νομιζω πρεπει να μας πεις ποιος ειναι ο ελεφαντας και ποιος το μυρμηγκι…
Rory… δίχως επιχειρηματολογία.
Gallagher! Επειδή εκτώς από καλός δεξιοτέχνης σε ένα όργανο είναι και καλός συνθέτης!
Aυτό το τόπικ πρέπει να κλείσει.Δεν μπαίνουν σε ψηφοφορίες αυτοί οι κύριοι.Είμαστε πολύ λίγοι για να τους κρίνουμε και να τους συγκρίνουμε.
Ναι, βέβαια…
Ενώ ο Hendrix δεν συνέθεσε και τίποτα…
Νταξ, δεν θέλω να φτάσω στην υπερβολή που έγραψε ο φίλος μου ο Page, αλλά κλείστε το θρεντ να μην γράφονται γραφικότητες …
Gallagher…
Aναγνωρίζω ότι ο Τζίμης είναι άλλη κλάση και άλλη διάσταση. Το γούστο μου, όμως λέει Rory.
Όπως κα νά’χει ο Τζίμης είναι ΘΕΟΣ, αλλά ο Rory, είναι στην καρδιά μου, οπότε…:!:
Είναι το ΑΝΤΙΘΕΤΟ της παροιμοιας “συγγρίνω τα σκατα με τη κουράδα”
εβαλα Jimi αλλα νταξει τωρα,τι συγγριση είναι αυτη,δύσκολα λες με σιγουρια ποιος είναι καλυτερος πιστεύω! 8)
Το ότι γουστάρεις εσύ τον Hendrix δε σημαίνει ότι όσοι δεν τον γουστάρουν είναι γραφικοί.
Εγώ δεν παίζω κιθάρα, οπότε το μόνο που παίρνω απ’αυτόν είναι η απίστευτη δεξιοτεχνία του στο όργανο αυτό. Γιατί όσον αφορά τα τραγούδια… ε δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι… και μάλιστα ΒΑΡΙΕΜΑΙ!!!
O Ghallagher όμως έχει πολύ πιο ενδιαφέρουσες συνθέσεις, και είναι καλύτερος για τα γούστα μου.
Χαλάρωσε λίγο… Ο καθένας έχει ΔΙΚΗ ΤΟΥ γνώμη… έτσι δεν είναι? Για αυτό δεν είναι το Forum?
Γι’αυτό δεν γίνεται και το poll?
Η καρδιά μου λέει Rory!
Xαλαρός είμαι…
Το θέμα δεν είναι το αν εγώ γουστάρω τον Hendrix και αν εσύ δεν τον γουστάρεις. Το θέμα είναι πως ορισμένα πράγματα όταν μιλάμε για ροκ μουσική είναι αντικειμενικά:
Aν δεν υπήρχε ο Hendrix δεν θα είχε υπάρξει ο Ghallagher. Άκου ροκ δίσκους που βγήκαν πριν το '66 και παρατήρησε ποιά ήταν η θέση της κιθάρας στο είδος τότε. Μετά άκου και δίσκους που βγήκαν μετά το '70 (και Gallagher και ό,τι άλλο θέλεις) για να δεις ποιά ήταν η θέση της ηλ. κιθάρας στη μετά-Hendrix εποχή…
Eπίσης, σε παρακαλώ να μου απαντήσεις ειλικρινά: Έχεις ακούσει ολόκληρους δίσκους (δεν μιλάω για συλλογές, greatest hits, κλπ.) του Ηendrix και αν ναι ποιούς;
Βασικά μου φαίνεται πως πολλοί (γνωστοί μου τουλάχιστον) έχουν ακούσει live κομμάτια του Hendrix που ο τύπος ξέφευγε και δεν την παλεύουν πολύ.Τα στούντιο άλμπουμς του πάντως δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν αρέσουν σε φαν του 60ς-70ς rock.
Για αυτό και ρωτάω τη φίλη μας.
Tα jams τα σπάνε, αλλά θέλουν εξοικείωση.
Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πως ως συνθέσεις δεν της αρέσουν πραγματικά κομμάτια όπως τα Wind cries Mary, Αngel, Castles made of Sand κλπ.
Θεος ο Ρορυ,ωραιος τραγουδιστης κιολας,θρυλος,σιγουρα μεσα στους αγαπημενους μου κιθαριστες,αλλα και αυτοι,καπου λογοδοτουν…ΟΛΟΙ οφειλουν τα παντα στον Χεντριξ και δεν μπορει να συγκριθει καποιος μαζι του σοβαρα…ο Χεντριξ εκανε την ηλεκτρικη αυτο που ειναι και συνθετικα,ειναι κατι τρις εκατομμυρια ετη φωτος μπροστα απο τους αλλους…μπλακομορ,πεητζ,ρορυ,μουρ κτλ,κτλ,αυτοι συγκρινονται και σχολιαζονται…κανεις ομως δεν φτουραει μια μπροστα στον Τζιμι!!!
[COLOR=“Indigo”]
Κοίτα, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο Ηendrix για την κιθάρα… απλά οπως προείπα δεν παίζω κιθάρα…:dunno: Κατα τ’αλλα απλά είπα οτι για τα δικά μου γουστα … προτιμώ τον gallagher.:roll:
Και ναι, θα σου απαντήσω ειλικρινά : Έχω ακούσει Ολόκληρο το The Cry Of Love και ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΑ βαριόμουν… Δεν είναι κάτι που θα επέλεγα να ακούσω απο μόνη μου… Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι θα με πείραζε να είμαι σε κανα μαγαζί και να ακούγεται… Ισως, το μόνο τραγούδι που λιγουλάκι μου τράβηξε την προσοχή ήταν το Angel.
Τέλος πάντων… ο καθένας ακούει ό,τι τον εκφράζει…
[/COLOR]
Κοίτα εμένα το Cry of Love μου αρέσει πολύ!Το έχω κ σε βινύλιο8).Κάνε όμως αν θες τον κόπο να ακούσεις τα 3 πρώτα άλμπουμ του.Πιστεύω πως θα αλλάξεις γνώμη.Τέσπα,ότι θες ακούς στην τελική,απλά σου προτείνω.
Ποιο κοντα στη μουσικη μου ειναι ο Rory
Νομίζω δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Απορώ γιατί το πολλ είναι σχεδόν ισοπαλία. Ο Jimy ήταν ασύληπτα πιο επιδραστικός και πρωτοποριακός σε αυτό που έκανε. Συν το γεγονός οτι ταιριάζει περισσότερο στα γούστα μου, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν θεωρώ τεραστιότατο και τον Rory.
Το στιλ του hendrix δεν μου αρέσει. Λεω Rory.