Helloween

Μεχρι τωρα παρομοιες πρακτικες ηταν συνηθισμενες απο συγκροτηματα και απο καλλιτεχνες αλλων ειδων μουσικης, κατι το οποιο κραζαμε και ημασταν περηφανοι που τα συγκροτηματα που αγαπαμε δεν το εκαναν. Τωρα βλεπω μια στροφη. Δεν με πειραζει γιατι εχω δει πολλα live και οτι ηθελα να δω το εχω δει. Εσεις στο μελλον θα βλεπετε κονσερβες και θα χαιρεστε οχι εγω. Συνεχιστε ετσι και πανηγυριστε για το μεγαλο reunion. Απλα οι δικοι μου helloween δεν ειναι ιδιοι με τους δικους σας.
Και φυσικα οποιος εχει διαφορετικη αποψη δεν ειναι τρολ, μονο εδω μεσα αυτα.

Έλα μωρέ τώρα και συ, το έκαναν οι WASP, το έχουν κάνει και άλλοι και σίγουρα το κάνουν πολλοί περισσότεροι από ότι γνωρίζουμε. Είπαμε όλοι, παραπάνω από μία φορές, πώς αισθανόμαστε για αυτό και πολύ συγκεκριμένα για το αν ήταν one-off, αν είναι συνήθειο, αν θα δίναμε κερατιάτικα να πάμε έξω, αν θα τα δίναμε εδώ, αρκεί, δεν αρκεί; Πολύ drama.

Το τι είναι οι Helloween για τον καθένα μπορεί να το ξέρει ο καθένας μόνο, μην την βγάλουμε έξω τώρα ποιος τους αγαπάει “πιο αληθινά”.

Οσα λεει ο τοξικος βασικα. Εγω παντως δε βριστηκα με κανεναν, και δεν το βρισκω και απαραιτητο, ο καθενας κανει τις επιλογες του και επενδυει τα χρηματα του οπου θελει. Εμενα προσωπικα μου φαινεται πολυ περιεργη η στηριξη στο συγκροτημα και η πληρης “αφεση αμαρτιων” επειδη το μαζεψαν, γιατι φανηκε πεντακαθαρα οτι το μαζεψαν επειδη εκτεθηκαν, και μονο για αυτο. Λυπαμαι, αλλα αυτα για τις αρρωστιες του Κισκι κτλ ειναι τρελα φιδια.

Απο κει και περα, οταν καποιος εχει μεγαλωσει με τη μουσικη των Helloween, ειναι λογικο να συγχωρει και καποια τετοια ατοπηματα, και αφου τα ζυγιζει να σκεφτει οτι θα ζησει μια μοναδικη εμπειρια. Κι εγω στο δευτερο μισο των 90ς ελιωσα με παμπολλα συγκροτηματα (μεταλ και μη), και οι Helloween ειναι ενα απο αυτα. Εδω σνομπαρα τους Metallica που επαιξαν δυο φορες πολυ κοντα μου λογω principle, θα λυγισω για τους Helloween που δεν ηταν τοσο αγαπημενοι μου?

Οσον αφορα τις περουκες κτλ, δεν μου δοθηκε ποτε η εντυπωση οτι υπηρξε εστω και ενα ατομο που ασχοληθηκε σοβαρα με αυτα, αλλα αν το εκανε καποιος, προφανως πρεπει να αλλαξει προτεραιοτητες :stuck_out_tongue:

Γενικα μην τα παιρνετε πολυ προσωπικα οντως (εχει συμβει και με @drenie στο θεμα συζητησης για τις τιμες των εισιτηριων Metallica). Εγω μπορει να δηλωνω οτι προσωπικα θα ενιωθα ΚΟΡΟΙΔΟ να παω να δω τους Helloween εν προκειμενω, αλλα αυτο εκφραζει τα δικα μου συναισθηματα αποκλειστικα, και επ ουδενι δεν θεωρω οτι θα επρεπε ο καθενας να νιωσει ετσι. Οπως κοροιδο θα ενιωθα και να σκασω τα $200 για τους Metallica οταν με τα ιδια λεφτα μπορω να δω 5-6 lives απο μικροτερες μπαντες και να περασω συνολικα πολυ καλυτερα (περαν του principle δηλαδη).

