Χωρις να εχω βαλει ολα τα bosses, μια πιθανη λιστα μου.
Νταξ τα Α / Β δεν ειναι αντιπροσωπευτικα - το S ειναι για μενα SS, και το Α ειναι S …
Εχοντας τελειωσει μονο Act 1 + Act 2, συμφωνω σχεδον ολοκληρωτικα με ολα οσα εγραψε ο Λουπιν πιο πανω. Μιλαμε για φανταστικο παιχνιδι, το οποιο σε κανει πραγματικα να δεθεις με την Hornet, και να νιωθεις πως ειναι ενα μικρο ζουζουνι που πρεπει να προστατεψεις παση θυσια. Και νιωθω κι εγω πως αν με το Hollow Knight αγγιξαν την τελειοτητα σε παιχνιδι, με το Silksong απλα ανεβασαν τον πηχη ακομα πιο ψηλα. Ειναι σχεδον σε ολα απλα λιγο εως πολυ καλυτερο απο το Hollow Knight. Επισης και εγω θα το ηθελα ΛΙΓΟ πιο ευκολο σε κατι σημεια το παιχνιδι.
Δεν ειχα βρει ολους τους ψυλλους, δεν ειχα τελειωσει ολα τα wishes απο τα wishboards, και δεν ειχα εξερευνησει ολους τους χαρτες (εκανα στο παιχνιδι ΟΛΑ ΟΣΑ μπορουσα να κανω χωρις να πατησω ποδι σε Putrified Ducts και Bilewater - λεμε οχι στην τοξικοτητα), οποτε οταν σκοτωσα την Silk Mother απλα μου εβγαλε credits τελους και το achievement τερματισμου ![]()
Οταν διαβασα οτι για να παιξεις το Act 3 πρεπει να εχεις κανει συγκεκριμενα πραγματα στο παιχνιδι πρωτα καταλαβα. Οποτε τις τελευταιες 5-6 μερες πηγα και βρηκα ολους τους ψυλλους που μου εμεναν, τελειωσα την αποστολη για την Shakra και την βρηκα με την master της, και τελειωσα ακομα και το Couurier’s Rash (οτι χειροτερο με εχει βαλει να κανω η Cherry Team) για να ακονισω την βελονα μου λιγο παραπανω.
Εν τελει μετανιωνω που δεν ειχα εξερευνησει τις δυο περιοχες που ανεφερα… Το ξερω οτι ισως ειναι unpopular opinion, αλλα το Bilewater ηταν φανταστικη σχεδον μυσταγωγικη εμπειρια, και ειναι η περιοχη με την καλυτερη μουσικη στο παιχνιδι (το οποιο το λες φοβερο κατορθωμα με τετοιες μουσικαρες). Και τα Putrified Ducts δεν πανε πισω, αφου εχουν κι αυτα τρελη ατμοσφαιρα, κι ας γαμιουνται λιγο τα κουνουπακια με τις τρεις ριπες τοξικοτητας απο τον πατο τους. Ακομα και στις πιο τρομακτικες και αηδιαστικες στιγμες τους, αυτα τα δυο παιχνιδια ειναι απλα φανταστικα.
Οποτε τωρα το μονο που μου μενει ειναι να φαω την Silk Mother και να ενεργοποιησω το Act 3, αλλα οχι πριν βρω τουλαχιστον ακομα 2 κομματια μασκας για να παω στις 9 μασκες.
