Helloween

Τι τα εκανες τα cd ρε ;

Θα τα πέταξε ή θα τα αναμόρφωσε σε κάποιου είδους έργο τέχνης, γιατί η αποθήκευση και η πώληση είναι πολύ μεηνστρημ. <3

5 Likes

Ωπα, αιρετικος ολα καλα, αλλα hipster ποτε και για κανεναν λογο. Κι αυτους τους κοροιδευω, αλλα οχι οσο τους παρελθοντολαγνους και τους υλιστες και τους μεταλλαδες :smiling_imp:

Μερικα τα εδωσα σε κοσμο, αλλα σιγουρα πεταχτηκαν καποια στιγμη, ενω πολλα απο αυτα μπορει να βρισκονται ακομα στην αποθηκη στο πατρικο μου σπιτι σε σακουλες που λογικα δε θα δουν ποτε ξανα το φως της ημερας.

Δεν υπαρχει κανενας λογος να κρατησω κατι που δεν θα χρησιμοποιησω ποτε ξανα, ομολογω οτι δεν καταλαβαινω γιατι ειναι τοσο δυσκολο σαν concept κατι τετοιο. Καλα κανετε και τα κρατατε εσεις, αλλα το αντιθετο δεν ειναι καθολου μα καθολου περιεργο.

Αρα ρε φιλος η απάντηση σ αυτο που συζηταμε ειναι “στο πατρικό σε σακουλες”

1 Like

Κάποια στιγμή θα ξεχαστούν και τα cd’s και θα πάμε όλοι στα ψηφιακά αρχεία.
Όπως έχουν ξεχαστεί ήδη κάποιοι που είναι κολλημένοι με το βινύλιο.
Με τα ψηφιακά αρχεία λύνεις και το πρόβλημα του χώρου που χρειάζεσαι για αποθήκευση. Και εγώ τα έχω αφήσει πλέον στο πατρικό μου τα cd’s.

Στα 320kbps δεν βλέπεις ιδιαίτερη διαφορά με τον ήχο του CD.

Γι’ αυτό και όταν ακούω ψηφιακό αρχείο, θέλω να είναι σε καλή ποιότητα γιατί ακούω πολλά κακής ποιότητας αρχεία είτε στο youtube είτε σε mp3…
Χωρίς βέβαια να φτάνω στο άλλο άκρο και προσπαθώ να ακούσω συχνότητες που δεν πιάνει το ανθρώπινο αυτί (βλέπε ορισμένους audiophiles).

Μόνο πρόβλημα για μένα που έχω και αρκετά αυθεντικά cd’s από κλασική μουσική, είναι δύσκολο να τα βρω σε torrent. Οπότε πρέπει να τα ψηφιοποιήσω μόνος και αυτό θέλει πολύ χρόνο…

Επίσης υπάρχουν και ορισμένα rock/metal cd’s που είναι δυσεύρετα.

3 Likes

Ειπα μπορει, μπορει και να τα εχει πεταξει ολα η μανα μου και να μην το ξερει καν :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Αυτην την στιγμη ειναι τα CD του Schrodinger

2 Likes

Συμφωνώ με Quintom, με ένα καλό ηχοσύστημα με ένα καλό dac και αρχεία σε μορφή flac κάνεις παπάδες…

1 Like

εδώ δεν βγάζουν flac ούτε οι ίδιοι οι καλλιτέχνες ρε παιδιά… mp3 πουλάνε.
Τα flac προέρχονται από κάποιον που αγόρασε το cd και το έκανε extract μόνος του.

Γι’ αυτό και εγώ πιο πάνω έγραψα… ναι μεν καλά τα ψηφιακά αρχεία, υπάρχει όμως και ένα μεγάλο ΑΛΛΑ.

Οπως είπα βέβαια, με ένα καλό 320kbps είμαι ικανοποιημένος χωρίς να έχω κάποιο καλό ηχοσύστημα.

Μια χαρά βγάζουν flac οι καλλιτέχνες ρε.