3 Likes

Αυτό τώρα πώς το ξέρεις; Εγώ πιο πολύ πιστεύω ότι αυτό αληθεύει (ότι αρρώστησε δηλαδή) αλλά γενικά τρόπο να ξέρουμε δεν έχουμε. Τον ακούς τον Κίσκε και τον έχουμε ακούσει και αλλού λάιβ και καταλαβαίνεις ότι έχει φωνή ακόμη και δεν πέρασε και την ζωή του περιοδεύοντας να την κάψει, επομένως είναι πολύ λογικότερο να είχε θέμα εκείνες τις μέρες παρά να έχει κάψει την φωνή του ειδικά τώρα που έγινε το ριγιούνιον…

Εντωμεταξύ πόσοι έχουν αποκηρύξει γκρουπ που κυκλοφορούν λάιβ με οverdubs; κοροϊδία δεν είναι και αυτό; Αλλά πέραν της κριτικής στην κυκλοφορία δεν άκουσα ποτέ “εγώ δεν ξανακούω Thin Lizzy ή Priest ή Fates Warning”

1 Like

Και εγώ πιστεύω ότι αρρώστησε και έκαναν την παπαρια που έκαναν γιατί υπήρχε πίεση να βγάλουν τα live.

Και για να μην βγουν “μέτριοι” οι κακοί , αφού δεν μπορούσαν να πουν "σορρυ αλλά θα πάμε το live 1 μήνα παρακάτω " , αποφάσισαν κάκιστα να δουλέψουν τον κόσμο .

Εκείνοι που τους είδαν και τελικά λίγο μετά τους έβγαλαν ανακοίνωση ότι αυτό που άκουσαν ήταν play back , πρέπει να έφαγαν σούπερ τρελή ξενερα.

Παίρνουν από αρκετούς “συγχωροχαρτι” γιατί είναι τέτοιος ο καημός και το παιδικό όνειρο , που μια χοντρομαλακια δεν θα σε κάνει να τους σβήσεις από το χάρτη . Βλέπεις και τα νέα βιντεακια και κάπου μέσα σου το καταπίνεις.
Δεν σημαίνει ότι δεν το έχεις και στο πίσω μέρος του μυαλού σου .
Αν δεν είχε γίνει η πιπα θα υπήρχαν πολύ περισσότεροι που θα έλεγαν " έλα μαλακα πάμε να δούμε κάτι που το λαχταρουσαμε από παιδιά " και θα έκαναν ένα ταξίδι στο εξωτερικό.
Τώρα αυτό κάπως έσπασε και θες και ένα έξτρα κίνητρο ( πχ καλή παρέα ή τσάμπα μεταφορικά ) για να πας. Αλλιώς λες θα περιμένω να έρθει από τα μέρη μου . Αν περάσει κάνας χρόνος και δεν έχουν έρθει και από παντού ακούς ότι το πράγμα ΓΑΜΕΙ τότε θα τρέξεις πιο εύκολα στο εξωτερικό.

Όντως μεγάλη μαλάκια το playback , αλλά σε μερικούς παιδικούς " ήρωες" , συγχωρείς (κάνεις τα στραβά μάτια ) ακόμα και αυτά τα χοντρά .

2 Likes

Respect για το ποστ. Ευτυχώς που τα γράφεις γιατί είχαμε πάει να πιστέψουμε ότι το playback το εφηύρε ο Blackie και για όλα τα κακά της μουσικής βιομηχανίας ευθύνονται οι WASP. Έχουν μείνει κάποια πράγματα αναπάντητα στο thread των WASP και θα επανέλθω κάποια στιγμή.

Και μιας και ο λόγος για playback, υπάρχει πασίγνωστο heavy metal συγκρότημα που έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον playback αλλά για αυτούς δεν έχει πει κανείς τίποτα. Στο youtube γίνεται πανηγύρι κάτω από το βίντεο με σχόλια που τους κράζουν αλλά εδώ στο forum δεν έχω δει κανέναν να λέει τίποτα. Όταν σε άλλους οι ειρωνείες πάνε κι έρχονται.

Για λέγε ποιοι είναι.

7 Likes

Λέγε τώρα ή θα αρχίσω να καίω τα βινύλια αρχίζοντας από το ΑΛΦΑ (μέχρι το Μ έχουμε καιρό)

1 Like

Για το “Live and Dangerous” έχει γραφτεί και ακουστεί πολλάκις (όχι ο υπουργός!) ότι μόνο τα drums και οι ιαχές του κοινού δεν “βελτιώθηκαν” στο στούντιο. Στο Unleashed in the East υπάρχει και η παραδοχή των ίδιων των Priest ότι έγιναν overdubs (ο Halford δεν ήταν σε καλή μέρα).
Για τους Fates Warning δεν θυμάμαι να το έχω ξαναδεί. Να υποθέσω ότι πρόκειται για το Still Life;

Θεωρώ πάντως, μιας και τίθεται τέτοιο θέμα, ότι το να έχεις playback για μια σειρά από live (ή ολόκληρη/ες περιοδεία/ες), συνιστά πιο επονείδιστη εξαπάτηση από το να κυκλοφορήσεις έναν δίσκο ζωντανά ηχογραφημένο όπου κάποια πράγματα θα τα έχεις ηχογραφήσει στο στούντιο εκ των υστέρων.

