Ο Gus G ειναι ο νέος κιθαριστας του Ozzy!

Θα ξεκινησω απο τον γαυρο που το θεωρω σημαντικοτερο.Με ειδες ποτε να αρπαχτω σε αθλητικα?Κοροιδευω τους παοκτσηδες και γουσταρω.
Για τα υπολοιπα δεν θα σχολιασω γιατι εσυ προσωπικα εισαι μεσα στη βιομηχανια και ξερεις πολυ καλα τι παιζει με τα προμοσιον στις μπαντες και πως μπαινουν οι βαθμοι σε δισκοκριτικες.
Το οτι δεν ξερω των Γκους δε σημαινει οτι δεν ξερω και συντακτες του Χαμμερ.
Απλα με τον τροπο που αρπαζεσαι αισθανομαι (που λεει και ο Sakis) οτι εσυ τον ξερεις προσωπικα…
Btw (τωρα θα τα χωσω σε εσενα :stuck_out_tongue: )… αλλα εδω http://rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=3609&page=123 εντος ολιγου

Tέλος πάντων, το θείο και τα μάτια σας…:stuck_out_tongue:

Ασχετα με το αν μ’αρεσει η μουσικη του η οχι ο Gus G. αξιζει συγχαρητηρια γιατι μετα απο σκληρη δουλεια και αφοσιωση καταφερε να κανει ενα μεγαλο του ονειρο πραγματικοτητα.

Οπα χαμος εγινε.Το οτι πιστευω οτι υπαρχουν παρα πολλοι ,ΠΟΛΥ καλυτεροι κιθαριστες στην ελλαδα,ειδικα αν παρουμε ολα τα στυλ υποψην ναι.Το οτι τον θεωρω πολυ λιγο για τον Οζζυ δεδομενου το ιστορικο του και ποιον αντικατεστησε ναι.Αυτη ειναι η αποψη μου.Απο κει και περα εννοειται συχγαρητηρια που τα καταφερε.Οπως ειπε και ο Χοκαμ(ο οποιος ανετα παιζει καλυτερα απο τον Gus)καλο γιαυτον,κακο για τον Οζζυ(παλι γνωμη μου)

Kαλά που κλαίμε εμείς οι φανμπόιδες…
Δε ρώταγε κι από Ελλάδα μεριά ο Ozzy πριν επιλέξει τον άμπαλο…

χοκαμ πού παίζεις?

Μακάρι αυτά που λέει ο Τόλκη να γίνονταν μόνο στο metal underground. Μιλάμε για ανθρώπινες συμπεριφορές και κοινωνικά κατεστημένα, οπότε η συζήτηση θα ξεφύγει.

Φυσικά και οι άνθρωποι πάντα θα βρίσκουν τρόπους να ικανοποιούν τη ματαιοδοξία τους. Οι ηλιθιότεροι εξ’ αυτών θα κυκλοφορούν με ύφος χιλίων καρδιναλίων, είτε επειδή λένε στα γκομενάκια ότι έχουν μπάντα αν βγαίνουν στα εξάρχεια, είτε επειδή έδειραν βάζελους αν συχνάζουν στα καμίνια, είτε επειδή έχουν κονέ στις πόρτες της παραλιακής αν συχνάζουν γλυφάδα, είτε επειδή έχτισαν αυθαίρετη βίλα με πισίνα στο Λαγονήσι αν είναι 50αρηδες γιάπηδες.

Φυσικά και δεν ξεκινάμε από τις ίδιες βάσεις και αυτό είναι -φαινομενικά- μεγάλη αδικία. Ο γκας τζι μπορεί να είχε τα λεφτά να σπουδάσει στο μπέρκλυ, μπορεί να είχε τα λεφτά να γράψει στ’ αρχίδια του τον βιοπορισμό και να ασχοληθεί μόνο με το πως θα μπορέσει να καθιερωθεί σαν μουσικός. Ενώ άλλοι κάνουν και μία και δύο δουλειές ταυτόχρονα και μετά άντε να βρεις διάθεση για τρέξιμο και πάνω απ’ όλα έμπνευση. Έτσι δε γίνεται και στη ζωή; Πήγαινε στο κολλέγιο αθηνών. Τα περισσότερα απ’ αυτά τα παιδάκια θα πάνε να σπουδάσουν στο εξωτερικό, θα γυρίσουν με τις επιχειρήσεις των γονέων και θα είναι οι εργοδότες των περισσότερων παιδιών που είναι τώρα στα δημόσια.

Καλά για χρηματισμούς και διαφθορά, δεν το συζητάμε καν. Στην Ελλάδα είμαστε.

