Helloween-Gamma Ray tour confirmed

Μολις επεστρεψα και εγω!!
Η 4η φορα που ειδα τους Helloween και αν θεωρησουμε πως η συναυλια του 98 ουσιαστικα δεν ηταν συναυλια,απο τις αλλες 3 αυτη ηταν σιγουρα η συναυλια που δεν απολαυσα και τοσο σε σχεση με τις 2 που εχουν προηγηθει!Η μπαντα ειχε κεφι,πολυ μαλιστα αλλα δεν ξερω…το σετλιστ δεν μου αρεσε,ηθελα κομματια απο το EP και το Walls δεν ξερω…αλλα κατι με χαλασε!Σιγουρα βεβαια καποιος ο οποιος παει πρωτη φορα το ευχαριστηθηκε και με το παραπανω!Τελικα ολα τα λεφτα ηταν το τζαμαρισμα στο τελος με τους Rays!
Οι Rays τωρα και αυτοι με περιεργο setlist με ικανοποιησαν καπως περισσοτερο αλλα και παλι οχι τοσο οσο στην αλησμονητη πρωτη φορα ποου τους ειχα δει στο Ροδον!
Ο ηχος ηταν πολυ καλος και για τις 2 μπαντες,σπανια συναντας τοσο καλο ηχο σε με Power συναυλια!

Δεν νομίζω γιατί ο Hansen μια χαρά ακουγόταν. Για την ακρίβεια προς τα πίσω η φωνή του Deris ακουγότσν καλύτερα. Έως το long as i fall που ήμουν μπροστά δεν άκουγα καλά τον Deris και τον είχα μπροστά μου κέντρο. Πηγαίνοντας πίσω, ακριβώς αριστερά στην κονσόλα ακουγόταν αισθητά καλύτερα. Ρώτησα και δυο παιδιά που ήταν σε εκείνη την θέση από την αρχή και μου είπαν ότι ακουγόταν καλά στα πρώτα τέσσερα κομμάτια. Σε απλό mp3οφωνο που τους έγραψα και το οποίο ήταν από την αρχή δίπλα στην κονσόλα όντως ακούγεται καλά. Από ένα σημείο και μετά που κουράζεται φαίνεται. Ο Μπλακι μια χαρά ακουγόταν, ειδικά τα δεύτερα φωνητικά του:lol: :lol: :lol:

Λεπον:

Οι Gamma Ray παιξανε πολυ καλα. Δεν ηταν κατι το απιστευτο σουπερ ουαου, αλλα δωσανε ενα πολυ καλο σοου με μετριο βεβαια σετ λιστ. Δε με χαλασε ομως τοσο στη τελικη. Ωραια σκηνικη παρουσια, με τον γερο-Kai να γινεται σε σημεια και μπερμπαντης :stuck_out_tongue: Αρκετα σοβαροι και μετρημενοι, επαιξαν 11 κομματια μεταξυ των οποιον χωρεσαν και το Ride The Sky. Τελικη εντυπωση: ενοιωθα ικανοποιημενος που τους ειδα σε μια καλη εμφανιση. Ο κοσμος γενικα γουσταρε.

Παμε στους Helloween. Ετσι κι ετσι. Μετριοι κατα την αποψη μου αφου ο Deris εκανε αρκετα φαλτσα στα ψηλα (καλυτερα να κοψει το κρασι) και γενικα τα λαθη ηταν πολλα. Σε καποια σημεια ειχε κακο ηχο, αλλα και παλι εγω δε τα ριχνω εκει αφου ακομα κι ετσι ακουγες τι και πως παιζανε τα μερη στις κιθαρες.

Ενω οταν μπηκαν με το Halloween γουσταρα, και γενικα το live κυλουσε καλα, καπου σε ενα σημειο αρχισα να κουραζομαι λόγω όσων προανεφερα. Στον εκτελεστικό τομέα ήταν πολύ καλύτεροι το 2005. Οι εκτελεσεις ήταν ή του ύψους, ή του βαθους, αφου συγκεκριμενα σε 2-3 κομματια έπρεπε να μπουν τα φωνητικα για να καταλαβω ποιο παιζανε.

Καπως ετσι κυλαγε και η διαθεση μου. Τη μια γουσταρα, την αλλη ξενερωνα. Το ολο σοου που συνοδευοταν ηταν καλη φαση, αλλα συνδυαστηκε με μακροσκελες drum solo κτλ μου εδινε το θαρρος να τους αφιερωσω συγκεκριμενο εξωφυλλο των System Of A Down (ξερετε ποιο). Και νταξ, μεγαλε ουτε ο Τerrana δε κανει ετσι.

Κλεισιμο συναυλιας & συμπερασμα: Το jam στο τελος ήταν ολα τα λεφτα, και γενικα δε μετανοιώνω που εσκασα 40 ευρω. Οκ, βεβαια, σε καποια σημεια βαρεθηκα, και γενικα γουσταρα περισσοτερο τους Gamma Ray, οι οποιοι αν ειχαν το φωτισμο και τα λοιπα φαντασμαγοριλικια των Helloween, μάλλον θα είχε τεθει διλλημα. Δε πειραζει, καλυτερα ετσι. Ηeavy metal παμε να δουμε εξ αλλου.

Κριμα παντως για Helloween. Το 2005 ηταν καλυτεροι

edit: αν ομως δεν ειχε το jam στο τελος θα σπαζομουν τρελα.

λοιπον μολις γυρισα κ εγω…οι gamma ray ηταν απιστευτοι τα σπασανε για τα καλα κ γουσταρε πολυ κ ο κοσμος ο ηχος τουσ ηταν τελειος οπως κ τα φωνιτικα του hansen. oi helloween απο την αλλη μου αφησαν μια γλυκοπικρη γευση.αρκετα υπερβολικοι κ βαρετοι σε πολλα σημεια,κ φυσικα η μουσικη ηταν πολυ δυνατα για να καλυπτει τα φωνητικα του deris…ποια φωνητικα δηλαδη…[-X ,πριν δυο χρονια που τους ειχα δει ο deris ειχε φωνη,σημερα μου εδειξε οτι δεν εχει τελικα φωνη…κριμα…το μονο που αξιζε ηταν το τελος της βραδιας οταν ανεβηκε ο hansen.

Γιεα. και γω το πιστευω. Καλο το σοου κτλ, αλλα… κριμα που φτασαν οι Helloween της εποχης Hansen να βγαινουν με χτυπητα κοκκινα παλτο και ημιψηλα. Ε ρε guardian-ίλα που θελτε να στρωσετε…

εμένα μια αυτό δεν με χάλασε …:roll: :roll: :roll:

Ούτε εμένα… Πολύ καλό σόου με τα προβλήματα που λένε οι από πάνου μεν, αλλά ικανοποιητικότατο δε.

Γιαννάκη, είδες πρώτη φορά Ηelloween πριν 2 χρόνια!

Ε λοιπόν οι Helloween από τα middle '90s και μετά (με Deris δηλαδή) είχαν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις! :wink:
Δεν είναι κάτι καινούργιο, κάτι φετινό!

Τα οποία είναι κορυφαία και τους ταιριάζουν πολύ! :thumbup:
Ξαναλέω για την Deris εποχή, όχι πιο πριν!

Απορώ γιατί δεν σου άρεσαν! :-k

Oι Helloween είναι, όχι οι Marduk! 8)

Αχαχαχαχαχαχαχ!
Λάθος παράδειγμα έδωσες!

Οι σημερινοί ξεπεσμένοι Guardian είναι πολύ κάτω στα lives από τους σημερινούς ξεπεσμένους Helloween! :wink:

Όπως και πρώιμοι Guardian (89 - 91) που θερίζαν στα lives ήταν πιο κάτω από τους πρώιμους Helloween (85 - 87) που δεν άφηναν τίποτα όρθιο! :metal:

Και το λέω εγώ που για μια πενταετία τουλάχιστον υπήρξα άρρωστος με τους Guardian και τους είχα (συνθετικά) πολύ πιο πάνω από τους Ηelloween (όχι τους πρώιμους βέβαια!)

[SIZE=“1”]Review για το live αύριο, τώρα βαριέμαι! [/SIZE] :lol:

Κοιτα Μητσο, αυτο για το οτι το 2005 τους ειδα για πρωτη φορα δεν εχει νοημα να το λες. Μη το ξαναπεις, ξερεις οτι δεν ισχυει. Ποτε δεν υπηρξα κ*βλωμενος οπαδος των Helloween. Πιο λογικο θα ηταν να ειχα πωρωθει με Μεταλλικα το καλοκαιρι παρα με Χελλοουιν τοτε.

Αμα το παμε ετσι, εσυ εχεις δει τις αντικειμενικα χειροτερες τους ('98 και '03). Δοξα το θεο εχω δει ενα καλο αριθμο συναυλιων και ξερω ποτε μια μπαντα παιζει καλα και ποτε οχι.

Και όχι, δεν ηταν παντα ετσι οι Helloween. Την προηγουμενη φορα που λες ειχαν το ολο σοου με ‘‘παιχνιδια’’ σαν πακετο, κατι που ομως δεν ειχαν τα τελευταια χρονια :wink: απλα γουσταραν και το συνεχισαν. Δε λεω για το image,μιλαω για τη γενικοτερη εικονα, η οποια αυτη τη φορα μου εδωσε ενα αισθημα οτι υπερεβαλλαν. Προσωπικη αποψη.

Επισης αν δεν ησουν φτιαγμενος απο το σκηνικο με τον Kai, και τα λαθη θα προσεχες, και πολλα αλλα… δε θελω να συνεχισω επειδη το ειδες πολυ οπαδικα και ειλικρινα δε θελω να στο χαλασω.

εδιτ: επισης το υφος του ποστ σου με χαλασε, επειδη ξερεις οτι εχω την εμπειρια να καταλαβω κατα ποσο ενα λαιβ ειναι καλο ή οχι. αντιθετως εσυ τις κοβεις για χελλοουιν 10 φορες περισσοτερο απο μενα. Αρα δε τιθεται θεμα αντικειμενικοτητας.

εδιτ 2: την ατακα για guardian-ιλα την ειπα μεταξυ σοβαρου κι αστειου (εννοωντας το Walls), επειδη το 80’ς feeling το ειχαν σε ακομα μικροτερο βαθμο αυτη τη φορα. Όχι οτι ειναι απαραιτητα κακο.

Έχει νόημα να το λέω, γιατί οι Helloween ξαναλέω ήταν φανταχτεροί στα lives εδώ και χρόνια! :yes:

Ίσως όχι όσο τώρα, αλλά ήταν!

Πώς να το κάνουμε, και το 1998 και το 2003, ο Deris έβγαινε με παρόμοια εμφάνιση! :yes:

Και, ναι, εμένα μου άρεσαν πολύ αυτά τα “χτυπητά κόκκινα” που λες!
Πάρα πολύ!

Και, μην ανησυχείς, δεν μου το χαλάς! :stuck_out_tongue:
Πές ότι θές! :smiley:

Οπαδικά είδα μόνο τα 2 τελευταία τραγούδια! 8)

Ναι ρε Γιάννη, την εμπειρία την έχεις!
Όπως και εγώ όμως!

Και εγώ πέρασα πρώτη φορά τόσο καλά σε live Helloween, ενώ εσύ δεν γούσταρες τελικά!

Άρα δεν είναι καθόλου ζήτημα εμπειρίας, αλλά γούστου και γενικά τί ζητάει ο καθένας από το κάθε live και από το κάθε συγκεκριμένο συγκρότημα! :wink:

Γαμησε…Στους Gamma χτυπιομασταν απο το πρωτο τραγουδι αν θυμαμαι καλα,το μονο που με χαλασε ειναι οτι αφαιρεσαν κανα 2 riff απ’το Rebellion.Καλα στο Ride the Sky εγινε τση Ποπης κανονικα8)Η φωνη του Kai ακουγοταν καμπανα,γενικα τα σπασανε…Για Helloween χαμηλος ηχος στη φωνη αρχικα,μετα φτιαχτηκε…Παιρνω πισω καποια πραγματα που χω πει για τον Derris γιατι και το Halloween και το March of time τα βγαλε μια χαρα,ακομα και στο a tale τη παλεψε(καλα eagle fly free δεν το συζητω παντα το λεει καλα)…Νταξει μετα ηρθαν 3-4 τραγουδια που το κοινο ( και ειδικα οι απο το κεντρο και αριστερα) ειχαν ξενερωσει και μας ξανανεβασε καπως το Dr Stein.Το medley τα σπασε(αλλα απο το keeper μονο ενα ρεφραιν ρε παιδια?:frowning: ).Θα ηθελα λιγο συντομοτερο drumm solo,κατα τα αλλα σε γενικες γραμμες ικανοποιημενος ειμαι:)Halloween ,Sole Survivor(:bow2: ),Eagle Fly Free τα χαιλαιτ τους για μενα.Με το σκετσακι ναι παραδεχομαι οτι γελασα:lol: Στο τελος το jamarisma με ειχε βρει κατακουρασμενο,αλλα τι να λεει…και κει της Κορεας εγινε:D :smiley:

ΥΓ1 Ο μπασιστας των Gamma εκτος του οτι μου θυμιζει De Maio,ειναι πολυ μπαφιαρης:lol:
ΥΓ3 Τσιμπησα και πενα απο τον Sascha

το '98 και το '03 ηταν φανταχτεροι; εγω ξερω οτι ηταν μετριοι.

Και αν ειδες τα ποστ μου, μιλαω για τη γενικοτερη εικονα (π.χ. παιχνιδια με drums, οπλακια, κοστουμια, κουρτινες κτλ.) To feeling ειναι χαρακτηριστικο της Deris εποχης, το stage show οχι.

Επισης οι Gamma Ray συγκριτικα με Helloween βγηκαν λες και ειναι κανα σαππορτ. Μιλαω απο θεμα φωτισμου και γενικα. Ο Και τους εσβησε ομως σημερα.

Ας αναφερθω στα αρνητικα του λαιβ:

Λαθη αβερτα κουβερτα. Ο Deris σε πολλα ψηλα εκανε φαλτσα, αλλου παταγε - αλλου βρισκοταν. Αυτο γινοταν κυριως σε κομματια των Keepers, τα οποια ειχε τις δυνατοτητες να τα πει καλυτερα. Απο την αλλη στις κιθαρες σε πολλα σημεια δε καταλαβαινες τι επαιζαν. Παλι καλα που ‘‘εμπαινε’’ ο drummer όπου χρειαζοταν. Γενικα δεσιμο μηδεν επι σκηνης σε σχεση με το 2005, καλη σκηνικη παρουσια, αλλα εκτελεστικα μετριοι. Ξερω ποτε ενα κομματι το παιζουν λαθος, ακομα κι οταν βλεπω για πρωτη φορα ενα συγκροτημα.

Drum solo: ανουσιο. Εντελως. Ο τυπος κουρασε με τη συμπεριφορα και γενικα καθως σε πολλα επαιζε παπατζιλικια και ανετα μπορουσε να το μειωσει κατα παρα πολυ. χαλαρα χωραγε ενα ακομα κομματι στο σετ, ή ας παιζανε ενα απο το medley ολοκληρο.

Ηχος: σε πολλα σημεια καλυτερος απο του 2005 που ηταν μετριος, σε πολλα ομως κακιστος. Επαιζαν το We Burn και δε καταλαβαινα ποιο κομματι ειναι μεχρι που μπηκε η φωνη (κατι που εγινε και στο I Can). Αυτο συνδυαζοταν και με λαθη, ειδικα σε σολος που πηγαν περιπατο.

Αλλα οταν περιμενεις να δεις τον Kai με τους Helloween, εχεις εντελως διαφορετικη οπτικη γωνια απο την αρχη. Με ειδες εξ αλλου πως ημουν οταν αρχισαν να παιζουν οι Helloween (πωρωμενος) και πως μετα τα μισα του σετ. Ουτε αρνητικα προκατελειμμενος ημουν ουτε τιποτα.

Το March οντως το ειπε καλυτερα απ’ ότι περιμενα.

καλα. πες οτι εννοουσες αυτο με:

Και για να κλεισουμε, αμα το παμε ετσι, εσυ δε τους ειχες δει το 2005 που ηταν η εως τωρα ‘‘δυνατη’’ τους εμφανιση στην Ελλαδα. Αρα δε μπορεις να εισαι απολυτος σε αυτο που λες.

εδιτ:
και πιστευω ολοι ζητανε απο ενα γκρουπ επαγγελματιων να παιζουν σωστα τα κομματια επι σκηνης.