Αυτό γιατί ένα live album είναι έτσι κι άλλιως μια ηχογραφημένη μορφή της συναυλίας, μια προσομοίωση της αυθεντικής εμπειρίας του να βλέπεις και να ακούς (ειδικά αυτό) ζωντανά μπροστά σου το συγκρότημα. Έχεις δηλαδή απ’αρχής το δεδομένο ότι παίρνεις στα χέρια σου ένα ηχογραφημένο “προϊόν”.
Υπάρχει βέβαια και η παράμετρος σε ποια έκταση συμβαίνουν αυτά.

2 Likes

Μιλάω για τους Motley Crue και αναφέρομαι στο συγκεκριμένο βίντεο. Χρησιμοποιούν playback στη συναυλία και υπάρχουν από κάτω σχόλια όπως “Nikki Sixx είσαι ένας απατεώνας”.

@matia Πήγαινε κατευθείαν στο Μ και ξεκίνα να καις τα βινύλια των Motley Crue! :stuck_out_tongue_winking_eye:

… νομιζαμε θα πεις καμια σοβαρη μπαντα. Οι Motley είναι απάτη και χωρίς playback

Εγώ πιστεύω ότι προφανώς το παραδέχτηκαν επειδή εκτέθηκαν αλλά από αυτό μέχρι να υποθέσουμε ότι θα παίρνανε το ρίσκο να πάνε όλο το tour έτσι (ειδικά από τη στιγμή που ο Μιχαλάκης φαίνεται κομπλέ) , ε υπάρχει απόσταση. Για να ισχύει κάτι τέτοιο είτε υποθέτεις ότι ο Kiske δεν είχε καν θέμα και άρα τον ντουμπλάραν επειδή insert plausible reason, είτε ότι έχει ακόμα προηχογραφημένα μέρη.

3 Likes

Για το DVD της Αθήνας λέω. Τα έφερε έτσι το σύμπαν που ο Bill Metoyer άφησε το υλικό στην Αθήνα, στο στούντιο δύο αδερφικών μου φίλων. Είχε χαλάσει το σύστημά του (pro-tools αν θυμάμαι) και τελευταία στιγμή βρέθηκαν οι φίλοι με το δικό τους σύστημα να αναπληρώσει την κατάσταση. “Guys, I trust you” ήταν η φάση και πράγματι, εκτός από ελάχιστους πολύ κοντινούς δεν άκουσε κανείς άλλος το αρχικό υλικό. Ένας ήμουν εγώ.

Είναι θέμα αν υπάρχει μια νότα ορίτζιναλ από τον Alder, ο άνθρωπος ήταν άρρωστος. Αν άκουγες το κανάλι του θα έφριττες. Με ένεση βγήκε, χάλια ήταν στο λάιβ (όσοι ήταν εκεί θα θυμούνται) και πολύ χάλια ακουγόταν και ηχογραφημένος. Και όταν ρωτήσανε τον Bill οι φίλοι “καλά, και τώρα τι θα κάνετε;” - η απάντηση ήταν όλα τα λεφτά: “έτσι κι αλλιώς μόνο τα τύμπανα θα κρατήσουμε!”.

Το live στο DVD είναι μόνο το κοινό και τα τύμπανα. Όχι μια κιθάρα εδώ κι εκεί ή κανας στίχος από πάνω. ΟΛΟ. Και το ξέρω πρώτο χέρι, όχι “μου είπε κάποιος”. Ήμουν και στο λάιβ και άκουσα και τις πηγές απευθείας μετά στο στούντιο.

Αυτή την ιστορία την έχω ξαναπεί και πέρα από κάποια γελάκια ή “ωωω” κλπ, χέστηκε η Φατμέ στο Γιεντί Κουλέ.

Είμαι απολύτως βέβαιος πως δεν είναι μοναδική η περίπτωση των Fates και δεν νομίζω ότι αφορά μόνο λάιβ καταστάσεις. Λογικά, αρκετοί έχουν κανάλια με σωστά φωνητικά λάιβ, τα οποία αν ζορίσει η φάση θα τα ρίξουν στην μίξη, πού να καταλάβει ο άλλος από κάτω; Και το γεγονός ότι ο Κίσκε ήταν τόσο απροπόνητος και έγινε ρόμπα σημαίνει ότι δεν τα είχαν δουλέψει σε πρόβες με κανάλια, πιο έκτακτο μου κάνει.

Το αρχικό πόιντ παραμένει. Όπως την δει ο καθένας αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι μάλλον προτιμάμε να πιστεύουμε ότι όλα είναι αγνά και ξάστερα.

3 Likes

Μόνο σε εμένα θυμίζει ο Μιχαλάκης τον kingpin από το daredevil στη σειρά του netflix?