1 Like

ΕΕ, quintom θελω τα cd σου

2 Likes

Δεν είμαι σίγουρη τι εννοείς, αν δηλαδή οι βινυλιάκηδες έχουν απορρίψει το cd (χαίρω πολύ) ή εάν θα ξεχαστούν και τα βινύλια (που δεν παίζει). Αν εννοείς αυτό πες το μου για να διαφωνήσω με πάθος. ;p Κατά τα άλλα σαν περήφανη υλίστρια-συλλέκτρια-ό,τι (έχω αποδεχτεί ότι δεν θα αλλάξω και χαίρομαι ιδαίτερα με αυτή τη συνειδητοποίηση ;p), μπορώ να πω ότι πλέον επιλέγω το cd αν δεν μπορώ για χι λόγο εκείνη τη στιγμή να αποκτήσω το βινύλιο. Ιδανικά το αποφεύγω.

Χαχα ωραίο. Τελικά πλέον υπάρχουν όροι για…ό,τι υπάρχει, έχω χάσει την μπάλα νομίζω.

Α ναι κι εγώ. Άκυρο αυτό που έλεγα παραπάνω. ;p

1 Like

αν και ολίγον οφτόπικ, τωρα που διαβασα αυτα περι cd και δίσκων, πριν κανα χρόνο που μετακόμησα στο καινούριο μου σπίτι, σκεφτόμουν που και πως θα κουβαλήσω το τόσες χιλίαδες cd που είχα στους τοιχους(απο το 95 αν θυμαμαι καλά) και τελικά βρέθηκε γείτονας 15χρονώε που ήταν στο ξεκίνημα της μουσικής αναζήτησης και μαγείας(ξες μέηντεν μετάλικα αις ντερθ! και τα γνωστά) και του τα έκανα όλα δώρο…
ναι…κράτησα μόνο όσα είχα υπογραφές πάνω στα εξώφυλλα.
ελπίζω να τον έβαλα στον σωστό δρόμο. βεβαια εκει μέσα είχα απο yann tiersen μέχρι impaled nazarene…αλλά θα την βρεί την άκρη.
αυτά.

8 Likes

μεταφορά συνείδησης ;;; ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ;;;

δεν πιστεύω να είσαι και μεταλλού :confounded:

και βασικά τι είναι cd ?? Είμαι η ευτυχισμένη γενιά του ήδη ξεπερασμένου ( ?? ) mp3 , ανέκαθεν κατέβαζα μουσική

για άλλους τον κατέστρεψες

babymetal & lady gaga σε εμένα , τα υπόλοιπα χάρισμα σας

2 Likes

Οχι δεν εχει κορονοιο ο weikath. Απλα ξεφυγαμε :stuck_out_tongue_closed_eyes:

3 Likes

είμαι και από αυτό. με περηφάνεια. :sunglasses:

κι εγώ αυτή η γενιά είμαι -νομίζω-, μη σκας. ;p

1 Like

Μπορεί ο καψερός να γέρασε και να προέκτεινε τα μαλλιά του αλλιώς, αλλά όταν μία στο τόσο έχει έμπνευση, πλέον, γράφει τέτοιες τραγουδάρες - μακριά από τις Priest-ίλες ετών και παρά το ανέμπνευστο (ας το πούμε και) solo.

3 Likes

Γαμάτο, πάλι τα καλύτερα τραγούδια θα γράψει στο καινούριο Helloween :sunglasses:

2 Likes

Του έχει πάρει τα πάσα ο Weiki εδώ και χρόνια του κοντού :smile: …μην συγκρίνουμε τραγούδια η δίσκους ή τι έχει γράψει ο ένας τι έχει γραψει ο άλλος…Θεός ο Kai δεν λέω αλλά τα τελευταία χρόνια από έμπνευση δεν…

απο το 3:40 και μετα ειπα οπου να ναι θα το τελειωσουν με το rebellion in dreamland :slightly_smiling_face:

1 Like

Ερωτηση.παιζουν playback οι Ηelloween ακόμα για φωνητικά αναφέρομαι.