Κ εγω που ειμαι τιγκα ασχετος με doom γενικότερα, αρχισα σιγα σιγα να ψαχνω λιγο τα κλασσικς απο τις γνωστες μπάντες κ εχω μεινει μλκς με το γράψιμό τους.
Εγω να πω οτι ειτε δεν ειχα ακουσει Exxul ειτε δεν θυμομουν οτι ειχα ακουσει, αλλα αυτος ο δισκος ειναι εκπληκτικος. Μια ακροαση ως τωρα, θα πεσουν αρκετες ακομη. Θενκς Λεπερ.
Εγώ, απ’ την άλλη, έχω να πω ότι όσες φορές τους δοκίμασα αυτούς τους Exxul (εντάξει δεν ήταν και πολλές) η αίσθηση που μου άφησαν ήταν η εξής:
– Ακούγεται - γενικά - ωραίο αυτό που παίζει;
– Εννοείται, αφού είναι επικό μέταλλο που πάει και προς doom κλπ, έχει αυτή την ατμόσφαιρα εν πάση περιπτώσει.
– Ωραία. Τι σου έμεινε;
– Τίποτα όμως. ![]()
Δεν ξέρω, ίσως είναι από τις περιπτώσεις που μια μπάντα παραείναι φιλόδοξη για το καλό της. Οι συγκεκριμένοι ας πούμε τόλμησαν να βάλουν όλες - μα όλες - τις ιδέες τους μέσα σε τέσσερα κομμάτια, ουσιαστικά, και (μέχρι τώρα μου έχει φανεί ότι) τους γύρισε λίγο μπούμερανγκ.
Επειδή βλέπω όμως ότι συνεχίζει να υπάρχει ρεύμα υπέρ τους, θα τους δώσω κι άλλη ευκαιρία. Κάλλιστα μπορεί εγώ να μην τους έχω πιάσει και να αναθεωρήσω αν δείξω λίγη υπομονή ακόμα. Ούτε η πρώτη φορά θα είναι ούτε η τελευταία.
Με αφορμή το single Armored Saint, ήρθα να πετάξω αιρετική άποψη (νομίζω το είχα ξεστομίσει και στις 52 εβδομάδες) και να φύγω:
Στις καλές τους στιγμές (κι είναι πολλές αυτές), οι καλύτερες παραδοσιακές metal μπάντες ever είναι οι Armored Saint και οι Satan, αυτά, συνεχίστε.
!!!
Χαμπάρι δεν είχα πάρει για το συγκεκριμένο! ‘Let the screw…’ αγαπημένο cult EP από τα 80’s, σίγουρα θα τσεκαριστεί το άλμπουμ. Thanks for the heads up ![]()
Χάνει στο ότι δεν έχουν μουστάκια. Κερδίζει στο ότι δε φοράνε μπλουζάκι
Πολύ δυνατό εγχώριο ντεμπούτο
22.5.26
Sorry man. Στο archives δεν εχουν. Ενταξει ο τύπος αριστερά είναι πιο καλτ και από φώτο master’s hammer
Α, δεν ειναι οι Brocas Helm;
Καλούτσικο το πρώτο δείγμα από Ecclesia με νέο τραγουδιστή. Κάτι με χαλάει στο ρεφρέν αλλά γενικά το τραγούδι δεν είναι κακό.
Ωραιο. Σουηδοφερνει. Memento Mori, Tad Morose κτλ. Το ρεφρεν περιεργο. Δεν με χαλασε
Σκίζει η μπάντα