Ανοίγω πολύ νωρίς αυτό το τόπικ γιατί το έχω σκεφτεί σοβαρά και κάνω ήδη τα κουμάντα μου για του χρόνου. Έψαχνα ένα μεγάλο fest που να καλύπτει όλο το φάσμα του σκληρού ήχου {πχ εδώ παίξανε παλαιότερα από behemoth μέχρι 3 doors down}. Και επειδή δεν έχω περιθώρια να περιμένω να ανακοινωθεί line up μιας και τα εισιτήρια φεύγουν αμέσως θέλω να ρωτήσω αυτούς που πήγαν αν αξίζει
Επίσης ψάχτηκα σε Γαλλικά φόρουμ και ρώτησα και έναν φίλο μου από Γαλλία μεριά για πιθανά ονόματα. Rammstein, Bon Jovi παίζουν δυνατά για 2/3 headlines. ενώ πολύ πιθανόν είναι και για korn, ghost, pearl jam, smashing pumpkins κλπ
Τι ονόματα πιστεύετε θα δούμε στο καλύτερο για μένα ευρωπαϊκό φεστιβάλ; Και αξίζει ο κόπος να τρέχουμε τον Ιούνιο του 20 Γαλλία;
Θεωρώ το Download το καλύτερο φεστιβάλ. Μετά είναι το Hellfest εννοείται. Νομίζω ότι αν παίζουν τα φράγκα αξίζει να πας. Όλα τα ονόματα που ανέφερες είναι πολύ πιθανά.
Sweden + Barcelona (λιγότερος κόσμος) και ωραιοτερά μερή. ειναι λιγο πιο παλαιό-λάγνα αλλα βάζουν και καμποσα κάφρικά. Εξαρτάται τι θελεί να δεί ο καθένας.
Εννοείται ότι αξίζει.Εχει 6 σκηνές .Θα βρεις τα πάντα εκεί.Ακομα κ 2 το μεσημέρι θα χει μπανταρα.Τωρα αν πας μόνο για τα μεγάλα ονόματα , τότε είναι ρίσκο να πάρεις από νωρίς εισιτήριο.Αν κ μπορείς να το πουλήσεις άνετα.
Sweden πηγα εγω φέτος. ΦΟΒΕΡΟ !
Αν και σε όλα νομίζω οτι μπορείς να μεινεις ψυχραιμός να δεις μεχρι Ιανουάριο τι θα έχουν ανακοινώσει και μετά κλείνεις. Τιμές δεν ανεβαίνουν μέχρι τότε. Μονο 1-2 που ξεπουλάνε, ίσως έχεις θέμα, αλλά αυτό γινεταί λογω scalping, δλδ θα βρείς σε δευτερογενή αγορα εισητήρια με το κιλό.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό, Σουηδία και download αλλά μου φάνηκε πως το hellfest έχει μεγαλύτερο εύρος σε μουσικά είδη.
Prime ευχαριστώ για την πληροφόρηση είχα δει κάπου ότι τα κόμπο εισιτήρια κάνουν φτερά γι αυτό και βιάστηκα
Πέρα από το lineup , μη ξεχνάς ότι από τα πιο σημαντικά σε ένα φεστιβάλ είναι ο καιρός και η τιμή.
Το Download είναι τις περισσότερες φορές με λάσπη και κρύο πχ και πολύ ακριβό. Θυμάμαι το 2013 ότι μου ήταν πιο φθηνό να πάω Γαλλία στο Hellfest παρά στο DL (*απο Λονδινο!).
Όπως τα λέει ο @eviL για το Download. Απλά προσθέτω πως είναι φοβερά κουραστικό αν έχει βρέξει γιατί είσαι κυριολεκτικά 3 μέρες στο πόδι, δε μπορείς να ξαποστάσει πουθενά πάρα μόνο το βράδυ στη σκηνή σου ε την προϋπόθεση ότι είναι καλή σκηνή και δεν παίρνει νερό).
Παντού πάντως παίζουν πολυ παρεμφερή line up και μιλάμε για μεγάλη μιρλά, τα ίδια και τα ίδια, καθε χρόνο βαζουν εναλλάξ Sabaton και Amon Amarth κτλ κτλ, και επειδή δεν είμαστε δίπλα να πεταχτούμε, μάλλον μεχρι δίπλα στην Βουλγαρία μας βλέπω, γιατι έχει value for money για τα 2-3 που θέλω να δω.
Και οι Priest αντι να κάνουν μια ομορφιά και ενα part reunion τον παίζουν.
Αντίθετα, εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο πλήρες line up. Παρότι δεν είμαι καθόλου φαν των φεστιβάλ, για αυτό θα μπορούσα να θυσιάσω πολλά. Δεν ξέρω πώς ακριβώς εμφανίζονται τα συγκροτήματα (όπως τα βλέπω κατηγοριοποιημένα ανά ομάδες), αλλά οι headliners σκοτώνουν και τα πρώτα ονόματα κάθε σκηνής που βλέπω να ακολουθούν είναι για μαζικές αυτοκτονίες.
Θέλεις alt; Nu; Κλασικό μεταλ; Κλασικό χαρντ ροκ; Punk; Death, black, thrash, teen punk; Guitar heroes; Νέα γενιά; ;Όλα είναι εκεί, μέχρι και Bodycount έχει. Φυσικά, τα μισά από αυτά δεν θα τα άκουγα, αλλά το ίδιο ισχύει για όσους πάνε εκεί και δεν ακούνε αυτά που ακούω εγώ Μιλάμε για line up που φυσάει, dream team της μουσικής μας.
Υ.Σ.: Σάββατο και Κυριακή θα μπορούσα να παρακολουθήσω, αλλά νομίζω ότι θα έβρισκαν τα γέρικα κόκκαλά μοου στο Hellfest 2035.
Μου έκανε τρομερή εντύπωση η απουσία των Mercyful Fate. Ξενέρωσα λιγάκι αλλά ίσως να είναι το ένα όνομα από τα 3 very special guests που γράφει το poster.
Εκεί είναι το ζουμί στους guests. Τώρα το φεστιβάλ έχει περίεργο line up δεν εννοώ κακό. Πλούσιο είναι απλά δεν περίμενα με τίποτα deftones headliners την ώρα που σε όλα τα άλλα είναι 2-3ο όνομα.
Φαντάζεστε τέτοιο line up στην Ελλάδα. Ωρε μάχες στα σχόλια…