@eviL Σε γενικες γραμμες συμφωνω με την λιστα σου, αλλα με εκπλησσουν καποιες τοποθετησεις. Ο Τρομπιο για μενα ηταν τουλαχιστον 1 αν οχι 2 tiers πιο χαμηλα. Οπως επισης και οι Cogwork Dancers. Απο την αλλη πρεπει να διευκρινισω για την Lace οτι οταν την πρωτοβρισκεις ειναι οντως στο C tier, αλλα οταν την ξαναπολεμας στο Cradle, ανεβαινει ευκολα στο Α. Επισης την Savage Beastfly την βαζω στο B οταν την σκοτωνεις για πρωτη φορα και στο Α οταν την βρισκεις στην λαβα την ΓΑΜΙΟΛΑ. Phantom επισης δε μου φανηκε δυσκολο boss fight, θα το εβαζα Β. Εννοειται Last Judge & Widow μενουν στο Α ακριβως οπως τα εχεις βαλει. Το Raging Conchfly μαλλον στο Β και οχι στο C. Τα τρια που εχεις βαλει στο S δεν τα εχω παιξει ακομα. Μπηκα και ξεκλειδωσα ολες τις πορτες στο Slab με το τριτο κλειδι, και οταν υποψιαστηκα οτι θα κανω τριγκερ First Sinner (φανταζομαι εκει μεσα ειναι? Στην φυλακη που εχει 5-6 λουκετα που τα σπας?) και ημουν με μια μασκα και με μηδαμινο μεταξι, απλα εκανα μεταβολη. Ομολογω οτι δεν με χαροποιει και ιδιαιτερα οτι βλεπω ενα σωρο bosses στην λιστα σου που δεν τα εχω παιξει ακομα
Και δεν με ψηνει Tormented Trobbio… τον βρηκα πολυ ευκολο στην κανονικη του μορφη, αλλα λογικα θα τον εχουν κανει τιγκα σπαστικο. Fun Fact, ο τυπος που κανει τις φωνες του Trobbio λεγεται Trobbiani και ειναι ενας απο τους developers του παιχνιδιου.
ΥΓ1. Πριν ανοιξω οδηγο για να βρω θεσεις για ψυλλους, μασκες, κτλ ειχα τα εξης, τα οποια οκ θαρρω ειναι αρκετα αξιοπρεπης εξερευνηση:
- 21 απο τους 30 ψυλλους
- 40 απο τα 51 εργαλεια
- 14/20 Mask shards
- 15/18 Silk Spools
Παω να βρω ολα τα αλλα τωρα.
Καποια απο αυτα τα bosses ανεβηκαν τιερ λογω διασκεδαστικοτητας η απλα οτι μου αρεσαν στυλιστικα.
Για Lace 2 εχεις δικιο, θα μπορουσε και παραπανω!
Κατα ταλλα, ξαναπαιζοντας τωρα το παιχνιδι για το 100% < 30H ειναι μια απολαυση.
Σιγουρα να το ξαναπερασετε αλλη μια φορα.
Α ρε συ νομιζα οτι ειχες κανει tier ranking με βαση μονο την δυσκολια. My bad.
Ενα τεραστιο middle finger στους devs που εβαλαν ΔΕΥΤΕΡΟ challenge για να ξεφυγεις απο λαβα που ανεβαινει, και μαλιστα αρκετα πιο δυσκολο. Πραγματικα, γαμιεστε ρε cherry team.
Το White Palace μου φαινεται ανεκδοτο μπροστα στο δυσκολο platforming του Silksong. Βλεπω βιντεακια YouTube απο κοσμο που λεει οτι ειναι πιο ευκολο και γελαω.
Ελα ρε, ειναι για μενα απο τις καλυτερες στιγμες στο παιχνιδι.
Σε αγχωνει αλλα ειναι peak gaming μομαν.
Δε συμφωνω παντως με το White Palace, το Path of Pain ειναι πολυ πιο δυσκολο.
Εγραψα White Palace γιατι δεν εννοουσα το Path Of Pain μεσα στο White Palace, αλλα το υπολοιπο κομματι ![]()
Η βασικη διαφορα ειναι πως το Path Of Pain ειναι εντελως προαιρετικο, το οποιο μαλιστα δεν εχει καμια ανταμοιβη στο παιχνιδι (μασκα, soul fragment, charm, κτλ) περαν μιας cutscene για οσους ενδιαφερονται για το lore. Δεν εχει καν achievement στο Steam. Και κατα την γνωμη μου ετσι πρεπει να ειναι κιολας.
