Helloween/Stratovarius live in Athens [21/01/2011], in Thessaloniki [22/01/2011]

Εγω για τη Θεσσαλονικη δεν εχω πει ποτε κακο λογο. :oops:
Σε εκεινη τη φαση απ’οτι θυμαμαι ημουν κεντρο και ψιλοπισω. Αυτος που σου λεω ειχε μακρια μαλλια κοτσιδα και ηταν και αρκετα ψηλος(σε σχεση με μενα παντα) :roll:

καμια -ομως- σχεση :smiley:

βιντεακια: http://www.youtube.com/user/RocknMetalWhisper

Τι εγινε με την θεσσαλονικη:-s

τιποτα μωρε…

οτι θα γινει και σημερα με την Αθηνα:D

πλακιτσα:p

Οκ, και αυτοί που φωνάξανε ουουου πιστεύω ότι το κάνανε για χαβαλέ για να συνεχιστεί το παιχνίδι του Ντέρις με το κοινό, σιγά τώρα :p:p

Εγώ είχα την τύχη να τους δω για πρώτη φορά. Μάγκες, πραγματικά δεν περίμενα να είναι τόσο καλοί. Το έγραψα και σε προηγούμενο post μου: όλοι ανεξαιρέτως είχαν τρομερή όρεξη για Live και αυτό είναι που μετράει στην τελική. Το να βλέπουμε μπάντες να ιδρώνουν τη φανέλα, αυτό για μας είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι ευχαριστημένος με το setlist ή όχι (ας μην ξεχνάμε ότι ένα συγκρότημα με τόσα χρόνια πορείας έχει να επιδείξει τεράστιο μουσικό έργο), αυτό που πρέπει να πούμε όλοι είναι ότι τις συγκεκριμένες επιλογές τους τις υποστήριξαν άψογα από καθαρά παικτικής απόψεως. Εδώ πήρε φοβερή υπόσταση ακόμα και το Are you metal, ένα κομμμάτι που αντικειμενικά είναι μέτριο.

Ο Άντι φοβερός, τι να πω, ο άνθρωπος ξέρει να κάνει live και είχε τρομερή πλάκα το πάρε δώσε με το κοινό. Νομίζω απέδωσε τρομερά ολα τα κομμάτια. Οκ, μορφή ο Κίσκε, αλλά και ο Άντι δεν είναι τυχαία στο συγκρότημα.

Καλά, ο Ντάνι απλά έσπειρε, και το σόλο του μου άρεσε πάρα πολύ. (κάτι ξέρει και αυτός, όπως είπε και ο μπροστινός μου!!!).

Πάντως πέθανα στο γέλιο όταν ο Άντι έλεγε ότι ο Ντάνι του έπινε κρυφά το κρασί και το ουίσκι, καθώς και ότι έπρεπε να φωνάξουμε δυνατότερα γιατί είναι κουφός :lol::lol:

Τώρα για Στρατοβάριους, οκ σταθερή αξία, προσωπικά μου άρεσαν. Νομίζω δεν έχουν τελειώσει, ακόμα και χωρίς τον Τόλκι. Συγκινήθηκα που είδα τον Yorg να είναι και πάλι πίσω από το set, εύχομαι ότι καλύτερο γι αυτόν.

Θεωρώ δεδομένο ότι η απόδοση των Γερμανών θα είναι και σήμερα κορυφαία!!! Καλή διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη (για να δούμε, θα φωνάξουν πιο δυνατά αυτοί ουουου σήμερα? :p:p)

Τί να πρωτοπεί κανείς για αυτή την [SIZE=“4”][I]απαίσια[/I][/SIZE] συναυλία;

Οι Stratovarius είναι πιο γερασμένοι από ποτέ. Ήταν σαν να βλέπεις τον Dio να παίζει. Η φωνή δεν ακουγότανε καθόλου (ας τα ρίξουμε καλύτερα, όμως, στην παραγωγή και όχι στην φωνάρα του θρύλου αυτού, ε;) και όλο έδινε στο κοινό να τραγουδήσει. Απόρησα που δεν μας κατεβάσανε και τα όργανα για να παίξουμε κιόλας.

