Hetfield vs. Dickinson

Rime Of The Ancient Mariner με σημεία από το ομώνυμο ποίημα του Samuel Taylor Coleridge

(το οποίο διδάσκεται στην αγγλική φιλολογία στην Ελλάδα. ρωτήστε κανά γνωστό σας αν έχετε εκεί :p)

any original lyrics?[-X [-X [-X :-k :-k :-k

:!: To τραγούδι έχει και original lyrics μέσα, όχι μόνο του Coleridge.

Ok, πάμε άλλο. Aces High. Οι στίχοι αφορούν έναν Βρετανό πιλότο που πολεμούσε τους Γερμανούς κατά το Β Παγκόσμιο, στη μάχη της Βρετανίας. “the first battle to be completely fought in the skies of the UK”

Και φυσικά στις συναυλίες ξεκινάει με τον ανατριχιαστικό λόγο του Τσωρτσιλ

we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender

Να φέρω και άλλα παραδείγματα ή να μιλήσω καλύτερα γενικά για τους στίχους των Maiden?

gimme more…

jaymz has written the “…and justice for all” album

so any comparison is useless…

Ναι καλά εγώ δεν έκανα σύγκριση. Απλώς λέω ότι οι maiden έχουν στίχους. Με άλλη έννοια ίσως από αυτήν που έχεις στο μυαλό σου, αλλά έχουν.

Όπως και οι Manowar όσο και να το γελάτε έχουν. Δε θα μπορούσαν να τραγουδάνε αυτά που τραγουδάνε και να έχουν στίχους για τα προβλήματα του Internet. Αν δεν τους αντέγραφαν τόσες εκατοντάδες μπάντες μετά δε θα σας έμοιαζαν τόσο γελοίοι :wink:

από την στιγμή που ο dickinson τραγουδάει κανονικές φράσεις κ όχι πχ “νιανιανιανιανιανιανιανια”, φυσικά κ έχουν στίχους…

αυτό συζητάμε όμως?

Σίγουρα οι Τάλλικα έχουν πιο καλούς στίχους, μα και των Μέιδεν έχουν ένα φίλινγκ.

:expressionless: .

Μοντέ είσαι φανμπόης, πφφφ.

Αγαπαμε μοντε!κατς ρε !

Ας εξηγήσω την λογική λοιπόν. αν κ τα έχουμε ξαναπεί…

οι maiden ναι είναι η πιο σημαντική κ η πιο μεγάλη metal μπάντα. αν κ προσωπικά γουστάρω metallica.

αυτό που λέμε για στίχους, έχει λογική δημοψηφίσματος hammer όταν ότι κ να έκαναν ή να ΜΗΝ έκαναν οι maiden σε μια χρονιά, καλύτερος μπασίστας έβγαινε ο Harris κ καλύτερος τραγουδιάρης ο Βρασίδας…

το ότι οι maiden είναι ΤΟΣΟ σημαντικοί ΔΕΝ σημαίνει ότι τα κάνουν όλα τέλεια.

και πάμε στους στίχους λοιπόν.

το παράδειγμα του Μάνου είναι το καλύτερο. για να τεκμηριώσει ότι οι maiden έχουν στίχους αναφέρθηκε σε ένα ποιήμα άλλου κ σε μια ομιλία του Τσώρτσιλ.

Δλδ αν κάνω εγώ μπάντα κ απαγγέλουμε Καβάφη, θα είμαι κορυφαίος στιχουργός?

oi maiden για την τόσο μεγάλη καριέρα που έχουν κάνει, έχουν γράψει ελάχιστα σοβαρά κομμάτια (από στιχουργικής άποψης πάντα). αυτό δεν τα μειώνει, ή δεν τα κάνει λιγότερο καλά.

αλλά το να λέμε ότι επειδή μου αρέσει to fear of the dark οι στίχοι του είναι τέλειοι, ε είναι λίγο αφελές…

από την άλλη ο αλκοολικός έχει γράψει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ όλη τη δισκογραφία metallica ε…

και μόνο για τους στίχους του justice να μιλάγαμε, σύγκριση δεν υπάρχει.

σε στιχουργικό επίπεδο πάντα.

