Οι Guns N' Roses live 10 Ιουλίου στην 3η μέρα του Rockwave

(?συνεχεια από τα προηγουμενα!!!) Τελικα καταφερα και βρηκα εισιτήριο και ειδα τους Guns εδώ στη Γλασκωβη. Παρ?ολο που εχει γινει λιγο επικίνδυνο τελευταια, ηθελα να γραψω τις εντυπωσεις μου για το live αλλα η διακοπη παροχης ιντερνετ στην εστια καθυστερησε το ποστ μου (για καλο της ανθρωποτητας και του φoρουμ) καπως παραπανω?.

Λοιπον, μπηκαμε στο συναυλιακο χώρο του SECC την προγραμματισμενη ωρα εναρξης της συναυλιας (6:30 και καλα?) για να δουμε ένα πολύ αξιολογο πανκ συγκροτημα (αναθεμα και αν ξερω ποιοι ηταν) να παιζουν support στο… support (Bullet for My Valentine)!! Το περιεργο είναι ότι δεν αναφερονταν πουθενα (εισιτηρια ή αφισες) και όταν φτασαμε ειχαν ηδη αρχισει οποτε και να συστηθηκανε? Παντως μου αρεσαν καλυτερα ακομα και από αυτους τους Bullet for My Valentine που για τη μουσικη που παιζουν μπορει να είναι καλοι αλλα προσωπικα δεν με συγκινησαν?

Το πιο περιεργο απ?όλα ηταν πως το SECC εκεινη την ωρα μονο γεματο δεν ηταν. Παρολο που η συναυλια ηταν sold out από την πρωτη βδομαδα, στην αρενα και τις εξεδρες δεν θα πρεπει να βρισκονταν πανω από 3-4 χιλιαδες κοσμος. Αφου ειδαμε και τους Valentine ειπαμε να παμε να παρουμε καμια μπυρα? Ε, τοτε καταλαβα που ηταν ολοι οι Σκωτσεζοι μαζεμενοι!!! Πιο δυσκολο ηταν να καταφερεις να παραγειλεις μπυρα παρα να φτασεις στις πρωτες σειρες της αρενας!!! Παρακρουση!! Λες και μοιραζε μπυρες ο ιδιος ο Αξλ!!!

Τεσπα, η αναμονη για τους Guns κρατησε 2 ολοκληρες ωρες (για να μην κλαιγεστε εκει κατω?) και η αληθεια είναι πως μετα την 1,5 ωρα αναμονη ο κοσμος ειχε αρχισει να χανει την υπομονη του (θα τελειωσε η μπυρα?) και ακολουθησε ένα μισαωρο γεματο σφυριγματα και αποδοκιμασιες. Όταν όμως τα φωτα χαμηλωσαν και βγηκαν επι σκηνης Ο Αξλ και η παρεα του όλα ξεχαστηκαν!! Με τις πρωτες νοτες του Welcome to the Jungle και τα πυροτεχνηματα-εφε να δημιουργουν μια εκπληκτικη αλλα και εκωφαντικη ατμοσφαιρα ολη η αρενα αρχισε να χτυπιεται σε ρυθμους Guns και ηταν ισως η πιο εκπληκτικη εναρξη συναυλιας που εχω δει ισως μαζι με την περσινή των Sabbath στην Ελλαδα!! Δυστυχως η συνεχεια δεν ηταν αναλογη αλλα αυτό δεν ηταν λαθος των Guns. Απλως ο κοσμος μετα τα επομενα 1-2 τραγουδια (It’s So Easy, Mr. Brownstone) ξεφουσκωσε ανεξηγητα? Ρε, δεν σας ειπα να μας λουζετε με μπυρες για να τους κρατατε ζωντανους αυτους εδώ???

