House Of The Dragon [GoT thread]

Πραγματικά χαίρομαι που έχουμε Ellanor στο team. τουλάχιστον ξέρω ότι δεν θα γράφονται φουλ σποιλερς εδώ! :smiley: :smiley:

τελος!!! ΓΑΜΩ!!! :’)

πωω εχει πολυ δουλίτσα το καλοκαίρι με τα βιβλία…

Aυτό ήταν… Πάμε τώρα σε μια εκ βάθους επισκόπηση του επεισοδίου…

[SPOILER]

Ας ξεκινήσω απο την τελευταία σκηνή και να πω οτι η λέξη “πωρώθηκα” δεν περιγράφει παρά ένα μικρό κομμάτι του πως ένιωθα. Η Daenerys και οι δράκοι!!! Και πόσο πετυχημένους τους είχαν κάνει! Εντάξει, άνετα απο τις κορυφαίες στιγμές όλης της σειράς, συγκίνηση πραγματικά.

Μάθαμε και το “unburnt” δίπλα στο “khaleesi”. Και έτσι εγένετο η συνονόματη της φίλης φορουμίτισσας. :stuck_out_tongue:

Πάει ο Drogo τελικά. Είχα πει οτι θα ξενερώσω αν όντως πεθάνει (γιατί απλά ήταν ο πιο γαμάω-και-δέρνω χαρακτήρας εκεί μέσα και γιατί έδινε μια αίσθηση Κόναν στη σειρά), αλλά ένας βασικός λόγος που το έλεγα αυτό ήταν επειδή είχα δει οτι θα πεθάνει απο γα-μη-μέ-νο σπόιλερ! Κάπου γύρω στο επεισόδιο 7-8, κάπου εκεί. Και πολύ απλά ήλπιζα όλον αυτόν τον καιρό να μην επιβεβαιωθεί το κωλοσπόιλερ, ήλπιζα πως ο τύπος που το έγραψε μαλακιζόταν (για να μείνω με το στοιχείο της έκπληξης).

Αλλά το σπόιλερ επιβεβαιώθηκε. Μα την αλήθεια, αν γραφτούν (έστω και μικρά) σπόιλερς εδώ μέσα για τη συνέχεια θα αντιδράσω άσχημα. Το έχω πει, το ξαναλέω. Θα παρακολουθώ στενά το θρεντ (όπως και εκείνο των βιβλίων). [U]You have been forewarned[/U]! :stuck_out_tongue:

Ατελείωτη καύλα με τη σκηνή “The King in the North!!!”.

Ο Τύριον νέος hand of the king πλάι στον Joffrey?? Και ο πατέρας του να του δείχνει (επιτέλους) κάποια εκτίμηση?? Οh, things are gonna get fucked up…

Ο Jon με τους άλλους men in black να φεύγουν για πέρα απο το Τείχος. Καλύτερος τρόπος για να κλείσει αυτό το κομμάτι της ιστορίας δεν υπήρχε.

Η Άρυα έρχεται σε επαφή με τον μπάσταρδο γιο του Robert?? Τον πρώην σιδηρουργό. Kαι οδεύουν για το Wall?? Πολύ ενδιαφέρον…

Ε-πι-τέ-λους η Σάνσα έγινε συμπαθής! Για πρώτη φορά βλέπουμε πως δεν είναι το χαζό αφελές κοριτσάκι αλλά πως μέσα της έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Γκρεμίστηκαν τα ροζ συννεφάκια. Η ατάκα που πετάει στον Τζόφρυ (“or maybe he’ll give me your head instead”) ήταν ό,τι καλύτερο έχει πει ο χαρακτήρας της ως τώρα στη σειρά.

Μέχρι και απο τον μικρό Rickon βλέπουμε μια σκηνή! Ομολογώ με προβληματίζει λίγο αυτός ο μικρός - συν οτι ο λύκος του (Shaggydog) δείχνει λίγο πιο σκοτεινός και απειλητικός (το αντίθετο απο το όνομα του βασικά).

Ο γερό-Pycelle me την πόρνη?? (άλλη μια φορά απολαύσαμε τον κώλο της). Χμμμμ.

Ο Hound είναι γαμώ τις μορφές. [/SPOILER]

Χμ, αυτά τα σχόλια. Ωραίο κλείσιμο και φυσικά πολυυυυυυ δύσκολο να περιμένω έναν χρόνο τώρα για τη συνέχεια… Είναι ζήτημα χρόνου το πότε θα ξεκινήσω το επόμενο βιβλίο…

Και ένας μικρός απολογισμός σχετικά με τη σειρά στο σύνολο της:

Tα συν:

Στόρυ/χαρακτήρες. Το μεγάλου ατού της σειράς, ο τρόπος που εξελίσσεται και πως αναπτύσσονται οι χαρακτήρες εντός της. Αληθινοί/ρεαλιστικοί χαρακτήρες, όχι fantasy εξιδανικεύσεις (καλές είναι και οι τελευταίες, αλλά με ανθρώπινους χαρακτήρες δένεσαι περισσότερο). Σε κανένα σημείο η σειρά δεν κρεμάει, δε γίνεται βαρετή, αντίθετα σε έχει μονίμως καθηλωμένο ως προς το τι θα γίνει μετά.

