@hopebringer83 νομίζω ότι δε διαφωνούμε ιδιαίτερα, απλώς “διυλίζουμε τον κώνωπα”.
Για τους Helloween που είναι και το βασικό μας θέμα: κανείς δεν είπε ότι είναι αρπαχτή. Γαμώ τα reunion είναι και πολύ επιτυχημένο εμπορικά (για αυτούς) και για τον κόσμο που τους έχει δει live σε αυτή την περιοδεία. Αλλά δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο και όλοι ξέρουμε ότι ο βασικός λόγος όλων των reunions είναι οικονομικός.
Ούτε είναι εκατομμυριούχοι, ούτε θα πεινούσαν χωρίς το reunion. Αλλά αν το δεις ξεχωριστά:
- οι Helloween (Weikath / Grosskopf / Deris / Gerstner / Löble) είχαν καθοδική πορεία τα τελευταία 10 χρόνια
- οι Gamma Ray, δηλαδή ο Kai Hansen, το ίδιο
- οι Unisonic δε φάνηκαν ότι θα τραβούσαν για πολύ
- ο Kiske μόνος του είχε εξαφανιστεί από τη μουσική βιομηχανία για καμια 15αριά χρόνια ή έβγαζε κάτι pop-rock αποτυχίες
Οπότε ήταν λογικό ότι ήρθε η ώρα να κεφαλαιοποιήσουν την τεράστια σημασία του ονόματος Helloween. Το ότι το έκαναν με σεβασμό στην όλη πορεία τους και δεν πέταξαν τα 90’s - 00’s στα σκουπίδια, τους τιμά ακόμα περισσότερο. Πέρα από αυτό, οι σχέσεις των μελών μεταξύ τους δε μας πολυενδιαφέρουν. Εγώ πιστεύω ότι τα πάνε καλά. Υπήρξαν ισχυρά “εγώ” και ήρθαν οι ρήξεις πρώτα με τον Hansen και μετά με τον Kiske, αλλά όσο μεγαλώνεις αυτά αμβλύνονται.
Κι εγώ έχω παλιούς φίλους που χάθηκα γιατί συγκρουστήκαμε για ηλίθιες αφορμές, αλλά μετά από χρόνια θυμάσαι τα καλά. Αυτό ομως δε σημαίνει ότι θα ξαναγίνεις κολλητός, απλώς δε θα “μισείς” τον άλλον. Κι αν είσαι μουσικός και υπάρχει η χημεία στη σκηνή ή και στο στούντιο, μια χαρά τα παραμερίζεις όλα.
Εγώ πιστεύω ότι η κόντρα Weikath - Hansen και Weikath - Kiske ήταν κάτι που μεγαλοποιήθηκε από το Metal Hammer, γιατί κάποιοι συντάκτες το είδαν οπαδικά κι επηρεαστήκαμε κι εμείς οι αναγνώστες / οπαδοί. Δε νομίζω να άρχιζαν τις φάπες αν βρίσκονταν στο δρόμο ο Weikath με τον Hansen.
Και για να μην το κουράζω , αφού αναφερθήκαμε στους Deep Purple: o Coverdale δεν πρέπει να είχε ιδιαίτερα θέματα με ναρκωτικά, ο Hughes προφανώς είχε - και ο Bolin αργότερα. Αλλά ο Blackmore την έκανε το 1975 επειδή δεν του άρεσε η funky στροφή του Stormbringer. Είχε προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και το 1973 - να την κάνει και να πάρει τον Ian Paice μαζί του - αλλά τότε τον κράτησαν με αντάλλαγμα να φύγει ο Gillan και ο Glover. Αυτά όλα ήταν θέματα εγωισμών και μουσικών διαφορών, ποτέ τα ναρκωτικά δεν ήταν τόσο μεγάλο θέμα στους Deep Purple.
Αργότερα, στα 80’s, το reunion ήταν από τα πρώτα που έγιναν ποτέ, οπότε το λες και “ειλικρινές”. Αλλά και πάλι, μετά από 2-3 χρόνια φάνηκε ότι ο Blackmore δεν μπορούσε να συνυπάρξει με τον Gillan. Παρόλα αυτά και το “House of the blue light” και το “The battle rages on” βγήκαν και συναυλίες έγιναν, παρόλο που ο ένας δεν μιλούσε με τον άλλο. Σίγουρα τοξική κατάσταση και φαινόταν και σε πολλά live - και γι’ αυτό δεν κράτησε πολύ - αλλά να που γίνεται.