GUNS N' ROSES Jul 22, 2023 Olympic Stadium

Προσωπικό κανένα κομμάτι δε με χάλασε, ακόμα και τα λιγότερο αγαπημένα μου. Τα είδα ως μια ευκαιρία να ξεκουραστώ, χωρίς όμως να φύγω από το κλίμα της συναυλίας… Απορία: Κάποτε ο Steve Harris έλεγε ότι είναι πολύ δύσκολο να προσθέτουν ή να αφαιρούν τραγούδια κάθε βράδυ από το setlist τους, γιατί είναι όλα ρυθμισμένα στην εντέλεια με το φωτισμό κλπ. Οι Guns πώς το κάνουν; Και δε μιλάμε για 1 ή 2 κομμάτια μόνο… Επίσης: Σε τι διαφέρουν οι GnR από σπουδαία συγκροτήματα που έχουν 20+ δίσκους στο ενεργητικό τους, αλλά στις συναυλίες τους αναλώνονται σε 4-5 μόνο από αυτούς; (Μιας και γράφτηκε σε σχόλιο στο άρθρο του Rocking ότι πρέπει να αποσυρθούν, γιατί αναπαύονται στις δάφνες του παρελθόντος…)

2 Likes

Floyd κιετς η φάση δηλαδις :rofl:

Ε ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ GUNS ΓΑΜΑΝΕ!

2 Likes

Γιατί η διασκευή των stooges με duff στα φωνητικά δεν γάμησε ;
Τι χαζομάρες είναι αυτές ; Ναι παίζουν 3 ώρες, ναι έχουν να παίξουν 30 χρόνια στην Ελλάδα (εννοείται δεν μετράω το 2006 χωρίς slash , δεν υπάρχουν guns - αποδείχθηκε και προχθές περίτρανα) και πάλι δεν μας άρεσε διότι ήταν “πολύ” , go figure …

Αμ εδώ
Η επιστροφή των Guns 'N Roses στην Ελλάδα ήταν ταυτόχρονα και ένα νοσταλγικό αντίο
που τους έβγαλε και στη σύνταξη, τους έδωσε και τα ένσημα και τους έκλεισε στο γηροκομείο ;
κριτική συναυλίας που καταλήγει να σου πει, “πηγαινε σε άλλα συγκροτήματα” αν θέλεις να δεις λαιβ.
δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά
άραγε το 2005 οι BLACK SABBATH τι ήταν αν όχι nostalgia act ? ή μήπως ήταν νεότεροι ; ή μηπως βγάλανε δίσκο ;
Μέσα ήμουν, γαμάτα ήταν και κανείς δεν ασχολήθηκε ποσό ετών ήταν οι sabbath ή ότι δεν έχουν νέο δίσκο.
και για να μην πάω μακριά, εν έτη 2023 έπαιξαν ξανα οι dpurple/saxon ?
δεν είδα αντίστοιχες προβλέψεις για συνταξιοδότηση

3 Likes

Οριοθέτησε το «καποτε»! Αν το είπε στα 90s ισχύει. Και ο Ulrich το είχε πει όταν άρχισαν να αλλάζουν ριζικά το σετ λιστ τους από βράδυ σε βράδυ. Είπε πως στις προηγούμενες περιοδείες δεν είχαν δυνατότητα να το κάνουν λόγο παραγωγής, φωτισμού κοκ.

Πλέον είναι θέμα προτίμησης της μπάντας.

2 Likes

Κάποτε= Μέσα στην προηγούμενη δεκαετία. Βέβαια οι Guns ακόμα και στα 90ς αλλά και στα 80ς προσθαφαιρούσαν κομμάτια στο setlist.

1 Like

Βλεπω αναφερονται αρκετα συχνα οι maiden εδω για καποιο λογο. Αρχικα, για τους πυρσους και τον Dickinson που εχει δημιουργησει μεγαλο κομπλεξ σε ορισμενους για να τον μνημονευουν ενα χρονο μετα, τα γεγονοτα μιλουν απο μονα τους. Πλεον, οι διοργανωτες εχουν αρχισει και παιρνουν στα σοβαρα αυτην την αηδια και σκεφτονται την ασφαλεια των πελατων τους (λιγο), ενω μεχρι και ο Θανασης Παπακωνσταντινου που ειχε χρησιμοποιηθει ως αντιπαραδειγμα περσι (για ονομα του θεου), φετος το καταδικασε. Ξερω ειναι δυσκολο να περιοριστει η αντριλα και η καυλα για τη μοστρα σας με τους πυρσους, αλλα τι να κανουμε, θα σας περασει καποτε.

Δευτερον, περι σετλιστ, ρισπεκτ για την 3ωρη διαρκεια που ειναι κατι πολυ δυσκολο ιδιαιτερα αν λαβει κανεις υποψιν και την ηλικια της μπαντας. Οσο για την προσθαφαιρεση κομματιων, δεν εχω ιδεα ποσο συχνα το κανουν οι GnR, ομως για το show που δινουν οι Maiden ειναι σχεδον αδυνατον να γινει. Δε μιλαμε μονο για το φωτισμο, αλλα και για τα backdrops που αλλαζουν σε καθε κομματι σχεδον και για ολα τα εξτρα που κανουν, πχ φετος στο heaven can wait εχουν ολοκληρη ιστορια με duel μεταξυ του Eddie και του Βruce που πυροβολουν ο ενας τον αλλον και η υπολοιπη μπαντα στεκεται σε συγκεκριμενα σημεια.

Θα πειτε οκ, ας μην αλλαζουν backdrops ή οτιδηποτε, το θεμα ειναι ομως και τι θελει να παρουσιασει η καθε μπαντα. Οι GnR εχουν ενα πιο χυμα και αλητικο υφος και υποθετω δεν τους ενδιαφερει οσο τον Harris να βγουν ολα με ενα συγκεκριμενο τροπο. Αλλο παραδειγμα, οι Dream Theater οσο ειχαν τον Portnoy αλλαζαν σχεδον εξ’ολοκληρου το σετλιστ καθε βραδυ, κατι που ηταν γαματο για τους die-hard fans, ομως οπως παραδεχτηκαν τα υπολοιπα μελη οταν εφυγε ο Mike και αρχισαν να εχουν σταθερα σετλιστς, ηταν πολυ πιο βολικο για αυτους για ευνοητους λογους και φυσικα τους επετρεπε να βελτιωνονται απο λαιβ σε λαιβ, κατι που ισχυει και για τους maiden προφανως αφου πλεον ρολλαρει καλυτερα το νεο σετλιστ σε σχεση με τις πρωτες εμφανισεις.

Τριτον, πραγματικα δεν καταλαβαινω απο ποια αποψη η παραγωγη του show των GnR ειναι μεγαλυτερη απο maiden οπως γραφτηκε παραπανω, εχοντας δει και το περσινο τους λαιβ στον ιδιο χωρο, ας εξηγησει καποιος να μαθουμε και εμεις.

Τεταρτον, δεν θα το ανεφερα, αλλα μια που σας αρεσει η αντιπαραβολη με maiden, θεωρω ιδιαιτερα αστειo το πως προσεγγιζεται ο Axl φετος, σε σχεση με την περσινη αντιμετωπιση του Dickinson. Aπο την μια εχουμε μια φωνη σαν του Μικυ Μαους να στεκεται εμποδιο και να κανει ορισμενες τραγουδαρες να μοιαζουν με παρωδια, ομως διαφορες δικαιολογιες δινουν και παιρνουν, οπως οτι τρεχει πανω κατω, εχει ενεργεια, τα δινει ολα, παιζει 3 ωρες, ειναι 60+ και δεν ξερω τι αλλο. Μηπως να μην επαιζαν 3 ωρες πχ και να εβλεπαν τι μπορει να γινει μηπως και βγει αξιοπρεπως κανενα κομματι στα φωνητικα;

Απο την αλλη, περσι ειχαμε τον Bruce ο οποιος οντως εκανε καποια λαθη και φανηκε να ειναι καπως κουρασμενος και σχολια περι συνταξης κλπ. εδιναν και επαιρναν. Φετος βεβαια, βγαινει και τους κατουραει ολους για την πλακα του, τραγουδωντας απαιτητικα κομματια τα οποια παρα την ηλικια του τα λεει οπως ειναι στο δισκο σχεδον και ενταξει μωρε με τον γεροπαραξενο τωρα, σιγα μην του δωσουμε και κρεντιτ. Επισης, το τρεξιμο επι σκηνης για τον Bruce ειναι αρνητικο γιατι δεν εχει ανασες, αλλα για τον Axl λογος για επιβραβευση. Αντε βγαλε ακρη μετα.

