Helloween

Δηλαδή για να καταλάβω την εξήγηση που έδωσε ο Kai Hansen για τα προηχογραφημένα μέρη στο πρώτο show τη περιοδείας στο Μεξικό λόγω του οτι ο Kiske είχε γρίπη και δεν ήθελαν να ακυρώσουν το πρώτο show εσυ δεν το πιστεύεις; Δεν νομίζω οτι αυτο το λάθος στο πρώτο show μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο tour που έχουν πέσει εκατομμύρια…Εσυ το θεωρείς λογικό να διοργανώσεις ενα τόσο μεγάλο tour βασισμένο σε playback; ειναι δυνατόν…κατι σαν θεωρία συνωμοσίας μου μοιάζει αυτο που λες χωρίς παρεξήγηση

Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό αν σου αρέσουν η όχι τα τελευταία 6 album των Helloween…Και δεν εχει καμια απολύτως σχέση με την pumpkins united tour

Να ρωτήσουμε τον Waters!

3 Likes

Ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για το αγαπημένο σου συγκρότημα:smile:

Καλά τώρα μεταξύ μας μάλλον παπαριές ήταν αυτά περί γρίπης.

Είδαν ότι δεν τους παίρνει και το έκοψαν.

Χαχαχαχαχα όποτε πήγαινε για playback ολο το tour και επειδή τους κατάλαβαν ξαναβρήκε ο kiske την φωνή του; Γιατί σε όλο το υπόλοιπο tour η φωνή του ακουμπάει τον θεό… Να σαι καλά φίλε με έκανες και γέλασα πρωί πρωί Καλημέρα

1 Like

Ε. δεν είναι. εκτός αν έκανε άλλα. ακουσε απο διαφορετικές βραδιές το ίδιο κομμάτι.
Αλλά αμα έχεις τα μισά φωνητικά να κάνεις είναι πιο ευκόλο.

Μην πουμε γι άλλους που όντως κάνουν ή για γκρουπ που ακούγεται το tuning εκείνη την ώρα, να μαζεύει τα ασυμαζευτά.

Για μένα πάντως δεν είναι αρπαχτή με την καμία, με την έννοια της αρπαχτής που λέει ο @Rebel, ότι υπάρχουν οικονομικά κίνητρα δεν το αμφισβητεί κανένας πιστεύω, αλλά το σοου, η απόδοση και γενικά το ότι κράτησαν και τα νέα μέλη δείχνει αν μη τι άλλο μια τιμιότητα ή μια επαγγελματική προσέγγιση που κάνει τον πελάτη χαρούμενο. Στην τελική αυτό πρέπει να μετράει για μας και όχι να καθόμαστε να το ψειρίζουμε παραπέρα.

4 Likes

Καλά, ακουμπάει τον θεό. Αν ακούσεις το live μόνο ήχο, μια χαρά μετριούλης είναι στην απόδηση. Οκ, δεν κάνει παραφωνίες, αλλά μετριούλης.

1 Like

Το εχω ακούσει ήδη φίλε το live αλλα ακόμα καλύτερα το έζησα απο κοντά… Για εμένα όπως και στους περισσότερους πιστεύω μόνο μέτριος δεν μου φανηκε ο kiske στα 51 του χρόνια…προφανώς η φωνή του δεν είναι οπως το 88 αυτό ομως δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να αγγίξει τον θεο οπως πχ στο δεύτερο verse του how many tears…Αλήθεια ομως πόσοι απ τους μεγάλους τραγουδιστές συγκρίνονται μαζι του και είναι αψεγάδιαστοι;

Μια συναυλία είναι ένα οπτικοακουστικό γεγονός. Δεν μπορεί να συγκριθεί η εμπειρία της με σκέτη ακρόαση μουσικής (εξαρτάται βέβαια μερικές φορές).
Κατα πάσα πιθανότατα επίσης θα γούσταρα τρελά και γω, αν και δεν είμαι και φανμπόυς.
Επειδή λοιπόν συνδυάζει παραπάνω από μόνο μια αισθηση, αυτό σημαίνει ότι εκτός των τρανταχτών γεγονότων, δεν μπορεί να εστιάσει κάποιος σε μικρές παρεκκλίσεις στην ερμηνεία εντός τραγουδιάρη.

Το “στα 51 του” δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Τραγουδιστής είναι, η δουλειά του είναι να τραγουδάει σωστά και καλά, ασχέτως αν υπάρχουν άπειροι σκατιάριδες που μας κάνουν όταν ακούμε έναν να τραγουδάει σωστά “πω πω μλκ, ακομα και στα 51, το χει ακομα”.

