Είδα επιτέλους το τελευταίο…Καταπληκτικό τέλος…Έστησε υπέροχα την συνέχεια.Τρελένομαι όταν βλέπω ιστορίες τοσο δουλεμένες και χαρακτήρες που είναι ρεαλιστικοί. Κανείς δεν είναι ωμά καλός η κακός. Δεν μπορείς κανένα να υποστιρίξεις ξεκάθαρα. Επιτυχημένο ένα στόρρυ που σε βάζει σε ηθικές αμφιβολίες…Πρέπει να διαβάσω και τα βιβλία καποια στιγμή…
Αυτό που με εντυπωσίασε είναι το μεράκι που έχει αυτή η σειρά.Πραγματικά σε έπειθε με κάθε λεπτομέρια…Ευτυχως που είδα το thread μόλις τώρα και είχα ξεχάσει την λεπτομέρια στο nick της Khaleesi και δεν σποιλεριάστικα
Το τελος αυτης της πραγματικα πολυαναμενομενης σειρας με βρισκει με αναμικτα συναισθηματα.
Απο την μια απεριοριστο respect στην ολη παραγωγη,στην πιστη αλλα και τηλεοπτικα λειτουργικη διασκευη του κειμενου και κυριως στο σχεδον αψεγαδιαστο casting.
Απο την αλλη ομως , παροτι γνωριζα εκ των προτερων τα εμποδια της μεταφορας αυτου του συγκεκριμενου επους στην τηλεοραση, υπηρξαν αδυναμιες που ειχαν να κανουν αποκλειστικα με τον μικρο αριθμο επεισοδιων .Μιλαω για υπερβολικο “τρεξιμο” της δρασης, ελιπη σκιαγραφηση χαρακτηρων κλπ.
Ξεκαθαρα λοιπον προκειται για μια υπεροχη προσπαθεια που αξιζει της υποστηριξης μας(αγορα dvd,merchandise) αλλα σε καμια περιπτωση δεν αποτελει υποκαταστατο του μεγαλυτερου λογοτεχνικου εργου fantasy!
Κοιτα διαβαζω ε.φ και fantasy χοντρικα 30 χρονια και σε οτι αφορα το fantasy δεν εχω απολυτως καμια αμφιβολια.Βεβαια μπορεις ανετα στην θεση του “μεγαλυτερο” να βαλεις “το πιο αγαπημενο μου” μια που στην τεχνη αντικειμενικα κριτηρια δεν υπαρχουν και περι ορεξεως…
Βασικά είναι περίεργο που δεν γνώριζες:) Λογικά είνα επειδή στην Ελλάδα άργησε λίγο να διαδωθεί. Λογικό είναι γιατί λίγα χρόνια πριν υπήρχε μεγαλύτερη καθυστέρηση στην μεταφορά μετάφραση κτλ βιβλίων. Πλέον όλα γίνονται άμεσα! Με τεράστια ευχαρίστηση διαπίστωσα ΄το θα έχω το 5ο βιβλίο την ίδια μέρα που κυκλοφορεί και σε Αμερική, Αγγλία κτλ!! Εξάλλου λόγω της αποδοχής και της καταξίωσης φαντάζομαι έγινε και σειρά. Από πολύ κόσμο του χώρου θεωρείται οτι καλύτερο ! Και εδώ έρχεται και η συμφωνία μου με τον Stanley! Όχι απλά είναι η καλύτερη αλλά είναι και με διαφορά απο τον δεύτερο! Επαναλλαμβάνομαι όμως! Πάντως Stanley δεν νομίζω πραγματικά ότι θα μπορούσε να γίνει εύκολα καλύτερη μεταφορά! Τηρουμένων των αναλογιών νομίζω ότι ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό!
