Αγαπημενα δεκα horror film της δεκαετιας 2000-2009

Προσυπογραφω για Frailty,συμφωνω οτι η Γαλλια και η Ισπανια κυριαρχησαν στα 00’s,αλλα με κατι Saw και κατι Ring remake και τετοια,σορρυ αλλα δεν τα παιρνω σοβαρα.

το SAW το πρωτο ηταν μια χαρα ταινια, γνησιος απογονος κατι σκουπιδοσλασερ των 80ς…πενιχρο μπατζετ αλλα τρομερη φαντασια και ενα σωρο πετυχημενα δανεια απο αγαπημενες ταινιες οπως το seven, το silence of the lamps κτλ κτλ…και παρολο το θεμα του, κατορθωσε να δημιουργησει υποβοσκων φοβο περα απο τις καφριλες που γινοταν επι οθονης…σιγουρα απο τα πιο σημαντικα Horror filmς εβερ…το RING επισης μαρεσε σχεδον εξισου με το πρωτοτυπο…

Το Ιαπωνικό ring πότε βγήκε; Το remake πάντως δεν μου άρεσε αλλά παίζει και να είναι επειδή είδα το original πρώτα. Γενικά στην λίστα μου ξέχασα τελείως τα Ιαπωνικά, dark water γαμάει. Από τα remake το μοναδικό που μου φάνηκε καλό ήταν το jun on η πως διάολο λέγεται και αυτό επειδή το original δεν μου είχε αρέσει καθόλου και το Αμερικάνικο μου φάνηκε υποφερτό.

Το πρώτο The Ring (σαν Ringu) βγήκε νομίζω το 98. Κι εγώ στο πόστ στη πρώτη σελίδα δεν ανέφερα ούτε Dark Water, ούτε The Grudge, ούτε The Eye, ούτε Doll Master, Abnormal Beauty, Noroi ή Marebito κλπ, παρόλο που τα έχω δεί. Ξεχώρισα το The Ring σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτού του είδους horror απ’την Ιαπωνία, επειδή είναι το πιο γνωστό. Ο jiopas top ten με αγαπημένα μας ζήτησε εξάλλου, όχι λίστα με ότι έχουμε δεί τόσα χρόνια…

Ετσι ακριβως,ο πιο σωστος ως τωρα μαζι με Lupin.
Κι εγω εχω δει χιλια δυο.Παντως ταινιες που αφησα απ’εξω με κοπο ηραν τα ‘‘May’’,’‘Hard Candy’’,’‘Α L’Interieur’’,’‘Martyrs’’ και το πολυ καλο γαλλιικο ‘‘Dead End’’!!!

η δική μου ([I]αντικειμενικότατη- εγκυρότατη [/I]:stuck_out_tongue: ) list, όχι απαραίτητα με σειρά προτίμησης…

[B]1> THE DESCENT.
2> ALTERED.
3> DEVIL’S BACKBONE.
4> [REC].
5> FRAGILE.
6> THE BOOK OF BLOOD.
7> RING.
8> SESSION 9.
9> DARKNESS.
10> DAGON.[/B]
[I]
(Κάθε καλός horrorfan οφείλει να τιμήσει την άνωθεν λίστα…)[/I] :slight_smile:

Γαμαει η λιστα!!!
Καλα ρε πουστη μου,σ’αυτην την κενωνια,την ατιμη μονο εγω γουσταρω ‘‘Drag Me To Hell’’?

το drag me to hell θυμαμαι ειχε πραγματικα πολλες σκηνες που τρομαζες αλλα ηταν και πολυ μουφογελοιο ειδικα με τη γρια στον ταφο στο τελος κλπ! [SPOILER]χαχαχα τι γελιο αυτη η σκηνη![/SPOILER]

το Drag me to Hell, μονο και μονο με τη σκηνη της κατσικας αξιζει πολλα credits…ανελπιστα δυνατο καμ-μπακ απο τον Ραιμι, μετα τα Ντισνεικα σπαιντερμαν…λιγες συμβασεις να ειχε αποφυγει μονο(παει και καιρος που τοχω δει και δεν θυμαμαι καλα) και θα ηταν οριακα εφαμιλλο ενος Evil dead…kudos παντως,αγαπαμε

Μόνο 5 γούσταρα πιο πολύ:

1. [B]Battle Royale[/B]. Αγαπώ. Οι Ιάπωνες ξέρουν ρε!
  2. [B]Dagon[/B]. Μπορεί σε κάποιους να φάνηκε γελοίο αλλά εγώ γούσταρα τρελά το feeling της ταινίας.
  3. [B]Rec[/B]. Γρήγορη ταινία με ενδιαφέρον τέλος.
  4. [B]Låt den rätte komma in [Let the Right One In].[/B] Ooooh yeah! Εδώ μην περιμένετε βαμπίρ με στρασάκια.
  5. [B]30 Days of Night[/B]. Κι αυτή η ταινία είχε ωραία ατμόσφαιρα. Καλογυρισμένη.

Η σειρά δεν έχει νόημα (ούτε ότι είναι πάνω από 10):

Martyrs
28 Weeks Later
Inside
Frontiers
Rec
Midnight Meat Train
The Descent
Session 9
Saw
El Orfanato
El espinazo del diablo
Eden Lake
High Tension
Ju-on
Battle Royale
The Devil’s Rejects
Trouble Every Day

edit: ξέχασα το Non ho sonno του λατρεμένου Dario.

Πολύ σαπίλα η ταινία…Πολύ ακραία για το είδος της…

…είναι αυτή που βασίστηκε στο διήγημα του Κλαιβ Μπάρκερ “[I]Η Κρεοφόρος του Μεσονυχτίου[/I]” και στην οποία παίζει ο…αλητάμπουρας πρωην-παίχτης της Μάντσεστερ με το άπαιχτο ύφος που γνωρίσαμε στο [B]SNATCH[/B] (ναι- δεν λέω τ’ όνομα -καταλάβατε ποιος!!!)???:smiley:

1. REC
    2.THE HOST (GWOEMUL)
    3.VERSUS
    4.DAGON
    5.THE MIDNIGHT MEAT TRAIN
    6.28 DAYS LATER
    7.HIGH TENSION
    8.MARTYRS
    9.AUDITION
    10.THE HILLS HAVE EYES

Fuck!!! ξέχασα το The Host, ταινίαρα γαμώτο. Όταν έκανα την λίστα μου απλά ξέχασα πως υπάρχει και Ασιατικός τρόμος. Ίσως να επανέλθω με αναθεωρημένη λίστα αν δεν βαριέμαι :stuck_out_tongue:

αυτον που εκανε το the host, θελω να τον βρω και να τον χτυπήσω…γιατί ρε άνθρωπε ενω έχεις στα χεριά σου καλό υλικό σε σημεία το βιάζεις? ε?!

indeed…

Επίσης:

Jeepers Creepers (2001)

Μου άρεσε αρκετά και λόγω της αινιγματικής μορφής του τυπά.

ΚΑΙ

A Perfect Getaway (2009)

Δείτε το οπωσδήποτε!!! Δεν έχει να κανει με horror και διαόλια, αλλά είναι φοβερό θριλερ με αγωνία στο έπακρον!!

Kαι ελεγα δενθα ελεγες για ‘‘Jeepers’’?Εμενα βεβαια δεν με τρελανε.
Το αλλο δεν το ξερω,αλλα θα τσεκαριστει βεβαιως!!

Χαχαχ, το είχα ξεχάσει, αλλά μου άρεσε αρκετά…το άλλο τσέκαρέ το, οπωσδήποτε!!