Helloween

Το μονο μου λαθος ηταν οτι ειπα πως οι BG ειναι σταθερα πανω απο τους Helloween απο το 1993 και μετα, επρεπε να ειχα πει 1990 αλλα τα μπερδεψα λιγο με το ποτε βγηκαν οι δυο μουφες των Helloween μετα τα Keepers :stuck_out_tongue:

ΥΓ. Και για να μη νομιζετε οτι κραζω Helloween διαχρονικα, βρισκω τα Time, Master, Better, Dark Ride καλυτερα απο οτιδηποτε εβγαλαν οι Guardian απο το 2000 και μετα με μονη εξαιρεση το Edge Of Time. Το γραφημα συμφωνει ΚΑΙ με αυτο btw

1 Like

Καράκατά offtopic αλλά παρότι φαν των Βάρδων, στην τελευταία φορά στο release, όταν μετά βγήκε και έπαιξε ο mega-dave, τους έσβησε κυριολεκτικά… σαν παρουσία και απόδοση.

Έγινες μέηνστριμ!

1 Like

Μονο Kai

2 Likes

5 Likes

Βλέπω 40 μήνύματα και λέω γίνεται τρελή εξονυχιστική ανάλυση (ούρων) του νέου Helloween. Νein!
Eχω μπερδευτεί, τι συγκρίνουμε απόψε, δισκογραφιες Helloweeen vs Guardian στα 90ς ή των τελευταίων δίσκων, Stratovarius vs Gamma Ray, live εμφανίσεις, τι στον πούτσο παίζουν οι Running Wild, όλοι εναντίον όλων αλα Battle Royal, τι;;;
Δεν ανέφερε κανείς τους τεράστιους Angra που παίζαν (παίζουν) μεγάλη μπάλα ( ως Βραζιλιάνοι) στο είδος. Καλύτεροι απόλους!

5 Likes

Κατά βάση ένα τρομερό run δεκαετίας, δε μπορούν να σπάσουν το δίπολο. Κι ο Γερμανός όσα χρόνια καποέϊρα και να μαθαίνει δε θα γίνει ποτέ goat

Αλλά σε λίστα με τοπ μη γερμανικές (και μη αμερικανικές προφανώς) power metal μπάντες εύκολα πρωτοι οι Angra. Μουσικά δηλαδή κάτι Στρατοβαριους κλπ δε τους βλέπουν

1 Like

Και παρόλο που τον καλύτερο δίσκο δεν τον έχουν βγάλει οι ίδιοι! Βέβαια πάλι έχουν σύνδεση, sort of

Back to the new Helloween album now

Όσο αυξάνονται οι ακροάσεις τόσο περισσότερο μ’ αρέσει και τόσο πιο ολοκληρωμένο μου φαίνεται. Πραγματικά έχει απ’ όλα - και “έπη” (κι ας μην έχει κομμάτι τόσο μακροσκελές όσο το Skyfall), και πιο ροκάδικα, και πιο sentimental ones (but done right).

Βασικά το συναίσθημα είναι η λέξη - κλειδί εδώ πέρα: Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι μελωδίες που περιέχονται στο νέο άλμπουμ βρίσκουν στόχο. Και από τα όργανα, όπου δίνουν ρέστα, αλλά και από τις ερμηνείες.

Και εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία.

Εγώ, πρέπει να το ομολογήσω, όταν ανακοινώθηκε το reunion ήμουν σε φάση “από φωνές είμαστε 1 στα 3, και μου φτάνει και μου περισσεύει”. Στη λογική ότι έχουμε μία από τις κορυφαίες φωνές όλων των εποχών στο heavy metal συν δύο ΟΚ τραγουδιστές.

Στο καινούργιο όμως και οι τρεις κεντάνε. Είναι φοβερός ο τρόπος που έχουν μοιράσει τα vocal parts και το πόσο οι χροιές τους “κολακεύουν” η μία την άλλη. Ειδικά το πώς έχουν διαχειριστεί τον Kai ως τραγουδιστή είναι κατ’ εμέ για σεμινάριο: Γενικά αποφεύγει τις ψηλές, που για μένα δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο, όταν μπαίνει τραγουδάει πιο χαμηλά, πιο αρχοντικά, και πραγματικά προσθέτει σε κάθε κομμάτι όπου συμμετέχει. Ο Ντέρις, μια απ’ τα ίδια. Ποτέ δεν με τρέλανε ως τραγουδιστής, αλλά εδώ τα πάει άψογα. Καλά, για το Μιχαλιό τι να πρωτοπώ. Με πιάνει μια συγκίνηση, κάθε φορά που μπαίνει, άλλο πράγμα όμως.

Να μου ζήσετε κολοκύθες μου! Ελάτε τώρα ξανά απ’ τα μέρη μας να τα σπάσουμε.