Ο Kiskie λοιπόν, αν δεν το είχε, ελπίζω ότι θα είχε το γνωθι σαυτόν και δεν θα είχε συμμετάσχει στην περιοδεία. Ευτυχώς για όλους μας, είναι παραπάνω από αξιοπρεπής, αλλά μέχρι εκεί. Οι ψηλές δεν με απασχολούν τόσο πολύ (για την ακριβεια καθόλου), όσο το ότι δεν πατάει ακριβώς στις μελωδίες ορισμένες φορές, πράγμα που με ξενερώνει ελαφρώς. Κατι τέτοιο όμως σε λαιβ εμπειρία, δεν υφισταται, οπότε όλα καλά.

2 Likes

Κρατάω μόνο ότι ο Κόσμος εφτασε τα 51 :disappointed_relieved:

Υπάρχει ευδιάκριτη διαφορά φωνητικά αλλά πιστεύω είναι η φυσική “φθορά” της ηλικίας του… Εξάλλου παίζει να είναι από τους λίγους που πρόσεχε την υγεία του

Ναι οκ, ισχύει και αυτό με την εμπειρία ενός λαηβ και την ακρόαση μουσικής στο σπίτι

Μπορώ να πω κι εγώ ότι αυτό που ακούω στο YouTube δεν είναι και κάτι φοβερό για Κισκε, πόσο μάλλον για τον Κισκε που είδα δια ζώσης ( και ίσως ήταν και λίγες μέρες μετά από αυτή την ηχογράφηση σωστά;;; )

Ειλικρινά μετά από τόσες συναυλίες δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να θεωρεί τον Kiske μέτριο. Με εξαίρεση κάποια live στα οποία ήταν άρρωστος (π.χ. Wacken) η φωνή του είναι σχεδόν ίδια με τα 90’s εκτός από λίγη δύναμη που έχει χάσει.

Αυτή η φωνητική απόδοση δηλαδή είναι μέτρια? Και εάν είναι, αυτή του Dickinson στην ίδια σκηνή λίγο αργότερα τι θεωρείτε?

4 Likes

Ε οχι, είπαμε.
Βάλε δίπλα δίπλα το live in the uk με αυτό και αν δεν κλάψεις, δώσε τα αυτιά σου στην επιστήμη.
Είπαμε, είναι σε πολύ καλό επιπεδο, αλλά όχι, σε σχέση με τον Kiskie του 88, είναι μέτριος. Ακόμα και τα μπάσα του δεν είναι ίδια.

edit: Να το θέσω ακόμα πιο διαφορετικα. Είχα δει τα βιντεάκια που έχουν κυκλοφορήσει και έλεγα “ω ρε φίλε γαμάει ο τύπος, νταξ χάνει λίγο στα ψηλά, αλλά γαμάει”. Με χαρά κατεβάζω λοιπόν τα mp3 για να κάνω Helloween day πηγαίνοντας στην δουλειά και ξενέρωσα. Η διαφορά είναι μεγάλη. Και αυτό μόνο συγκρίνοντας βίντεο με ήχο.
Από την άλλη όλοι έχουμε διαφορετικά κριτήρια, οπότε no harm done.

1 Like

Κοίτα και ο Μπρουσαρος μετά το πρόβλημα υγείας του , έχει διαφορά … Αλλά υπήρξε τόσο καλός τραγουδιστής που το “πεσμένος” είναι ακόμα εξαιρετικό

Το ίδιο ισχύει και για τον Κισκε, καθαρά ως προσωπική άποψη …

2 Likes

Το ίδιο ακριβώς αναρωτιέμαι και εγώ…βέβαια ο καθένας έχει δικα του κριτήρια για το είναι μέτριο η όχι… Απ την αλλη δεν ειμαι μέρος να συγκρίνεις τραγουδιστές και ειδικά των maiden θα πέσουν να σε φάνε η μη φανμποιδες :rofl:

ήδη ετοιμάζονται λίστες με 10 καλύτερους τραγουδιστές από Ντικινσον :stuck_out_tongue:

4 Likes

Δεν είπα ότι θα παίζανε όλο playback.Μπορεί να ήθελαν όμως να έχουν κάποια προηχογραφημένα μέρη.Όχι να γίνουν και WASP.Ε μετά το σκηνικό τα έβγαλαν όλα.Και αν πρόσεξες το αποθέωσα το live γενικά.Και ο Ντέρις σε κάποια σημεία φεύγει και τι έγινε?? Ο δε Ντίκινσον στο πρώτο leg της περιοδείας ήταν αλλού.Όσοι ήταν στη Μαλακάσα ξέρουν.Προχτές ήταν χάλια.

Τώρα κατάλαβα καλύτερα τι θες να πεις με το παράδειγμα που έφερες…Απλα διαφωνώ στο οτι ισως ηταν σχεδιασμένο να υπάρχουν προηχογραφημενα απο πίσω σε όλο το tour…σε ολα τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