Η εξοδος απο το Abyss ομως ειναι υποχρεωτικη για να συνεχισεις το παιχνιδι, και ειναι ενας συνδυασμος clawline, double jump και dashing, στον οποιον δεν επιτρεπεται ΚΑΝΕΝΑ λαθος, αλλιως πεφτεις στην λαβα και τελος. Και το οποιο απλα παει και παει και παει… και εκει που λες οκ εφτασα πανω πανω, ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ. Θα το βγαλω εν τελει, καθως η μαγεια του παιχνιδιου ειναι πως καθε φορα που δοκιμαζεις καποιο δυσκολο boss ή platforming, το κανεις και λιγο καλυτερα, μεχρι να το τελειωσεις… αλλα μου εσπασε τα νευρα χθες βραδυ ![]()
Βρισκομαι στο 97% και τα μονα που μου μενουν ειναι:
-
Να παω να κανω το racing quest με τον παπαρα τον Sprintmaster για να ξεκλειδωσω το τελευταιο mask fragment, που το εχω αναβαλει γιατι πολυ απλα με κουρασαν παρα πολυ τα διαφορα quests σε αυτο το παιχνιδι που πρεπει τα να κανεις γρηγορα. Δεν ψηνομαι να αγχωνομαι στην ηλικια των 44 να κανω πραγματα με βιασυνη. Υπαρχει λογος που τα μονα 4Χ που παιζω ειναι turn based.
-
Αν και εχω τις τρεις καρδιες να παω να τις δωσω στα γαμωσαλιγκαρια, θελω να τελειωσω το Coral Tower και να φαω τον Crust King. Ειναι γαματη περιοχη, αλλα το 3ο gauntlet με δυσκολευει αρκετα.
-
Να φαω τον First Sinner, καθως εχω πει ενα τεραστιο NOPE σε αυτο το δωματιο και εχω βαλει ενα κοκκινο marker εδω και πανω απο μηνα.
-
Να σκοτωσω την Lost Lace, που απο οτι φαινεται ειναι το πιο δυσκολο boss στο παιχνιδι απο οσα εχω διαβασει απο δω κι εκει αποσπασματικα, και δεν ψηνομαι ιδιαιτερα να χρειαστει να φαω 4-5 ωρες σε αυτο το boss, αλλα πρεπει να το κανω.
Συνολικα βρισκω το Silksong απλα σχεδον αψεγαδιαστο, αλλα εχω δυο μικρα παραπονακια. Πρωτον, θα μπορουσε (και βασικα επρεπε) σε καποια fights να ειναι λιγο πιο ευκολο. Δηλαδη οκ, η ισορροπια μερικες φορες στο fun & challenge σπαει, και μπαινεις στην περιοχη frustrating & challenging. Και δευτερον, το Act III ειναι στην ουσια boss hunt, με μονο μια καινουρια περιοχη στον χαρτη (Verdania), και καμια δεκαρια καινουρια δωματια ή μινι-περιοχες σε γειτονιες του χαρτη που ειχες ηδη ξεκλειδωσει. Στην αρχη ειναι πολυ ενδιαφερον, αλλα απο ενα σημειο και μετα κατανταει λιγο μονοτονο το να πρεπει να πας απο boss σε boss.
ΥΓ. Σκιππαρω ξεκαθαρα Tormented Trobbio, που απλα δινει ενα upgrade σε ενα tool, μεχ.
Για να καταλάβω. Hollow Knight με γραφικά/art design Silksong;
Δε νομιζω. Εμενα μου φαινεται σαν το κανονικο Hollow Knight που δεν το εχω παιξει ποτε στο Switch, αυστηρα PC. Μπορει να κανω και λαθος βεβαια τι να πω. Το Silksong που το εχω λιωσει αυτους τους 2 μηνες, μου φαινεται αρκετα ανωτερο στα γραφικα.
ΥΓ. Τελος το Coral Tower, γαματη area του παιχνιδιου βασικα. Ο Crust King βατος, τον εφαγα με την 3η. Εφαγα και την First Sinner με την 4η προσπαθεια. Την περιμενα πιο δυσκολη με βαση τα διαφορα rankings. Ενταξει, απο τα πιο γαματα fights και στα δυο παιχνιδια. Μου θυμισε Grimm Troupe. Μου μενει μονο ενα mask fragment και η Lost Lace.
“high frame-rate modes, higher resolutions and many additional graphical effects” κατά την ίδια την Team Cherry - και κρίνοντας από τη γενικότερη της συνέπειά σαν εταιρεία απέναντι στο κοινό της, προσωπικά αναμένω πολλές αλλαγές στο εικαστικό/ένα ισχυρό re-touch σε κάποια πράγματα, για να εναρμονιστεί κάπως και το HK με το (αδιαμφισβήτητα superior εικαστικά) ξαδερφάκι του.
