Harvey Mandel

thanks!!!

http://www.youtube.com/watch?v=oIk4rJtxJAU - Senor Blues
http://www.youtube.com/watch?v=I71OGhfZgic - Baby Batter
http://www.youtube.com/watch?v=t_IGj-dTDW8 - Christo Redentor
http://www.youtube.com/watch?v=GRJ1QleM-9Q - Righteous '69

Ωραίος!
Να διορθώσω ,επειδή το έψαξα από τότε που έγραψα αυτό το ποστ, ότι δεν είναι φήμη, είναι επίσημο ότι συμμετέχει σε αρκετά τραγούδια του Black & Blue. Έχει credits κανονικότατα.

Υπέρτατος παιχταράς με πολύ ιδιαίτερο ήχο στην κιθάρα,αρκετά διαφορετικό από πολλούς σύγχρονους ομοτέχνους του.Είχα ακούσει εντελώς κατά τύχη το Shangrenade προ πολλών ετών και είχα φάει τρελλό κόλλημα με τη διαφορετικότητα των συνθέσεών του.

Ο θρύλος θέλει τον μικρό Eddie Van Halen να “κλέβει” την περιβόητη τεχνική του tapping αφού παρακολούθησε κάποιο live του.:-k (Το αυγό και η κότα…)

Έχω διαβάσει κάπου επίσης ότι για να βγάλει αυτόν τον ιδιαίτερο ήχο-με αρκετά μεσαία-που κάνει μερικά licks του να ακούγονται σαν glissando βιολιού χρησιμοποιούσε μια τεχνική ηχογράφησης,όπου τοποθετούσε τον ενισχυτή του με το ηχείο σχεδον κολλητό στον τοίχο του στούντιο.

Όπως και να χει,πρόκειται για έναν πολύ υποτιμημένο κιθαρίστα που άνετα του άξιζε μια περίοπτη θέση ακόμα και δίπλα στον Jeff Beck.

και που παραλίγο να τον δούμε πριν απο μερικές ημέρες με τους Canned Heat. Υπομονή μέχρι Σεπτέμβριο…

Και εγώ τις μέρες μετράω, ελπίζω να μην τύχει πάλι τίποτα… :roll:

Καταθέτω την αγάπη μου για το “φίδι”. Τα ανεπανάληπτα licks, οι πρέζες jazz στο blues rock (από τα 60s ακόμα) καθώς και η γνωστή ιστορία με το tapping είναι αρκετά για να είναι μοναδικός. Τα κομμάτια που έχει γράψει και οι δίσκοι-μνημεία όπου έχει βάλει τα χεράκια του μόνο τυχαία δεν είναι.