Λοιπον ας κανουμε τον απολογισμο κι ας ανταλλαξουμε αποψεις.Η δεκαετια εχει ηδη φυγει και το ειδος για μενα κορεστηκε πολυ,αλλα βγηκαν φυσικα κ καποιες πολυ ενδιαφερουσες ταινιες.
Δεν ηθελα να βαλω poll,αλλα ο λαος μαλλον θελει.
Εγω λεω να κανουμε τις αγαπημενες μας δεκαδες,παρα να ψηφισουμε την καλυτερη, και να κανουμε κ κανενα σχολιο.
Παραθετω λοιπον μια δεκαδα χωρις αξιολογικη σειρα κι ακουω προτασεις…
1)??Βubba Ho Tep??(2002)του Don Coscarelli
Αυτό κι αν ηταν comeback τοτε!!!Απο τον ανθρωπο λοιπον του φοβερου
??Phantasm?? μια εκπληκτικη κωμωδια τρομου με Bruce Campbell και θεο Ossie Davis!!!Την καραγουσταρα αυτην την ταινια!!!
2)??Session 9?? (2009)του Brad Anderson
Μεγαλη μαεστρια στην δημιουργια ατμοσφαιρας και κλειστοφοβικου τρομου εδώ από τιν Anderson που στη συνεχεια μας εδωσε το αριστουργηματικο ??The Machinist??,που δεν είναι όμως horror film.
3)??Drag Me To Hell??(2009)του Sam Raimi
Μην τα ξαναλεμε,σας τα εχω πρηξει τοσες μερες.Μιλαμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ comeback.Προσκυνησα κυριολεκτικα!!!
4)??Ηaute Tension??(2003)του Alexandre Aja
H αγαπημενη μου Γαλλια δειχνει ποσο μαστορισα ειναι και στο σινεμα τρομου.Ταινιαρα,αλλα ο φερελπις Aja καταντησε να κανει στο Hollywood μονο remake απο το ''High Tension ''και μετα!
5)’‘Εden Lake’’(2008)του James Watkins
Αυτη η ταινια μπορω να πω οτι με καρφωσε στην καρεκλα οταν την πρωτοειδα,διοτι ειναι γοητευτικα ωμη και δειχνει φορα παρτιδα το ποση αρρωστια υπαρχει στον κοσμο
6)’‘Τhe Descent’’ (2005)του Neil Marshall
Tελικα ειναι μεγαλη ταινιαρα!!!
7)’‘Non ho Sonno’’(2001)του Dario Argento
Ο μαστορας Argento ειναι γνωστος κυριως για τις ταινιαρες του στα 70’s και 80’s.Αυτη η ταινια περασε στα ψιλα δυστυχως,αλλα ειναι η τελευταια μεγαλη του ταινια,κλασσικο homage στο giallo των 70’s που πραγματικα χαιρομαι που την βαζω στη δεκαδα.
8 ’ ‘'Dagon’’(2001)του Stuart Gordon
Την ειδα προσφατα,επαθα τρελλη πλακα,τετοιο horror γουσταρω και πραγματικα τη θεωρω μια εξαιρετικα αδικημενη ταινια που δυστυχως ειχε περιορισμενη προβολη σε αιθουσες και κατι μετριοτητες/βλακειες τυπου ‘‘The Grudge’’,’‘Saw’’,’‘Planet Terror’’ κλπ τα εχει για πρωινο!!!
9)’‘28 Days Later…’’(2002)του Danny Boyle.
Προσωπικα δεν τρελλαινομαι για zombies,αλλα αυτη η ταινιαρα ειχε πραγματικα αποψη!!!
10)’‘Låt den rätte komma in’’(2008)του Tomas Alfredson
Πολυ καλο,αλλα καπως υπερτιμημενο.Αξιζει δεκαδα,αλλα δεν ειναι το αριστουργημα που ελεγαν οτι ειναι σε καμμια των περιπτωσεων.
Παρατηρειτε οτι καποιες αγαπημενες σας ταινιες λειπουν απο τη λιστα μου οπως κατι ‘‘Ηοstel’’,κατι ‘‘Cabin Fever’’,κατι ‘‘Final Destination’’,κατι μαλακιες ‘‘Planet Terror’’,’‘Saw’’ κλπ…
Δεν ασχολουμαι,αλλα φυσικα να κανετε τη λιστα σας και να τις συμπεριλαβετε!!
Λοιπον ακουω δεκαδες…