Θα κάνω το update λογικά σήμερα/αύριο (κυκλοφορεί εννοείται δωρεάν) και θα πω εντυπώσεις…
Μισητή περιοχή… ![]()
Πόσες μέρες ξόδεψα για να το περάσω αυτό το κέρατο…απ΄τα χειρότερα σημεία.
Την εφαγα την ατιμη επιτελους. Λοιπον, με την Lost Lace εγινε το εξης παραδοξο. Ενω με τα bosses που εχουν μεγαλο βαθμο δυσκολιας συνηθως ξεκιναω με καλη ψυχολογια σε φαση “ενταξει θα κανουμε αρκετα wipes, θα μαθουμε τις κινησεις, και θα το βγαλουμε καποια στιγμη” και τελικα σε καποια φαση βυθιζομαι στην καταθλιψη μεχρι να το σκοτωσω, με την Lost Lace αρχισα να νιωθω ΚΟΥΡΑΣΗ και τελμα μολις μετα απο 10 αποπειρες. Ομως οσο πεθαινα ξανα και ξανα και ξανα και ξανα… αρχισα να γουσταρω το fight περισσοτερο. Εν τελει για να την σκοτωσω επρεπε να την βομβαρδισω στο Phase 4 με καρφια στο πατωμα και με cog flies (καλυτερο tool ever), αλλα το ταξιδι αξιζε και με το παραπανω.
Πλεον μου λειπουν μονο αυτα τα achievements, με το κρυφο να ειναι ο Tormented Τρομπας, τον οποιο δεν εχω καμια προθεση να σκοτωσω. Απο τα υπολοιπα, επισης δεν υπαρχει καμια περιπτωση να δοκιμασω οσα εχουν να κανουν με speed run ή steel run. Το μονο achievement που θα επιχειρησω ειναι το Hunter’s Memento.
Και τελος μια ανασκοπηση:
Πριν ανοιξω το walkthrough για να συμπληρωσω οτι μου ελειπε για το 100% ημουν στο 86%, not bad δηλαδη. Μου ελειπαν αν θυμαμαι τωρα τα εξης:
-
7 tools που δεν ειχα ανακαλυψει
-
1 απο τα silk skills…που να σκεφτω οτι επρεπε να παω παλι πανω στο cradle να παρω το κομμενο χερι της Silkmother ρε αρρωστακια της Cherry

-
1 silk heart για το οποιο επρεπε να σκοτωσω ενα boss που δεν ειχα ανακαλυψει (Unravelled - ηθελε το surgeon’s key)
-
1 crest (δεν ειχα ανακαλυψει που βρισκεται το Shaman)
-
7 Memory Lockets τα οποια ηθελα για να ξεκλειδωσω την Eva στο φουλ και να παρω το Sylphsong
-
1 μασκα για την οποια μου ελειπαν 2 κομματια (βρηκα 18/20)
-
1 spool upgrade για το οποιο μου ελειπαν τα τελευταια 2 fragments (βρηκα 16/18)
-
1% απο το Red Memory = ενα απο τα καλυτερα κομματια του παιχνιδιου
Τι παιχνιδαρα ηταν αυτη… Ψηθηκα και εκανα ακομα και το “Path of Jane” και εφτασα μεχρι πανω πανω στην επιφανεια. Ξεκλειδωσα τον κυριο Μανιταρη. Λατρεψα το exploration σε αυτο το παιχνιδι ακομα περισσοτερο κι απο οτι στο Hollow Knight. Λατρεψα την συντριπτικη πλειοψηφια των boss fights, παρα τις παναγιες. Αγαπησα για παντα την Hornet και ελιωσα μεσα μου με το ταξιδι της. Συγκινηθηκα απειρα σε κατι φασεις του παιχνιδιου λογω του συνδυασμου μουσικης και visuals. Θα ακολουθησει ranking bosses πρωτον με βαση δυσκολια, και δευτερον με βαση ποσο γαματο fight ηταν.
Επισης βρηκα ΟΛΑ τα collectibles στο παιχνιδι (καποια με χρηση walkthrough) , δηλαδη τις ψαλμωδιες, τα choral commandments, το arcane egg, τους κυλινδρους κτλ, και εχω ξεκλειδωσει ολα τα entries στο Materium εκτος απο ενα (αυτο που πρεπει να παω να κανω delivery στο Faye Mountain - ισως καποια στιγμη).
