Για πείτε… Λίστα heavy/power που δεν έχει BSTA κάτι δεν άκουσε καλά. Έχει άλλα ελληνικά πάντως.
We Have The Power – The Top 25 Power And Power-Related Albums Of 2025 - Last Rites We Have The Power – The Top 25 Power And Power-Related Albums Of 2025 - Last Rites
Vigilhunter;;;; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση
σε αυτά που γράφουν symphonic power φοβάμαι να πατήσω play…
Αν θέλουμε να είμαστε αυστηροί με τις ταμπέλες, πάντως, οι Black Sword Thunder Attack power δεν είναι, οπότε…
Εμένα με έπιασε νευρικό γέλιο βλέποντας την “πλήρη λίστα” από κάτω . Αυτή με τα 3.000 άλμπουμ ντε.
Πότε προλαβαίνετε να τα ακούσετε όλα αυτά ρε κερατάδες μέσα στο ίδιο έτος, ήθελα να 'ξερα.
Εκτός κι αν μιλάμε για άλμπουμ και ακρόαση ξέρω γω. Τότε πάσο ![]()
Έχεις δίκιο, ελπίζω να βγάλει λίστα heavy/epic και να τους δούμε εκεί.
Τσα, αμέ:
με λίγη καθυστέρηση μιας και τώρα το πήρα σε φυσική μορφή…
ALBUM OF THE WEEK:
BLACK SWORD THUNDER ATTACK:Black Sword Thunder Attack
(2025, No Remorse Records)
«We look to the sky for deliverance…»
Πίσω στο 2002 ένα σχήμα από την Καλαμπάκα βγάζει ένα demo, με το οποίο δείχνει την αγάπη της για τους θρυλικούς Warlord, οι οποίοι έχουν μόλις επανασυνδεθεί μετά από χρόνια. Θα χρειαστεί να φτάσουμε στο 2020 για να γράψουν το πρώτο τους EP και μόλις φέτος την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, όπου κομμάτια του EP συναντούν νέες συνθέσεις.
Το ομώνυμο άλμπουμ των Black Sword Thunder Attack ηχεί σαν μια μίξη των παλιών Warlord και των Lordian Guard (κυρίως λόγω των γυναικείων φωνητικών), και είναι ξεκάθαρα μια προσπάθεια να τιμήσουν αυτό που έκανε στα 80ς ο William J. Tsamis. Η παραγωγή είναι μουντή, σε σημείο που θα ενοχλήσει κάποιους, αλλά από την άλλη μπορείς να το δεις και σαν μια συνειδητή προσπάθεια να μην υπάρχει καμία προσπάθεια σύγχρονης επιρροής, κανένα ραφινάρισμα που θα έκλεβε έστω και λίγο από τη νοσταλγία για μουσικές που ηχούν οικεία στ’ αυτιά μας. Τα απόκοσμα πλήκτρα τονίζουν την obscure ατμόσφαιρα, τα κιθαριστικά lead είναι μούρλια και η ερμηνεία της Mareike ταιριαστή.
Ρομαντικοποίηση ή όχι, το μόνο σίγουρο είναι πως το άλμπουμ των θεσσαλών καταλήγει να είναι απείρως ανώτερο από τις τελευταίες δουλειές των Αμερικάνων και καταλήγουν πραγματικά να τιμούν το μελωδικό epic metal του Tsamis, αφού κάθε σύνθεση μας πάει καρφί πίσω στα χρόνια του 80ς αμερικάνικου underground και την ανυψωτική αίσθηση που μπορεί να δώσει το arcane metal όταν παιχτεί σωστά.
Όπως είπε και ο κουμπάρος μου “εντάξει βγήκαν καλοί δίσκοι φέτος αλλά έπεσαν πάνω στο BSTA”. Ο μαθητής ξεπέρασε το δάσκαλο κατά πολύ και εννοείται κάτι ανέκδοτα που συνεχίζουν να ονομάζονται πολέμαρχοι
Υποψιάζομαι ότι θα είμαι ο μοναδικός της true “φράξιας” εδώ που δεν θα έχει το Black Sword Thunder Attack στην κορυφή της λίστας του! Ελπίζω όμως σε εξιλέωση δεσμευόμενος ότι θα το έχω στην πεντάδα μου ό,τι και να γίνει.
Ε ρίξε την πεντάδα σου ντε!
Όχι ακόμα μωρέ!
Να σκεφτώ κι άλλες θέσεις και μετά
Sacred outcry (του 2023) και black sword thunder attack σαν συνταγή ιατρού, μια φορα την ημερα αυτον τον χρονο.
Templar πάμε για μεγάλα πράγματα. Ιερά μουστάκια ενωθείτε
Δεν γνώριζα και νομίζω δεν έχουν συζητηθεί και εδώ πέρα:
EP του 24, Αυστρία, πολύ ωραίος ήχος. Ξυπνάει μνήμες eurometal των 80ς, ριφφάτο και ψυχωμένο. Πολύ δυνατό!
Έξτρα τυράκι πως το ομότιτλο κομμάτι έχει στίχους εμπνευσμένους από Argento. Για εμένα δηλαδή είναι τυράκι, δεν ξέρω για εσάς.
Βγάζουν και δίσκο του χρόνου.