Ερμηνείες. Στην πλειοψηφία τους άψογες. Δένεσαι με τους χαρακτήρες, γουστάρεις εκείνους που θα έπρεπε να γουστάρεις και αντιπαθείς εκείνους που θα έπρεπε να αντιπαθείς, όπως θα έπρεπε.

Εκπλήξεις στην πλοκή. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και δε ξέρεις τι θα ακολουθήσει. Κανένας χαρακτήρας δεν είναι “βασικός”. Κάτι καλό μια που εντείνει την αίσθηση ρεαλισμού και απομακρύνει τη σειρά απο αυτό που θα λέγαμε “παραμύθι”, με τους “καλούς” που νικάνε πάντα, τους “κακούς” που χάνουν κλπ.

Καταπληκτικά σκηνικά/εικόνα και άψογη απόδοση της μεσαιωνικής/φανταστικής ατμόσφαιρας. Κοστούμια, σχεδιασμός, κλπ.

Τα πλην.

Πραγματικά θα ήθελα να είχα δει μια μάχη στο 9ο επεισόδιο. Στο βιβλίο παρουσιάζεται. Ήταν θέμα οικονομικό, οκ, το καταλαβαίνω αυτό, απ’ότι ξέρω όμως η συνέχεια στα βιβλία είναι γεμάτη μάχες και πολέμους. Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να απεικονίσουν μια τέτοια μάχη και στη σειρά. Αλλιώς χάνει ένα σημαντικό κομμάτι απο το “επικό” στοιχείο σαν σειρά, μετατρέπεται περισσότερο σε drama και καταστάσεις μεταξύ χαρακτήρων.

[SPOILER]Στην πορεία θα έχουμε περισσότερες μάχες και δράκους ακόμα! Αυτά θα πρέπει κάπως να παρουσιαστούν…
[/SPOILER]
Ελπίζω να τα κονόμησαν καλά φέτος λοιπόν, ώστε να έχουν μεγαλύτερο budget για του χρόνου…

Η σειρά λοιπόν χρίζεται ό,τι καλύτερο έχω δει ως τώρα σε medieval/fantasy όσο αφορά τους χαρακτήρες της, στο θέμα της επικότητας όμως ταινίες όπως ο Άρχοντας ή το Excalibur παραμένουν μπροστά.

Και αυτό είναι το μόνο αρνητικό που μπορώ να επισημάνω. Άντε και άλλο ένα.

[SPOILER]Λίγο ακόμα Drogo ρε γαμώτο!!! Πφφφφ! Το αστείο είναι εν τω μεταξύ οτι στο βιβλίο δεν παρουσιάζεται ούτε καν εκείνη η μάχη που έδωσε με τον άλλο, που του ξερίζωσε τον λαιμό. Θα λεγε κανείς πως η παρουσία του Drogo στο βιβλίο είναι περισσότερο αποστασιοποιημένη, επομένως δένεσαι και λιγότερο μαζί του (άρα και μικρότερη η απώλεια).[/SPOILER]

Αυτά. Περισσότερες συγκρίσεις και αναφορές στο βιβλίο αν κάνω θα κάνω στο θρεντ των βιβλίων στο εξής, προτείνω και στους άλλους να κάνουν το ίδιο.

8O

[SPOILER]
Τι δηλαδη αυτο ηταν;8O
Εδω ρε παιδια ετοιμαζεται να γινει της καραπουταναρας. Ο Ρομπ τωρα θα ψαχνει τις αδερφες του για να σκοτωσει τον Τζοφρι, η μικρη παει στο τειχος, η Σανσα πηγε να σκοτωσει τον Τζοφρι οταν την αναγκασε να κοιταξει το κομμενο κεφαλι του Νεντ, ο Σνοου και οι λοιποι θα πανε περα απο το τειχος, ο Τυριον χερι του βασιλια(!!!), ο Τζειμι ακομα αιχμαλωτος, ο γερος με πορνη, ο Ντρογκο πεθανε αφου εμεινε φυτο, η Καλισι τον επνιξε και μετα δεν καηκε, τα αυγα δρακου εκκολαφτηκανν δηλαδη ΟΜΑΦΑΚΙΝΓΚΟΝΤ :expressionless:
Υπεροχη σκηνη οταν ολοι ελεγαν king of the North τον Ρομπ, οταν ο Σαμ προσπαθησε να εμποδισει τον Σνοου, η σκηνη με την Καλισι που κρατουσε αγκαλια ενα δρακο και βγηκε ο αλλος απο την πλατη της και ΕΚΡΩΖΕ, ακομα και η σκηνη που επνιγε τον Ντρογκο ενω εκλαιγε ηταν γαματη. Και εκει που ο Μορμοντ γονατισε και ειπε blood of my blood. Ξενερωσα λιγο που δεν μας εδειξε μια μαχη και σε αφησε με την εντυπωση οτι “στο επομενο ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΑΧΗ” :frowning:
[/SPOILER]

Δεν γινεται απλα να περιμενω ενα χρονο να βγει η νεα σεζον, οποτε δεν τα γλιτωνω τα βιβλια. :!:
Α και δυο πραγματα για την Καλισι.

[SPOILER]-Τελικα Ανμπερντ τη συμπαθω τα μαλα
-Κατα δευτερον το νικ σου ειναι ΣΠΟΙΛΕΡ :p[/SPOILER]

[/QUOTE][SPOILER]
-Κατα δευτερον το νικ σου ειναι ΣΠΟΙΛΕΡ :p[/SPOILER][/QUOTE]

χαχαχα…σωστό! By the way και το δικό μου νικ από κει είναι , αλλά αργεί πολύ και δεν είναι και spoiler!

Ellanor! Περίμενε ντε! Έχεις να δεις επικά σκηνικά να φάνε και οι κότες:)

[SPOILER]

εε καλα εγω αυτο με τη Khaleesi το ειχα στανταρακι απο το πρωτο επεισόδιο γιατι δυστυχώς θυμόμουν μια ζωγραφιά που ειχε ποσταρει στο " Post your art works" η UnburntKhaleesi :frowning:

[/SPOILER]

ΕΠΟΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΟΣ!!!

Ντάξει να δω τώρα πως θα περιμένουμε season 2!!! :confused: :confused:

Ερώτηση άσχετου που θέλει να αρχίσει τη σειρά.
Με το τέλος του κύκλου τελειώνει το πρώτο βιβλίο και την δεύτερη σαιζόν θα την πούνε A class of kings ή δεν έχει τελειώσει ακόμα?

Τελειώνει όπως και το βιβλίο! Τώρα αν αλλάξουν όνομα στην σεζόν δεν έχω ιδέα! Μπορεί να υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο ως πληροφορία!

Τρελη αγαπη για το τελευταιο ep μονο και μονο επειδη περιεχει την τεραστιων διαστασεων ατακα(και αγαπημενη μου)

[SPOILER](book full version) [I]Gods save us,boy,you?re not blind and you?re not stupid.When dead men come hunting in the night,do you think it matters who sits the Iron Throne?[/I][/SPOILER]

Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα απο το νικ της unburnt. :stuck_out_tongue:

[SPOILER]Φανταστείτε να γραφόταν κανένας χρήστης με νικ: NedStarkDies. :lol:[/SPOILER]

Πάντως στη θέση σου κρεμμυδένια θα άλλαζα καμιά απο τις εικόνες στο προφίλ σου, δεν μπαίνω επίτηδες εκεί μέσα εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον απο φόβο του τι θα δω! :stuck_out_tongue:

μαλιστα! αντε τωρα να περιμενουμε τον απριλιο του 2012…

[SPOILER]ευχομαι η αρυα να βρει το δικο της λυκο, εκτος κι αν ειναι οντως να παει στο τειχος, κι αυτη η σανσα να κανει ενα καλο επιτελους, ολο αυτογκολ βαζει…[/SPOILER]

LOL τον απρίλιο του '12 βγαίνει;;;;;

once per year!!! αφου τωρα πηρανε το οκ για να γυρισουν τη 2η, φανταζομαι μετα απο ενα χρονο που ξεκινησε και η πρωτη, θα παει και η 2η. αλλωστε ετσι το πανε τα καναλια στην αμερικη, βγαινουν συγκεκριμενες σειρες παντα την ιδια περιοδο.

Μόλις είδα και το 10 και είδα το ποστ samis που λέει για τον επόμενο Απρίλιο. Νομίζω πως μόλις έπεσα σε κατάθλιψη. :frowning:

Καλά δεν παίζει με βλέπω να έχω διαβάσει όλα τα βιβλία μέχρι τότε :stuck_out_tongue:

Παιδιά η λύση για όλα είναι στα βιβλία! Πιστέψτε με δεν θα χάσετε!

Ellanor δεν ξέρω…βλέποντας και το 10ο καταλήγω ότι ουσιαστικά, και ας ακούγεται βλάσφημο, τελικά είναι πολύ πιο επικό από οτιδήποτε! Απλά δεν έχει αυτή την μυθολογική ατμόσφαιρα Καλού Vs Κακού! Προφανώς είμαι προκατειλημμένος και από τα βιβλία μιας και ξέρω τι ακολουθεί! Άλλα όλο αυτό το ρεαλιστικό struggle και κακουχία και αδικία, καθώς και η ατμόσφαιρα που προμηνύει δυσοίωνες επικές καταστάσεις με έκανε να ανατριχιάσω και να νιώσω απίστευτο έπος πολλάκις σε αυτό το δέκατο επεισόδιο! Αλλά εντάξει είναι θέμα γούστου και αισθητικής! Εγώ πάντα βρίσκω πιο επικά σκοτεινά και βαριά συγκροτήματα πχ από αυτά που θεωρούνται κατεξοχήν επικά (εξαίρεση οι Manowar που ναι υπερεπικοί, βέβαια για μένα είναι και θεοσκότεινοι :wink: :stuck_out_tongue: . Anyway, έτσι αντιλαμβάνομαι και το Song of Ice and Fire:) Άντε να περιμένουμε ένα χρόνο τώρα! Ευτυχώς σε 20 μέρες βγαίνει το 5ο βιβλίο αν και εγώ ζηλεύω πιο πολύ όσους δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία και ετοιμάζονται να το κάνουν! Μακάρι να μπορούσα να ξαναζήσω αυτά τα γεγονότα χωρίς να τα γνωρίζω!

Sorry για το spam αλλά το ξέχασα πριν! Δεν χορταίνω να βλέπω αυτή τη κοκκινομάλλα wench που γυροφέρνει! [SPOILER]Εκπληκτική και η Daenerys στο τέλος μες τις στάχτες και τα δρακάκια ! Πραγματικά πάνωτς ανατρίχιασα πολλές φορές! Ξεκινώντας βλέποντας την Sansa να λιποθυμα. Ενώ για άλλη μια φορά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ! Έχουν κάνει τρομερή μεταφορά! Τους βγάζω το καπέλο που δεν φοράω! [/SPOILER]

Κοίτα, το “επικό” για μένα χρειάζεται να μεταπηδάει απο το “μικροεπίπεδο” στο “μακροεπίπεδο”. Δηλαδή απο την ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων απο τη μία, τις σχέσεις τους, κλπ, σε περιγραφές σκηνικών που περιλαμβάνουν ανθρωπομάζες, όπως μεγάλες μάχες με στρατιές κλπ.

Η σειρά μου μετέδωσε και μένα απίστευτα επική αίσθηση σε σημεία, αλλά αν βλέπαμε και καμιά μάχη… ε, τότε θα εκτοξευόταν στα ύψη η αίσθηση αυτή! Όπως και να χει, αυτό υπήρξε και το μόνο μου ουσιώδες παράπονο απο μια σειρά άψογη κατα τ’ αλλα και τρελά σκαλωτική. (έπειτα θεωρώ πως θα δούμε μάχες του χρόνου, του πούστη δλδ, δε γίνεται πάντα να πέφτει αναίσθητος ο Τύριον :P)

Ομολογώ μια πλευρά μου θα ήθελε να [B]μη[/B] διάβαζα τα βιβλία και να συνέχιζα να παρακολουθώ του χρόνου τη σειρά με το ίδιο στοιχείο της έκπληξης όπως είχα όλον αυτόν τον καιρό αλλά… αδύνατο. Πρώτον, ποιός περιμένει έναν χρόνο. Δεύτερον, θα τελειώσει και η δεύτερη σήζον του χρόνου και θα πρέπει μετά να περιμένουμε άαααλλη μία χρονιά… Τρίτον, είμαι βιβλιοφάγος, επομένως δε δίνεται να μην έχω διαβάσει τη συγκεκριμένη σειρά. Τέταρτον, και αλλού έχω διαβάσει τα βιβλία και μετά είδα τις ταινίες (Lord of The Rings) και καθόλου δε μου στέρησε την απόλαυση… Πέμπτον το στοιχείο της έκπληξης θα υπάρχει και στα βιβλία… Έκτος, ποιός περιμένει ως του χρόνου (ναι το ξαναλέω).

Γι’αυτό λοιπόν θα παραγγείλω απο αύριο το Clash of Kings… 8)

Οι μάχες στοιχίζουν. Αν μπούν οι παραγωγοί σε κανά μηχανισμό στήριξης, μπορεί να δούμε και καμία. :stuck_out_tongue:
Σοβαρά τώρα (tiny spoiler) υπάρχει τουλάχιστον μια μάχη στο δεύτερο βιβλίο που θα δυσκολευτούν να μην τη δείξουν.

Η αναμονή για τον δεύτερο κύκλο προβλέπεται μεγάλη και δύσκολη… να ξέραμε τουλάχιστον ποιος θα παίξει τον Stannis!

η 2η σεζον θα εχει 12 επεισοδια :smiley: