Εκει πχ στο κομματι με τους Ελεφαντες εχει κανα διλεπτο ολη αυτη την τεχνικη αυτουσια, no? Ρυθμικα πολυπλοκα φωνητικα αλα GG.
Τα δυσαρμονικά του Elephants Never Forget μάλλον. Αλλά εκτός αυτό και το Coackroach δεν ξέρω πού αλλού είχανε GG επιρροές
Δεν είμαι σίγουρος καν αν έχει πολυφωνικό μέρος το Elephants. Τώρα αν έχει κάποια φωνητική (δυσ)αρμονία, δεν την λες και πολυφωνικό μέρος και δη στη λογική των GG.
Πέραν από το “Cockroach King” (δηλαδή σε ένα τραγούδι) κι εγώ δυσκολεύομαι να θυμηθώ που αλλού έχουν χρησιμοποιήσει GG τεχνοτροπία.
Messiah Complex, Crystallised ετσι στα προχειρα, Cockroach King σαφως. Και το Elephants οντως ειναι καρφι GG. Δυσαρμονια σωστο. Δεν βαλανε παραπανω φωνητικα μερη. Γενικα σε πολλα σημεια που τραγουδαει ο Ross δειχνει αυτη την επιρροη. Σορρυ guys, δεν μπορει να μην σκεφτομαι αυτη την αναφορα, ειναι τοσο χαρακτηριστικη. Το ιδιο γινεται με συγκροτηματα πχ που χωνουν αβερτα στοιχεια Tool μεσα…οταν παιρνεις ενα τοσο χαρακτηριστικο στοιχειο κ το μεταφερεις τοσο αυτουσιο, δυσκολα να ξεφυγει ο ακροατης απο τις αναφορες.
Σωστό το Crystallised, το Messiah Complex ήταν και λίγο tribute στο Cockroach King, οπότε δεν το συγκαταλέγω. Αλλά I get your point, τυγχάνει να είναι και τα δύο έπη, κομμάτια που δεν έχω επενδύσει ιδιαίτερα.
Ούτε καν βρισκω την αναφορα στο Elephants και στο Messiah πρόκειται για στοχευμενγ conceptiκή αναφορα στο Cockroach κατι δευτερολεπτων.
Ok, δεκτό το Crystallized που δεν ειναι καν σε άλμπουμ τους, αλλα σε επετειακο EP. Αλλα οκ.
Σε καθε περίπτωση θεωρω άκυρα γενικευμενη την θέση σου, αλλα όπως το βλεπει ο καθενας I guess.
Ε οχι μωρε δεν γενικευω. Επιχειρηματολογω για ενα πολυ συγκεκριμενο πραγμα που χρησιμοποιειται καταχρηστικα κατα τη γνωμη μου, οπως πχ το παρακαναν οι Theater καποτε με τις κορυφωσεις. Εσυ δεν το βλεπεις (και καλα κανεις), δεν σε νοιαζουν οι Giant αλλωστε και να σου πω και γω δεν τους γουσταρα ποτε, δεν εχει να κανει. Εχω ακουσει ολα τα αλμπουμς των Haken παροτι δεν με λες καθολου φαν αρα και ενδιαφεροντες (τουλαχιστον) τους βρισκω και ηχητικη ταυτοτητα αυτουσια εχουν - ακουγονται σαν Haken.
Μητσάρα, εγώ από αυτό το σημείο αντιλαμβάνομαι μια γενίκευση ακόμα κι αν μιλάμε για τρία-τέσσερα τραγούδια στην δισκογραφία της μπάντας. Αν ήταν δική μου λάθος ερμηνεία, πάσο.
Εγώ πάντως μετά από μήνες συνεχόμενων ακροάσεων συνεχίζω να βρίσκω το “Fauna” ένα αριστουργματικό, για τα δεδομένα του σύγχρονου progressive metal, άλμπουμ.
“I came to Gentle Giant a bit later, they’re an old school prog brand. Both Vector and Virus are essentially a backstory to the character in our song Cockroach King from The Mountain.
That song stood out for having a quirky tongue in cheek feel to it, and I was definitely going through a phase of listening to all their albums at that point. One album that stood out was Three Friends.
It’s focussed around really interesting vocal arrangements and that’s what inspired us to start Cockroach King with its beginning. We carried on that sound to a certain extent on Virus and Vector; there are some Easter Eggs throughout the albums that call back to those musical references.”
Aπό συνέντευξη του κιθαρίστα στο Music Radar - οι ίδιοι τα λένε. Είναι πιο εκτεταμμένη επιρροή και όχι μόνο στα εμφανή σημεία-τραγούδια που ανέφερα. Είναι σε αρκετά άλμπουμ όπως λένε και οι ίδιοι, το κρατάνε, με γεια τους με χαρά τους. Είναι καλό και εντυπωσιακό gimmick ούτως ή αλλως. Με χαλάει, δεν σε χαλάει. Αριστούργημα για σένα; Κανένα θέμα. Δεν είναι appreciation thread του δίσκου, έχω κάποιες ενστάσεις, that’s ok.
Περιοδεία στις ΗΠΑ τυπου an evening with (όπως οι μεντορές τους) όπου θα παιζουν όλο το “Fauna” κι ενα επιπλεον σετ. Προβλεπω 3ωρο και βαλε δηλαδή…
Αν το κανουν και Ευρώπη το ψήνω πολυ.
Και αφισάρα οι παλικαράδες.
Ελπίζω, μόνο, κατσαρίδες σε μέγεθος χιμπατζή να υπάρχουν μόνο στα καρτούν
Summary
Κανονικά δεν έπρεπε ούτε εκεί