εδιτ 2: και αν ζητουσα διαφορετικα πραγματα, εξ αρχης δε θα μου αρεσαν τοτε λαιβ.

Όχι δεν εννοούσα αυτό! :wink:

Και σε τί ακριβώς ήμουν απόλυτος; :-k

Που είπα ότι εμένα μου άρεσαν πολύ ή επειδή γούσταρα το stage show ενώ εσύ όχι; :-k

δες το υφος μου και μετα δες το δικο σου. και το οτι δε τους ειχα ξαναδει λαιβ δε το λες τωρα πρωτη φορα. αν εμπαινες και ελεγες απλα τη γνωμη σου, το πολυ να ελεγα οτι διαφωνω και αυτο ηταν. μλκ στο ποστ μεταλλοπατεριζεις τρελα. μετα μη ρωτας γιατι σε λεω απολυτο.

Ε δεν εχει τις 4 οκταβες του αλλου τι να κανουμε,αυτο το ξεραμε και πριν απ το Live ομως…Υπερβολικο σε βρισκω.Αυτο που εγραψες σιγουρα δε περιγραφει την αποδοση του Derris σημερα…Οντως ξεφυγε σε 2-3 ψηλα σημεια, αλλα γενικα σε ολα τα keepers τουλαχιστον τις δικιες μου τις προσδοκιες τις ξεπερασε…Τωρα για τα νεροπιστολα και τις κουρτινες που λες ειναι αλλο θεμα,προσωπικα δε με πειραζουν ποτε κατι τετοια…Για το drum solo εχεις δικιο,το πολυ να μου αρεσαν 10secs απο αυτο…

Μαλλον εχεις δικιο, δε πρεπει να εκανε πολλα ‘‘στραβοπατηματα’’ στα Keepers. δε θυμαμαι τωρα ακριβως σε ποια κομματια, θυμαμαι οτι ειχε σκοτωσει καμποσα ‘‘ψηλα’’ και γενικα αν δε μπορει καποιος να τα βγαλει τοτε οκ, ας το πάει το κομματι σε πιο ‘‘χαμηλα’’.

Ουτε εμενα με πειραξαν ιδιαιτερα, αλλα ας μη παιζανε drums solo κτλ. φαγανε ενα δεκαλεπτο κοντα με ολα αυτα.

Αν ήξερα ότι θα σε πείραζε τόσο πολύ επειδή θα ανέφερα ότι τους είδες πρώτη φορά το 2006 και όχι το 1986 ξέρω γω, πράγματι δεν θα το έκανα καν!
Λες και είναι κακό…

Αλλά είπες ότι “κριμα που φτασαν οι Helloween της εποχης Hansen να βγαινουν με χτυπητα κοκκινα παλτο και ημιψηλα”!
Δεν σχολίασα αν είναι καλό ή όχι (σε εμένα άρεσε πολύ αυτό, σε εσένα καθόλου), αλλά λέω ότι αν ήσουν και εσύ σε παλιότερες συναυλίες τους, θα έβλεπες τον Deris να έχει παρόμοιο look με το σημερινό!
Δηλαδή δεν φτάσαν σε αυτό το tour στην “κατάντια” (για σένα) που είδες σήμερα, αλλά είναι παλιό φαινόμενο!
Τώρα πώς θίχτηκες από αυτό δεν μπορώ να καταλάβω… :-k

Δεν στο είπα με ύφος “Α! Μικρέ, ζήλεψε με, εγώ τους έχω δει χρόνια πριν, γιατί είμαι true οπαδός, ενώ εσύ όχι!”

Αν το πήρες έτσι, τί να πώ; :dunno:

Κατι ασχετο…Σημερα ειδα το πιο ατσουμπαλο και αγαρμπο crowdsurfing ever:lol: :lol: Μισοι στον αερα μισοι στο εδαφος ηταν οι τυπαδες:p Α και πολυ τσιγαρο ρε παιδι μου…Btw αναψε σε καποιον song φοτοβολιδα πισω πισω?Μετα που βγηκαμε μου το παν,δε πηρα πρεφα:p (Παντως Angmar σε αυτο δε μπορεις να πεις,αν δεν ηταν κι ο Andi να μας πεταει νερα που και που θα χαμε ψοφησει κει μεσα:lol: :lol: )