Γενικά, το power metal έχει και την έννοια της ποζεριάς μέσα του. Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει και ως “εύθυμο” metal κατά κάποιο τρόπο. Ανεξάρτητα πάντως από αυτό, εγώ στη συναυλία πήρα αυτό που ήθελα, οπότε δεν ασχολούμαι περαιτέρω με το πόσο ποζεράδες ήταν ή όχι. Απέδωσαν μια χαρά και αυτό ήθελα στην τελική.
Γύρισα και γω Καβάλα (μέσω Ξάνθης #-o#-o) και ας πω δυο λογάκια.
Avatar: Πλάκα είχαν. Για 5 τραγούδια όχι παραπάνω
Stratovarius: Βαρέθηκα. Ντάξει δεν περίμενα και κάτι παραπάνω. Ποτέ δεν άκουγα, και γενικά δεν με τραβούσε ο ήχος. Την ώρα που έπαιζαν απλά είχα ευκαιρία για γνωριμίες με κορασίδες!!!
Το σόλο στην κιθάρα (το αργό) ήταν πολύ ωραίο
Helloween: Χαβαλές οκ. Πραγματικά από άποψη show ήταν η πιο ωραία συναυλία από τις 4 που τους έχω δει. Αλλά φτάνει ρε γαμώτο με τα 10λεπτα παιχνιδάκια με τον κόσμο και μάλιστα δις!!! Παίξτε άλλα 2-3 τραγούδια. Επίσης ρε μλκ Deris υπάρχεις ή όχι στην μπάντα. 20 χρόνια πιάνουμε που έφυγε ο Θεός!!! Παιξτε και κάτι παραπάνω δικό σου.
Γενική εντύπωση: Πολύ καλή και χάρηκα που έστω και με αλλαγή σχεδίων τελευταία στιγμή πήγα.
Συνοπτικά: Έφτασα Principal αμέσως πριν αρχίσουν οι Stratovarius, οπότε δεν πρόλαβα καθόλου τους Avatar.Με τους SV δεν είχα σχεδόν καμία επαφή μέχρι τώρα, έπαιξαν ωραία πάντως αν και δεν πρόκειται μάλλον να με εντυπωσιάσουν ποτέ σαν μπάντα. Οι οπαδοί έδειχναν να γουστάρουν πάντως.
Όσον αφορά τους Helloween, έπαιξαν σίγουρα πολύ καλά και αρκετά δυνατό setlist. Απλά μου φάνηκε κουραστικό το πόσο τραβήχτηκε το παιχνίδι με το κοινό που έκανε ο Deris, τη στιγμή που θα μπορούσαν να χώσουν 2-3 ακόμα τραγούδια. Πάντως ο Andi βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα φωνητικά. Το medley έσπειρε τα πάντα.
Τεράστιο παράπονο ο ήχος. Αν στους SV μου φάνηκε ξερός, στους Helloween ήταν απλώς απαράδεκτος. Λασπωμένος, να ακούγεται μια βαβούρα αντί για το μπάσο του Grosskopf (κακούργημα), και ειδικά στις δισολίες γινόταν πανικός… Επειδή έρχονται κι άλλα live στο Principal, ελπίζω να μην έχουμε την ίδια κατάσταση…
Μόνο ένα παράπονο…οι Αθηναίοι απολαύσανε και το Steel Tormentor…
Κατα τα άλλα υπέροχη συναυλία!
Οι Avatar μπήκανε αρκετά δυνατά και ήτανε ωραίοι, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα τι μέταλ υποτείθεται πως παίζουνε! Λίγο άσχετοι με το power αλλά δεν μαμείς!
Stratovarius…Γύρισε ο Ντράμερ τους, αλλά ο τραγουδιστής, Τίμο πως τον λένε, είχε πρόβλημα με τη φωνή του. Παρόλα αυτά δεν έχω παράπονο…
Πάρα πολύ ωραία είσοδος με το τεράστιο Hunting high 'n low και σπρωξίματα παντού!
Speed of Light και δέος! Stratosphere, Phoenix…
Ο νέος κιθαρίστος φαίνεται να μπορεί να κρατήσει τη θέση του Tollki, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτός. Με άρεσαν και Forever & Kiss of judas, αλλά στο black diamond έγινε ΧΑΜΟΣ!!!