15 Likes

Κομματάρα το Majestic αλλά τι τελείωμα ήταν αυτό ρε, κοίταξα μήπως πατούσα τίποτα κατά λάθος και χαμήλωνε η φωνή

2 Likes

Εν τω μεταξύ πόσο Blackmore το πρώτο σολο στο Majestic; Καρφί Rainbow

Ισχύει! Και τα πλήκτρα πίσω το κάνουν 100% Rainbow.

1 Like

Νταξει δε θα ελεγα οτι ειναι πια τοσο χαμηλοτερα απο τον Deris ο Kiske και ο Hansen, αλλα οκ καταλαβαινω τι εννοεις.

Πρώτη ακρόαση, ο δίσκος τα σπάει! Αν βγάλεις το βαρετό into the sun και το άθλιο this is tokyo μιλάμε για 8άρια, 9άρια και 10άρια.
Περασα τόσο καλά ακούγοντας τον που δε θα με χαλαγε καθόλου να παιχτεί ολόκληρος στην περιοδεία. Αύριο πάλι ,πρωί πρωί κιόλας

2 Likes

Μπα σε καλό σου ΒΡΕ

2 Likes

Ακριβώς οτι σκέφτηκα σημερα

1 Like

Με μια πρώτη ακρόαση μου άρεσαν Tokyo, A Little, Into the Sun, και διάσπαρτα σημεία από τα υπόλοιπα. Weiki συνθετικά μάλλον απογοήτευση. Φωνητικά Deris Kai super, Kiske όσο και αν αγαπώ, έχω αρχίσει να τον βαριέμαι (μην με φάτε!)

Τώρα σχετικά με την “κόντρα” με Guardian, όσο και αν τους αγαπώ μέχρι Nightfall, τους βαριέμαι στα επόμενα, Στα αυτιά μου είναι μια βαρετή εκδοχή των παλιών Guardian που μου αρέσουν. Επίσης στα ‘τελευταία’ τους ( μετά-Thomen) νιώθω ότι δεν έχουν καμία εξέλιξη, και όσο και αν έχουν καλές ιδέες, τους βαριέμαι. Από την άλλη στους Helloween μετά το Dark Ride βρίσκω 2-3 τραγούδια σε κάθε άλμπουμ που να γουστάρω, και επίσης τους αναγνωρίζω ότι από εδώ και από εκεί έχουν δοκιμάσει μια κάποια εξέλιξη στην μουσική τους (οχι πάντα για καλό). Καταλαβαίνω ότι σαν άλμπουμς τα τελευταία των Blind Guardian μπορεί να είναι καλύτερα από των Helloween αλλά δεν μου κάθονται. (Καλά, όχι ότι μου κάθονται των Helloween!). Και επίσης απαράδεκτος ήχος και οι 2 μετά το 2000 χοντρικά, να’ναι καλά ο Charlie.

Τέλος,
Walls - Batallions 1
Keeper I - Follow 1
Keeper II - Tales X
Pink Bubbles - Somewhere 2
Chameleon - Imaginations 2
Master - Nightfall X
Oath - Opera 1
Better - Twist 1
Dark Ride - Edge 1
Και από εκεί και μετά βάλτε ό,τι θέλετε.

Άρχισαν οι ανακοινώσεις στη γειτονιά μας…

3 Likes

Ωραιο παιχνιδακι

(EP+)Walls - Batallions 1, με 3-0 στο πρωτο ημιχρονο και 6-0 τελικο
Keeper I - Follow 1, πολυ ευκολο
Keeper II - Tales 1, Αγαπαω tales, αλλα αγαπω Κ2 περισσοτερο
Pink Bubbles - Somewhere 2 με 5-0
Chameleon - Imaginations 2 με 7-0
Master - Nightfall 2, σχετικα ευκολα, αλλα πολυ ωραιο και το master
Oath - Opera 1, εχουμε ενα δισκαρο που ακουγεται μονορουφι, και εναν που εχει κορυφες αλλα κουραζει λιγο
Better - Twist 1 για τους ιδιους λογους
Dark Ride - Edge Χ, πολυ αγαπημενα και τα δυο
Rabbit - Red mirror 2, ευκολη επικρατηση

Η καμερα περναει στo πολυ καλο Keeper 3 και τα μετριοτατα για Helloween gambling, 7, straight και right να ζεσταινονται στον παγκο, αλλα τελικα δεν θα μπουνε ποτε στον αγωνα γιατι οι BG εχουν 11 δισκους (δεν μετραω το ορχηστρικο, σαν κατι πολυ διαφορετικο) και οι Helloween 16 (+1 που ειναι πολυ προσφατος ομως και θελει κι αλλες ακροασεις)

Helloween album- God machine 1, ευκολο.

AND THE WINNER IS…

Οι Helloween για εμενα κερδισαν 6-4

lucescu-guardian

16 Likes

Ρε σατανά, κόντεψα να πνιγώ και δεν έπινα κατι…

1 Like