Ακριβως αυτο σκεφτηκα, σιγα τους γελοιους :joy:.

3 Likes

Γελοίοι τύποι (μια ανάγνωση του The Dirt αρκεί) αλλά έχουν βγάλει και κομματάρες* και είναι μεγάλη υπόθεση στα 80ς, ναταλεμεολα.

Πρώτη οπτική επαφή με την μπάντα (88;), κωλογούσταρα και σαν 11χρονο ο Tommy Lee ήταν υπερκούλ. 1:28 για οντόπικ. Δεν κρύβονταν :stuck_out_tongue:

2 Likes

Κάτσε να σε φτιάξω λίγο. Τσέκαρε στο reunion τραγούδι των Helloween το βασικό riff που μπαίνει κάπου στο 0:30, όπως και ο στίχος “we’re red hot” παραπέμπουν ηχητικά στο “Red Hot” (τραγουδάρα και δισκάρα) των Motley Crue. Μπορεί να βγήκε τυχαία η ηχητική σύμπτωση, αλλά… ναταλεμολα :slight_smile:

2 Likes

Χεχε, γνωστό το συγκεκριμένο! Δεν ξέρω αν όντως του κάρφωσε από κεί (είναι πιθανό σίγουρα), ο Κάι έπαιρνε στα μουλωχτά πράγματα (ειδικά από Πριστ, από την αρχή-αρχή), πάντως ΤΟ 'ΣΚΙΣΕ, το ΑΠΟΘΕΩΣΕ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΙΑ.

2 Likes

Η συναυλια ηταν live ή κονσερβα? Μας κοροιδεψαν μπροστα στα ματια μας περνοντας μας για μαλακες? Αν και επειδη οπως λες ο Ray ηταν αρρωστος μαλλον δεν θα μας πειραζε να ακουγαμε το cdκαι ο Kiske αρρωστος ( γκουχ γκουχ) . Μου φαινεται οτι συγκρινουμε ανομοια πραγματα, λεω εγω τωρα.

technically den htan mprosta sta matia mas, apo youtube to eidame

clairvoyant ksanaxtipaei

Λάιβ ήταν. Και ήταν μια μέτρια έως κακή συναυλία όπως την βίωσα εγώ τουλάχιστον, λόγω φωνητικών κυρίως. Αν την ακύρωναν (που ούτε αυτοί την ακύρωσαν για να προγραμματίσουν ξανά την ηχογράφηση…) ποιος ξέρει πώς θα αισθανόταν ο κόσμος και ποιος ξέρει τι θα παιζόταν με τα διάφορα συμβόλαια με τους διοργανωτές.

Και οι Helloween λάιβ παίζουν, το αν υπάρχουν κάποιες φωνές κονσέρβα δεν κάνει όλο το λάιβ κονσέρβα. Και το πόσο ανόμοια είναι τα πράγματα ας το κρίνει ο καθένας μόνος του. Δίνεις λεφτά στην μία, λεφτά και στην άλλη περίπτωση για να ακούσεις κάτι ζωντανά ηχογραφημένο. Εσύ προφανώς τραβάς την γραμμή όταν το κάνουν μπροστά σου, αν το κάνουν πίσω από την πλάτη σου, νο πρόμπλεμ. Εγώ τα βάζω στην ίδια μοίρα και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις προς θάνατον. Εγώ βέβαια έχω πει σε φίλους μου ότι θα ήθελα να έχει ο King Diamond τα εκατό κανάλια που έχει στο studio. Εμένα δεν με νοιάζει αν κάτι είναι προηχογραφημένο, είτε είναι ταρατατζούμ ορχήστρες ή backing vocals. Ναι, τα lead όργανα (μαζί και τα vocals) θέλω να είναι γνήσια (σε λάιβ και δίσκο) αλλά ντάξει, εξαρτάται την περίπτωση και το τελικό αποτέλεσμα κάθε φορά.

Λατρεύω το Live Undead που το κοινό έχει μπει μετά από την ηχογράφηση από πάνω (από άλλη συναυλία Slayer, το Live Undead έχει ηχογραφηθεί ζωντανά μεν, στο στούντιο δε, μπροστά σε φίλους, δηλαδή πολύ λίγα άτομα), το έχω λιώσει, με σεληνιάζει. Το ήξερα ότι είναι μούφα.

Κόκκινη γραμμή εννοείται είναι οι Milli Vanilli που ανέφερες. Γιατί και στην κονσέρβα ΔΕΝ άκουγες Milli Vanilli αλλά κάποιους επαγγελματίες τραγουδιστές.

Τέσπα, εγώ έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου και τα ίδια θα πω είτε τα κάνουν οι Helloween, είτε τα κάνουν οι Sabaton που δεν με ενδιαφέρουν καθόλου.

1 Like