Κονσολα για μιξη και home ηχογραφηση

Έχει να προτεινει κανεις μια κονσολα με minimun 4 εισοδους. Φανταστειτε εισοδο για μπασο, κιθαρα, ηλ.τυμπανα + μικροφωνο. Πρωταρχικος σκοπος ειναι η σωστη μιξη και η εξοδος σε ηχεια ή ακομα καλυτερα ακουστικα. Μετα βλεπουμε για την ηχογραφηση σε pc, με μια εξωτερικη καρτα ηχου γινεται η δουλεια.

Εχω βρει την συγκεριμενη
http://www.hollywooddj.com/phonic-am-240.html

Καποιος να βοηθησει για την ευρεση ή τυχον guidance στον εγχειρημα μου;

Thanx

Που ακριβώς θέλεις να κάνεις ηχογράφηση?

Μερος; Σπιτι. Προγραμμα; Nuendo Εχω τα παντα, ενισχυτες, οργανα, ηλ.τυμπανα μικροφωνα απλα μου λειπει το βασικοτερο.
αυτο ρωτησες;

ok πήρα την απαντηση που ήθελα. Εννοούσα αν θα γίνει σε υπολογιστή. Δεν χρειάζεσαι αναλογική κονσόλα αλλά κάρτα ήχου. Την μίξη την κάνεις απο το daw (nuendo).

Καλά ρε τρελέ και τι σοι μίξη ήθελες να κάνεις με ένα κανάλι στα drums? :lol:
Θέλεις τουλάχιστον 5 ή 6 (μπότα,ταμπούρο, 2χ overheads, tom, βαθυ).

εχω ηλεκτρονικα τυμπανα. μια εξοδο βγαζω :slight_smile:

Θα προτιμουσα να ειχα την κονσολα και να μην ασχολουμε αρχικα με υπολογιστη. οπως ειπα η ηχογραφηση θα γινει αργοτερα. Μεχρι στιγμης θελω μονο practice. Οποτε σκεφτομαι, μια κονσολα, συνδεω τα οργανα με jack το περναω σε ενισχυτη και απο κει ακουστικα ή ηχεια.:-k

Τι έξοδος είναι αυτή στα drums? Midi ή stereo? Ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορείς να κάνεις μίξη με μια έξοδο σε drums. Τι ακριβώς να μιξάρεις… Τα drums είναι ο ρυθμός και ίσως ένα απο τα πιο σημαντικά όργανα που θα καθορίσει το στυλ της μουσικής.

Αυτό που θες να κάνεις εσυ δεν είναι μίξη. Η λεγόμενη μίξη γίνεται σε κάτι ηχογραφημένο. Η σειρά έχει ως εξής Ηχογράφηση - Μίξη - Mastering. Εσυ απο αυτά που καταλαβαίνω είναι ότι θες να παίξεις με τα volume του κάθε οργάνου για να έχεις κάποιο balance πριν την ηχογράφηση. Αυτό δεν είναι μίξη. χαμήλωνε ή δυνάμωνε τον ενισχυτή κάθε οργάνου… H μίξη έχει να κάνει κυρίως με άλλα πράγματα και το βασικότερο είναι το equalization. Γίνεται αφού γίνει η ηχογράφηση και έχει να κάνει με το balance όλων των ηχογραφημένων οργάνων ξεχωριστά, το equalization καθώς και άλλα πράγματα ανάλογα με το είδος που θες να ακολουθήσεις…

Κατ’ αρχάς υπάρχουν ηλεκτρονικά τύμπανα με onboard μίκτη οπότε μπορείς να τη βγάλεις με ένα stereo ή δύο mono κανάλια.

Απο 'κει και πέρα επειδή τυγχαίνει να το είχα ψάξει πολύ και μόνος και με την μπάντα που είχα, πρέπει να αναρωτηθείς τι θες περισσότερο, μία κονσόλα για ηχογράφηση ή για μίξη πρόβας?

Αν είναι το 1ο τότε κοίτα την Alesis Multimix 8 USB 2.0. Κατ’ αρχάς συνδέεις απευθείας στο PC και κατά δεύτερον λόγω USB 2 στέλνει ξεχωριστά το κάθε κανάλι για μίξη μετά στο DAW. Πρόσεξε γιατί υπάρχουν πολλές κονσόλες με USB 1 αλλά αυτές στέλνουν μόνο τη stereo μίξη και όχι κάθε κανάλι χωριστά.

Αν όμως θες μόνο για να μιξάρεις πρόβα και μάλιστα αν θες για silent jamming τότε δες το JamHub Bedroom. Συνδέεις μέχρι 5 όργανα και ο καθένας έχει τη δικιά του μίξη στα ακουστικά του.

