ωραίοι οι Aria, καλή φάση…
Oι Aria ειναι καλη μπαντα με πραγματικα πολυ μεγαλη δισκογραφικη παρουσια και αρκετα μεγαλη επιτυχια στη Ρωσσια (ουσιαστικα και η μονη αρκετα γνωστη μπαντα).Γενικα οι χωρες του πρωην “ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ” εχουν καποιες μπαντες με “δυνατη” δισκογραφια. Μου ερχονται στο μυαλο οι AXAT η Αhat (οι βουλγαροι) και οι Ουγγροι οι “Pokogelp”.
Αναφορικα με τους Bride ,υπαρχει το Heroes, που ειναι κομαμταρα, αλλα γενικα θεωρω το δευτερο Show no Mercy ,αρκετα καλυτερο. Παντως προσοχη με αυτους τους τυπους γιατι εχουν καμμια 10αρια στουντιο δισκους ,αλλα ζητημα να εχουν 10-15 καλα τραγουδια:p (ειδικα μετα το 2000).
Παντως δε τους εχω σε φοβερη εκτιμηση και γενικα εχει πολυ καλυτερες μπαντες εκει εξω
Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο;
Peku Vremen (River of Time)
Γαματο εξωφυλλο και αυτοι.
Δεν κανω εντιτ μπας και το δει κανεις.Σορρυ για το 2πλο ποστ,
Προτεινω τους power θεουληδες saint deamon!
Desert Sin, Αυστριακοί, μελωδικό heavy ο δίσκος, μερικά τρομερά κομμάτια (Shadow Queen, Ice And Fire, Temple Of The Shadow), άλλα πάλι αδιάφορα, αξίζει να του ρίξετε μια αυτιά.
Kαλο φανταζει
Δεν ξερω αν εχει γινει,αλλα θα ελεγα να κανουμε εναν απολογισμο με τα καλυτερα συγκροτηματα που εχοιυν αναφερθει ετσι ωστε να τα εχουμε ολοι υποψην μας
Μια και εχουμε αφησει λιγο το κλασσικο χεβι στην απεξω.Νομιζω ηρθε η ωρα να προτεινω 2 εξαιρετικα δισκακια καρακλασσικοτατου χεβι μεταλ.
Eχουμε και λεμε :
Bloody Six- In The Name Of Blood.
Acceptila και Prieatila μεχρι εκει που δε παει.Χαιλαιτ ο τραγουδιστης Peter MActanner των Krokus.Πολυ καλο Ελβετικο χεβι μεταλ λεμε
και οι Εγγλεζοι Hammer-Contract With Hell.Παρουσιαζουν εξαιρετικο δειγμα Thinlizzikou heavy metal.Και καλες συνθεσεις και παιχταραδες.
και τα δύο έπη αλλά το hammer παραείναι
Θα συμφωνήσω ότι ειδικά το hammer γαμάει ,και βρίσκεται και εύκολα και φτηνά.
Άντε να ζωντανεψουμε λίγο!
Coven (US) - Worship New Gods (1987)
Όταν το πρώτο τραγούδι, Riddle of Steel, ξεκινάει με τον τραγουδιστή να αναφωνεί ¨The Gods made men, men made steel!¨, οι προθέσεις του συγκροτήματος είναι ξεκάθαρες. Επικό metal, από ένα συγκρότημα με έντονη προσωπικότητα, που δεν διστάζει να ενσωματώσει και gothic επιρροές (μην φοβάστε!), ενώ φωνητικά έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Μην περιμένετε χλιδή από πλευράς ήχου και παραγωγής. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία ήταν private, το budget περιορισμένο, το αποτέλεσμα, όμως, μαγευτικό, παρά τα όποια λαθάκια. Η πρώτη ακρόαση του δίσκου, με άφησε λίγο αδιάφορο, θεωρώντας τον ντόρο που γίνεται γύρω απο αυτόν, αποτέλεσμα της σπανιότητας του. Του έδωσα ακόμα μια ευκαιρία, και τώρα πλέον, θεωρώ ότι κάτι μου λείπει απο την μέρα μου, αν δεν τον επισκεφτώ. Ευτυχώς, υπάρχει διαθέσιμο και σε CD, μόνο που δεν γνωρίζω αν πρόκειται για επίσημο reissue ή bootleg.
Όσοι δηλώνουν φίλοι των ομιχλωδών, απόκοσμων τοπίων που δημιουργεί η μουσική των Cirith Ungol και Brocas Helm, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν, είναι να δώσουν λίγη προσοχή σε αυτή τη ξεχασμένη - σχεδόν - κυκλοφορία. Το οφείλουν στο εαυτό τους.
το cd Coven είναι σίγουρα bootleg. περίεργος δίσκος πάντως…
Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα απαντούσες εσύ πρώτος! :lol:
Ναι είναι περίεργος δίσκος, Και εκεί κρύβεται η γοητεία που ασκεί πάνω μου.
προσωπικά το βάζω στην ίδια κατηγορία με κάλτ δημιουργίες όπως lester maddox. τελείως μυστήριες μπάντες
Τούτους δεν τους ξέρω. Θα τσεκάρω.
Με πρόλαβες μιας και καποιά στιγμή ήθελα να postάρω για αυτο τον δίσκο.Η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη ακρόαση μου φάνηκε βαρετό,όταν όμως το ξανάκουσα μερικές φορές προσεχτικά έγινε απο τα αγαπημένα μου albums.Πως κατάφεραν σε κομμάτια όπως το kiss me with blood να συνδυάσουν έναν doomy επικό ήχο με την ατμόσφαιρα των bauhaus και την παράνοια των πρώιμων christian death μόνο αυτοί ξέρουν.Οπως είπε ο τραμπάκουλας μπαίνει στην κατηγορία των μυστήριων albums μαζί με lester maddox και εγώ θα προσθέσω και τους angel of mercy τους trop feross αλλά και τους zen venom και τους Βρετανούς deep switch.Οποιος έχει στα υπόψιν του και άλλα τέτοια παρόμοια albums ας προτείνει
Χα! Στο έφαγα!
Ωραία, μου δίνεις ακόμα περισσότερο υλικό για ψάξιμο!:naughty:
just sharing knowledge.
Εύγε Μάνος! Τρελή δισκάρα το From the Fjords.
Και γενικότερα συμβαίνει το σπάνιο φαινόμενο, να υπάρχουν τουλάχιστον 3 Legend σ’ αυτή τη μουσική και να γαμάνε όλοι! Και αυτοί εδώ οι Αμερικάνοι, και οι Βρετανοί (ειδικά εκείνοι), και οι… Βρετανοί επίσης :-s:p (που είχαν βγάλει μόνο ένα άλμπουμ με τίτλο “AD 1980”).
Κατά τ’ άλλα, να ρωτήσω λίγο, έχει ακούσει κανείς άλλο το τελευταίο RAM να έχω παρέα στην αποθέωση;