11 Likes

Μεγάλη καρδούλα γι’αυτό.

Λογικό μου φαίνεται.
Τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Δεν μπορώ να πω είμαι περιεργος πως θα παει αυτό .

Αν τα χερια τους ειναι δεμενα των καημενων των maiden ν αλλαζουν λιγο το σετ λιστ εδω κ εκει λογο των μπακντροπς ας μην…χρησιμοποιούν μπακντροπς λεω εγω τωρα με τον τροπο που σκέφτομαι να βοηθησω θελω δε ξερω αν μας διαβάζει κ ο Χαρις.

1 Like

Αυτο ή δεν το διαβασες ή κατι αλλο παιζει, δεν ειπε κανεις οτι ειναι δεμενα τα χερια τους, δεν γουσταρουν να αλλαζουν το σετλιστ για μια σειρα απο λογους. Σε καποιους αρεσει, αλλοι προτιμουν την πιο χυμα φαση των GnR πχ. Eιναι τι θελει η μπαντα να κανει και τι γουσταρει ο οπαδος. Εσυ λογικα φτανεις μεχρι το ΓΙΑΤΙ ΟΙ GUNS ΓΑΜΑΝΕ, ok δεν υπαρχει θεμα.

2 Likes

Ναι οχι κανενα θεμα αφού κ οι Maiden γαμανε.

1 Like

Έχει υπερβολές αλλά άμα δεν ήσουν ποτέ φανμπόης κάπως έτσι θα τα γραφες και εσύ και εγώ

1 Like

ήταν ό,τι έπρεπε ώστε να φύγω από την θέση μου , να πάω στο merch να πάρω το μπλουζάκι μου και το μπρελοκάκι - ανοιχτήρι μπύρας :rofl: :rofl: ανενόχλητος , να πάρω 2 μπύρες και να γυρίσω κύριος να ακούσω το ΕΠΟC Civil War :stuck_out_tongue:

Μακάρι να το έκανα στο absurd αλλά δεν ήξερα 100% το σετλιστ και τη σειρά του

και οτι δεν ήξερα το σετλιστ , με έκανε να χεστώ πάνω μου στην εισαγωγάρα του Slither . Μεγάλη στιγμή , χάρηκα ιδιαιτέρως

Edit : Οι Iron Maiden είναι τεμπελάκοι με τα σετλιστ τους . Προκειμένου να δώσουν το σοου τους , το οποίο περιλαμβάνει χειρουργικής ακρίβειας παίξιμο με φανταστικό ήχο και έναν Ντικινσον να δίνει τρομερές ερμηνείες , κάνουν αυτή την έκπτωση . Δυστυχώς , μεν , αλλά με τέτοια αποτελέσματα εγώ το αποδέχομαι

Σαφώς τιμή και δόξα σε GnR για τα 3ωρα και στους Metallica που ανακατεύουν κι εκείνοι την τράπουλα όσο συχνότερα μπορούν ( το έχουν περιορίσει φέτος btw αλλά still βλέπεις 32 κομμάτια σε κάθε πόλη )

2 Likes

Μαζί σου εδώ. Απλά για τον Παπακωνσταντίνου που λες δεν φαινόταν να τον ενοχλούσε μέχρι που του τον πετάξανε στην σκηνή φέτος. Κατά τ αλλά μαζι σου 100%

Και εδώ μια χαρά απλά να ενημερώσω ότι οι guns παίζουν σε κάθε συναυλία διαφορετικό σετλιστ. Οκ δεν αλλάζουν πολλά άλλα το κάνουν

Προφανώς. Είναι επιλογή του Άξελ να παίξει έτσι άρα και οι maiden έχουν το δικαίωμα να παίξουν όπως και όσο γουστάρουν. Και όλοι δηλαδή.