Το ζήτημα δεν είναι αυτό όμως. Αν μείνουμε στα παραπάνω χάνουμε όλη την πραγματική ουσία. Αν βλέπεις τη μουσική με κυνισμό και όχι με ρομαντισμό όπως είπες και ο ίδιος, τότε από τέχνη και μυστηριακή ευχαρίστηση γίνεται επαγγελματισμός. Δουλειά. Μιζέρια.

Προσωπικά βρίσκω τους 3 τελευταίους δίσκους των Firewind μέτριους. Νερόβραστους. Δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα τι τους βρίσκουν τα γιαπονεζάκια και τους έχουν θεούης. Το between heaven and hell αντίθετα τον θεωρώ έναν πάρα πολύ καλό power δίσκο, που ακόμα και σήμερα τον ακούω με πόρωση.

Μπορεί άραγε ο Gus G να σταθεί ως αντικαταστάτης του Zakk Wylde? Ούτε κατά διάνοια για εμένα. Παρόλα αυτά, είναι ο Έλληνας μουσικός που έχει ξεχωρίσει πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο στο χώρο του “μεηνστρημ” μέταλ (αν θεωρήσουμε ότι οι ροτιν κραηστ -η σημαντικότερη ελληνική μέταλ μπάντα- είναι ακραίοι), είτε με τους Firewind, είτε με τους Dreamevil είτε με τους Mystic Prophecy. Θα παρακολουθήσω την (άθλια) πορεία του Ozzy με μια μικρή χαρά για τον Gus G που έφτασε ως εκεί, όπως έχω μια μικρή χαρά όποτε πετυχαίνει γκολ ο Σαμαράς stη Celtic. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Και μετά απ’ όλα αυτά να καταλήξω στο αυτονόητο: Ο Gus G είναι ο καινούριος κιθαρίστας στη σόλο καριέρα ενός από τα σημαντικότερα πρόσωπα στο metal. Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ πράγμα αυτό, για τα δεδομένα Ελλήνων μουσικών, αλλά και γενικότερα. Καταλαβαίνω ότι οτιδήποτε έχει σχέση με κλασικό χέβυ και χιουροπάουερ ειδικότερα τα τελευταία χρόνια τείνει να θεωρείται γελοιότητα και παλιμπαιδισμός, σε αντίθεση με τη σαουθερνίλα ενός ζακ ουάηλντ, αλλά ας σκεφτούμε και λίγο παραπάνω.

Όσο για τον επόμενο δίσκο του Όζζυ, το πιο πιθανό είναι να τον ακούσω μια φορά το πολύ. Υπάρχει πραγματική μουσική εκεί έξω που περιμένει να ακουστεί απ’ τα αυτιά μου. =)

Eτσι ακριβως. Μπορει απλα ρε παιδια να τον πηρε για καποιες περιοδιες μαζι του ο οζζυ…μεχρι να βρει τον πραγματικο αντικαταστατη του wylde,ουτε ξερουμε καν εαν θα γραψει το νεο του δισκο μαζι με τον gus,ουτε τπτ.

Εμενα οπως πιστευω κ πολλους αλλους απλα δεν μου αρεσει αυτη η υπερβολη ειτε υπερ ειτε κατα του gus.

και κάτι ακόμα που θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό. είναι βέβαιο πως υπάρχουν καλύτεροι κιθαρίστες από το γκάς τζι (και απο τον βάη και από τον σατριάνι και από τον μάλμστην και και και). το θέμα είναι να ξέρεις να γράφεις και τραγούδια. τι να το κάνω εάν παίζεις τις κάλτσες σου και δεν μπορείς να στήσεις ένα κομμάτι? οι περισσότεροι “βιρτουόζοι” από αυτό πάσχουν. ο γκας έχει αποδείξει πως ξέρει να γράφει είτε τα έργα του μας αρέσουν είτε όχι. οπότε έχεις ένα κιθαρίστα που παίζει γαμάτα, γνωρίζει και από σονγκράητινγκ και έχει ενεργή παρουσία στη σκηνή σε παγκόσμιο επίπεδο (και φυσάει και στις δημόσιες σχέσεις). μεγάλα συν όλα αυτά.

Πω ρε παιδιά τι βόμβα ήταν αφτί??? Ο Gus στον ozzy?
Έτσι έτσι να αναδειχθεί και λίγο!!!
:rockon::!::!:

Αν και με κάλυψε σχεδόν εξ ολοκλήρου ο Μάνος, να κάνω κι εγώ ένα σχόλιο.

Ποτέ δεν έχω κάτσει ν΄ακούσω ολόκληρο δίσκο στον οποίο παίζει ο Καραμητρούδης.

Έχω ακούσει κάποια κομμάτια από Firewind, Dream Evil και Mystic Prophecy που μ’ άρεσαν.

Απ’ την άλλη είχα δει τα βίντεο από “The Fire and the Fury” (νομίζω) των Firewind και “In the Book of Heavy Metal” των Dream Evil και είχα βάλει τα γέλια (ειδικά με το δεύτερο).