Helloween…Γκρίνια για το σέτλιστ, καλά άμα ισχυούσε το fake εγώ θα είμουν ακόμα εκεί, αλλά μπορώ να πω πως αποδόθηκε πολύ καλά, αν όχι άριστα. Το AYM? λειτούργησε απίστευτα καλά για live, και τα eagle fly free και march of time κολλήσανε υπέροχα, με πολύ καλή ερμηνεία απο τον ΦΟΒΕΡΟ Αντι, ενώ περίμενα να δολοφονήσει το 2ο…
Where the sinners go…world of fantasy…δείχνουν το πόσο μεγάλο είναι το 7sinners…I’m alive και τα λοιπά δείχνουν τις μεγάλες δόξες…forever and one, καλό μπαλαντοειδές, αλλά με εντυπωσίασε αρκετά και το a handful of pain, και τέλος το i want out, όπου θα μπορούσε να μη το παρακάνει με το κοινό.
Το ίδιο ωραία και τα 2 ενκορ, όπου με το future world θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρόνο για το steel tormenor…κρίμα αλλά νατξ…
Για μένα ο ήχος ήτανε καλός. Δεν έχω παράπονο. Ήμουνα μπροστά μπροστά απο τη μεριά του Σασά. Ο Άντι υπέροχος φρόντμαν, ο Ντάνι πολύ καλή απόδοση, το ίδιο πάνω κάτω και οι λοιποί…μόνο που δεν ήμουνα πολύ κοντά στον πολυαγαπημένο μου Weiki…και δεν πρόλαβα να τουσ σφίξω το χέρι…παρόλα αυτά…
[SPOILER]Στο τέλος όταν έπιασα το χέρι του άντι τρελάθηκα…πιάνει κάτι τυπάδες στη μέση παει να φύγει και έρχεται κι απο μας αριστερά…να τεντώνω το χέρι και να φωνάζω…πιανει δύο και μετά έρχεται σε μένα και μου σφίγγει το χέρι και με κάνει να ούμε μια τρελή μέταλ γκριμάτσα…τρελάθηκαααααα!!!
Άντι ρε και τα μυαλά στα μπλέντερ να ούμε![/SPOILER]
Απλά, υπέροχα ήταν όλα χθες το βράδυ…
…οι Avatar με το κάτι σαν death;- μελωδικό πάουερ;-δεν ξέρω κιεγώ τι, έκαναν την μισή περίπου ώρα να περάσει ευχάριστα, και έξω η παρέα μου τσίμπησε cdάκι και φάνηκαν οκ άτομα
…οι Stratovarius, τους οποίους έβλεπα για πρώτη φορά, ήταν καλοί και στα τραγούδια τους έγινε πανικός…αλλά αντί να βάλουν τόσα σόλα, θα μπορούσαν να βάλουν κανένα τραγούδι, απ΄τον καινούριο δίσκο ή κάτι απ’τα παλιότερα
…οι Helloween, έδωσαν ένα καταπληκτικό σόου…τα παιχνίδια με το κοινό όντως παρατράβηξαν, αλλά δεν νομίζω ότι είχαν προβάρει κάτι άλλο, οπότε απλά θα διαρκούσε λιγότερο…εγώ πάντως δεν έχω φωνή σήμερα…ο ήχος εκεί απ’την πλευρά του Σάσα δεν ήταν και ότι καλύτερο, αλλά μάλλον πιο πίσω να ήταν καλύτερος
…το κοινό ήταν καταπληκτικό, αν και μου φάνηκαν κάπως τα τραπέζια στο εξώστη, αλλά όπως και να το κάνουμε κάτω έγινε ο χαμός
:):!:
Οι Avatar ειχαν 1-2 τραγουδακια που μαρεσαν προς το τελος βαρεθηκα ομως.Ο τραγουδιστης βεβαια στα περισσοτερα τσιριζε δεν τραγουδουσε.
