Η αλήθεια είναι πως οι Kurushimi είναι πιο κοντά στα γούστα μου σε σχέση με τους Senyawa τους οποίους όμως δεν βαριέμαι σε καμία ακρόαση, είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέροντες. Κάπου μέσα σε όλα αυτά το drone τους με χάνει λίγο, αλλά ο ήχος είναι τρομερά ενδιαφέρων.
Σε κάθε περίπτωση, πάμε στους Γάλλους για ακόμη μια φορά χαχ.
Δεν συμμερίζομαι την επιτηδευμένη αποδόμηση είναι η αλήθεια, απλώς, πιστεύω πως υπάρχει τρόπος ώστε ακόμη και αν γίνει ενοχλητικά μηδενιστική, να αφήσει περιθώρια για κάτι όμορφο, νέο, διαφορετικό που δεν διαγράφει όμως το παρελθόν και όλη τη διαδικασία.
Στη συνέντευξη ο βασικός συνθέτης ανέφερε πως “ομορφιά μπορεί να είναι μια στιγμή του τρομερού, του άθλιου, του παράξενου”.
Οι Non Serviam ανασυνθέτουν, αφού έχουν αποδομήσει. Το γεγονός πως πρόσθεσαν metal στοιχεία στην πορεία, και δεν ξεκίνησαν να συνθέτουν με βάση τις φόρμες και τις λογικές της κιθαριστικής μουσικής, για μένα είναι καθοριστικό. Αυτή την πλευρά, την καθαρά ηλεκτρονική/industrial/μπαροκ, θα την δείξουν στο 40λεπτο EP την Πρωτομαγιά.
Και εγώ κάπως έτσι θα το πρότεινα. Αν κάποιος/κάποια πατήσει play να είναι έτοιμος/η να παρασυρθεί, γιατί δεν είναι απλώς περιπετειώδες, δοκιμάζει και αντοχές. Είναι, για μένα, επανερχόμενος στο άλμπουμ, εντυπωσιακό, το πως μια ιδέα ξεκινάει από ένα είδος μουσικής και περνάει, αβίαστα σε ένα άλλο, ενώ γύρω της συμβαίνουν πόσα άλλα, καταλήγοντας το συνολικό αποτέλεσμα να είναι κάτι αυτόνομο και συνεκτικό. Δηλαδή, verses, riffs ανά σημεία, ό,τι γίνεται τέλος πάντων στα φωνητικά, επιτελούν ένα σκοπό.
Συμφωνώ τέλος για τους Neptunian Maximalism και για το concept. Περιμένω να σε διαβάσω και στο καινούριο που βγάζουν.
Εδώ, να προσθέσω και αυτή την πρόσφατη κυκλοφορία, που, συγγενεύει με Non Serviam και Neptunian Maximalism (δομές/παρακλάδια):
Ο προηγούμενος δίσκος τους, αναφέρθηκε και στο νήμα του album exchange στον προηγούμενο γύρο, εδώ όμως νομίζω πως ξέφυγαν εντελώς, πολύ ιδιαίτερο σχήμα. Θα τοποθετηθώ και πιο αναλυτικά όμως με τον καιρό.
Το κρατάω, θα το θυμάμαι και υπόσχομαι να διευθετηθεί στο μέλλον!