με φόρα όπως ο Τσίπρας και έφαγα τα μούτρα μου!
Πηγα με χαμηλές προσδοκίες και μπορω να πω οτι περασα πολυ ωραια , και μονο που με 40 βαθμούς έπαιξαν 3 ωρες εχουν τον σεβασμό μου.
Γενικά ειναι μπαντα που δε νιώθω, δηλαδή και τα μεγάλα τραγουδια τους μου φαίνονται απλα καλα . Τίποτα ανατριχιαστικο.
Να πω ωστόσο οτι η διοργάνωση μου φανηκε πολυ σοβαρή αυτή τη φορά, μας άφησαν και τα νερά μας να παρουμε μέσα. Πάντα τέτοια.