Οι δε Helloween είχανε “προβλήματα με τον ήχο”. Ακούγονταν μόνο τα drums (και σιγά τα drums που παίζουν κιόλας). Το setlist ήταν τελείως άθλιο: ούτε ένα κομμάτι από το Chameleon δεν φιλοτιμήθηκαν να παίξουν! Ο Derris όλη την ώρα μας έπρηζε τα @@ με την Ακρόπολη και πέταξε κι ένα “poor guys” για εμάς - προφανής υπαινιγμός για τα πάρε-δώσε που έχουμε με την Γερμανία και τα δάνειά μας. Σαν να μην έφταναν αυτά, κάποιοι αχρείοι τολμήσανε να κάνουν και pit σε αυτό το φλωροτράγουδο (το Future World λέω). Εμ. Τί περιμένεις; Αυτά γίνονται όταν φεύγει ο Kai Hansen από ένα συγκρότημα…

Με παρηγορεί μόνο που έπαιξανα αυτοί οι Avatar κι έφτιαξε η συναυλία. Εντάξει, λίγο κουνιστρούλα ο τύπος, αλλά ήτανε πολύ γαμάτο που έπινε νερό από το μπιτόνι της βενζίνης! ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΠΩΡΩΘΕΙ! Ήταν πολύ κοντά στο κοινό και μ’ άρεσαν και μουσικά. Πιστεύω πως και τα 38 ευρώ μου πήγανε σε αυτή την μπάντα, άξιζε. Αγόρασα και το album τους, λέει απίστευτα.

Σαν τώρα θυμάμαι να κατεβαίνω πανευτυχής τη Χαριλάου Τρικούπη (Happening, γαρ!:wink:) με το Keeper II υπό μάλης (σε βινύλιο, τότε, φυσικά). Από τότε έχουν περάσει γύρω στα 21 (OMG!) χρόνια…

Κι όμως, χθες, ήταν η ΠΡΩΤΗ φορά που αξιώθηκα να δω αυτή τη ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑΡΑ των (πολύ) νιάτων μου live! Κι αν και ο Kiske ειναι αντικειμενικά Η φωνή (ειδικά για το τότε υλικό), ο Deris τα κατάφερε να με συγκινήσει ακόμα και στις κομματάρες με τις οποίες γαλουχήθηκα: Eagle fly free, March of Time και τους υπόλοιπους ύμνους που θα καταευχαριστιόμουν live για 1η μου φορά, ακόμα κι αν ο Deris τα σκότωνε στην κυριολεξία… Κι αν μη τι άλλο, ο άνθρωπος δεν είναι απλά frontman, είναι showman!

Οι δε Stratovarius, ακόμα και με τα προβλήματα στη φωνή του Timo και έστω και χωρίς τον συνονόματο, κατάφεραν να δείξουν ότι είναι άλλη μια μεγάλη μπάντα (που και πάλι είδα live για 1η φορά στη ζωή μου… αστείο δεν είναι να παρατάς τα live στα 20κάτι και να τα ξαναπιάνεις κοντά στα 40?!) Για μένα, πάντως, το highlight ήταν το να δω lιve το θρύλο (και απίστευτο ταλέντο IMHO) Jens, έναν μουσικό που ανέκαθεν εκτιμούσα βαθύτατα… Ε, ρε και τι δε θά’δινα το '95 στο Ρόδον, να ήταν αυτός μαζί με τον Yngwie…

Με μια λέξη για χθες -και για τα δύο([B][COLOR=“Red”]*[/COLOR][/B]) συγκροτήματα: :respect:

Να περάσετε καλά όσοι πάτε σήμερα στη Θεσ/νίκη…
:rockon:
Η χθεσινοβραδινή εμπειρία άξιζε και με το παραπάνω…

SIZE=“1”: οι Avatar, sorry, δεν “πιάνονται”[-X[/SIZE]

Helloween γαμησαν κ δειρανε-η καλυτερη powermetalband στον πλανητη.
stratovarius κ avatar απαισιοι…ετσι απλα κ ομορφα :slight_smile:

θα έχω μεγαλώσει ή θα έχω παραξενέψει για να μην συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σας για τους Helloween.

καλοί δε λέω και ειδικά σε κάποια σημεία ή σε κάποια κλασσικά τραγούδια, αλλά λίγη κούραση να λέει τις λέξεις με delay o Deris (στα Kiske τραγούδια), λίγη κούραση τα αστειάκα, λίγο (τι λίγο) κούραση το ξεχείλωμα κάποιων τραγουδιών για παιχνίδι με το κοινό, λίγο κούραση το τυποποιημένο drum solo, λίγο κούραση το υπερβολικό πόζερ (βλέπε βαμμένα μαλλιά, βάτες, 4 κάσες (!) κλπ), λίγο οι γραφικότητες με ρόμπες, ε μαζεύεται λίγη παραπάνω λίγη κούραση.

προφανώς και είναι καλή μπάντα που αξίζει να δει κάποιος, αλλά με αυτά που διάβασα αν δεν ερχόμουν θα νόμιζα ότι έχασα και κανά ιστορικό live δηλαδή.

Για τους Stratovarius, κρίμα.

δηλαδη με δυο λογια εσενα αυτο που σου εμεινει απο την συναυλια ειναι:
καλοι-κουραση.

το να κουραστηκες με ολα αυτα το καταλαβαινω αλλα οι βατες τα βαμμενα μαλια -ουτε που το προσεξα- και οι 4 κασες γιατι; :roll:

θιχτηκες;:smiley:

Καλά οι 4 κάσες ήταν υπερβολή, αλλά οι βάτες ήταν πόζα και έδιναν στυλ και γι’ αυτό γουστάραμε!

