GUNS N' ROSES Jul 22, 2023 Olympic Stadium

Χαχαχ, οχι, μου ειναι οντως πληρως αδιαφορα. Εγω απλα σχολιασα ενα συγκεκριμενο αποσπασμα. Δε θα πηγαινα ποτε πλεον σε συναυλια των Maiden ή των GNR, δεν εχουν να μου πουν απολυτως τιποτα, οποτε δεν βρισκω και τον λογο να σχολιασω τα σχετικα με μουσικη τεκταινομενα σε αυτα τα live.

Σε βιντεο που ειδα απο το live η φωνη του Axl ακουγεται επιεικως αθλια, αλλα νομιζω οτι σε αυτο δε διαφωνει και κανενας εδω μεσα, αφου το πιο κοινο σχολιο στο thread ειναι “με βαση τις προσδοκιες μας ο Axl τα πηγε μια χαρα”, που δεν το λες και καλο σχολιο απο κοσμο που λατρευει τους GNR :stuck_out_tongue:

1 Like

καλά , εδώ άκουσα από κάποιους ( λίγους βέβαια ) την πεποίθηση τους ότι θα αργήσουν να βγουν στη σκηνή επίτηδες , επειδή στα νιάτα τους υπήρξαν αρχιδάκια :stuck_out_tongue:

νομίζω κάποια πράγματα μένουν βαθιά χαραγμένα

Η συναυλία του '93 είχε θαφτεί από πολλούς πριν καν γίνει, γιατί ένα μήνα μετά θα έρχονταν οι Metallica, και αυτοί θα έπαιζαν πραγματικό μέταλ… Και αφού έγινε (δεν πήγα προσωπικά γιατί δεν έμενα Αθήνα, αλλά άκουσα το bootleg), ο ίδιος συντάκτης στο ένα έντυπο μιλούσε για αγαπημένα τραγούδια που άκουσε σε θλιβερές ακουστικές εκτελέσεις, ενώ σε άλλο έντυπο έγραφε ότι οι ακουστικές εκτελέσεις ήταν υπέροχες. Η Use your illusion tour είχε τρεις φάσεις και τρία διαφορετικά σετλίστ. Εμείς πέσαμε στο τελευταίο, το λιγότερο πομπώδες… Και μπορεί αυτό να ήταν καλό για τις χώρες που τους είχαν ξαναδεί, για εμάς που ακούγαμε τόσα και τόσα και τα πράγματα είχαν αποκτήσει μυθική διάσταση, αυτό που παρουσίασαν στην Ελλάδα φάνηκε λίγο…

1 Like

Αν οι προσδοκίες με βαση τα σχολια ηταν οτι ο Axl θα κλανει κ δεν θα τραγουδαει το γεγονος οτι πραγματικά τραγουδησε μας συνταραξε ειν η αλήθεια.

1 Like

Το ιδιο λεμε :stuck_out_tongue:

1 Like

Στη συναυλία του 93 είχαμε την επική “ανταπόκριση” για τον “σπυριάρη μπασίστα” και για την υποτίμηση του ελληνικού κοινού λόγω του… ακουστικού σετ. :woozy_face::woozy_face:
Εντωμεταξυ ο “δημοσιογράφος” που το έγραψε αυτό, ήταν στην ενημέρωση την προηγούμενη μέρα απ’ την τότε press manager, που ανέλυε τι θα δούμε την επόμενη μέρα(!).
Γενικά, τότε, ήταν της μόδας να λες κακιούλες και να θάβεις τους GnR, απλά μέρα από 30 χρόνια, το χούι δεν έχει φύγει από μερικούς. Ο άλλος έγραψε για το πόσο “αδιάφορο” ήταν το … Slither και γιατί έπαιξαν το Absurd (silk worms για τους πιο μυημένους) ενώ ήταν single πέρσι. Βρήκε αδιάφορο και το happy birthday στον legend :rofl:

3 Likes

Καλα στο μετσαλ χαμαρ η ανταπόκριση της συναυλίας ηταν μιση σελίδα-δεν επιτραπηκε σ αυτους να βγαλουν φωτο- κ ευτυχώς που ήταν ο May κ εσωσε την συναυλία.

Αυτα διαβάσαμε χωρις να εχουμε τοτε καμια αλλη πληροφορηση.

Επίσης τότε το metal hammer (και δεν μιλάω για την ελληνική έκδοση μόνο) είχε θαφτεί στο Get in the ring. E, το κράτησαν μανιάτικο οι του περιοδικού τότε…:joy:

1 Like

Ας αρχίσω λέγοντας ότι έχω κυριολεκτικά πλακωθεί σε ποδοσφαιρικό αγώνα για καπνογόνο που άναψε δίπλα μου. Είναι τρομερά επικίνδυνο, την ακους κανονικότατα αν το εισπνεύσεις γερά για πάνω απο μερικά δευτερόλεπτα, δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει αυτός που το κρατάει αν κάτι πάει στραβά συν το γεγονός ότι συμμαθητής μου στο λύκειο είχε πάθει σοβαρό έγκαυμα στο χέρι του από τη μαλακια αυτή.

Οποτε, για μένα προσωπικά, το λίγο που προσφέρει στην όποια «ατμόσφαιρα» ένα αναμμένο καπνογόνο, δεν αξίζει ούτε με σφαίρες το τεράστιο αναλογικά ρίσκο που πέρνει εκούσια αυτός που το ανάβει και ακούσια οι άνθρωποι γύρω του.

Σε ο,τι αφορά τον παπάρα, δεν με ενδιαφέρει σε καμία των περιπτώσεων σε τι κατάσταση βρίσκεται η φωνή του και το πως τραγουδάει. Και οξεία μουγκαμαρα να εχει πάθει, πάλι την καλύτερη φωνή θα εχει απο το 95% των μέταλ τραγουδιστών απο καταβολής ιδιώματος.

Επίσης, μην αρχίσει κανένας να λαϊκίζει με καρκίνους και λοιπά γιατί να θυμίσω ότι στο ανοικτό του Περιστεριού η λέξη λογικά θα του θύμιζε το ζώδιο καμίας φίλης του ορ σαμθινγκ.

Όπως και να χει πάντως, το δικαίωμα στην αποστροφή για τα γόνα εξυπακούεται ότι το δικαιούται κάθε άνθρωπος, ναι, ακόμα και αυτός. Λολ.

Εμένα λοιπόν, αυτο που με τριγκαρει απίστευτα με τον συγκεκριμένο, είναι ο γαμημενος ο τρόπος του. Ανάβουν τα ζώα απο κάτω έστω και 1 καπνογόνο, όχι 15 που άναψαν σε κάποια φάση πέρσι, εγώ σου λέω μόνο ένα. Σταματα λοιπόν τη συναυλία, πες με ευγενικό τρόπο να σβήσει το ζώο τον πυρσό και προειδοποίησε ότι στον επόμενο πυρσό που θα ανάψει, το συγκρότημα εχει πάρει τον πουλο. Ξεκάθαρο; Σαφώς! Το έκανε; Σαφέστατα και όχι. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Ροντ δρν αστειεύεται με τα χρήματα. Άρα τι έκανε ο ιπταμενος ξιφομάχος της καρδιάς μας; Προτίμησε την κοροϊδία και τις χειρονομίες σαν εξάχρονο. Ούτε καν τους υπόλοιπους στο συγκρότημα δεν σκέφτηκε. Δείχνει αυτή η συμπεριφορά κάποιο είδους κόμπλεξ; Επαγγελματίας ψυχικής υγείας δεν είμαι, αλλά θεωρώ ότι μάλλον ναι.

Αυτά τα ολιγα, και συγνώμη προκαταβολικά για το κράξιμο που θα του ρίχνω σε κάθε ευκαιρία. Αν σε ενοχλεί πραγματικά, ίσως να ήθελες να χρησιμοποιήσεις το mute για μένα (ελπίζω να υπάρχει σαν φανκσιον, δεν το έχω ψάξει να σου πω την αλήθεια).

3 Likes

Δεν ειναι οτι δεν καταλαβαινω την κριτικη περσι στον Ντικινσον ή σε οποιονδηποτε φροντμαν, εγω αυτο που ειπα ειναι οτι αν συγκρινουμε τις αποδοσεις των 2, η αντιμετωπιση τους ηταν δυσαναλογη. Κατα τα αλλα, συμφωνουμε.

Αυτο ειναι αποψη του τωρινου lineup και οχι δικη μου και αν δεν ειναι αρκετα προφανες γιατι, την απαντηση δινει ο Petrucci στην παρακατω συνεντευξη. Δυστυχως δεν θυμαμαι που το ειχα διαβασει εγω, αλλα με ενα γρηγορο search θα βρεις πχ και τον Labrie να το εξηγει.

Αυτο εχει συζητηθει και απαντηθει περσι και απο μενα και απο αρκετους χρηστες οποτε δεν εχει νοημα να το ξανασυζητησουμε, ειδικα βλεποντας πως ενα χρονο μετα υπαρχει αυτη η αναγκη να την πουμε στον “παπαρα”.

Με ενοχλει ναι, αλλα προτιμω να σου απανταω στην καθε ευκαιρια που βρισκεις να βγαζεις κομπλεξ, συγγνωμη προκαταβολικα και απο εμενα.

3 Likes

Την εχω διαβασει την συνεντευξη αυτη, και δεν γραφει πουθενα για μειωμενη αποδοση (και λογικο να μην γραφει, καθως δεν υπαρχει καμια μειωμενη αποδοση στην μπαντα αυτη) αν αλλαζουν τα setlists. Απλως ο Πετρουτσι θελει να δουλευει ρομποτικα και στα σετλιστς, οπως δηλαδη δουλευει και στην κιθαρα του. Καλα κανει, αλλα ενας εκ των επιπλεον λογων που δεν αναφερει στην συνεντευξη ειναι το οτι απλως δεν εχει το μερακι και την καυλα που εχει ο Portnoy. Ο Πετρουτσι θελει να παρουσιαζει ακριβως την ιδια συναυλια 30 φορες σε μια περιοδεια, οκ, δεκτον. Εμενα το μερακι του Portnoy μου λειπει. Οπως γουσταρω και το μερακι του Lars, που κανει το ιδιο με τα setlists σε μικροτερο βαθμο, οσο μπορει παντα.

Απο κει και περα, κατ’εμε (και κατα τον Portnoy) ειναι πολυ πιο ενδιαφερον (και μεγαλυτερη μαγκια) να παρουσιαζεις εναν ευρυ καταλογο σε μια περιοδεια, και να βλεπεις ποια τραγουδια εχεις παιξει στο παρελθον στην Χ πολη ωστε να παιξεις διαφορετικα τραγουδια. Αυτο ειναι υποκειμενικο φυσικα, αλλα κι ο καθενας μας εχει την αποψη του επι τουτου. Ενας λογος παραπανω που με εχουν ξενερωσει προσωπικα οι Theater τα τελευταια 10 χρονια ειναι και τα στημενα σκηνικα και σετλιστ, διχως εκπληξεις, διχως τιποτα σπεσιαλ.

1 Like

Αυτο για το οτι τελειοποιειται η αποδοση τους παιζοντας το ιδιο σετ το ειχε πει στη συνεντευξη που ειχα διαβασει και πιθανως να ηταν καποιο εντυπο χαμμερ. Νομιζω ειναι κατι λογικο να συμβαινει, οπως εγινε και φετος με τους μειντεν που εβαλαν παρα πολλα κομματια που ειχαν να παιξουν χρονια ή ποτε.

Κατα τα αλλα, εννοειται οτι ηταν τοσο καλοι οι theater που μπορουσαν να υποστηριξουν και τα διαφοροποιημενα σετλιστς χωρις να επηρεαζεται η αποδοση τους. Δεν διαφωνουμε καπου.

Για όσο διάστημα ο παπαρας φέρεται σαν μαλακας, φυσικά και έχει νόημα να το συζητήσουμε. Και να το ξανασυζητήσουμε. Ad nauseam. Μέχρι να κρυώσει η κόλαση. Μέχρι να γίνει ευκρινώς οντιμπολ το μπάσο στο σιντι του τζαστις που αγόρασα το ‘93. Μέχρι όλα τα μέχρι. Θα μου πεις τώρα, πως ξέρεις ρε τύπε ότι είναι ακόμα κρετίνος και δεν έγινε επαγγελματίας; Δεκτόν, δεν ξέρω. Μέχρι να μάθω όμως… :joy:

Θα έγραφα κι εγώ ένα αναλυτικό review, για την συναυλία, για την υπερβολική ζέστη, για το ότι άνθρωποι του γκρουπ ζητούσαν backstage να βρεθεί τρόπος να σταματήσουν λόγω ζέστης, στις 11 (η μπάντα ήταν ανένδοτη όμως) και άλλα όμορφα που έζησα πριν και μετά…
Τελικά βλέπω ότι φτάσαμε να συζητάμε στο τοπικ των GnR για τους …dream theater (!) και ποιος τον έχει πιο μεγάλο, ο Dickinson ή κάποιος άλλος.
Από το 2006 θυμάμαι σε κάθε μεγάλη συναυλία να γίνεται ΠΑΝΤΑ ο ίδιος κακός χαμός. Κάτι ξινιζει πάντα, κάτι βρωμάει κοκ…
Στους Meiden, στους RHCP, στις Bon Jovi, στους U2 - καλά τι λέω τώρα, οι 2 τελευταίοι ειδικά δεν είναι καν ροκ, εδώ δεν είμαστε φλωροι, είμαστε μεταλλαδες ναουμε…

