Ποση αποσταση πιστευετε οτι υπαρχει μεταξυ Hard Rock και Μεταλ?

Ποση αποσταση πιστευετε οτι υπαρχει μεταξυ Hard Rock και Μεταλ? Δεν μιλάω για Thrash Metal, νορμαλ Metal? Οι Metallica για παραδειγμα σε ποια κατηγορια ανήκει???
:-k

504 χιλιομετρα…το μεταλ ειναι βορεια 8)

εγω πιστευω οτι ειναι πολυ λεπτη η διαχωριστικη γραμμη αναμεσα στο πιο σκπληρο χαρτ ροκ ακι στο πιο λαιτ μεταλ. ισως να μην υπαρχει καν.

Aνάλογα το μαγαζί και το ράφι…συνήθως είνα κοντά

[SPOILER]Αυτό με τις ταμπέλες πολύ σπαστικό[/SPOILER]

Oι Metallica ανήκει στο μέταλ είναι 3 μέτρα δεξιά της γραμμής και εκεί ανήκει οι Metallica πώς να το κάνουμε τώρα άλλα κάποιες άλλες μπάντες όχι και τόσο όπως πχ οι Nirvana ανήκει στο Hard Rok και οι Infected Mushroom στο σακεντέλικ

Απόλυτο δίκιο έχεις φίλε Σάμαν.
Και οι Sleep ανήκει στο 8, 3 μνες δηλαδή από εκεί που ανήκει οι Killing Joke. Με μερικούς μπάφους βέβαια μπορεί και οι Sleep να ανήκει στο 9 αλλά είναι ανάλογα πόσο κλασμένος θα είσαι, γιατί μερικοί μπερδεύονται και το βάζουν στο όχι-νορμαλ μέταλ αλλά μετά δεν ξέρει πως να το επαναφερθεί στο άλλο μέταλ.
Το σίγουρο είναι ότι ανήκει στο 8.

Δεν υπαρχει αποσταση :!:

inb4 δυο δαχτυλα και κατι

οχι,δε μιλας

“νορμαλ μεταλ” ??? ΑΧΑΧΑΧΑ δηλαδη ποιοι παιζουν νορμαλ μεταλ και ποιοι οχι ?.. τι να πω…

διαφορα ουσιαστικη δεν υπαρχει, τα ιδια οργανα, φιλινγκ, μελωδιες κλπ κλπ, ισως το μεταλ ειναι πιο “τσαμπουκαλεμενο” απο το χαρντ ροκ, κατα τα αλλα η βαση ειναι η ιδια…

μιας και λειπει ο βλεεδιν

Γιατι ρε φίλε σε προσβαλλαμε?!!! Ειχα μια διαμαχη με κατι φιλους και ειπα να ακουσω μερικες αποψεις ακομη. Κανε ποστ κανα καλυτερο thread αμα γουσταρεις και μην μας τη σπας ετσι![-X

Γιατί βρε Αλικάκι το θρεντ είναι άκυρο και αν όντως έχεις τόσο κάψα και απορία να μάθεις την “απόσταση Hard Rock και Μεταλ” () ψάξε ξέρω γω στο διάφορα όλο και καμιά ανάλογη θρεντάρα () θα βρεις.

:papas: Ειρήνη Υμίν!!! Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται :stuck_out_tongue:

βασικα δεν υπαρχει λογος να βαζουμε ταμπελες… γιατι και για την μεταλ που υπαρχουν τοσες υποκατηγοριες το βρισκω τελειως ανουσιο… δηλαδη αμα ακους μονο thrash θα απορριψεις καθε αλλο τραγουδι που δεν ειναι thrash χωρις να το ακουσεις? πιστευω πως ολες αυτες οι ταμπελες ειναι θεμα εμπορικοτητας κ δν υπαρχει λογος να ασχολειται κανεις με αυτο :):):slight_smile:

:lol:

μάλλον εννοεί το “trash me” στο mad.

Το trash me στο μαντ ειναι αξία και λίγα τα λόγια σας

Νομίζω υπάρχει ήδη θρέντ για το θέμα στο μουσικό σεξιον αλλά βαριέμαι να ψάχνω

Kαλά, το θρεντ έχει γίνει τελείως μπάχαλο αλλά η ερώτηση της Αλίκης δεν είναι τόσο άκυρη όσο την παρουσιάζουν κάποια ποστς, για την ακρίβεια είναι αρκετά λογική αν προέρχεται από νεώτερη χρήστρια.
Γιατί δυστυχώς τα τελευταία 20 χρόνια το Metal Hammer και οι διάφοροι “ειδήμονες” που γράφόυν/έγραφαν εκεί μέσα έκαναν το έγκλημα του να υψώσουν φράχτη ανάμεσα σε ροκ και μέταλ. Τη δεκαετία του '80 τα πράγματα δεν ήταν έτσι (ευτυχώς). Δεν νοούνταν μεταλάς τότε που να αγνοεί τους Skynyrd και τον Gallagher. Το τότε Metal Hammer (στα πρώτα χρόνια της μετονομασίας του από Heavy Metal) έβγαινε με εξώφυλλα Deep Purple και Gary Moore. Αυτό δεν το εμπόδιζε βέβαια να καλύπτει τα σκληρά Αμερικάνικα thrash που τότε πρωτοκυκλοφορούσαν (και για αυτό ακούγονταν και πολύ φρέσκα!).
Με τους εξυπνάκηδες που κυριάρχησαν εκεί μέσα τη δεκαετία του '90 υψώθηκε το “μουσικό τείχος της ντροπής”: Θυμάμαι τον Χάκο πριν μερικά χρόνια να απαντά σε mail τηλεθεατή που του ζητούσε Pink Floyd “Υπάρχουν οι δίσκοι (σημ. Mule: εννοούσε “τους έχω” αλλά ούτε αυτό τολμούσε να ξεστομίσει) αλλά δεν νομίζω πως έχουν θέση στo ΤV WAR”. Nα μαλάκα! (Emoticon με μούτζα πότε θα βάλετε ρε παιδιά;)
To αποτέλεσμα είναι να έχει μεγαλώσει μία γενιά ακοατών που έχει βασικές ελλείψεις στα ακούσματα της, που έχει μεγαλώσει με νοοτροπία κοπαδιού, περιχαρακωμένου, που φοβάται να κοιτάξει (να ακούσει στην προκειμένη περίπτωση) πέρα από τον φράχτη που της επέβαλλαν.

Αλίκη η απόσταση είναι μόνο στα κεφάλια ορισμένων, άκου ό,τι γουστάρεις και άσε τους “ειδήμονες” να πουλάνε αλλού άποψη.

Ας μεταφερθεί και το θρεντ από το off topic στα “Μουσικά/διάφορα” παρακαλώ.

YΓ: Εννοείται πως από τα όσα γράφω παραπάνω για το Metal Hammer και τους συντάκτες του εξαιρείται ο Χρήστος ο Κισατζεκιάν που με τα όσα έχει γράψει εκεί μέσα όλα αυτά τα χρόνια ξεχωρίζει σαν διαμάντι μέσα στο βόθρο και φαντάζομαι έχει βοηθήσει και μερικά παιδιά να ανοίξουν τα αυτιά τους!