Θα είμαι ειλικρινής. Ήθελα να τραγουδήσω περισσότερο. Δεν είμαι τόσο κακός τραγουδιστής. Ξέρω ότι έχω φωνή που άλλοι δεν τη γουστάρουν ενώ στους περισσότερους –ευτυχώς- αρέσει. Κάποια στιγμή όμως, πρέπει να δούμε ότι υπάρχουν δύο σπουδαίοι τραγουδιστές στο συγκρότημα κι εγώ είμαι συμπληρωματικός. Όταν φτάνουμε στα φωνητικά, εκείνοι είναι ο Batman κι εγώ είμαι ο Robin (γέλια). Έτσι, λοιπόν, τραβήχτηκα λίγο πίσω. Στο “Skyfall”, ήθελα να τραγουδήσω μερικά μέρη περισσότερα, αλλά κάποια στιγμή, ακούγοντας τους δύο τραγουδιστές, είδα ότι δεν υπάρχει λόγος. Ιδιαίτερα ο Andi, ήταν εξαιρετικός, με τη φωνή του να έχει τόση ποικιλία και τελικά είμαι χαρούμενος έτσι όπως κατέληξε το τραγούδι και τυχερός που δεν χρειάζεται να τραγουδάω αυτά τα σημεία και στα live (γέλια). Από τη μία, έχω ωριμάσει φωνητικά, από την άλλη η φωνή μου δεν έγινε νεότερη. Αυτός ήταν και ο λόγος που σταμάτησα να τραγουδάω στους GAMMA RAY, αφού τα τελευταία χρόνια, μετά από 4-5 συναυλίες, δεν μπορούσα να ακολουθήσω τους ρυθμούς και η φωνή μου, με πρόδιδε. Δεν είμαι από τους τύπους που τελειώνει η συναυλία και πάω στο ξενοδοχείο να ξεκουραστώ. Θέλω να βγαίνω έξω, να πίνω καμία μπύρα κτλ και όπως καταλαβαίνεις, αυτό δεν είναι καλό για τη φωνή μου. Δεν είμαι τόσο πειθαρχημένος, μου αρέσει πολύ, όμως, έτσι. Ο Frank έχει φωνή που μοιάζει με τη δική μου και λειτουργεί πολύ καλά το σύστημα έτσι. Χαίρομαι πάρα πολύ έτσι όπως έχουμε φτιάξει τις συναυλίες των HELLOWEEN, που δεν χρειάζεται να τραγουδάω πάρα πολύ και υπάρχει ένα medley με τραγούδια που είμαι εγώ στο μικρόφωνο. Διαρκεί όμως λίγο και μπορώ να ανταπεξέλθω κι έχω και άπλετο χρόνο να χοροπηδάω με την κιθάρα μου στη σκηνή.
Ψυχραιμο ποστ:
Τι κομματάρα είναι αυτο το Golden Times γτχμ, Helloween από τα παλιά, και ρε Kiske δηλαδή κάπου ήμαρτον με τη φωνάρα σου να πούμε.
Ψυχραιμο ποστ over
Πολυ ψυχραιμα, δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να μην αρεσει ο δισκος σε καποιον που του αρεσουν οι helloween, εννοωντας ολες τις περιοδους τους. Μαλλον αυτο προσπαθησαν να κανουν, οπως και οι Metallica το ιδιο εκαναν το 2016, με ενα δισκο που ειχε μουσική από ολες τις περιοδους του συγκροτηματος και γουσταραμε (σχεδον) ολοι. Εμπορικό κολπο? Ειμαστε τα πουτανακια τους? Θα μετρανε τα φραγκα πανω σε ενα κοτερο σνιφαροντας κοκες και γελωντας μαζι μας? “Ρε τους μαλακες στο rocking τι γραφουν, πιασε ενα τζονι μπλου?” Δεν ξερω και δεν με νοιαζει πολυ, γιατι αυτο που ακουω μου βγαζει γκαβλα και οχι “αντε να βγαλουμε κατι να παρουμε κανα φραγκο να τελειωνουμε”. Και σημερα τον εχω στο ριπιτ το δισκο και τον ακουω πολυ ευχαριστα.
Τωρα για τις 2-3-whatever κιθαρες, για μενα ειδικα στο studio δεν εχει καμια σημασια, σημασια εχουν οι συνθεσεις και οι ερμηνειες (εννοωντας και τα οργανα). Αλλωστε ειδατε τι ειπε ο Kai στην αποπανω πολυ ενδιαφερουσα συνεντευξη. Btw τεραστια μορφαρα, οκ κραξτε τον για το κουναβι δεν με νοιαζει, αλλα ειναι πολυ ωραιος τυπος θεωρω.
Σίγουρα κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θα τους αρέσει πριν καν ακούσουν τον δίσκο. Είναι κάτι τύποι που πρήζουν μπάλες γενικώς αλλά καλή καρδιά
Σνιφάρανε ποτέ κόκα οι Metallica? Ξέρω ότι έκανε λίγο χόρτο ο Cliff Burton, είχαν ψάξει κάτι τσέοι το δωμάτιο τους στην Αγγλία τότε που ηχογραφούσαν το RTL αλλά το γατόνι ο Burton το είχε βάλει κάτω από το μαξιλάρι και δεν βρήκαν τίποτα οι τσέοι
Τα είχα διαβάσει αυτά σε παλιότερο τεύχος Metal Hammer.
Και εδώ μέσα είχε γράψει ο @drenie για το Hammett ότι έκανε μπάφους κάποιο διάστημα. Αλλά δεν ξέρω από πού το ξέρει και το έγραψε. Εγώ ας πούμε δεν ξέρω κάτι.
Χαχα δεν εχω ιδεα μαν, δεν ηταν αυτο το νοημα του post μου
Σε όποιο θρεντ μπλέκουν οι φαμίλιες των προυχόντων, η κατάσταση γίνεται μπουρδέλο. Νόμος.
Στα του άλμπουμ. Μια χαρά είναι.
Πάω για μεζέδες. Θα επιστρέψω.
Με πήρε ένας από τους 3 κιθαρίστες(δεν μπορώ να πω ποιος) με βιντεοκληση -πρεπει εκείνη την στιγμή να έφτιαχνε κέικ γιατί ήταν γεμάτος στο πρόσωπο με αλευρι- κ μ είπε να σ ευχαριστήσω γιαυτο που έγραψες εκ μέρους της μπάντας.
(edit: ειχα γραψει κατι χαριτωμενα αλλα ας μεινουμε στη μουσικη καλυτερα)
Τι μεζέδες; εγώ καλαμαράκια, ας μιλήσουμε για κάτι σοβαρό επιτέλους
Καταλαβαινεις ελπιζω οτι αυτος που εκανε αυτη τη φορα το θρεντ πουτανα εισαι εσυ και η συγκριση που εκανες με τους maiden.
Εισαι τυχερος που σου αρεσει το αλμπουμ και ολοι κανουν γαργαρα τις μαλακιες που εχεις γραψει.
Πονάς, οκ monomaiden.
Σορρυ παιδιά που απαντάω
Το ότι έβαλες την λέξη πρωτότυπες σε εισαγωγικά τι σημαινει;
Πρωτότυπες να εχουν μέσα γιουκαλιλι κ ο Κισκε να τραγουδάει με τζαμαϊκανή προφορα;
Ή πρωτότυπες δηλαδή ν αρέσουν σ εσενα;
Ασπουμε ρε παιδί μου nothing to say από το rabbits ήταν πρωτότυπο αλλά δεν ειδα κανέναν να σκίζει τα ρούχα του.
Nαι ναι, και για το Occasion Avenue γράφτηκαν τόμοι ολόκληροι εδώ μέσα.
Δε βγάζεις άκρη. Εδώ ο άλλος λέει σιχαίνομαι το γιουροπαουερ αλλά γουστάρω Golden Times κι ο άλλος έκανε conditonal κριτική εχοντας ακούσει 3 κομμάτια στη ζούλα.
Η φάση είναι ότι αυτοί που γουστάρουν όλες τις eras και όλες τις φωνές είναι το 15%, οπότε οι απόψεις αρχίζουν από έναν στάνταρ βαθμό πόλωσης και πάνω - και με συγκεκριμένα expectations (Καλά ο Και γιατί τραγουδά τόσο λίγο, μλκες είναι; / Επιτέλους μύρισε Κιπερς με Κισκε / . Το οποίο είναι κουλ, γιατί σε ένα φόρουμ είμαστε στη τελική και μαλακιζομεθα, απλά όντως μη ψάχνεις να βρεις underlying λογικη.
Ναι ποναω. δεν βλεπω να ικανοποιήσες τον γκιωνη σου. Τσιτα σε βρισκω.
Είσαι σε καλό δρόμο
Γραψτε σε καποια φαση ενα πρωτοκολλο με τους κανονες για το τι πρεπει να γραφουμε για την αγαπημενη σας μπαντα, να ξερουμε και οι υπολοιποι, να μην γινονται τετοια λαθη.
Οχι Φιξξξερ μου ο,τι θες γράψε, απλά για μένα το συγκεκριμένο δεν έβγαζε νόημα (still doesn’t)
Το Out For The Glory ειναι στρουμφομεταλ.
Το Golden Times δεν ειναι. Αυτα.