σκυλιά τα skip-άρεις προς το παρόν, απλά τρέχα - σε λίγο θα τα έχεις για ζέσταμα, trust me…
Sinner’s Road είναι ότι λέει το όνομά του i guess → οι πράοι μπαίνουν στη Πόλη από την κεντρική είσοδο και εκεί τους περιμένει πρώτα η Τελευταία Δίκη του Last Judge ενώ οι αμαρτωλοί… δοκιμάζουν τη τύχη τους στον Δρόμο των Αμαρτωλών
Sinner’s Road πάντως είναι θεωρώ ναι μεν δύσκολος (πολύ, ειδικά για παίκτη του Act I) αλλά όχι ακατόρθωτος - όταν μάθεις το μέρος, θα δεις πως μετράει το platforming κυρίως και όχι η βελόνα …
(πάντως, Last Judge εν τέλει, αν και τον έπαιξα τεσπά σε προχωρημένο επίπεδο, είναι πιο πολύ υπομονή παρά skill - κάνει ένα πράγμα διαρκώς και σε σκοτώνει ουσιαστικά η ανυπομονησία/κούραση σου στο τέλος)
Στηρίζω πάντως Sinner’s Road και συνιστώ υπομονή και one step at a time - μαθαίνεις πολύ νωρίς πολλά πράγματα εκεί συνολικά (git gud )… όταν φτάσεις στην Ομίχλη τα ξαναλέμε εδώ
Πάντως για μένα η χειρότερη περιοχή παίζεται μεταξύ Bilewater / Putrified Ducts
όταν φτάσεις στην Ομίχλη
Με δυσκόλεψε μέχρι να καταλάβω πως βρίσκω τον σωστό δρόμο και μέχρι να βρω τον τρόπο να σκοτώνω αυτά τα spirit-banshees-δεν θυμάμαι πως λέγονται. Μετά ήταν βόλτα στο πάρκο που λέμε και στο χωριό μου.
Spit Squit
Δεν κατάφερα ποτέ να τα σκοτώνω αποτελεσματικά κάθε φορά, ό,τι χειρότερο!
Αυτά εμένα μου φάνηκαν εύκολα σαν εχθροί - αρκεί να μην παρασυρόσουν από τον “οδηγό” σου, ώστε να έπαιρνες το χρόνο σου να τα φας πρώτα και μετά να συνεχίσεις το δρόμο… γενικά αυτή η περιοχή, άπαξ και καταλάβεις πως προχωράς (ευτυχώς το κατάλαβα με την πρώτη) και πάρεις το χρόνο σου (αυτό όχι με την πρώτη ) είναι πανεύκολη, συμφωνώ…
Αυτές οι κωλολεπτομέρειες πάντως είναι κάνουν και το παιχνίδι αυτό που είναι - ψυχραιμία, υπομονή και παρατηρητικότητα, όλα τα άλλα μετά (reflexes, ταχύτητα κτλ) έρχονται σε δεύτερη μοίρα…
Η χειρότερή μου περιοχή μέχρι τώρα είναι τα Sands of Karak πάντως - γουστάρω platforming, το έβγαλα και σχετικά γρήγορα (δεδομένου ότι έφαγα κάτι ώρες σε Mount Fay) αλλά αυτή η ένταση του ότι σε κυνηγάει ο χρόνος διαρκώς και το timing σου πρέπει να είναι accurate af, από ένα σημείο και μετά με ζόρισε κομματάκι παραπάνω . Είναι και περιοχή στο φινάλε φινάλε πολύ “άγρια”, δεν έχει κάτι να με τραβάει να εξερευνήσω πχ όπως “καλή” ώρα το Bilewater ή ακόμα και η ακριβώς προηγούμενη (άγρια ομορφιά εκεί)… ευτυχώς βρήκα και τον ψύλλο και δεν χρειάζεται να ξαναπάω …α ναι, πρέπει να σκοτώσω και το αρχί-χτικιό εκεί
Εξαιρουμένης της Citadel πάντως που είναι ένα ποίημα ολόκληρη, η αγαπημένη μου περιοχή είναι γενικότερα το Graymoor - πολύ κοντά στην αισθητική μου οπτικά (βροχερή, γκρίζος ουρανός, λίγο χωριατιά - λίγο βιομηχανικίλα, σαν Αγγλική επαρχεία ένα πράμα ) και φοβερή έμπνευση η όλη φάση με τα πουλιά-συμμορίτες και τα σπίτια - κλουβιά τους
Νομίζω αν έπαιξες τελευταία φορά game και αυτό ήταν το super mario πριν 20-30 χρόνια, θα τα βρεις μπαστούνια.
Είναι platformer με έμφαση στο combat και στην εξερεύνηση, είναι η straight απάντηση. Αν αυτό σου αρκεί, πήγαινε πάρε το. Εγώ θα έλεγα να δεις κανά βιντεάκι στο yt, ίσως να δεις και κανα Boss fight, γιατί αν πας στο παιχνίδι με τη λογική “εχει 3 κουμπιά, ένα attack, ένα jump και ένα secondary attack, κλαην, το’χουμε”, θα φας τα μούτρα σου. Γιατί όντως 3-4 κουμπιά θέλει, αλλά είναι πολύ πιο complex στην εφαρμογή του και αν κάποιος δεν έχει την παραμικρή ιδέα, ε φρόνιμο θα ήταν να ρίξει ένα βλέφαρο πρώτα σε καποιο gameplay video.
Ευχαριστώ φιλε μαρσιαν - @Lupin έτσι απαντάνε οι άνθρωποι.
Τελευταια φορα έπαιξα ένα Batman στο PS3, στο οποίο κόλλησα κάπου στη μεση , εκει που έπρεπε να αλλάζεις όπλα μέσα στην ίδια μάχη.