Eγώ αυτό [SPOILER]που θέλω για τη συνέχεια είναι ο Τύριον ως χέρι του βασιλιά[/SPOILER] να
[SPOILER]ρίξει ΤΣΟ ΚΑΙ[/SPOILER] ΛΟ
στον [SPOILER]Τζόφρυ. Αργό και μεθωδικό μέχρι να ψοφήσει. Και έπειτα ο ίδιος ο Τύριον να [/SPOILER]πεθάνει ηρωικά με αυτοθυσία
[SPOILER]διότι είναι ο πιο γαμάτος και ταυτόχρονα τραγικός χαρακτήρας στη σειρά. Ένα τέτοιο τέλος του αξίζει. Όσον αφορά την[/SPOILER] εξ-Καλήσι. Ντάξει είναι σούπερ νγκάβλα και έχει και [SPOILER]δράκους και τα τοιαύτα, αλλά εγώ είμαι με[/SPOILER] το μέρος των Σταρκ.
[SPOILER]Θα γούσταρα μια εξέλιξη σε φάση τελευταίου επεισοδίου[/SPOILER] Spartacus
[SPOILER]όπου οι Σταρκς θα τους σκοτώνουν όλους. Και επίσης θα ήθελα τον Νεντ ζωντανό γαμώτο, έστω και σαν[/SPOILER] ΖΟΜΠΙ ΤΩΝ ΓΟΥΑΗΤΓΟΥΟΚΕΡΣ να εκδικείται [SPOILER]από τον τάφο.[/SPOILER]
[SPOILER]Ενηγούεη,[/SPOILER] αρκετά με τις μαλακίες, [SPOILER]αυτό που έχω να πω είναι ότι με τεράστια διαφορά το πιο γαμάτο και ενδιαφέρον[/SPOILER] sub-concept [SPOILER]της σειράς αφορά τη Nightswatch, το τοίχος και φυσικά το όλο αυτό παιχνίδι με τους χειμώνες. Περιμένω ακόμα μεγαλύτερη έμφαση εκεί.[/SPOILER]
καλοσοριζω μανο αρχοντα στο θρεντ! τυριον και αρυα για μενα εχουνε κλεψει την παρασταση κι αυτο το συμπεραινω περισσοτερο διαβαζοντας το βιβλιο. η καλισι ειναι οπως πρεπει και ο σνοου θελω να σκισει παιδικα κ…κια…!!!
αυτοι ειναι οι 4 πιο βασικοι χαρακτηρες μεχρι στιγμης. περιμενω πως και πως τα νεα βιβλια τωρα…
Τα ελληνικά ως τώρα ήταν πιο ακριβά γενικά, γύρω στα 20 ευρώ το ένα αν δεν κάνω λάθος, και δεν ήταν καν ολόκληρα όπως τα αγγλικά αλλά χωρισμένα σε δύο μέρη το καθένα.
Ωστόσο η νέα ελληνική έκδοση με το εξώφυλλο της σειράς, κατ’ αντιστοιχία με την αγγλική, είναι ένα βιβλίο, όχι δύο. Πιο ακριβή απο την αγγλική πάντα, και γύρω στα 20τοσα ευρώ αν δεν κάνω λάθος.
Εξώφυλλο απο τη σειρά έχει μόνο το πρώτο βιβλίο, κάτι λογικό αφού μόνο το πρώτο έχει γυριστεί ως τώρα. Ωστόσο και το πρώτο έχω δει οτι βρίσκεται με τα αυθεντικά του εξώφυλλα, τουλάχιστον μέχρι 2 βδομάδες πριν το χε πάρει το μάτι μου. Αλλά είπαμε: αυθεντικά εξώφυλλα στα ελληνικά > δύο βιβλία, όχι ένα.
Μπορείς να το παραγγείλεις να στο φέρουν στο βιβλιοπωλείο. Στα αθηναικά το βρίσκεις σχετικά εύκολα πάντως, εκτός αν έχει τελειώσει, όπου τότε το παραγγέλνεις…
Εγώ πάντως περιμένω απο μέρα σε μέρα να λάβω το Clash of Kings σε [B]hardcover[/B] αγγλικό και με τιμή αντίστοιχη με των ελληνικών (ακα γύρω στα 20 ευρώ και κάτι).