Στη συνεχεια το live κυμανθηκε σε αρκετα υψηλα επιπεδα (πολύ καλυτερα απ?ότι περιμενα) αν και σε 1-2 τραγουδια και συγκεκριμενα στα You Could Be Mine και Think About You η φωνη του Αξλ δεν ηταν και ο,τι πιο κρυστάλλινο εχω ακουσει. Βεβαια δεν ξερω αν πρεπει να κατηγορησω τον καημενο τον frontman αφου στα συγκεκριμενα τραγουδια ουτε οι κιθαρες ακουγονταν καθαρα οποτε ισως το προβλημα να ηταν ηχου και όχι φωνης του παππου Αξλ. Επισης η συναυλια οντως εκανε καποια κοιλια όταν αρχισανε τα πολλα, συνεχη και κατά τη γνωμη μου κουραστικα σολο? Ειδικα το πρωτο του κυριου Φινκ, συγχωρεστε μου οσοι τον αγαπατε, αλλα μου φανηκε αθλιο? κουρασε αρκετα τα αφτακια. Ευτυχως μετα απόλα αυτά η συναυλια ανεβηκε αρκετα (και εμεις μαζι της) και ο ηχος ηταν αισθητα καλυτερος. Ο Αξλ ηταν αρκετα καλος και πολύ κινητικος πανω στη σκηνη προσπαθωντας να εχει επικοινωνια με το κοινο (επειδη κατακριθηκε και γιαυτο). Και τραγουδοντας μπροστα σε ένα κοινο που ηταν εκνευριστηκα απαθες και ξενερωτο όταν του ελειπαν οι μπυρες (κριμα ρε Σκωτοι, και εγω σας λατρευα?) οι προσπαθειες του ηταν συγκινητικες!!

Εκει που πραγματικα ξαναζωντανευσαν ολοι και η συναυλια ξαναθυμισε κατι από την αρχη της, ηταν όταν ο Αxl παρουσιασε τον Izzy Stradlin για να παιξουνε μαζι τα Used to love her, Nightrain, Patience και Paradise City. Eιδικα στο τελευταιο ο χαμος ξαναφτασε τα αρχικα επιπεδα (ξερεις, α ωραια επιτελους παμε σπιτι να πιουμε καμια μπυρα!!!). Από τα κομματια του Chinese Democracy (αν δεν κανω λαθος παιξανε τα ιδια με την Ελλαδα) μου αρεσε παρα πολύ το Madagascar ειδικα σε συνδιασμο με τα βιντεακια που προβαλονταν, ενώ τη χειροτερη εντυπωση μου εκανε το Better. Και αν όπως εγραψε το παλικαρι στο report οντως αποτελει συνθετικη δημιουργια του Φινκ, τοτε συγγνώμη παιδια αλλα γνωμη μου είναι πως ο συγκεκριμενος καλλιτέχνης δεν ταιριαζει και παρα πολύ με το στυλ του γκρουπ που κατά τα?αλλα μου φανηκε αρκετα δεμενο. Φυσικα η γνωμη αυτή είναι προσωπικη και δεν εχετε κανενα λογο να την ασπαστειτε. Απλως οποιος πει το αντιθετο να γευτει την καταρα του Οντιν!!!

Για να συνοψισω την ανουσια φλυαρια μου, όχι δεν ηταν η καλυτερη συναυλια που εχω παει στη ζωη μου. Ηταν όμως μια πολύ καλη με 2ωρες και 20 λεπτα περιπου σετ λιστ και με έναν Αξλ που εκανε φιλοτιμες προσπαθειες να διαψευσει όλα οσα του καταλογιζουν και στην τελικη δεν τα πηγε και πολύ ασχημα. Ισως θα μπορουσα να χαρακτηρισω τη συναυλια ακομα καλυτερη αν δεν ελειπαν τα οποια προβληματα ηχου, αν το κοινο ηταν λιγο πιο ζωντανο (και πιστεψτε με, ΔΕΝ φταιει το συγκροτημα γιαυτο) και αν κατι στον Φινκ μου κολλαγε λιγο περισσοτερο με τους Guns. Η στιγμη που ακουγα το November Rain με τον Αξλ στο πιανο ισως και να ηταν όμως η πιο πλουσια συναισθηματων που εχω νοιωσει ποτε σε live. Και στην τελικη αν ειχα την επιλογη να αγοραζα τωρα εισιτηριο (που ξερω πως ηταν) για να τους δω, θα το εκανα?

τωρα με μπερδεψες… :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

1. Δεν ξερω ποσοι απο εσας εχετε ακουσει το τραγουδι twat(there was a time)
    GNR, στην αρχη δεν το εβρισκα σε καλη ποιοτητα, αλλα οταν το βρηκα επιτελους και το ακουσα ομολογω να πω οτι στην αρχη το τραγουδι δεν μου πολυαρεσε, ομως απο τη μεση και μετα ειναι πολυ καλο.Επειδη εχουμε συνηθησει τους GNR σε αλλο στυλ
    μουσικης,πρεπει να ακουσει καποιος αρκετες φορες τα νεα τραγουδια για να τα εμπεδωσει, αλλα τελικα κατεληξα απο πολλες φορες που ακουσα το τραγουδι οτι ειναι
    παρα πολυ καλο.Οσο περναει ο καιρος τα νεα τραγουδια ολο και βελτιωνονται γινονται
    καλυτερα, ελπιζω και θελω να πιστευω οτι θα ειναι πολυ καλο το cd!
    Σιγουρα ολοι μας οταν ακουσαμε τα πρωτα demo και leaks απογοητευτηκαμε,ομως
    νομιζω οτι μαλλον θα μας εκπληξει ο AXL, ειμαι πιο αισιοδοξος απο οτι ημουν αρχικα.
    Στην αρχη ελεγα “τι μαπα τραγουδια ειναι αυτα, κατεσρεψες ρε AXL αυτο το συγκροτημα για να βγαλεις αυτες τις παπαριες?Περιμεναμε αδικα τοσα χρονια εμεις
    για να ακουσουμε το irs η το twat?” Κι ομως τωρα εχω αναθεωρησει, μπορει να μην σε κερδιζουν απο την πρωτη στιγμη τα νεα τραγουδια αλλα αυτο ειναι προσωρινο, μεχρι
    να τα εμπεδωσεις.Go AXL Go, ειμαστε μαζι σου…ο χρονος πλεον μετραει αντιστροφα…! :slight_smile: Εσεις τι γνωμη εχετε?

Μάλλον και ο Axl αυτό ελπίζει και καθυστερεί το δίσκο… Μπας και γίνουν από μόνα τους καλύτερα!!!

:twisted: :twisted: :stuck_out_tongue: :smiley: :lol: :stuck_out_tongue: :smiley:

Εδώ μιλάμε για τη συναυλία όμως…

:frowning: Επειδη καποιοι “χαλαστηκαν” η τεσπα αναρωτηθηκαν γιατι οι GNR δεν επαιξαν το
Don’t cry κανονικα αλλα μονο μουσικη, αυτο απο οτι εχω ακουσει εχει γινει σε ολες
τις συναυλιες που εχουν δωσει οι guns απο τοτε που αρχισε η περιοδεια τους και ενας
πιθανος λογος για τον οποιο πλεον δεν τραγουδαει ο AXL το Don’t cry αλλα το παιζει μονος του ο thal ειναι γιατι εχει πεθανει ο Shannon Hoon o οποιος το τραγουδουσε μαζι με τον AXL(αν δειτε το videoclip θα καταλαβετε).Αυτα εχουν γραφτει και εχουν ακουστει.
Αρα δεν ειναι οτι δεν ηθελαν να το παιξουν, εχουν οπως φαινεται συγκεκριμενο λογο
που δεν το κανουν. :?

Ο οποιος ειναι?

den einai o logos pou den paizoun to don t cry o thanatos tou hoon… opws den paizoun genika idiaitera tragoudia apo to illusion etsi den paizoun kai ton don’t cry.
Se olh thn periodeia tous to don’t cry htan to solo tou Ron Thal.

Ενας γνωστος του Axl ΄και στο βιντεο κλιπ κιολας φαινεται να τραγουδαει μαζι του… Και σε λιγες συναυλιες ειχε εμφανιστει…

o shannon hoon htan tragoudisths twn blind melon.