να το θέσω και διαφορετικά, ποτέ δεν ήμουν της σχολής των Kiss.
Το γουστάρω το image στο όλο rnr show, αλλά μερικές φορές νομίζω ότι ξεπερνάει το δικό μου μέτρο. Για Helloween κάποια στοιχεία όπως αυτά που αναφέρω μου φαίνονται αχρείαστα υπερβολικά.

ε ναι κοιτα ομως αν δεν το ελεγες εσυ δεν θα το σκεφτομουν και τοσο πολυ ωστε να συμφωνησω κατα καποιο τροπο μαζι σου…απο την στιγμη που διασκεδασα εκεινη την στιγμη…

παντως γενικα ηταν value for money συναυλια…

και επειδη με τις ωρες χανομαι ποση ωρα ηταν επανω στην σκηνη;

Mολις γυρισα απο principal…1 θα πω…ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ HELLOWEEN!!!

Η συναυλια ξεκινησε με τους ψιλοαπαραδεκτους avatar, οι οποιοι ειχαν κ πολυ αθλιο ηχο ,οι καθαρες δεν ακουγονταν καθολου ειδικα στα πρωτα κομματια με τον ηχο των drums να υπερκαλυπτει τα παντα (ευτυχως μετα η κατασταση διορθωθηκε).Ειδε κανεις μετα τον τραγουδιαρη τους που μετα τους helloween ηταν εξω κ προσπαθουσε να πουλησει το album…??Tρελη μουρη ο τυπος, αν κ εμενα ψιλοαχλαδια μ φανηκε.:D.
Περιμενα με ανυπομονησια stratovarius, αλλα δυστυχως αυτο που ειπωθηκε κ πιο πανω. Ειναι πλεον γερασμενη μπαντα, ο Timo ηταν επιεικως απαραδεκτος…Διαρκως το μικροφωνο στο κοινο στα ρεφρεν και τα ψιλα του (λεμε τωρα) δε τραβουσαν καθολου…Τα solos μ αρεσαν κ κιθαρα κ μπασο κ highlight το twilight symphony k to black diamond…
Mε το που ακουγεται απο τα ηχεια το for those about to rock, we salute you επικρατησε πανικος και οταν εσκασε το εισαγωγικο riff του are u metal εγινε της πουτανας κατω…Το ειχα παρεξηγησει το συγκεκριμενο κομματι…Παρα πολυ δυναμικο opener…K γενικοτερα το ολο διωρο τιγκα στους υμνους ( το medley γαμησε ) με τους helloween να φαινονται ιδιαιτερα ευδιαθετοι…Οταν στο Ι Want Out o Αντι μας ειπε για τη χτεσινη μερα, με το που ακουγεται η λεξη Αθηνα ακουστηκε ενα μεγαλο '“ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ”( τι μονο εσεις δλδ θα τα κανετε?:p:p)…Το μονο που με χαλασε ειναι οτι εβγαλαν απο το setlist το steel tormentor κ οτι αντι να τραβουσαν το i want out k to future world 10 λεπτα το καθενα παιζαν ανετα αλλα 2 κομματια…

Αυτό ξαναπέστο… “2 σε 1 πακέτο” με δυο απ’τα μεγαλύτερα ονόματα της Euro Power σκηνής -ακόμα και με τα όποια προβλήματα (ήχου, φωνής, σκηνικής παρουσίας, υπερβολικής -σε κάποια σημεία- “ποζεριάς”… οτιδήποτε δλδ ίσως ενόχλησε τον καθένα μας ξεχωριστά) ήταν εμπειρία, ειδικά για όσους, σαν εμένα, δεν είχε τύχει να τους δουν live!

παντως γενικα ηταν value for money συναυλια…

:D:D:p

:?#-o :lol:

Μάλλον θα πρωτοτυπήσω. Μου άρεσαν περισσότερο οι Stratovarious. Αν ήταν και ο Timo καλά… Kαλά στο Stratosphere έσπειραν. Θεός ο Michael…

Ετσι για την ιστορια της υποθεσης αν και ο Kotipelto το ανεφερε,ηταν οχι απλα αρρωστος αλλα μολις ξαναμπηκανε στην περιοδεια επειτα απο ακυρωσεις λογο της καταστασης της φωνης του.Για αυτο και τα ψηλα μηδεν και τα ρεφρεν στον κοσμο.

http://rocking.gr/news/Akurwnoun_sunaulies_tous_oi_Stratovarius/8808/

Για την φωνη του απλα ψαξτε προσφατα βιντεακια στο youtube.Το χει ακομα.

Υ.Γ.1ο ποστ αν και παρακολουθω το φορουμ κανα χρονο.Καλως σας βρηκα!Αφου εγινε η αρχη θα γραφω που και που.