Πριν από 2-3 χρόνια είχαμε δει με τον plj667 τους Firewind live στην Τεχνόπολη και μόνο που δε μας πήρε ο ύπνος.

Η άποψη που ίσως και ασυναίσθητα έχω σχηματίσει για τη μουσική του και τις ικανότητές του (με βάση τα λίγα που έχω ακούσει και κρατώντας πάντα την επιφύλαξη ότι μπορεί να ανατραπεί αν κάτσω ν΄ασχοληθώ πιο σοβαρά) είναι ότι πρόκειται για έναν αρκετά καλά καταρτισμένο τεχνικά κιθαρίστα, αλλά όχι κάτι τρομερά ξεχωριστό, ο οποίος ακολουθεί τη σχολή Malmsteen και γι’ αυτό έχει κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία.

Το ότι πλέον είναι ο κιθαρίστας του Ozzy είναι μεγάλη μαγκιά για τον ίδιο. Δεν πρόκειται να τραβήξω τα βυζιά μου, ούτε πιστεύω ότι μπορεί να αναστήσει καλλιτεχνικά τον Ozzy, αλλά αντικειμενικά πλέον έχει φτάσει μακρύτερα από οποιονδήποτε άλλον από την ελληνική σκηνή.

Και μιλώντας για την ελληνική σκηνή το μεγάλο εν δυνάμει κέρδος είναι ότι όλο και κάποιο νέο παιδί μπορεί να εμπνευστεί από την επιτυχία του και να πάρει κουράγιο να συνεχίσει την προσπάθειά του να γίνει “κάτι” στα πλαίσια αυτής της μουσικής. Δεν ξέρω, πιστεύω ότι σε πολλούς θα δημιουργηθεί η σκέψη “ο Gus G χωρίς να είναι ο καλύτερος κιθαρίστας στον κόσμο κατάφερε να πάρει θέση στο συγκρότημα του ορίτζιναλ τραγουδιστή των ΣΑΜΠΑΘ. Γιατί όχι κι άλλοι σαν κι αυτόν”;

Δε θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά ούτε και ακατόρθωτο αυτό που έκανε ο Gus G να συμβάλει στο να πάει έστω και λίγο πιο ψηλά η ελληνική σκηνή. Κι αυτό είναι ευχής έργον, όχι από κάποια κρυφο-εθνικιστική ματαιοδοξία του να λέμε “ο κιθαρίστας του Ozzy είναι ΕΛΛΗΝΑΣ” και να καυλώνουμε (άλλωστε τί σημασία έχει τί εθνικότητας είναι ένας καλλιτέχνης που γουστάρεις), αλλά να υπάρξουν περισσότερα γκρουπ που θα πάρουν ευκαιρίες, θα φτιάξουν όμορφα πράγματα και θα μπορούμε να τ’ απολαύσουμε χωρίς να αμφιβάλουμε αν θα περάσουν ποτέ απ’ τα μέρη μας, αν θα έρθουν πανάκριβοι οι δίσκοι τους στα δισκοπωλεία κ.ο.κ.

Δεν ξέρω, ο ειρμός μου για κάποιο λόγο είναι ψιλοάθλιος αλλά αυτό που σκέφτομαι στην τελική είναι “καλή φάση”.

Και στην τελική, μπορεί αυτό να ιδωθεί και σαν πρόκληση για άλλους μουσικούς: “Αφού κατάφερε ο Gus G να φτάσει εκεί που έφτασε, γιατί όχι και γω?”

Εν ολίγοις, ανεβαίνει ο πήχης. Μπορεί ο συγκεκριμένος να μην είναι ο καλύτερος που έχει υπάρξει, αλλά αυτό δεν αναιρεί οτι κάποιος, κάποτε, πρέπει να κάνει το βήμα. Στην πορεία θα ακολουθήσουν και καλύτεροι ενδεχομένως.

Καλά έλεγα ότι δεν είναι μόνιμο…

Τον “έφαγε” τον Gus ο Γιαπωνέζος… :stuck_out_tongue:

τον Gus φυσικά και τον γνωρίζω προσωπικά μια και ήμουν ο πρώτος ever στον οποίο έδωσε συνένετευξη επί εποχής metal invader, μιλάμε τώρα, σχεδόν 10 χρόνια πίσω… κάποιες άλλες συνενετύξεις έχουμε κάνει μετέπειτα, αλλά του έχω κάνει και αυστηρη κριτική σε άλμπουμ του…
δεν το βρίσκω κακό να τον ξέρω τον άνθρωπο… γνωρίζω πολύ κόσμο από την Ελληνική σκηνή άλλωστε…
αυτό σε καμία περίπτωση δεν με εμποδίζει στο να μην του βγάλω το καπέλο για ότι έχει κάνει και που έφτασε σήμερα… δεν είμαι μεγάλος οπαδός των FIREWIND αλλά τους σέβομαι και πάνω από όλα σέβομαι την προσπάθεια του όλα αυτά τα χρόνια… ακόμα και να μην τον γνώριζα πως θα μπορούσα να μην πω μπράβο σε έναν έλληνα που κατάφερε να μπει στην μπάντα του Ozzy; ή να κλείσω τα μάτια και μη δώσω σημασία; δε νομίζω… όταν πρέπει να πούμε μπράβο… το λέμε και το λέμε μέσα απο την καρδιά μας… χωρίς κακομοιριές και χωρίς κουτοσμπολιά (έκανε το ένα ή έκανε το άλλο…) και αηδίες…
απλά και λογικά πράματα… ούτε τον θεοποιώ, ούτε μέλος κανενός φανκλαμπ είμαι ούτε τίποτα…

αντιθέτως, φίλε Tolki, με αφορμή το ότι ο Gus πήγε στον Ozzy, αρχίζει μια αναίτια πολεμική εναντίον του… πως υπάρχουν καλύτεροι… πως έκανε το ένα και πως έκανε το άλλο… τα λεφτά του πατέρα του… κλπ δεν είναι όμορφα πράματα αυτά… μπορεί και να υπάρχουν καλύτεροι… αυτό μειώνει σε κάτι τον Gus; όχι… για ποιό λόγο να μην του πεις και εσύ ένα μπράβο λοιπόν; κατάφερε, αντικειμενικά κάτι σπαυδαίο… ας μην γινόμαστε επικριτικοί χωρίς λόγο…

Δεν περιμενα να παει στον Οζζυ.Αν ψαξεις (μη μπεις στον κοπο παντως) σε αλλα θρεντ που αφορουν το προσωπο του εχω δειξει ποσο υπερτιμημενο τον θεωρω.Μαγκια του που πηγε στον Οζζυ αλλα θα σου φερω το παραδειγμα με την Σελτικ και τον Σαμαρα.Νοt my cup of tea.Και ο Οζζυ και ο Γκους.
Αντικειμενικα σπουδαιο για εμενα οι Ροττεν Κραιστς που οπου πανε, ο κοσμος λεει με το σαγονι στο πατωμα “Ρε αυτοι στο Γιουνανισταν ξερουν τοσο καλη μουσικη?”.Αντικειμενικα σπουδαιο δεν ειναι επισης να ερθει ο Ροναλντινιο στον Ολυμπιακο στα 40 του με μια μπακα απο τα χοτ ντογκ αν με πιανεις.Τον Οζζυ παρολο που δεν τον παω με την καμια ομως καποτε ηταν “Ο Ενας” (Ο δυο βασικα μετα τον Ντιο αλλα λεμε τωρα),“Ο ετσι”,“Ο μεγαλος”.Τωρα ειναι για να τον λυπαται ο καθενας

(να σημειωσω εδω οτι δεν ξερω κανενα προσωπικα απο τους ροττεν κραιστς προς αποφυγη παρεξηγησης)

Εγώ βασικά ελπίζω να μη χρειάζεται από δω και πέρα να δηλώνουμε ότι δε γνωρίζουμε προσωπικά κανένα μέλος από κάποιο ελληνικό συγκρότημα για να πούμε ότι το γουστάρουμε! :lol:

ολα ειναι σοου μπιζνες…:slight_smile: και δεν υπαρχει αλλη μπιζνα σαν τη σοου μπιζνα… οποτε κουλ:wink: ολα θα πανε καλα…!

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ !!!

Ο Gus έχει το “πακέτο” που λένε και οι σκυλάδες, όλα τα άλλα είναι περιττά

Μεγάλη μαγκιά του Gus. Αν και έχω τα δισκάκια των Firewind, μόνο το Burning Earth είναι αυτό που με καβλώνει αφάνταστα και μερικά σκόρπια κομμάτια από τους υπόλοιπους δίσκους.

Θα το δούμε πως θα τσουλήσει συνθετικά και εδώ είμαστε.

Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος.

μαλλον θα ειχε μεσο…:):slight_smile:

λες ακομα και ο ιδιος ο ozzy δεν ηταν παντα ενας μετριος τραγουδιστης που καταφερε με οτιδηποτε αλλο εκτος απ την φωνη του να κανει καριερα…η και ποσοι αλλοι εκατονταδες καλλιτεχνες…αλλα αυτος και ολοι οι αλλοι ηταν μαγκες ενω ο gus g:-k:-k

πραγματικα καθομαστε και ασχολιομαστε με ****** δεν αλλαζει τιποτα ο gus ειναι στον οζζυ και τερμα.