Για φέτος μιλάνε τα παιδιά. Οι maiden παίζουν σε μικρότερους χώρους εξαιρουμένων φεστιβάλ και η αμοιβή τους είναι μικρότερη. ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι μικρότερη μπάντα ΚΑΙ δεν σημαίνει ότι δεν είναι τρομερή η θεατρικότητα κλπ αλλά (εντελώς κυνικά να το πάρουμε) σημαίνει πως οι guns έχουν μεγαλύτερη παραγωγη. Εδώ δεν είναι θέμα άποψης μιλάνε τα νούμερα

Άρα κάνεις το ίδιο που θίγεις. Δεν καταλαβαίνεις την αντιμετώπιση στον Ντίκινσον πέρσι αλλά ο Άξελ φέτος ήταν Μίκυ μαους; Πριν την συναυλία τόσους μήνες μας τα κάνανε πλανήτες με το πόσο χάλια θα είναι ο Άξελ και πόσο κορόιδα είμαστε που τα δίνουμε(στο fb όχι εδώ). Νομίζω η αντιπροβολη στους guns ήταν εμφανώς μεγαλύτερη. Από κει και πέρα είναι στο κέφι του καθενός πως θα περάσει καλά. Αν οι αδυναμίες του Άξελ καλύπτονται από το 3ωρο σόου η οτιδήποτε άλλο δεν έχω λόγο σε αυτό. Και δεν είδα τους περισσότερους να λένε ότι ήταν όλα τέλεια. Λένε ότι περάσανε πολύ καλά παρά τα προβλήματα. Προσωπικά νομίζω έγραψα καλά τον λόγο που γουσταρα προχθές χωρίς να κρύψω τα θέματα του Rose κάτω απ’ το χαλάλι. Το κοινό πάντα πρέπει να έχει απαιτήσεις για να γίνει το πολύ καλό τέλειο. Είναι άλλο πράγμα όμως μερικοί να πέρασαν καλά όπως και να χει.

Κακίες και για τον Μπρους μην δίνεις σημασία. Για μένα είναι ο κορυφαίος περφορμερ του μέταλ αλλά όπως και στην περίπτωση των guns η σωστή κριτική είναι must. Νομίζω το βλέπεις λίγο μονόπλευρα. Ότι γράφεις για Ντίκινσον ισχύει και για Άξελ όσον αφορά τα σχόλια απ’ τον κόσμο. Και για την απόδοση επίσης. Του χρόνου μπορεί και ο Άξελ να κλείσει στόματα όπως έκανε και το 16,17 κ 18.

Αυτά εν ολίγης πάντα φιλικά και σορυ για τυχόν συντακτικά λάθη. Περνάτε καλά στα live και μην βγάζετε χολή εκτός και αν πραγματικά αξίζει (κακή οργάνωση, αρπαχτη από μπάντες κλπ)

4 Likes

Επειδή γίνονται συνέχεια οι συγκρίσεις με τον παλιό Axl και την φωνάρα που τάχα είχε κάποτε, οφείλω ως παθιασμένος φαν (που έχει ακούσει άπειρα bootlegs) να υπενθυμίσω ότι o Axl μετά το '87 ποτέ δεν είχε σταθερή φωνή στις συναυλίες. Πάντοτε είχε διακυμάνσεις (ακόμα και στην ίδια συναυλία κάποια τραγούδια τα απογείωνε και κάποια τα σκότωνε). Ποτέ μα ποτέ όμως η φωνή του δεν ήταν ίδια με του δίσκου. Η ενέργεια όμως και το πάθος του στη σκηνή ήταν αυτά που τον ανέδειξαν ως έναν από τους κορυφαίους frontmen όλων των εποχών και όχι η φωνή του. Το “Live Era” είναι ανυπόφορο, γιατί τα περισσότερα φωνητικά είναι ξαναηχογραφημενα στο στούντιο. Οι δύο συναυλίες (Ritz & Las Vegas) που συνοδεύουν τις επετειακές εκδόσεις των Illusions (και υπάρχουν σε ικανοποιητική τιμή στο itunes ή και τζάμπα στο Spotify) είναι χαρακτηριστικές για το πώς τραγουδούσε ο Axl στη χρυσή του περίοδο. Όλοι όσοι μιλούν για το πόσο χάλια ακούγεται ο Axl σήμερα προφανώς συγκρίνουν με το στούντιο και δεν έχουν ακούσει ζωντανές ηχογραφήσεις…
Τώρα το πώς και γιατί συμβαίνει να γεμίζουν στάδια στηριζόμενοι σε δίσκους 30+ χρόνων πριν (και χωρίς να έχουν βγάλει δίσκο εδώ και 15 χρόνια), αυτό είναι ένα φαινόμενο που θα πρέπει να το μελετήσουν σοβαρά οι δισκογραφικές εταιρείες και οι νέοι μουσικοί. Κάτι θα λείπει από τη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα και ο κόσμος το αναζητά στο παλιό και κλασικό…
Και επειδή έχω και κάποια ηλικία και θυμάμαι τη χρυσή εποχή του γκρουπ, πάντοτε έπαιρναν και κακές κριτικές για τις συναυλίες τους. Είτε γιατί μπήκαν στα σαλόνια και έγιναν εμπορικοί, είτε γιατί είχαν το θράσος να διασκευάσουν Paul McCartney (kerrang), είτε γιατί θύμιζαν θίασο καμπαρέ (μερικά πρόχειρα σχόλια που θυμάμαι)…