Τελος, εχω 5 απο τα 8 Mementos. Αυτο που πρεπει να κερδισω τον Sprintmaster σε 4ο αγωνα δρομου, κι αυτο που πρεπει να κερδισω τα score του Seth στην Fleatopia, μπορουν να πανε να γαμηθουν. Αν παρω το Hunter’s Journal τοτε θα εχω 6 στα 8 και τελος.
ΥΓ. Τι μαλακες ειστε εδω μεσα ρε και με κανατε να πωρωθω με videogame τοσο πολυ μετα απο τοσα χρονια
Και εννοειται θα αγορασω το τριτο παιχνιδι οταν αυτο ερθει, το πρωτο δευτερολεπτο που θα κυκλοφορησει.
Ακριβώς αυτά πάνω κάτω έχω κάνει και εγώ για να πιάσω το 100%. Έχω κάνει το delivery στο fay mountain.
Ήθελα να πάρω και όλα τα mementos, αλλά όταν είδα τι ζητούν αυτά τα τρία τελευταία που μου έλειπαν… ισως κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν επιστρέψω για το dlc.
Sprintmaster. Guardian, δεν θυμάμαι ποιο είναι το τρίτο.
Το hunter το έχω κάνει.
-
Craw Memento = πας και σκοτωνεις τον Crawfather στο Greymoore
-
Hero’s Memento = πας και σκοτωνεις τον δαιμονισμενο Lost Garmond σε Blasted Steps, δεν ειναι τοσο δυσκολος
-
Grey Memento = κρυφη περιοχη στο Sands Of Karak, πας στην επιφανεια και σκοτωνεις τον Watcher At The Edge, ψιλοευκολο mini boss
-
Surface Memento = Ανεβαινεις στην επιφανεια πανω απο το Cradle κανοντας και ολο το Path of Jane και παιζεις το βελονοβιολι σου σε μια παραγκα στα δεξια
-
Conjoined Heart Memento = Αυτο δεν ειναι στανταρακι, μπορει να ειναι και η καρδια απο ενα απο τα αλλα 3 bosses που πρεπει να σκοτωσεις για να πας στα σαλιγκαρια και να παρεις το Everbloom. Για να το παρεις αυτο το Memento πρεπει να σκοτωσεις και τα 4 bosses που δινουν καρδια. Τις 3 καρδιες τις δινεις στα σαλιγκαρια και κρατας την αλλη ως memento.
Ερωτηση: Για να παρεις αυτο το Memento, πρεπει να ξεκλειδωσεις απλα καθε entry, ή πρεπει να σκοτωσεις και τον καθε enemy Χ, Υ, Ζ φορες (οσες λεει μεσα στο Journal)? Ειχα την εντυπωση οτι πρεπει να συμπληρωσεις και το kill requirement, το οποιο σημαινει οτι πρεπει να παω πισω στις διαφορες περιοχες και να κανω αρκετο farming. Επισης απο οτι ειδα ο Tormented Τρομπας ειναι κι αυτος entry, οποτε αν το θελω το μεμεντο αυτο πρεπει να τον σκοτωσω και δεν εχω καμια ορεξη, ειμαι εντελως burned out σε boss fights μετα το Act III
(ενα απο τα ελαχιστα μου παραπονα απο το παιχνιδι)
Ναι πρεπει να συμπληρωσεις ολα τα reqs του journal !
Νομιζω μονο το Guardian αφησα … δε δινουν και achievement οποτε το προσπερασα με ελαφρα.
Εγω γκουγκλαρα τα σκορ που πρεπει να κανω (δες εδω ρε νουμερα αποπανω, ελεος) και απλα το προσπερασα μεσα σε μισο νανοδευτερολεπτο. Δεν υπαρχει περιπτωση να ταλαιπωρησω τον εαυτο μου ξανα με το Flea Festival, ΕΙΔΙΚΑ με το Juggle που ηταν μακραν το χειροτερο απο τα τρια. Ενταξει το να αποφυγεις τους ψυλλους ηταν για μενα πολυ ευκολο (το εκανα με την τριτη), ενω το Bounce με το Reaper Crest το εκανα με την πρωτη και πανευκολα. Ειμαι Reaper Crest main user αλλωστε ![]()