Hollow Knight / Silksong - Appreciation Thread

Χωρις να εχω βαλει ολα τα bosses, μια πιθανη λιστα μου.
Νταξ τα Α / Β δεν ειναι αντιπροσωπευτικα - το S ειναι για μενα SS, και το Α ειναι S …

2 Likes

Εχοντας τελειωσει μονο Act 1 + Act 2, συμφωνω σχεδον ολοκληρωτικα με ολα οσα εγραψε ο Λουπιν πιο πανω. Μιλαμε για φανταστικο παιχνιδι, το οποιο σε κανει πραγματικα να δεθεις με την Hornet, και να νιωθεις πως ειναι ενα μικρο ζουζουνι που πρεπει να προστατεψεις παση θυσια. Και νιωθω κι εγω πως αν με το Hollow Knight αγγιξαν την τελειοτητα σε παιχνιδι, με το Silksong απλα ανεβασαν τον πηχη ακομα πιο ψηλα. Ειναι σχεδον σε ολα απλα λιγο εως πολυ καλυτερο απο το Hollow Knight. Επισης και εγω θα το ηθελα ΛΙΓΟ πιο ευκολο σε κατι σημεια το παιχνιδι.

Δεν ειχα βρει ολους τους ψυλλους, δεν ειχα τελειωσει ολα τα wishes απο τα wishboards, και δεν ειχα εξερευνησει ολους τους χαρτες (εκανα στο παιχνιδι ΟΛΑ ΟΣΑ μπορουσα να κανω χωρις να πατησω ποδι σε Putrified Ducts και Bilewater - λεμε οχι στην τοξικοτητα), οποτε οταν σκοτωσα την Silk Mother απλα μου εβγαλε credits τελους και το achievement τερματισμου :smiling_face_with_tear:

Οταν διαβασα οτι για να παιξεις το Act 3 πρεπει να εχεις κανει συγκεκριμενα πραγματα στο παιχνιδι πρωτα καταλαβα. Οποτε τις τελευταιες 5-6 μερες πηγα και βρηκα ολους τους ψυλλους που μου εμεναν, τελειωσα την αποστολη για την Shakra και την βρηκα με την master της, και τελειωσα ακομα και το Couurier’s Rash (οτι χειροτερο με εχει βαλει να κανω η Cherry Team) για να ακονισω την βελονα μου λιγο παραπανω.

Εν τελει μετανιωνω που δεν ειχα εξερευνησει τις δυο περιοχες που ανεφερα… Το ξερω οτι ισως ειναι unpopular opinion, αλλα το Bilewater ηταν φανταστικη σχεδον μυσταγωγικη εμπειρια, και ειναι η περιοχη με την καλυτερη μουσικη στο παιχνιδι (το οποιο το λες φοβερο κατορθωμα με τετοιες μουσικαρες). Και τα Putrified Ducts δεν πανε πισω, αφου εχουν κι αυτα τρελη ατμοσφαιρα, κι ας γαμιουνται λιγο τα κουνουπακια με τις τρεις ριπες τοξικοτητας απο τον πατο τους. Ακομα και στις πιο τρομακτικες και αηδιαστικες στιγμες τους, αυτα τα δυο παιχνιδια ειναι απλα φανταστικα.

Οποτε τωρα το μονο που μου μενει ειναι να φαω την Silk Mother και να ενεργοποιησω το Act 3, αλλα οχι πριν βρω τουλαχιστον ακομα 2 κομματια μασκας για να παω στις 9 μασκες.

