Helloween/Gamma Ray Reloaded [9.03.2013 Athens],[10.03.2013 Salonika]

…πές τα-γράψτα, και μετά πρόσεχε μην σε πετύχουν κάποιοι από εδώ μέσα:p :slight_smile: :!:

πολυ καλο λαιβ, αν και δεν εχω μεγαλη επαφη με τις μπαντες το ευχαριστηθηκα…:smiley:

μπηκα κατα τις 8:30, λιγο πριν βγουν οι gamma ray οι οποιοι παρολο που δεν επαιξαν τα 4-5 τραγουδια που μ’αρεσουν με κερδισαν με την εξαιρετικη τους εμφανιση…
οι helloween επαιξαν αρκετα καινουρια (αρκετα καλα κομματια btw) και προς το τελος που επεφταν οι κομματαρες εγινε χαμος… καλο και το παιχνιδι με το κοινο, δεν κουρασε…

τελικα πεισθηκα οτι δε φταιει το fuzz σαν συναυλιακος χωρος για τον αισχρο ηχο που πετυχαινουμε σε αρκετα λαιβ, εκατσα στη ιδια θεση που ειχα δει και accept πριν 4 μηνες (κοντα στο δεξι μπαρ) και η διαφορα ηταν χαωδης και σε ποιοτητα ηχου κατα τη διαρκεια του λαιβ και σε “κουδουνισμα” μετα…

εννοειτε οτι εχω δει και καλυτερα λαιβ των helloween και των gamma ray.αλλα ενταξη,καλα περασαμε και σημερα.

Μια χαρούλα το live.Δηλαδή το ευχαριστήθηκα υπέρ το δέον.
Ντάξει οι shadowside ήταν μέτρια μπάντα,η τύπισσα τραγουδάει στον Θεό χωρίς να ακούγεται ωραία.(καλό μουνάκι πάντως) Εκεί που μπαίναν κάτι πληκτράκια και τραγούδαγε πιο χαμηλά,καάπως έφτιαχνε η κατάσταση.Ο ήχος χάλια.Τα κομμάτια τους γενικά δεν είχαν τίποτα το διαφορετικό.

Οι Gammas παίξανε όπως πάντα πολύ καλά,ο ήχος τους δεμένος μια χαρά (γενικά πιστεύω ότι κάπου στο κέντρο προς τα πίσω,είχε πολύ καλό ήχο) , ο Hansen κάθε άλλο παρά άρρωστος μου φάνηκε,πολύ καλός. Έχω να καταγγείλω ότι είχανε για τον πέοντα setilist..είναι δυνατόν να παίζουνε τη μαλακία men,martians and machines και κάτι to the metal και τα 2 καινούρια (Τα οποία και δεν ακούγονται btw).Eπίσης ας πει κάποιος στον κατά τ'άλλα γαμιά Henjo Richter να μην γαμιέται σε ΚΑΘΕ solo με το wah.(Ο χριστός και η μάνα του,καταντούσε μαλακία.)

Οι Helloween ανέλπιστα καλοί,με τον Deris να είναι σε κέφια και να ερμηνεύει σαν τότε στο Sporting.Θα μπορούσαν κ αυτοί να παίξουν και κανά άλλο κομμάτι πιο ψαγμένο αλλά ντααξ.Γενικά πιστεύω ότι γαμήσανε.

Και εις άλλα με υγεία λοιπόν. :slight_smile:

νομίζω απλά θένε λιιιιγο ποιο αραιά τα live να είναι ξεκούραστος …
σήμερα είχαν 3 μέρες κενό και είναι και αρχή του tour και ήταν πολύ καλός !!!
(και όσο τον βλέπω περισσότερο τόσο τον εκτιμώ παραπάνω σαν frontman !!!)

Όταν έπαιξαν την διασκευή από Motorhead η φωνή της και ο τρόπος που τραγουδάει μου φάνηκε πολύ καλύτερος από τα προηγούμενα κομμάτια είναι η αλήθεια …

από το to the metal αν εξαιρέσεις το ομώνυμο τα άλλα 2 είναι και γαμώ τα κομμάτια !!!
επίσης τα 2 καινούρια μου φάνηκαν αρκετά καλά … ειδικά το master μ άρεσε πολύ αν και περιμένω να το ακούσω και σε CD :wink:

λίγα λόγια για την λατρεία γτ θα πάρω το σπαθί μου, τα γούνινα μου θα δανειστώ baby oil από τον elric και θα έρθω να σε αντιμετωπίσω !!! :lol::lol::p:p:p:p

ελα ρε γκρινιαρηδες, τι αλλο θετε πια ? How many tears, heavy metal is the law, τα κλασικα των κηπερς, steel tormentor, power, falling higher… γαμησε! και κουβεντουλα με μαρκους που τσακωσαμε απεξω + φωτος.

