Helloween

received_767817120615668

1 Like

Νταξει, περιπαικτικά το έγραψα, προφανές νομίζω! Πολύ ωραίος δίσκος των tribute helloween

Πλάκωσε η πρωτοδισκαδικη αστυνομία γούστου? :stuck_out_tongue:

3 Likes

Δραττομαι πάντως της ευκαιρίας να πω δυο λόγια για τον μεγάλο Andi Deris, τον άνθρωπο που κράτησε ζωντανούς τους Helloween, μια πάρα πολύ ωραία και πολύ ιδιαίτερη φωνή, composer ή co-writer σε μερικά από τα καλύτερα κομμάτια της post-departures εποχής της μπάντας και έναν κατά πάσα πιθανότητα πάρα πολύ ωραίο τύπο. Για μένα οι Helloween της Deris περιόδου είναι ακριβώς όσο αυθεντικοί Helloween όσο οποιασδήποτε άλλης περιόδου

6 Likes

Όπως τα λες Παργαλατσε. Κοιτώντας πίσω, ο μανιαμούνιας με το τσιγάρο στο στομα έκανε τεράστια μεταγραφή.

O Kai ήταν μεταλο μέχρι τα μπουνια , στον κόσμο του, ήταν γραφτό να κάνει το δικό του, και το κάνε. Μεγαλούργησε σερί μέχρι mid 90s και μετά διασκευές Πριστ μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Μάγκας. Στο Starlight να είχε σταματήσει, πάλι θρύλος θα ήταν.

Ο Μιχαλάκης δεν ήταν για να μεινει, θα μας το έκανε το μαγαζι Πειραματικη Λυρικη Σκηνη Αμβούργου. Έφαγε τη φλασια του με τα Θεία και τα Διαολια, ξεκαυλωσε κιολας μουσικά βγάζοντας κάτι συμπαθητικές γλυκαναλατιες και τραγουδώντας Έλβις στο ντουζ, κράτησε και φωνή για το μέλλον (το πεπρωμένο φυγειν αδύνατον καράφλα!) . Πένα.

Και σκάει μύτη ο πουρακιας. Πρώτα πολλά ομορφόπαιδο , ωραία αύρα (βλέπε Γεωργίου για Κλίντον), φροντμαν με τα όλα του. Κουβαλώντας ολη την ατιθασια , τη γκρουβα και τη ποζεριλα. Φέρνοντας ηχητικό πλουραλισμό: και πάρε το καθαρόαιμο το πάουερ ( Before the War ), και πάρε και μπαλανταρες ( forever ), και πάρε και λίγο προγκ ( Occasion , τι κομματος γμτχμ), πάρε και ένα κάρο co-writing σε επη. Και μπροσταρης, ρέστα σε κάθε λάιβ, και με σεβασμό στο παρελθόν. All in all, τεράστιο κομμάτι της ιστορίας της μπάντας και το καλύτερο παιδί (όταν δε τραγουδάει το I Want Out).

8 Likes

Και αφού διάβασα όσα έχετε να πείτε για ντερις και μετά κισκε εποχή , στα οποία κατά ένα μεγάλο ποσοστό συμφωνώ…

Έρχομαι να ρωτήσω, το 2005 για παράδειγμα, μόνο εγώ παρακαλούσα να γίνει ένα θαύμα να γυρίσει ο κισκε και ο χανσεν, αδιαφορώντας για τον ντερις (τον οποίο εννοείται πως εκτιμώ)…

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής το δώρο που μας κάνουν οι κολοκύθες με τον να είναι όλοι στο line up δέν το φανταζόμουν, ούτε ήλπιζα ποτέ ότι ένα τέτοιο πείραμα θα έχει τόση επιτυχία…

Αν δεν ήταν ο Ντερις δεν θα γύριζαν οι αλλοι. Απλά τα πράγματα.

Κ επειδή το περνάνε πολύ στο ντούκου που λένε καθίστε να ακούσουμε το άλμπουμ που θα βγάλουν κ τα ξαναλέμε.

Γιατί οκ η παρελθοντολαγνια κ τα δώρα που είπε ο φίλος αλλά δεν αρκεί. Το άλμπουμ που θα βγάλουν πρέπει να ξεκινάει το λιγότερο από το 8.

Διαφωνω στο πρωτο τμημα, συμφωνω στο 2ο (μηπως θα επρεπε να υπαρχει επιλογη μιση καρδια? :face_with_monocle: )

Χατζιδάκις.
Μπιθικωτσης.
2

Άκαρδε

2 Likes

:smiley: Με μιση καρδια σου κανω like παντως

2 Likes

@Pargalatsos Πάρε πίσω την καρδιά σου… :rofl:

Εννοείς ότι αν δεν ήταν ο Ντερις, οι κολοκύθες θα ήταν για πέταμα και δεν έπαιζε να ασχοληθούν οι κισκε/χανσεν?

Όσο για το 8ρι, μην έχεις τέτοια expectations, πότε καμία μπάντα δεν έκανε τέτοιο comeback και δεν φταίνε οι μπάντες μόνο για αυτό…

4 Likes

Εγω πιστευω οτι μπορει και να μην υπηρχαν. Η’ να ηταν μια μπαντα καθαρα νοσταλγικη που δεν θα γεμιζε ουτε ενα μικρο club.

Εμενα μου αρκει παντως οτι μπορουμε να τους βλεπουμε live απο το youtube ολους μαζι, ειναι φανταστικη εικονα, και ισως να τους δουμε και απο κοντα στο μελλον. Για το δισκο κι εγω δεν εχω πολλες προσδοκιες, αλλα με τοσους γαματους συνθετες ποτε δεν ξερεις

1 Like

@pantelis79 τι έφτιαξες ρε θεριό??

Τώρα που το σκέφτομαι παίζει να μην υπάρχει ελληνικό τραγούδι που να μην έχει μέσα την λέξη καρδιά… Αυτό το παιχνίδι είναι σικέ…

@Pargalatsos συμφωνώ για τους συνθέτες αλλά είμαι σίγουρος ότι πάλι στο τέλος θα πούμε “έχει καλές στιγμές” και μετά θα πιάσει σκόνη στη βιβλιοθήκη. Ευτυχώς η δική μου έχει πορτάκι…

1 Like

Θα σου πω για μενα.

Όταν ξεκίνησα να ακούω Helloween τους είχα γενικά αλλιώς στο μυαλό μου. Ήταν και η περίοδος που και γιουροπαουερ Δ’ Εθνικής το άκουγα , οπότε κέντραρα πολλή σε όλη τη φάση με τα Keepers (ΤσαπιοΛιγκ) και τη μπάντα ως μπροσταρηδες του ειδους και γενικά τον μύθο τους. Είχα και πολύ μικρότερο φασμα ακουσμάτων που παίζει επίσης ρόλο (η και όχι, αν είσαι από αυτούς που απλά η φωνή του Ντερις σου φέρνει ναυτία). Λόγω ηλικίας προφανώς ήμουν ούτως η άλλως σκαλωμενος με κάτι τέτοια (τσαντιζομουν με Deris στα κιπερικα) και Kai πάνω από όλους έτσι;

Όσο μεγάλωνα και έδινα ακροάσεις σε όλα τα άλμπουμ απλά ένιωθα τη Deris era να γερνάει απίστευτα καλα στα αυτιά μου, κάτι που νιώθω μέχρι και σήμερα. Τρελό replayability. Που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι απλά άρχισα σιγά σιγα να καραγουσταρω. Καταλαβαίνοντας την ίδια ώρα το ποσό σημαντικός ήταν για το πρότζεκτ. Ηθελα κι εγω να γυρισουν Kiske/Kai (και Uli / Grapow) , αλλά η διαφορα με εσένα είναι ότι φανταζομουν και τον Deris μέσα στον χαμό, γιατί τον είχα ήδη αγαπήσει.

(ΥΓ: in my heart of hearts, Kai ακόμα πάνω από όλους )

7 Likes

Αυτό δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό… Δεν πίστευα ότι γίνεται κάτι τέτοιο… Ήταν σαν την εφεύρεση του smartphone, οι smartbands… Γιατί μέχρι εκείνους το 99% ήταν φύγε συ, γύρνα εσύ…
Και εγένετο αυτό

ανατριχιαστε ελεύθερα
3 Likes

Παρών! Ο μοναδικός λόγος που δεν τους έχω δει ποτέ live. Το έχω ξαναγράψει εδώ μου φαίνεται, τεράστιο respect στον τύπο γιατί κράτησε την μπάντα ψηλά και για τον ρόλο του μέσα σε αυτή αλλά… αυτό το γατί που νιαουρίζει στον λαιμό του στα live (το τονίζω!) πραγματικά μου φέρνει ναυτία. Βέβαια αν ποτέ με το καλό φτιάξουν τα πράγματα και τους δούμε από δω μεριά εννοείται πως δεν το χάνω και θα τιμήσω πάραυτα.

1 Like

Ναυτια η φωναρα του Deris… :sleepy:
Εγω παντως δεν πολυαντεχω πλεον την φωνη του Kiske, τι να πω.
Δεν ακουω καμια μουσικη οταν πεφτουν τσιριδες, απλα κριντζαρω

2 Likes

Respect στον μπαμπά Αντρίκο απλα τεράστιος για όλα αυτά που έχει πετύχει…Όταν ολοι τον έβριζαν και τον χλεύαζαν τις καλές εποχές του hammer και όχι μόνο αυτός έβγαζε δισκάρες την μια πίσω απ την άλλη και μοιραζε πόνο σε όλους τους παραδοσιακούς οπαδούς που δεν τον άντεχαν πίσω απ το μικρόφωνο των Helloween…Αλλά τα χρόνια πέρασαν και φτάσαμε μετα από 26 χρόνια να τον έχει αποδεχτεί μέχρι και η γειτονισσα εδω δίπλα…Όσον αφορά το περίφημο reunion αν δεν ήταν αυτός τίποτα δεν θα είχε γίνει και όλοι ακόμα θα βλέπαμε όνειρα τι θα γινόταν αν κλπ…το μυν που εχει γράψει ο ίδιος στο booklet του United Alive δείχνει ξεκάθαρα ποίος είναι ο ηγέτης

2 Likes