@eviL Σε γενικες γραμμες συμφωνω με την λιστα σου, αλλα με εκπλησσουν καποιες τοποθετησεις. Ο Τρομπιο για μενα ηταν τουλαχιστον 1 αν οχι 2 tiers πιο χαμηλα. Οπως επισης και οι Cogwork Dancers. Απο την αλλη πρεπει να διευκρινισω για την Lace οτι οταν την πρωτοβρισκεις ειναι οντως στο C tier, αλλα οταν την ξαναπολεμας στο Cradle, ανεβαινει ευκολα στο Α. Επισης την Savage Beastfly την βαζω στο B οταν την σκοτωνεις για πρωτη φορα και στο Α οταν την βρισκεις στην λαβα την ΓΑΜΙΟΛΑ. Phantom επισης δε μου φανηκε δυσκολο boss fight, θα το εβαζα Β. Εννοειται Last Judge & Widow μενουν στο Α ακριβως οπως τα εχεις βαλει. Το Raging Conchfly μαλλον στο Β και οχι στο C. Τα τρια που εχεις βαλει στο S δεν τα εχω παιξει ακομα. Μπηκα και ξεκλειδωσα ολες τις πορτες στο Slab με το τριτο κλειδι, και οταν υποψιαστηκα οτι θα κανω τριγκερ First Sinner (φανταζομαι εκει μεσα ειναι? Στην φυλακη που εχει 5-6 λουκετα που τα σπας?) και ημουν με μια μασκα και με μηδαμινο μεταξι, απλα εκανα μεταβολη. Ομολογω οτι δεν με χαροποιει και ιδιαιτερα οτι βλεπω ενα σωρο bosses στην λιστα σου που δεν τα εχω παιξει ακομα :stuck_out_tongue: Και δεν με ψηνει Tormented Trobbio… τον βρηκα πολυ ευκολο στην κανονικη του μορφη, αλλα λογικα θα τον εχουν κανει τιγκα σπαστικο. Fun Fact, ο τυπος που κανει τις φωνες του Trobbio λεγεται Trobbiani και ειναι ενας απο τους developers του παιχνιδιου.

ΥΓ1. Πριν ανοιξω οδηγο για να βρω θεσεις για ψυλλους, μασκες, κτλ ειχα τα εξης, τα οποια οκ θαρρω ειναι αρκετα αξιοπρεπης εξερευνηση:

• 21 απο τους 30 ψυλλους
  • 40 απο τα 51 εργαλεια
  • 14/20 Mask shards
  • 15/18 Silk Spools

Παω να βρω ολα τα αλλα τωρα.

Καποια απο αυτα τα bosses ανεβηκαν τιερ λογω διασκεδαστικοτητας η απλα οτι μου αρεσαν στυλιστικα.
Για Lace 2 εχεις δικιο, θα μπορουσε και παραπανω!

Κατα ταλλα, ξαναπαιζοντας τωρα το παιχνιδι για το 100% < 30H ειναι μια απολαυση.
Σιγουρα να το ξαναπερασετε αλλη μια φορα.

1 Like

Α ρε συ νομιζα οτι ειχες κανει tier ranking με βαση μονο την δυσκολια. My bad.

1 Like

Ενα τεραστιο middle finger στους devs που εβαλαν ΔΕΥΤΕΡΟ challenge για να ξεφυγεις απο λαβα που ανεβαινει, και μαλιστα αρκετα πιο δυσκολο. Πραγματικα, γαμιεστε ρε cherry team.

Το White Palace μου φαινεται ανεκδοτο μπροστα στο δυσκολο platforming του Silksong. Βλεπω βιντεακια YouTube απο κοσμο που λεει οτι ειναι πιο ευκολο και γελαω.

1 Like

Ελα ρε, ειναι για μενα απο τις καλυτερες στιγμες στο παιχνιδι.
Σε αγχωνει αλλα ειναι peak gaming μομαν.
Δε συμφωνω παντως με το White Palace, το Path of Pain ειναι πολυ πιο δυσκολο.

1 Like

Εγραψα White Palace γιατι δεν εννοουσα το Path Of Pain μεσα στο White Palace, αλλα το υπολοιπο κομματι :stuck_out_tongue:

Η βασικη διαφορα ειναι πως το Path Of Pain ειναι εντελως προαιρετικο, το οποιο μαλιστα δεν εχει καμια ανταμοιβη στο παιχνιδι (μασκα, soul fragment, charm, κτλ) περαν μιας cutscene για οσους ενδιαφερονται για το lore. Δεν εχει καν achievement στο Steam. Και κατα την γνωμη μου ετσι πρεπει να ειναι κιολας.

Η εξοδος απο το Abyss ομως ειναι υποχρεωτικη για να συνεχισεις το παιχνιδι, και ειναι ενας συνδυασμος clawline, double jump και dashing, στον οποιον δεν επιτρεπεται ΚΑΝΕΝΑ λαθος, αλλιως πεφτεις στην λαβα και τελος. Και το οποιο απλα παει και παει και παει… και εκει που λες οκ εφτασα πανω πανω, ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ. Θα το βγαλω εν τελει, καθως η μαγεια του παιχνιδιου ειναι πως καθε φορα που δοκιμαζεις καποιο δυσκολο boss ή platforming, το κανεις και λιγο καλυτερα, μεχρι να το τελειωσεις… αλλα μου εσπασε τα νευρα χθες βραδυ :stuck_out_tongue:

1 Like