[SPOILER]μα ΤΙΠΟΤΑ απο το land of the free ??? αισχος![/SPOILER]

[SPOILER]STEEL TORMENTOR ρε μουνιαννννννν[/SPOILER]

[SPOILER]σκατα στο σεκιουριτα[/SPOILER]

[SPOILER]στο πρωτο σερφ, εχασα το κινητο, ΘΕΟΣ ο τυπος που το βρηκε και μου το εδωσε, αν διαβαζεις ευχαριστω και ΠΑΛΙ[/SPOILER]

Πολύ καλύτερα από ότι περίμενα. Οι Rays μου τα χάλασαν λίγο γιατί έχω μείνει με την ανάμνηση του '97, ίσως να έφταιγε και το πολύ μέτριο σετλιστ αλλά δεν πειράζει τους αγαπώ. Ο Kai ακόμα και κρυωμένος έχει καλύτερη φωνή από τον Deris…κακίες! :stuck_out_tongue:
Από την άλλη οι Helloween με εξέπληξαν, με καλό ήχο, ψαρωτικό σοου με ωραίο φωτισμό και έναν Deris να κάνει ότι θέλει με τον κόσμο, με λίγο καλύτερο σετλιστ από αυτό που περίμενα κυρίως λόγω Steel Tormentor & I’m Alive και με τα καινούρια κομμάτια να τα ευχαριστίεμαι περισσότερο εδώ παρά στον δίσκο.
Σε γενικές γραμμές όμορφη βραδιά, αλλά έχω την αίσθηση ότι θα τα ξαναπούμε με όλους τους κυρίους αργά ή γρήγορα.

ποτε βγηκαν οι ray κ ποτε οι κολοκυθαδες παιδες;

ακριβως τις ωρες που ελεγε το προγραμμα, 20.55-22.05 και 22.30-00.10 αντιστοιχα

Το merch τι έλεγε ?

Λοιπόν, να γράψω και εγώ τις εντυπώσεις μου. Οι Gamma Ray μου φάνηκαν λίγο διεκπεραιωτικοί, καλά έπαιξαν αλλά όχι κάτι το σπουδαίο, μπορεί να φταίει και το ψιλομαπέ σέτλιστ. Men, Martians and Machines και The Spirit πάντως τα ευχαριστήθηκα. Τα καινούργια, όπως έλεγε χθες και ένας φίλος μου, τα έπαιξαν, καλύτερα να τα αφήσουν ακυκλοφόρητα!

Πάμε στους Helloween, ήμουνα ξενερωμένος αρχικά από το σέτλιστ αλλά τελικά πέρασα πολύ ωραία. Παικτικά πολύ καλοί, ωραίο show, ο Deris αψεγάδιαστος γενικά όλα πολύ καλά! Η διαφορά με τους Gamma Ray, τουλάχιστον όπως το είδα εγώ, είναι ότι ακόμα και σε τραγούδια όπως Live Now, Waiting for the Thunder, που μου είναι εντελώς αδιάφορα, σε έκαναν να περνάς καλά, έβγαζαν κάτι. Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση τους που έχω δει, από θέμα απόδοσης και ήχου. (άλλο που από συναισθηματικής άποψης οι 2 πρώτες για εμένα ήταν καλύτερες)

Φύγαμε για σαλόνικα και καφεδάρα!!!

C’ya there biatches!

Αν δε παίξουν τα [SPOILER]Burning sun & Madman[/SPOILER]
όπως το αρχικό σέτλιστ οι τύποι θα είναι για το πέος…

Άλλα όπως και να χει τους αγαπάμε…!

Φοβερη βραδια γεματη power metal, περασα υπεροχα και το καταευχαριστηθηκα…

Οι Gamma Ray παρα το μετριο setlist, ειχαν πολυ καλη αποδοση, ο Kai μου φανηκε σε φορμα στα φωνητικα, αν και πρεπει να ηταν κρυωμενος γιατι ηταν πολυ βραχνιασμενος μετα που τον ειδα. Κορυφαιες στιγμες του setlist οπως το εζησα τα 2 πρωτα Anywhere In The Galaxy και Men, Martians And Machines που με πωρωσαν ασχημα και τα Empathy και Send Me A Sign. Μονο παραπονο οτι καποια σολο του Henjo μου ακουγοντουσαν καπως λαθος, κατι μου εφταιγε… Τα καινουρια κομματια καλα μου ακουστηκαν, νομιζω οτι μου αρεσε περισσοτερο το Empire Of The Undead που εχωνε. Ο Dirk μεγαλη μορφη και κεφατος, ο Henjo και αυτος συνεχεια με χαμογελο, ο καινουριος Michael Ehré στα ντραμς φαινοταν πολυ αγχωμενος. Ηθελα να παιξουν πιο πολυ ωρα ομως, δεν τους χορτασα. Πως να χορτασεις την μορφη του Kai Hansen σε μολις 1 ωρα και 5 λεπτα?