Αυτο το τελευταίο το έχεις δοκιμάσει? Το έχω δει και εγω αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι πρακτικό…

Άμα επιμένεις για κονσόλα μόνο Soundcraft σου προτείνω για πολλούς και διάφορους λόγους… Άμα θες να κάνεις δουλειά μέσω υπολογιστή [U]καλή[/U] κάρτα ήχου (=καλούς προενισχυτές) και controller + monitor καλά και είσαι εντάξει.

Όχι ακόμα αλλά το σχεδιάζω. Είχαμε στήσει παρόμοιο σύστημα πάντως με ηλεκτρονική ντραμς, κονσόλα, ενισχυτή και splitter ακουστικών σε δικό μας χώρο κι ήτανε τέλειο για jamming και πρόβες με full μπάντα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας χωρίς ηχομόνωση.

Δεν θα με χαλαγε ομως και μια demo ηχογραφηση.

Κανει;

Επισης κατι σε πιο φτηνο δεν υπαρχει;

Και midi βγανει και απο εξοδο ακουστικων( βασικα εγω παιζω σπιτι, συνδεοντας την εξοδο των ακουστικων στο line in της καρτας ηχου) χωρις midi. τσακ μπαμ

Εγω αυτο που θελω ειναι να τζαμαρω σπιτι μου με 2-3 οργανα και να μην ακουγεται τιποτα. Ολα μεσα απο τα ακουστικα. ο Arg0 το καταλαβε

http://www.thomann.de/gr/behringer_ub1202_eurorack_kleinmixer.htm

φιλε μου εχω κανει ακριβως αυτο που λες με μια παρομοια κονσολα.

τη στερεο εξοδο των τυμπανων στη στερεο εισοδο της κονσολας
μπασο στο καναλι 1
v-amp στο καναλι 2
ζοομ (ενα ελεινο πεταλι) στο καναλι 3

ακουγαμε απο το control room out στα monitor ηχεια

και

απο το main out το σημα πηγαινε στη στερεο εισοδο του PC καυ αυτο το ηχογραφουσα στο nuendo. τη συβολικη μιξη ομως, ετσι? οχι τα οργανα ξεχωριστα.

eq μπορεις να περασεις στα οργανα πριν ηχογραφησεις.

μετα μπορεις να επεξεργαστεις την ηχογραφηση σου στο nuendo.

και φυσικα μπορειτε να ακουτε και ολοι απο ακουστικα με καποιο spliter. τα σπαει η φαση και εινι βολικο να δουλευεις τραγουδια πριν τα προβαρεις στο στουντιο. γλιτωνεις πολυ χρονο.

ωραιος! οποτε με αυτην την κονσολα εχουμε το εξης.

προσκυνησα…

σχεδον ετσι… αμα ακους απο το nuendo πρεπει να εχεις πατημενο το κουμπακι με το μεγαφωνακι και αναλογως την καρτα ηχου σου μπορει να εχεις και latency. θα συνιστουσα control room out για να ακουτε αυτο που παιζεται και main out για να γραφεται στο laptop. ευκολη συνδεσμολογια και με λιγα καλωδια.

ενισχυτες που γραφεις προυποθετει να εχουν line out η κατι τετοιο, ετσι ?

Έχει ένα stereo out. Συνδέεις με το PC και γράφεις εκεί.

Υπάρχει και βερσιόν με ενσωματομένο recorder αλλά κάνει και 700?.

Πάντως αν πάρεις κονσόλα έχεις το κακό ότι ακούς μία μίξη στα ακουστικά και είναι η ίδια για όλους. Το καλό του Jamhub είναι ότι μπορείς να έχεις μία μίξη διαφορετική για κάθε μέλος της μπάντας και μία ξεχωριστή συνολική μίξη για τα montior ή την ηχογράφηση.

Ο μόνος τρόπος να το κάνεις αυτό σε κονσόλα είναι να πάρεις κονσόλα με 4 Aux sends και πάνω, που σημαίνει 300-350? και χρειάζεσαι και 4κάναλο headphone amplifier κοινώς άλλα 60-75?.

Ναι εχει line out, εννοειται.

Να σου πω, η διαφορα μεταξυ της UB1202 και http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_1202.htm ειναι καποια σημαντικη;
Γιατι την δευτερη μπορω να την βρω στην ελλαδα ενω την πρωτη οχι.

μεσα εισαι και με αυτη. μια χαρα.

απο δευτερα αρχιζουμε τοτες!
τηνχ α λοτ και στους δυο σας
yeah

Τελικα πηρα αυτην την κονσολα
http://www.thomann.de/gr/soundcraft_notepad_124.htm

την εχω σπιτι για σκισιμο, feedback μετα το πρωτο jamming!

Παίζει να μην είναι και το καλύτερο τόπικ, αλλά anyway. Τι ακριβώς είναι το panning;