για το συγκεκριμένο, από τη μια διαβαζω οτι εχει learning curve, από την αλλη οντως μοιαζει να ειναι τρια κουμπια (που θα την παλέψω ελπίζω), αλλα επισης στο βιντεο πιο πανω καποιοι λεγανε οτι ειναι υπερδυσκολο.
Αν βοηθαει σε κατι την συζητηση να πω οτι δεν εχω λιωσει τα souls game ουτε τα metroidvania, εχω ομως τελειωσει το Elden Ring και παιζω το Hollow Knight τωρα. Αν και με εναν περιεργο τροπο η περιγραφη ειναι λιγο οπως το παρουσιαζει ο @montecristo, τελικα μου φαινεται πολυ πιο απαιτητικο απο το Elden Ring. Δεν κολλησα πουθενα στο τελευταιο, περα της Malenia, στο Hollow Knight ειναι σημεια που μου σπανε τα νευρα. Ισως και γι αυτο δεν συμφωνω ουτε με αυτο που λεει ο @Lupin. Αν και εχω 20ωρες πλεον, δεν νιωθω αυτοπεποιθηση οτι θα με κρατησει ως το τελος. Δεν μου φαινεται απιθανο και να το παρατησω σε καποια φαση. Οχι γτ δεν ειναι πολυ καλο. Απλα αν ξανακολλησω ασχημα σε 2-3 σημεια, ισως με τραβηξουν πισω αλλα games που παιζω ταυτοχρονα και τελικα χαθει το touch με το HK
Άστους να λένε @montecristo, όντως θέλει υπομονή και ξεκινάς από τρία κουμπιά και γενικά από δυσκολία λίγο ταβάνι, αλλά κι εγώ κατά κανόνα τα παιχνίδια που πεθαίνεις για ψύλλου πήδημα δεν τα αντέχω, για τα συγκεκριμένα όμως πουλούσα και ξαδέρφια.
Ακόμα και μόνο για την εμπειρία να μπεις στον κόσμο του δηλαδή, αξίζει.
Επίσης βλέπω @martian και κάνω ρέιζ πιστό στρατιώτη στα τσαντιά μου από το '19:
επειδη έχεις πίστη σε μενα φιλε @Ktn , όχι σαν τον τρόμπα τον @Lupin , θα σε εμπιστευτώ και θα πείσω ένα κολλητό μου να το αγοράσει, να πάω να το παίξω σπίτι του, πριν το ΤΕΡΜΑΤΙΣΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ
Να δώσω κι εγώ τα δύο μου cents, ως κάποιος που ξεκίνησε να παίζει το πρώτο παιχνίδι κυριολεκτικά πριν τρεις μέρες.
Πρώτον, έχω ξεκλειδώσει 3 περιοχές του χάρτη σχεδόν πλήρως, και έχω σκοτώσει μόλις 3 bosses, τα οποία σε διάγραμμα δυσκολίας που είδα, είναι αρκετά χαμηλά. Οπότε δεν μπορώ να προβλέψω πόσο θα φάω τα λόγια μου στις επόμενες βδομάδες, αλλά προς το παρόν αποκλείω να είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχω παίξει ποτέ το Hollow Knight.
Και εξηγώ. Δεν είμαι gamer, με την έννοια του gamer που έχει παίξει όλα τα γνωστά παιχνίδια και γουστάρει όλα τα genres. Αλλά μεγάλωσα στα 90ς και έχω τερματίσει τα πρώτα 3 Zelda ξεκλειδώνοντας όλα τα μυστικά του χάρτη, τα πρώτα 3 Super Mario, Castlevania, Metroid, και ακόμα και το εξωφρενικά ενοχλητικό και rage quit παιχνίδι με τον τίτλο Kid Niki, όλα στο NES. ΔΕΝ τερμάτισα ποτέ το Batman και το Ninja Gaiden, τα οποία βρίσκονται και σε σχετικές λίστες με τα 10 πιο δύσκολα παιχνίδια στο NES.
Επίσης άσχετο, γιατί δεν είναι platformer, αλλά για χρόνια τώρα κάνω Nightmare Mode raiding στο SWTOR, το οποίο για μένα είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει όσον αφορά gaming, αφού θέλει progression και να πεθάνεις με την ομάδα σου ίσως και 70-80 φορές πριν σκοτώσεις ένα boss. Αυτό το αναφέρω γιατί εν τέλει το πόσο θα παίξεις ένα παιχνίδι εξαρτάται κυρίως από τα επίπεδα επιμονής και υπομονής που έχει κανείς, όχι από το πόσο δύσκολο είναι.
tl;dr = περιμένω το HK να με κάνει να κάνω πολλά rage quit και να ρίξω παναγίες, αλλά where’s the fun αν ΔΕΝ συμβεί αυτό? Έχω περάσει κυριολεκτικά χιλιάδες ώρες παίζοντας platformers που χρειάζονται απίστευτο συγχρονισμό στα νιάτα μου, δε θα κωλωσω τώρα με τα έντομα. Για μένα φίλε μοντεκριστο αξίζει να το παίξεις ακόμα κι αν το παρατήσεις στην μέση, γιατί η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού οπτικά και ηχητικά είναι απλά ΤΕΛΕΙΑ.
Ίσως να ήταν καλό και να μάθεις τι σημαίνουν όροι όπως metroidvania, soulslike, fromsoftware πριν κάνεις το βήμα ώστε να είσαι λίγο προετοιμασμένος
Γενικώς, Castlevania & Super Metroid & Dark Souls = metroidvania ύφος/συγκεκριμένη τάση gaming. Αυτοί οι 3 τίτλοι/franchises είναι οι μεγάλες επιρροές.