Οκ, τα γούστα είναι προσωπικά, ο καθένας βλέπει από άλλη οπτική γωνία την κάθε συναυλία, αλλά νισαφι πια, πολύ γκρίνια…
Μεγάλες συναυλίες, μεγάλα event, θέλουν κόσμο, πολύ κόσμο, και πάντα σε πολύ κόσμο θα έχει και περαστικούς, ινσταγκραμερ, ινφλουενσερ της καμιά ώρας κτλ κτλ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΏΡΑ?
Πρέπει πάντα να δείξουμε ότι “εμείς δεν είμαστε σαν τους πολλούς, ξέρουμε κάτι παραπάνω, δεν είμαστε χθεσινοι”, να μας δουλεύει ο Αξλ με την Μίκυ Μαους φωνή(50χιλ κόσμο), ο Bruce που την έχει δει φίρμα και ξινιζει με τα καπνογόνα(25χιλ κόσμο), οι RHCP που τόλμησαν άκουσον άκουσον να έρθουν χωρίς τον Frusciante και θέλαν και λεφτά (35χιλ κόσμο), ο Bon Jovi καλά εδώ μιλάμε για φλώρους τι να λέμε τώρα, πέταγαν γαρύφαλλα στην σκηνή οι μπουζουκτσηδες (65χιλ κόσμο), οι U2 οκ, είχαν τέλεια παραγωγή αλλά είναι ποπ(85χιλ κόσμο), δεν φαντάζομαι τι θα λένε του χρόνου για Coldplay! οπότε καλύτερα να μην ξαναγίνει τπτ μεγάλο, εμπορικό, να μαζεύονται οι ειδήμονες στο κλειστό του Σπόρτινγκ να ακούνε ατόφια, γνήσια μουσική.
(Κανένα πρόβλημα δεν έχω με τους μεν ούτε με τους δε. Ο καθένας με τα γούστα του. Σε κάθε συναυλία, μικρή ή μεγάλη, ισχύει το ρητό: αν είσαι μέλισσα θα βρεις σε ένα χωράφι με σκ@τα το λουλούδι, αν είσαι μύγα, θα βρεις σε ένα χωράφι με λουλούδια που βρίσκεται το σκ@το)
Η γκρίνια και το θαψιμο στη συγκεκριμένη συναυλία ήταν ένα τσικ παραπάνω απ’ το κανονικό. Η γκρίνια γενικά πριν ή μετά από ένα μεγάλο event όμως, ειδικά σε μεγάλα φόρουμ όπως αυτό εδώ - και στα σοσιαλ, - δεν περνάει απαρατήρητη από όσους είναι στην αγορά αυτήν. Κάνοντας ακόμα πιο δυσκολη την απόφαση…

Να είμαστε καλά, με υγεία, τουλάχιστον να τα λέμε κάθε φορά, τα ίδια και τα ίδια …

ΥΓ: καμιά ανακοίνωση, εξήγηση ακόμα για το πώς γίνεται να φαίνεται στην Ticketmaster ότι έχουν σχεδόν ξεπουλήσει τις κερκίδες και τελικά να είναι μισογεμάτες…:woozy_face: Ποιος φαεινός εγκέφαλος το σκέφτηκε αυτό.,.

8 Likes

GUNS AND ROSES: 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ: Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ.

…στη σκηνή βγήκαν οι Gunners, ξεκινώντας με το It’s So Easy, που ήταν το πρώτο single (μικρός δίσκος που κυκλοφόρησαν) κι απέτυχε εμπορικά για να συνεχίζουν με τα Bad Obsession, Chinese Democracy και Slither (δεν παίχτηκαν πιο αδιάφορα τραγούδια…).

Βέβαια, θεωρώ ότι το πρόγραμμα (3 ώρες γεμάτες ) ήταν υπερβολικά μεγάλο και θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει έως και 6 κομμάτια που πέρασαν αδιάφορα, αλλά κρατώντας τις 2 διασκευές Down on the Farm (UK Subs) και T.V. Eye (Stooges), με το τελευταίο να τραγουδάει ο Duff.