6 Likes

Να σημειωσω καπου εδω οτι οι Dream Theater παιζουν παντα σχεδον αψογα και αψεγαδιαστα ολες τις νοτες απο ολα τους τα τραγουδια, οποτε δεν καταλαβαινω το επιχειρημα πως υπαρχει βελτιωση απο πολη σε πολη επειδη παιζουν τα ιδια τραγουδια. Αλλωστε με το rotation που εκαναν επι Portnoy, το συνολο των τραγουδιων που επαιζαν σε καθε περιοδεια παρεμενε σταθερο, απλα ηταν ενας μεγαλυτερος αριθμος απο τα 10-12 τραγουδια που παιζουν πλεον στις περιοδειες τους, συνηθως ομως οχι πανω απο 25-30.

Οι Dream Theater ειναι μια μπαντα που μπορει διχως καμια προσπαθεια να εκτελει αψογα ενα συνολο 25-30 τραγουδιων απο τον καταλογο τους σε μια περιοδεια, οποια και να ειναι αυτα τα τραγουδια. Με την φυγη του Portnoy δεν κοπηκαν μονο τα προσεγμενα και εναλλακτικα setlists, αλλα κοπηκαν και τα τριωρα sets που επαιζαν για την ψυχη των μαναδων τους και των οπαδων τους, σε κανονικες (και πολυ ανθρωπινες θα προσθεσω) τιμες εισιτηριων. Κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να γουσταρει την μουσικη τους, αλλα η εποχη 1997-2010 οσον αφορα τις συναυλιες των Dream Theater, ειναι πιθανοτατα η πιο τιμια εποχη οσον αφορα οποιοδηποτε tour απο οποιαδηποτε μπαντα. Οποιος τους εχει δει live εκεινη την εποχη (προσωπικα τους ειδα 5 φορες, ολες στην Ελλαδα) ξερει πολυ καλα οτι το value for money ηταν στο 99% και αφαιρω 1% μονο για τον LaBrie και τις τσιριδες του.

Τα περι Bruce και Axl με αφηνουν παγερα αδιαφορο προσωπικα, συνεχιστε.

9 Likes

Έλεγα να γράψω κι εγώ δυο λόγια για το live αλλά δεν έχει νόημα γιατί συμφωνώ απόλυτα με την ανταπόκριση της σελίδας (για τούς GnR δηλαδή γιατί τους Last Internationale δεν τους πρόλαβα)…

2 Likes

images
:kissing_heart:

2 Likes

προσωπικά μου αρέσουν οι guns πολύ, χωρίς να είμαι ας πούμε fan τρελαμένος (η αλήθεια βέβαια ότι προχθές δεν υπήρχε ούτε στιγμή που να βαρέθηκα , το αντίθετο χτυπιόμουν συνέχεια και με τόσες ροκιές … όχι το dont cry δεν μου έλειψε)
με μία σχετική ψυχραιμία μπορώ να πω ότι στην Ελλάδα υπάρχει- διαχρονικά μία προκατάληψη με τους guns - η οποία προϋπήρχε της συναυλίας του 93 και παγιώθηκε μετά από αυτή.
ειλικρινά όμως δεν περίμενα ότι θα συνεχιζόταν έως σε ένα βαθμό μέχρι το 2023 …
δηλαδή κάπου νοιώθω ότι η αρνητική κριτική που γίνεται στη συναυλία είναι λίγο υπερβολική

6 Likes