Για τα 2 αγαπημενα μου συγκροτηματα τι να πω.Το κατα-ευχαριστηθηκα.Αν ο Timo ηταν καλα(Δεν μπρορουσε να τραγουδισει τις ψηλες με τπτ) πιστευω θα ηταν ακομα καλυτερα.Ποιος Tolkki?:p.Ο Matias μου φανηκε πολυ γαματος και οτι το κατειχε.Αυτο που μαρεσε ηταν οτι και ο κοσμος τραγουδουσε μαζι τους και εδειχνε οτι ηξερε τα τραγουδια τους.
Απ τους helloween τον Andi ,αντε και λιγο το Marcus, εβλεπα συνεχεια.Αυτος ο Ανθρωπος τραβαει τα βλεμματα επανω του.Φοβερος…Αν και γενικα ολο το live μου φανηκε σαν να μην εχει και τον καλυτερο ηχο και επειδη εχω ακουσει τα χειροτερα για τον Andi, οτι δλδ τα σκοτωνει τα keeper’s τραγουδια,χτες δεν το επιβεβαιωσε αυτο.Το mentley μαρεσε πολυ αν και καθε φορα σκεφτομουν ποιο τραγουδι επαιζε επειδη δεν το χα ξανακουσει.Το μονο που με χαλασε λιγο ηταν οτι αντι για steel tormentor χωσανε world of fantasy το οποιο ειναι ωραιο τραγουδακι.Τωρα για βατες,ποζερια και το τραβηγμα των τραγουδιων καθως επεισης και το παιχνιδι με τον κοσμο δεν με πειραξαν καθολου.Ισως φταινε γι ’ αυτο οσα εγραψα παραπανω:)
Πολυ μεγαλη μλκια ηταν το οτι με το setlist.fm ειχαμε μαθει οχι μονο ποια κομματια θα παιχτουν αλλα κ με τι σειρα κιολας!!! Κ ετσι δεν υπηρχε καμια εκπληξη οσον αφορα τη συναυλια για πολλους πιστευω…Δεν προκειται να ξανακοιταξω setlist πριν απο καποιο λαιβ οσο και αν με τρωει η γαμημενη περιεργεια…
- Πώς γίνεται να έχουν νέο album οι Stratovarious και να μην παίξαν τίποτα; (Δεν με χάλασε)
- Σπάνιο να έχουν οι special guest καλύτερο ήχο από τους headliners.
- Mας τα έπρηξε αρκετά ο Deris με τις “ιστορίες” του,
- Αν όντως ο μπασίστας βάζει coca σε malt whisky είναι μεγάλος άμπαλος…
1)Ισως το προβλημα της φωνης του Timo δεν τον αφησε να προετοιμαστει.Αν και ειναι παραξενο οτι δεν εγινε ουτε μια αναφορα απο αυτυς για το cd
Επίασα το χέρι του τράγουδιστη των Stratovarious ήμουν απο την μέρια του Saha έπιασα και πένα …!!!
imoun kai go ekei xthes to vradi
AVATAR: den mou aresan katholou. i den eixe wraia foni o tipos i den eixe kalo ixolipti
to stil pou epeze itan oti na nai.
STRATOVARIOUS: itan ola ma ola ta leuta mia zoi tou perimena,den me piraxe idietera pou den tou evgene i foni nomizo omos oti eftege kai o ihos eprepe kapos na ton voithisei gia na kalipsi to provlima tou paro alla auta itan teleios o timo
HELLOWEEN: Arketa kourastikoi poli saliamiagkouras o deris poso kairo kairo eixe na paei me gkomena? olo gilrs kai kiss itan poli mpla mpla kai tragoudia tipota san to kiske den einai .kalos men alla foni mpla episeis o ixos itan gia ta mpaza to skiniko wraio thimize louna park vathmologika tha edine ena 6 me 7
kata ola kala apo ton exosti
stratovarious for ever.
Υπέροχο λαιβ το χτεσινό!!!
Οι Avatar δεν μου είπαν κάτι…
Οι Statovarius μεγάλη απογοήτευση. Η φωνή ήταν ανύπαρκτη και δεν νομίζω ότι είχε να κάνει με την ‘‘αρρώστια’’. Ωστόσο τους ευχαριστήθηκα μιας και ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπα.
Helloween: όσο και να με ξένισε το setlist όταν το πρωτοείδα, κάθε φορά σε κάνουν να περνάς ΤΕΛΕΙΑ! Ο κόσμος ήταν πολύ ενεργητικός μπηκα και σε πίτια μετά από καιρό και το καταφχαριστήθηκα. Ένα μεγάλο μπράβο! Και ο Deris ήταν σπουδαίος σε όλα τα κομμάτια + Ride the sky. Ο ήχος ήταν πάρα πολύ καλός. Από τους Avatar μέχρι το Where The Sinners Go ήμουν τρίτη-δεύτερη σειρά κέντρο και προς τα δεξιά και παράπονο δεν έιχα με τον ήχο. Στη συνέχεια όργωσα όλο το principal και συνέχιζε να μου φαίνεται πολύ καλός όπου και αν βρέθηκα.
Πιστεύω ότι και Θεσσαλονίκη ήταν sold out. Πραγματικά κατάμεστο το Principal και στους 2 οροφους.
Astaldo μου φαίνεται ότι εθεάθεις. Ήσουν μέχρι να βγουν οι Stratovarius δεύτερη σειρά μαζί με έναν τύπο που φώναζε κάτι για τιμές εισιτηρίων και τον Βολάνη?:lol: Αν ναι ήμουν ακριβώς πίσω σου (όχι μία από τις 2 πολύ κοντούλες, η άλλη η πιο ψηλή με μπλούζα nightfall)
-
γίνομαι λίγο freedom αλλά… απαγορεύονται τα greeklish
-
εγώ πάντως αν και δε μ’αρέσουν οι Stratovarius περίμενα παραπάνω τραγούδια
-
καθόλου σαλιάρης δεν είναι ο Deris. Showman είναι και έκανε χαβαλέ. Καλό χαβαλέ βασικά! Το μόνο κουραστικό ήταν ότι τραβούσαν πολύ τα 2 τραγούδια.
Όσο για τον Kiske. ΦΤΑΝΕΙ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΑΝΕΙ!!!
Έχουν περάσει 18 χρόνια. 18!!! Ντάξει ναι θεός o Kiske αλλά πλέον Helloween είναι με Deris. Έλεος με αυτό το πράγμα. Αν δε σας αρέσει μη πάτε, μην ακούτε. Simple as that!!!
αχαχαχαχαχ ναι!! Ευτυχώς που ήταν και αυτός και με έφερε τζάμπα Σαλόνικα να λες γιατί αλλιώς δεν θα ερχόμουν! :lol::lol:
Ε έφυγα Strat γιατί ζεστάθηκα και ήθελα μπύρα! Μετά άραξα πίσω
Εεεεε next time θα κανονίσουμε να μιλήσουμε! αχαχαχαχ
Ένας φίλος μου με ρώτησε τι είναι το DRI στην μπλούζα σου και μου ήρθε φλασιά το ποστ σου για το τι θα φοράς:lol:
Μου φάνηκες πολύ σοβαρός και δεν μίλησα. Next time:wink:
Ε, παιδιά, πέρα από την πλάκα και το κράξιμο, δώστε μία ευκαιρία σε studio version των Avatar. Θα μου πείτε ίσως “Άμα δεις μία μπάντα live και δεν λέει, σημαίνει πως δεν θα πει και ποτέ.”, αλλά δώστε μία ευκαιρία. Είναι καλύτεροι από το PC χωρίς την φάτσα της αχλαδιάς και με καθαρό ήχο.
:lol::lol::lol: μπα σοβαρός και Astaldo δεν πάει! :-s
Ε ναι next time
Στην Αθήνα πάντως είπανε για το CD και ότι δεν είπανε κομμάτια από αυτό γιατί δεν είναι ακόμα 100% έτοιμο.
ετοιμο ειναι σιγουρα γιατι το ακουω εδω και μιαμιση βδομαδα.Τωρα αν εχει κυκλοφορισει δεν ξερω
Οντως σιγουρα ειναι ετοιμο γιατι κ εγω το χς εδω κ περιπου 5 μερες…Η αληθεια ειναι οτι δε θα χαλιομουν αν επαιζαν κατι απο αυτο( ειδικα το 16λεπτο ομωνυμο ειναι επος, αλλα που να χςρεσει σε setlist 1ωρας)