ας γυρίσουμε τώρα στα 658 τόπικ για το ποιος είναι καλύτερος…

α κ btw

οι maiden πάντα ήταν πολύ πιο φλώροι σε σχέση με τα άλλα παλιόπαιδα. απλά έχουν δώσει περισσότερη (ποσοτικά) μουσική. κ έτσι ίσως είναι ένα κλικ παραπάνω

Έχω την τύχη να απολαμβάνω συγκροτήματα που έχουν αριστουργήματα για στίχους. Από Rush, Jethro Tull, Simon & Garfunkel μέχρι Psychotic Waltz, Queensryche, Skyclad, Pain Of Salvation.

Ναι σε σύγκριση με αυτούς οι maiden δεν έχουν στίχους.

Oι προτάσεις όμως που δεν ισχύουν σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση είναι ότι:

α)Οι Maiden σε σύγκριση με τους Metallica δεν έχουν στίχους.*
β)Οι Maiden δεν έχουν στίχους.

*Απλά των Metallica είναι συνήθως αρκετά καλύτεροι

Μερικές φορές λοιπόν, οι στίχοι αντί να πρέπει να σημαίνουν κάτι από μόνοι τους, αντί να περνάνε μηνύματα, αντί να είναι όμορφα γραμμένοι υποβαθμίζονται. Υποβαθμίζονται στο ρόλο να είναι συνοδευτικοί στη μουσική και να δίνουν μια εντύπωση, ένα συναίσθημα, μία εικόνα.

Έτσι όταν ακούω επικό power metal οι στίχοι με τους καβαλάρηδες, τους δράκους κτλ ταιριάζουν απόλυτα στο πομπώδες ύφος.
Όταν ακούω black επίσης οι στίχοι ταιριάζουν στη μαυρίλα.
Όταν ακούω το Sharlot the Harlot open your legs, δε λέω τι μλκιες γράφουν αυτοί. Πωρώνομαι και κάνω headbanging. Το ίδιο και για το I’m an animal/Fuck like a beast.

Mπορεί κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις να σας μοιάζει γραφική, αλλά δεν είναι. Απλά ο ακροατής δεν έχει μπει στο πνεύμα αυτού που ακούει. Σαν να βλέπεις ένα θρίλερ ρε παιδί μου και εκεί που ο πρωταγωνιστής είναι μέσα στα αίματα να γελάς γιατί σκέφτεσαι ότι αυτό είναι κέτσαπ.

Δεν πρέπει να απογυμνώνουμε τη μουσική από τους στίχους.

Τώρα με τη λογική ότι απογυμνώνουμε τους στίχους, ναι έχεις ένα μικρό δίκιο, αλλά δεν πάυεις να είσαι υπερβολικός γιατί έτσι μηδενίζεις στιχουργικά το 95% του σκληρού ήχου.

Sorry που ξέφυγα λίγο αλλά κουβέντα να γίνεται

Metallica έχουν καλύτερους (για μένα) στίχους απο μέιδεν… Δεν είναι μόνο η Δικαιοσύνη, είναι αρκετοί δίσκοι/κομμάτια…

Κάποιος σε ένα απο τα 5465 θρεντ vs είχε πει οτι οι maiden γράφουν ωραίους στίχους που κολλάνε με τις μελωδίες που γράφουν… Με βρίσκει σύμφωνω… Μουσικά οι Μεταλλικα είναι υποδιαίστεροι των μειδεν (με εξαίρεση την Μπάρτον έρα), αλλά στιχουργικά ανώτεροι.

Το λέει κ άλλος ένας έμμεσα, ένα ποστ πριν από σένα

ε οκ συμφωνούμε

Ξεχασες να πεις κατα τη γνωμη σου. :wink:

παιδιά αυτό δεν έχει νόημα, αλήθεια.

απλά ας μην ξαναγράψει κάποιος ότι οι μέηδεν έχουν σοβαρούς στίχους, ε.

μόνο αυτό

:αγάπη:

Χαίρω πολύ, εννοείται… Δεν γίνεται σε κάθε ποστ να γράφω τη φράση “κατά τη γνώμη μου”… Ότι λέω ισχύει για μένα προσωπικά και μόνο για μένα.

Ρε φίλε σε πάω αφανταστα!

εγω ως υπερασπιστης των μειντεν θα υποστηριξω οτι ακομη κι αν δεν μπορουν να πιασουν στιχουργικα τους μεταλλικα εχουν και καλυτερη μουσικη,αλλα και τα τραγουδια σου ‘‘μενουν’’ ευκολοτερα…
παντως νομιζω οτι η συγκριση αυτη δεν εχει κανενα νοημα.ανηκουν σε τελειως διαφορετικα ειδη μεταλ και
ειναι και οι δυο κορυφαιοι σε αυτο που κανουν…