Οι Helloween που ακολουθησαν μπηκαν με “στυλ” με το σκηνικο με την “πρασιναδα” και για την επομενη 1 ωρα και 35 λεπτα τα εδωσαν ολα. Με πολυ καλο setlist αν και δεν μου εκαναν την χαρη να ακουσω την 4αδα Burning Sun, Who Is Mr. Madman?, Steel Tormentor και I’m Alive… Ακουσαμε ομως τα 2 τελευταια και παιγμενα εξαιρετικα μαλιστα. Το live εκανε μια μικρη κοιλια με το αχρειαστο drum solo, το Live Now! και το Hold Me In Your Arms, αλλα με το που τελειωσε αυτο απο το Falling Higher μεχρι το τελος εκσταση… Ο Deris σε μεγαλη μερα απεδειξε οτι ειναι ενας χαρισματικος frontman, ο Grosskopf μεγαλη μορφη, σε ανεβαζει με την τρελα του, ο Weikath ολο γκριματσα και εφε, ο Lοble αλανθαστος και ο Sascha σε πολυ καλη μερα και με ρολο μπροσταρη σε πολλες φασεις.

Στο 2ο encore που ολοι περιμεναμε ζησαμε μεγαλες στιγμες, με τον Kai να βγαινει με εμφανιση που θυμιζε Rob Halford και να ακουμε ενα medley απο τα Halloween, How Many Tears με Deris στα φωνητικα (ηθελα Kai) και Heavy Metal (Is The Law), ευτυχως αυτο με τον Kai στα φωνητικα. Και ακολουθησε το I Want Out με τους Schlächter και Henjo να βγαινουν στην σκηνη και να βλεπεις παντου χαμογελαστες φατσες. Μεγαλη στιγμη του live.

Μετα περιμενα και συναντησα τον Kai, τον Henjo και τον Dirk απο Gamma Ray για φωτο και υπογραφες και τους Grosskopf και Sascha απο τους Helloween. Οι αλλοι 3 μου ξεφυγαν, την επομενη φορα… Μου ειπε ο Dirk και ο Kai οτι του χρονου Φεβρουαριο-Μαρτιο θα ειναι παλι εδω ως headliners για την προωθηση του νεου δισκου που θα εχει βγει.

Θα ειμαστε παλι εκει…

Αν και αρχικα τα setlist και των 2 συγκρωτηματων δεν με ενθουσιασαν,το live αποδειχτηκε παρα πολυ καλο!!!
Οι Rays,παρολο που ηταν καπως “ντεφορμε” λογω του κρυολογηματος του Kai ,εδωσαν μια αξιοπρεπεστατη εμφανηση(μπορουν και καλυτερα),με κορυφαια σημεια τα Empathy και Send Me A Sign.
Οι Ηelloween,απλα ΑΨΟΓΟΙ,με τον Deris σε απολυτη φορμα. Αν και ειχα αλλες προσδκιες απο το setlist,δεν εχω και ιδιαιτερο παραπονο,ποσο μαλλον που εδωσαν τετοια φοβερη συναυλια με ολα τα μελη τους σε τελεια φορμα. Μια χαρα τα καινουρια τραγουδια(επαιξαν και το Ηold me in your arms!!!),αλλα και τα παλια,με κορυφαιο το Power!!!
Παντα τετοια! \m/

καλα εκει που σκαει με το μπουκαλι jack ο kai,το τρελο ρε.λεω.παντος εχει παρε κιλα απτο καλοκαιρι που τον ειδα και backstage.και ο weikath ολο πλακες εκανε.σε μια φαση παιρνει το μικροφωνο του markus και παει να το βαλει μπροστα απο το μονιτορ.αλλα δε στεκοτανε και το πηρε πισω.

Το σαπορτ παντελως αδιαφορο! Αρκετος κόσμος αλλα σίγουρα μπορυσαμε να ημασταν παραπανω! Μέτρια σέτλιστ και μετρια αποδοση απο τις μπάντες μιας και Χανσεν και Ντερις ήταν κρυωμενοι! Καλουτσικος ηχος αλλα στο medley και στο I Want Out, γαμηθηκε! Ειχε καλο χαβαλέ πάντως!

Τσέκαρε κανεις αλλος την τύπισσα με το πρασινο κολάν; :wink:

ησουν σιγουρα στο live? ή η τυπισσα με το πρασινο κολαν σου αποσπούσε την προσοχή? :-k:-k

Σε μας δε παίξαν το falling higher γαμώ τη …

ημουν σιγουρα στο λάηβ! :slight_smile: