Απλα θυμαμαι που ψαχναμε κατι λινκς για δαυτους(και τους Βρετανους και τους Αμερικανους)και εψαχνα να δω ποιοι εχουν βγαλει τι στα νετς(και το ακουσα με την ευκαρεια)
Ξέχασα να σου δώσω τα κρέντιτ για το “From the Fjords”. Τενκ γιου Κολοκύθα!
Σίριουσλι νάου, RAM? Lightbringer? Φάση In Solitude, Enforcer, Portrait? Ελάτε τώρα, αφού το ξέρω ότι είστε κάμποσοι που λιώνετε για New Wave of Swedish Traditional Heavy Metal :!:
Κάνω ένα ξέθαμα του ποστ καθώς αξίζει κάθε byte.
Και να συμπληρώσω πως τελείωσα το άκουσμα του “]Ξερο power metal ευρωπαικου ηχου” με τα τελευταία ακούσματα να είναι Primal Fear, Angel Dust και Scanner.
Καταρχάς από αυτά οι Primal Fear που κέντρισαν πιο πολύ το ενδιαφέρον μπορώ να πω, απίστευτος δίσκαρος, γαμάτα riffs και φυσικά τη γαμάτη φωνή του Ralf Scheepers, και απορώ πως και δεν τους είχα ψάξει.
Μετά πάνε σε Scanner και Angel Dust, που και εδώ έχουμε άριστα album, γαμάτα όλα τα πάντα.Πολύ καλές εκτελέσεις, riffs που σε στέλνουν.
οπότε τώρα συνεχίζω με το US power, που δεν έχω ακούσει νότα πριν και επιστρέφω.
Εγώ θα σου πρότεινα να αρχίσεις πρώτα με μεγάλο λιώσιμο δισκογραφίας πρηστ (αν το έχεις κάνει, ξανακάντο) και να συνεχίσεις με ράηοτ, πάνζερ και τα συναφή.
Άκου Πριστ για να μπεις στο κλίμα ρε παιδί μου. Και μετά να ξεκινήσεις με δύο δίσκους: Ample Destruction (Panzer) και το ομώνυμο από Metal Church.
Έτσι θα καταλάβεις τί πα να πεί αμερικάνικο πάουερ!
Κατά τ’ άλλα, μου φαίνεται ότι είμαι όντως ο μοναδικός που έχει ακούσει το τελευταίο RAM. Ή ο μοναδικός που το γουστάρει άσχημα, κάτι απ’ τα δύο. Και επανέρχομαι στο πρήξιμο αρχιδιών. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. Ακούστε το ρε να νιώσετε!
Ωπ, εσύ προσοχή ρε στραβάδι. Μην περιμένεις ολόιδια φάση με In Solitude, τύπου Mercyful Fate/NWOBHM. Απλά ανήκουν στην ίδια σκηνή, Σουηδία μεριά, που έχει πιάσει το νόημα και προσφέρει παλιομοδίτικες μεταλλικές ομορφιές, απλά με διαφορετικό τρόπο η κάθε μπάντα. Οι RAM ας πούμε παίζουν πεντακάθαρο πιο-Πριστ-δε-γίνεται-ατσάλι. Μέχρι και ο ήχος του δισκίου είναι εντελώς “Screaming for Vengeance”!
Για μένα δεν είναι απλά συγκλονιστικό.Είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ METAL album της δεκαετίας.Μάλιστα εβγαλαν και ένα καινούριο φανταστικό album (που μόλις σήμερα απέκτησα :p)
μιας και λεγατε για Legend ,εξαιρετικοι και οι γαλλοι Legend με το απιστευτο πρωτο single τους να κλεβει την παρασταση με neoclassical heavy α’ κοπης.
(γαλλοφωνο παντως να ξερετε…αν την παλευετε με τους θεους Sortilege ,ψαξτε και αυτο) http://metal-archives.com/release.php?id=91659
αν ειχα το απαραιτητο λινκ θα ποσταρα αλλα μου το πασαραν το επ οποτε δν ξερω τι παιζει σε Blogs κτλ
ξερω ξερω, εχετε ξαναμιλησει γι’ αυτο. προσφατα το ανακαλυψα εγω και το βρηκα απ’ τη πρωτη ακροαση δυναμιτενιο. Γερμανοι, το Tales Of Terror ειναι αλμπουμ του 85 και περιεχει καταπληκτικες κουπλεδαρες, φωνητικα ιδιαιτερα, ριφφαρες και τη παραγωγη του οπως πρεπει.