Κάθεσαι και το ακούς;
Πρωτη αναμετρηση με την Hornet.
Μου εσκισε τον πατο. Οι επομενες 4 αναμετρησεις ηταν οκ. Παραλιγο να την φαω. Θα χρειαστει κανα 2-3 ακομα ελπιζω και μετα παει κι αυτη.
Εχω κανει one shot την Mother Gruuz και τον Vengeful King, αυτα ηταν ευκολα bosses. Ο False Knight ηταν πιο δυσκολος, αλλα οκ, απλος κι αυτος. Μερικες φορες τα δυσκολα mobs (ειδικα τα γαμιολικα που εχουν ασπιδα) με δυσκολευουν περισσοτερο απο τα κανονικα bosses.
ΥΓ. Οκ, την εφαγα την Hornet με την αμεσως επομενη αποπειρα.
απο ενα σημειο και μετα το πρωτο παιχνιδι θυμαμαι επαιζε με τα νευρα μου. υπηρχαν σημεια σαδισμου αν ηθελα να κανω τα παντα, το platforming με ειχε κανει να τα παρατησω πολλες φορες.
προσωπικα αν και δεν εχω παιξει sekiro , το ΗΚ το βαζω σε επιπδεο δυσκολιας πιο πανω απο οποιοδηποε αλλο soul game εχω ασχοληθει.
τωρα για silksong αποσο εχω δει προκειαι σιγουρα για αριστουργημα αλλα μαλλον δεν με ψηνει να περασω τα ιδια κ χειροτερα, σκεφτομαι ομως να το τσιμπησω γιατι η τιμη του ειναι επος για αυτο που σου δινει και στην τελικη στηριζω τετοιες προσπαθειες αφου το αξιζει το γαμηδι!
Γενικα το platforming μου φαινεται πιο δυσκολο απο τα bosses. Χτες πρεπει να μου πηρε 10 αποπειρες για να καταφερω ενα jump αναμεσα απο ενα στενο shaft με αγκαθια στην μεση ενος crystal heart flying.
Με τα boss ειναι πολυ θεμα ρυθμου και διαυγειας.
Παντως το παιχνιδι εκπλησσει συνεχως ευχαριστα. Χτες βρεθηκα στα Resting Grounds και τους Dream Lords. Πολυ ωραια ατμοσφαιρα και σκηνικο εκει που αποκτας και το dream nail
Τα πραγματικά δύσκολα bosses δεν είναι τόσα πολλά στη πραγματικότητα - στο actual παιχνίδι, ένα boss ήταν που με λύγισε στη πραγματικότητα και τα υπόλοιπα βγήκαν σχετικά εύκολα ή με αυτό που λες, λίγο rage, λίγο ηρεμία και μετά ρυθμός και πάμε… τα δύσκολα είναι στο DLC για εμένα και το κρυφό actual final boss
εκεί έχει μάλλον το αγαπημένο μου μουσικό theme από το παιχνίδι - μαζί με της Hornet προφανώς, που είναι το προφανές highlight μάλλον
Resting Grounds με είχαν τριπάρει άσχημα την πρώτη φορά, πολύ μελαγχολικό μέρος και με τρομερά συναισθηματικές και impactfull αφηγήσεις από τους “κατοίκους” του
“Buy my cookies! Once I’ve sold them all, I can go home!”
“I used to help others. They were brought to me sick and dying… What difference did it make?..”
“Any victory against death will always be temporary… What a gloomy thought.”
Don’t remember us, Wielder. Don’t honour us. We do not deserve it…"
κατά τα άλλα, Witch crest κανείς; @eviL
; Γαμηστερό moveset και perks in favor of abilities και όχι όπλων, αλλά σοβαρά τώρα, ότι σώνει και ντε κάνεις heal μόνο κοντά σε εχθρούς
;
Έ-λ-ε-ο-ς
![]()
Ωραίο side quest όμως, το είχα ξεκινήσει κάνα δυο βδομάδες πριν και χτες αξιώθηκα να καταλάβω τι συμβαίνει και που πρέπει να πάω…
Την μουσικη την προσεξα και εγω κατευθειαν, αλλα δεν εκατσα πολυ γτ δεν μ αρεσει να εξερευνω πολυ καποιον χωρο αν δεν εχω κατοχυρωσει την θεση μου
Θα ξαναπαω στο επομενο session και θα δωσω βαση στο σαουντρακ
Δύο ώρες χθες για να κάνω pogo στα λευκά άνθη στο Shellwood…ξέρετε νομίζω που εννοώ. Με reeper crest.
χαράς το κουράγιο πάντως όλων (σας) που παίζεται με crest που δεν έχει κάθετο pogo - έλεγα να χρησιμοποιήσω σε επόμενο μελλοντικό NG+ αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω πραγματικά να μπω σε αυτή τη διαδικασία
edit, κακτημένη, reaper είναι κομπλέ
το hunters είχα στο μυαλό μου - αλλά ας αφήσω το comment για να κάνω point out στις μελλοντικές γενιές → ΟΧΙ CRESTS ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΑ POGOS
(για την πνευματική σας υγεία)
@Lupin μονο για ενα achievement ειναι αυτο το crest λολολ. Το οποιο χανεται btw (πρεπει να φας το τελικο boss, ενω εισαι under the influence !) Θα πρεπει να το κανω στο 2ο playthrough…
πφ, τζάμπα δηλαδή τα memory lockets ![]()
![]()
Κάθετο έχει ρε συ, με τις 45 μοίρες είναι το hunter. Και από αυτά που διαβάζω το reeper έχει το καλύτερο pogo μαζί με wanderer.
Το πρόβλημα μου ήταν από τη μέση και πάνω. Τα τρία τελευταία άνθη που ειλικρινά μου φαινόταν αδύνατο…σκεφτόμουν αν έχω χάσει κάποιο ability.
Έψαξα στο google και τελικά η λύση ήταν όλη την ώρα κάτω ο μοχλός, πήδημα και χτυπάς τα άνθη…
Το θέμα ειναι ότι δεν βάζεις κάτι τέτοιο κύρια Team Cherry που αφορά απλά το progress στο main story του παιχνίδιου…
Edit: οκ μετά είδα το ποστ σου για το reeper ![]()
Μεχρι το Act 3 το εβγαλα με Reaper ολο, ε μετα μονο με Wanderer…
Επιτέλους τέλος! Έβγαλα τη Lost Lace χθες.
Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι έχω σπαταλήσει πάααρα πολύ χρόνο απ’ τη καθημερινότητά μου μόνο για αυτό το boss. Άλλες φορές έφτανα άνετα στη τρίτη φάση της, άλλες έχανα συνεχόμενα στη πρώτη.
Τελικά μπήκα με Druid’s eyes, Multbinder & Longclaw και τη σπάμαρα με hits. Βγήκε στις 3 προσπάθειες.
Το άφησα έτσι στο 96% και δεν μπήκα στο κόπο να ολοκληρώσω Hunter’s Journal & Relics.
Πρέπει να είναι απ’ τα πιο απαιτητικά παιχνίδια που έχω παίξει. 136 ώρες και πάνω απο τις 40 είναι στο τέλος σε bosses. Αντίστοιχα σε δυσκολία θυμάμαι να έχω ξοδέψει ώρες τα Super Meat Boy, Prehistorik 2 (για τους αρχαίους του forum).

Εγώ, όντας κλασσικά πολύ πίσω ακόμα, χτες βρήκα τον Father of the Flame (γενικά, η Team Cherry μου έχει αναπτύξει έναν τρομερό ψυχαναγκασμό, του να κοπανάω ακατάπαυστα τοίχους και ταβάνια με το παραμικρό ελάχιστο παράταιρο ή ύποπτο pixel που παρατηρώ - δηλαδή σχεδόν ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ/ΧΩΡΟ που μπαίνω
) τον έβγαλα με τη 2η και συνεχίζω να αναβάλλω (με όποιον τρόπο μπορώ
) την στιγμή που θα πρέπει να κάνω κάποιο από τα courier missions
Μπραβο ρεε!!
Η αληθεια ειναι οτι αμα την βγαλεις μια φορα, οι επομενες ειναι ευκολες…
Καποια achievements θα το χρειαστουν
οποτε θα επιστρεψετε.
Το hunter’s journal το φοβομουν αλλα τελικα δν ηταν τοοοσο χρονοβορο - αρκει να βρειτε εναν καλο >>>οδηγο.
Το καλυτερο παντως ειναι το secret wish του μανιταριου (δε το ξεχασατε απο ΗΚ εε??)
που περιλαμβανει και το καλυτερο platforming σκηνικο του παιχνιδιου.
Ειπα να κανω μαζι Speedrunner και Steel Soul, και μετα απο απειρα παναγιδια μετα απο αποτυχημενες προσπαθειες, ειπα να κανω ενα break κ να επιστρεψω μετα τις διακοπες που φευγω. Ειναι δυσκολο παντως, οποτε ειτε θα το σπασω σε διαφορετικα runs ειτε συνδυαστικα και σαδιστικα…
Εκτός απο το Courier’s Rash που έχεις συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο να το βγάλεις, κοινώς πρέπει να πας σφαίρα,τα υπόλοιπα δεν έχουν.
Μου πήρε κάποιες προσπάθειες να το βγάλω αλλά ΟΚ, αρκετά διασκεδαστικό. Από αυτές τις αποστολές εκείνη που με δυσκόλεψε ήταν να παω στη Fleatopia. Έχανα συνεχώς μόλις έφτανα Putrified Ducts από αυτές τις καταραμένες πράσινες ιπτάμενες γλίτσες.
Δηλαδή το τερμάτισες μια φορά όλο αυτό και θα το ξανα παίξεις καπάκια να βγει σε κάτω από 5 ώρες; ![]()
Φαντάζομαι το steel soul mode αφορά τη δυσκολία;
Steel Soul ειναι perma death
οποτε δε πρεπει να πεθανεις ποτε (νταξ παιζει ομως το bench wrapping αν τα βρεις σκουρα), και speedrunner ναι κατω απο 5 ωρες.
Αλλα μαλλον πιο ευκολο να το σπασεις σε 2 runs…
Παίδες τα memory lockets καλό είναι να τα κρατάω για αργότερα ή να τα βάζω στο crest μου αμέσως;
Έχω το reeper και δύο memory slots που απομένουν για να ολοκληρωθεί, να τα βάλω τα δύο lockets που έχω ή…υπομονή; ![]()