GUNS AND ROSES: 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ: Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ | The Classic Rock Web Magazine

Και άλλος που βρήκε πολλά αδιάφορα κομμάτια και του φάνηκε πολύ το 3ωρο,δεν παιζομαστε με τίποτε λέμε.:joy::joy:

1 Like

Εδώ πήγες σε παρουσίαση του βιβλίου του Dickinson μωρή μουχρίτσα!

Αν είναι δυσανάλογη, είναι σχεδόν πάντοτε δυσανάλογη εναντίον του frontman που έχει φάει το μεγαλύτερο hate από όλους στην καριέρα του. Δηλαδή, του Axl, ο οποίος φταίει μέχρι και για την τρύπα του όζοντος. Προφανώς δεν το έχει φάει χωρίς και δική του ευθύνη. Επίσης προφανώς, έχει φάει πάρα πολύ παραπάνω απ’ ό,τι του αναλογεί.

Παρεμπιπτόντως, πέρσι είχα ποστάρει από τη συναυλία των Maiden τη φωτό ενός τύπου που είχε σκάσει καπνογόνο δίπλα μου, έχοντας στους ώμους του ένα παιδί που στη φάτσα του έβλεπες πόσο υπέφερε. Καλά έκανε ο Bruce και έκραξε τον παπάρα που άναψε το καπνογόνο. Απλώς ενώ μέχρι τότε ζούσαμε στιγμές 2018, το live από εκεί και μετά γειώθηκε και απέκτησε διεκπεραιωτικό χαρακτήρα. Ας προσέχανε όλοι.

Εξηγώ. Για το ότι η παραγωγή των Guns είναι ό,τι μεγαλύτερο έχουμε δει στην Ελλάδα τα τελευταία αρκετά χρόνια, μιλάνε οι αριθμοί, δε χρειάζεται να μιλήσει κάτι άλλο. Παντού παίζουν σε στάδια, παντού έχουν δεκάδες χιλιάδες κόσμο, παντού το ένα, παντού το άλλο. Και οι Scorpions με τον Alice Cooper έπαιξαν πέρσι στον ίδιο χώρο με τους Maiden, ήταν η παραγωγή τους επιπέδου Maiden, μικρότερου ή μεγαλύτερου; Σε σχέση με Guns; Μερικές φορές κάνετε σα να σας φάγανε το μπιφτέκι μου φαίνεται. Η συναυλία των Guns ήταν η μεγαλύτερη που έχουμε δει στην Ελλάδα εδώ και πάνω από 10 χρόνια, τι να κάνουμε τώρα. Μακάρι να έρθουν και ακόμα μεγαλύτερες, να ξαναμπούμε στον συναυλιακό χάρτη αυτού του μεγέθους, όπως ήμασταν όταν περνούσαν από εδώ οι U2, οι Madonnes, οι Bon Jovi και οι AC/DC αυτού του κόσμου. Οι Coldplay που θα έρθουν του χρόνου είναι ένα καλό βήμα. Και εμπορικά είναι σήμερα μέγεθος μεγαλύτερο από τους Iron Maiden. Και από τους Metallica. Μάλλον και από τους Guns. Μου αρέσουν περίπου από 100 μέχρι 1000 φορές λιγότερο από τους τρεις προαναφερόμενους, αλλά σιγά μη στενοχωρηθώ κιόλας επειδή πουλάνε περισσότερα εισιτήρια.

Κάτι τελευταίο: δυστυχώς λόγω ζέστης, πήραμε το μικρότερο δυνατό setlist. Τόσο παίζουν στα φεστιβάλ, στις δικές τους συναυλίες συνήθως παίζουν παραπάνω και προσεγγίζουν τις 3,5 ώρες :stuck_out_tongue:.

9 Likes

Συγγνωμη, την επομενη φορα θα ζητησουμε αδεια. Και βασικα οντως μαλακια μας, οι Theater ειναι μια πολυ ανωτερη μπαντα σε ολα τα επιπεδα, ακυρη συγκριση που δεν επρεπε να γινει ποτε.

Σε συναυλια Dance With The Dead ειχα παει, και δυστυχως ετυχε να παρουσιαζει την χαζομαρουλα του ο Bruce νωριτερα, ευτυχως ομως δεν ηταν ακριβως στον ιδιο χωρο οποτε δεν ημουν υποχρεωμενος να τον ακουω.

Πάλι σε νεκρούς είχες πάει; Άσε τίποτα και για εμάς!

Ε καλυτερα σε νεκρους απο οτι σε ζομπια :stuck_out_tongue: