Mood For A Day ειναι στο fragile αρα 1972!
anthem, book of talesyn 1968 ακου τι γινετε στην μεση!
april deep purple 1969! στην μεση κλασσικο μερος κ στο τελος παταει ενα καταραμενο σολο ο Blackmore γεματο arpegio λες κα ακους malmsteen!
επισης να σου πω οτι η σημαντικη prog μπαντα ειναι οι king crimson k με το απολυτο ντεμπουτο in the court of the crimson king!
Ειδα τι ειχες γραψει παραπανω.Και συνεχιζω να διαφωνω,μια και παλι προυπηρχαν συγκροτηματα που χρησιμοποιησαν αυτες τις κλιμακες.Οι The Nice πχ…Οι Moody Blues και πολλοιιιιιι αλλοι…Οι Yes προετοιμασαν τον δρομο για τους Floyd???Αντικειμενικα και χρονικα αυτο που λες δε στεκει σε καμια περιπτωση.Το οτι ηταν η πρωτη σημαντικη progressive μπαντα ειναι δικο σου αυθαιρετο συμπερασμα και εχει καθαρα υποκειμενικη χροια.
καλα ρε γαμωτο τυφλοι ειστε?δεν βλεπετε τι γραφω?
λεω οτι οι floyd ηταν η πρωτη σημαντικη προγκρεσιβ ροκ μπαντα που προετοιμασε τον δρομο των Floyd
οχι η πρωτη σημαντικη προγκρεσιβ μπαντα απλα!
Αφου εχεις μελετησει μουσικη θα γνωριζεις οτι οι αρχαιοι ελληνες ειχανε κιθαρα οπως και οι ρωμαοι και οτι η ταμπλατουρα ηταν μεθοδος γραφης των αρχαιων ελληνων…
Πιστευω λογικα πως οι ονομασιες φρυγικο κλπ θα προερχονται απο τους Ελληνες οι οποιοι ειχαν επιγνωση των κλιμακων και ειχαν αναπτυξει πολυ την μουσικη στην κιθαρα και την αρπα οπως και στον διθυραμβο…αν κανω λαθος πες μου,δεν το γνωριζω
Σωστος,απλα ηθελα να τονισω το ποσο πισω χρονικα παει η προσπαθεια κωδικοποιησης της μουσικης. Και η 7χορδη κιθαρα δεν ειναι πατεντα του Vai!:lol: :lol:
καλα ενταξει ειναι παραλογο να αμφισβητειτε οτι ο blackmore και στη συνεχεια o roth διεδωσαν τον νεοκλασσικο τροπο παιξιματος στη κιθαρα και επειρεασαν χιλιαδες κιθαριστες…
σορρυ φιλε μου General_Aetius αλλα εισαι προκατειλημενος εναντιον των purple…οπως θα μιλουσε ενας βαζελος εναντιον του γαυρου…:lol: :lol: 8)
Οκ, όντως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν πολύ προηγμένη μουσική παιδεία, με κανόνες κωδικοποίησης κτλ κτλ…
Εννοείτε όμως, ότι όλα όσα παίζονται σήμερα προέρχονται έμμεσα ή άμεσα από εκεί???
Και οι Έλληνες που τα βρήκαν αυτά, από τον Σείριο?? (α ρε λιακό θεέ)
Η μουσική είναι ζωντανός οργανιμός, συνεχώς εξελίσσεται!Το ότι όλα υπήρχαν εμένα μου ακούγεται άτοπο. Και επίσης υπάρχει πάντα μια συνέχεια! Για παράδειγμα, οι Dream Theater δε θα μπορούσαν να σταθούν σαν μουσική το 1940. Εγιναν κάποια βήματα για να φτάσει σήμερα να υπάρχει ένα συγκρότημα σαν τους Theater. Το συναρπαστικό με κάθε καινούρια κυκλοφορία είναι ότι είναι κάτι το μοναδικό! Κανείς δεν ξέρει τι είδος μουσικής θα προκύψει σε 10 χρόνια από αυτά που ακούμε τώρα!
Όσο για τον ορισμό της μουσικής είναι: Ήχος οργανωμένος με ανθρώπινο τρόπο. Θέλετε να πείτε ότι όλοι οι ήχοι και όλοι οι τρόποι έχουν επινοηθεί στο παρελθόν?
1)εγω δεν ειπα οτι δεν τον διεδωσαν εγω ειπα οτι δεν τον εισηγαγαν οπως αναφερθηκε προηγουμενως!!!μην με παρεξηγειτε σας παρακαλω…
2)η αληθεια ειναι οτι ειμαι προκατελειμενος διοτι τους θεωρω υπερεκτιμημενους σε σχεση με τους Floyd οπως ειπα και πριν.αλλα εχω επιχειρηματα σ αυτα που υποστηριζω
Εννοείτε όμως, ότι όλα όσα παίζονται σήμερα προέρχονται έμμεσα ή άμεσα από εκεί???
Τιποτε τοσο ακραιο σαν θεωρηση,απλα ολα εχουν μια αφετηρια.
Και οι Έλληνες που τα βρήκαν αυτά, από τον Σείριο?? (α ρε λιακό θεέ)
:lol: :lol: .Στανταρ δε τα βρηκαν απ το Σειριο,τους Ελ και τους Ανδρομεδιους,αλλα γιατι θα πρεπει παντα να τα βρισκουν απο αλλους?
Η μουσική είναι ζωντανός οργανιμός, συνεχώς εξελίσσεται!Το ότι όλα υπήρχαν εμένα μου ακούγεται άτοπο. Και επίσης υπάρχει πάντα μια συνέχεια! Για παράδειγμα, οι Dream Theater δε θα μπορούσαν να σταθούν σαν μουσική το 1940. Εγιναν κάποια βήματα για να φτάσει σήμερα να υπάρχει ένα συγκρότημα σαν τους Theater. Το συναρπαστικό με κάθε καινούρια κυκλοφορία είναι ότι είναι κάτι το μοναδικό! Κανείς δεν ξέρει τι είδος μουσικής θα προκύψει σε 10 χρόνια από αυτά που ακούμε τώρα!
+100000000000000
Όσο για τον ορισμό της μουσικής είναι: Ήχος οργανωμένος με ανθρώπινο τρόπο. Θέλετε να πείτε ότι όλοι οι ήχοι και όλοι οι τρόποι έχουν επινοηθεί στο παρελθόν
?
Ο συγκεκριμμενος ορισμος ειναι δικιας σου επινοησης υποθετω.:-k Αν οχι τι σημαινει"με ανθρωπινο τροπο"??.Στο τελευταιο ερωτημα σου απαντας ο ιδιος λιγακι παραπανω.Ολα εξελισσονται στη μουσικη.Προσθετω οτι για να εξελιχθει κατι πρεπει να υπαρχει,αρα απο μια αφετηρια “δωρικα” απλη φτασαμε στον Miles Davis πχ(οι D.Theater παραειναι απλοικοι για να θεωρηθουν ακρογωνιαιος λιθος).
Από αυτά που λες υπονοείς σαφέστατα ότι η αφετηρία είναι η Αρχαία Ελλάδα!! Και στην αρχ. Ελλάδα τι έγινε λοιπόν, παρθενογένεση? Αφού όλα έχουν μία αφετηρία, το ίδιο και η μουσική στην Αρχ. Ελλάδα… Οπότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για αφετηρία αλλά για συνέχεια!!
Όσο για τον ορισμό είναι από την wikipedia την ελληνική… Τώρα βαριέμαι να πάω στο άλλο δωμάτιο να δω τι λέει η Πάπυρος Λαρούς