Κανονικά όμως. Άσε που έχω ανοσία στα σπόιλερ από τότε που καθοδόν για την Έκτη Αίσθηση στο σινεμά, μου σφύριξαν για τον Μπρους Γουίλις. Mission NOT accomplished ρε βλακόβλακα
Η απάντηση είναι μικρό πουλί, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά.
ευτυχως το ειδα κατοπιν εορτης, καλο θα ηταν να μη γινονται αυτα.
επεισοδιαρα με τα ολα της ακομη και με το σποιλερ που εφαγα απο το nba
αυτο που δεν μου αρεσε καθολου ειναι ο φωτισμος. Σαν να βλεπω δευτερη σεζον daredevil ηταν. Ξοδεψα και κανενα τριλεπτο μεχρι να ρυθμισω την οθονη μου καταλληλα. Στο τελος το συνήθισα αλλα θα μπορουσε να ηταν ακομη καλυτερο το επεισοδιο αν βλεπαμε τι γινεται.
Χάνει πολύ με spoiler, εγώ που το είδα χωρίς μέχρι το τέλος είχα 2-3 σενάρια στο μυαλό μου για το πώς μπορεί να εξελιχθεί:
Αν θα τραβούσαν και για δεύτερο επεισόδιο το story του night king ή αν τελικά θα έχαναν και θα πήγαιναν με τους δράκους στα Iron Islands ή ακόμα ακόμα αν ο Bran είχε κάποιο ρόλο στην ιστορία εκτός από το να αράξει όλη τη μάχη στο δεντράκι και να κάνει warg στα κοράκια.
Στα θετικά
Φοβερή μάχη, στις 2-3 καλύτερες που έχουμε δει στο GoT (με Battle of the Bastards, Blackwater για μένα). Θα ήταν η αγαπημένη μου αν δεν το είχαν ΓΑΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ. Στην αρχή που πάνε οι Dothraki και σε 10 δευτερόλεπτα είχαν εξαφανιστεί όλοι δίνει τον τόνο της μάχης. Επίσης τρομερή η σκηνή της Arya στη βιβλιοθήκη, σε προϊδεάζει για το πόσο αθόρυβα κινείται δείχνοντας πόσο εκκωφαντικά ακουγόταν το το αίμα της που έπεφτε στο πάτωμα. Και μεγάλο credit για την παραμόρφωση που κάνει μετά στον τρόπο που βλέπει και ακούει δείχνοντας τον φόβο της.
Ανατριχιαστική η σκηνή που ο Night King ανασταίνει όλους τους νεκρούς της μάχης, μέχρι και τους νεκρούς των Stark από την κρύπτη. Έδεσαν και πολύ ωραία τα στόρυ Arya-Hound-Beric-Melisandre.
Στα αρνητικά
Το ότι μερικοί χαρακτήρες θα έπρεπε να πεθάνουν όπως το έδειξαν και απλά επέζησαν χωρίς καμία λογική. Δεν γίνεται να μην πεθαίνει πχ ο Jora που πάει με το πρώτο κύμα Dothraki που εξαφανίζεται ή ο Sam που άραζε ανάμεσα στα πτώματα και κράδαινε το σπαθί του άσκοπα δεξιά αριστερά. Και αυτό που λέει ο @QuintomScenario πιο πάνω με τον εξαφανισμένο δράκο του Snow που νόμιζα ότι είχε πεθάνει μέχρι να δω το trailer του επόμενου επεισοδίου. Τέλος, μεγάλο αρνητικό το πόσο σκοτεινά ήταν, δηλαδή ήμαρτον σε μερικές σκηνές δεν καταλάβαινα αν πέθαινε κύριος χαρακτήρας ή κάποιος τυχαίος στρατιώτης.
Εμένα μου έστειλε και pm τόσος μαλακας είναι αλλά είχα δει το επεισόδιο οπότε μου εκλασε. Επεισοδιαρα με πάρα πολύ ωραία μάχη που σε κράταγε σε αγωνία ποιος θα ζήσει η θα ψοφήσει. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να πεθάνουν πολύ, η μαχη με τους δράκους φανταστική αλλά λίγη σε διάρκεια περίμενα κάτι πιο πολύ… Αρυα assassin με τα όλα της δεν το έβαλε ποτέ κάτω.
Υ. Γ. Θιον τρομερός ανατριχιαστικη σκηνή εκεί που μιλάει με το Bran πριν πεθάνει
Ευτυχως ηταν τοσο σκοτεινο το επεισοδιο και δεν πηραν χαμπαρι την τρομερη ασασιν στο τελος 
Εγω ημουν προετοιμασμενος ρε, ξυπνημα, τορρεντ κατευθειαν χωρις να ακουμπησω κινητο η να μπω πουθενα αλλου, παρακολουθηση και μετα οκ.
στα του επεισοδιου
Βρηκα και εγω anticlimactic το πως πεθανε ο ΝΚ, μετα απο 8000 χρονια που τρομοκρατουσε ολον τον κοσμο, επισης δεν μου αρεσε οτι ο Μπραν δεν εκανε βασικα τιποτα. Απο την αλλη τελικα το τελικο boss δεν ειναι οι WW οπως νομιζαμε ολοι αλλα η Σερσει. Μην ξεχναμε οτι εχουμε κοντα 4 ωρες ακομα μπροστα μας, οποτε μην ξενερωνετε “δεν ηταν καλο το τελος” γιατι δεν ηταν το τελος, ουτε καν, ακομα στα μισα ημαστε.
Στα θετικα εμενα η ατμοσφαιρα με το σκοταδι μου αρεσε και ας ηταν χαοτικο (τρομερη η σκηνη με τους Ντοθρακι στην αρχη, πολυ θριλλερ) και το επισοδιο γενικα σε κρατουσε καθηλωμενο επι 80 λεπτα. Οι μαχες στον αερα μεσα στην χιονοθυελλα με τους δρακους απλα ανεπαναληπτες.
Στο τρεηλερ βλεπω τους northeners να υποκλινονται στην Ντανυ οποτε θελω να ελπιζω οτι λογικευτηκε. Αντε να δουμε τι θα γινει.
Συμφωνώ με τα περισσότερα @HopeRidesAlone… Όσον αφορά την αγωνία για το τέλος, μας είχαν προειδοποιήσει κάμποση ώρα νωρίτερα για το τι θα γίνει.
Την έστειλε κυριολεκτικά να πάει να σκοτώσει blue eyes, με wink wink φάση. Εκεί υποψιάζεται κανείς 100%. Γενικά για μένα το “plot twist” του επεισοδίου ήταν το λιγότερο σημαντικό. Πιο πολύ ένιωσα με διαλόγους και interactions, με ατμόσφαιρα θριλερ, και αυτοθυσιες τύπου Beric και Jorah.
O Theon από την άλλη, good riddance. Και πολύ άργησε.
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου
Ήμουν σίγουρος ότι η Άγρια θα έτρωγε των NightKing. Πίστευα ότι θα το έκανε αλλάζοντας τη μάπα της με του Μπραν αφού και στο σωματότυπο δεν έχουν καμμία τρομερή διαφορά. Αλλά δεν ήταν εφικτό να γίνει εφόσον η σύνδεση Μπραν με ΝΚ είνα πολύ πιο βαθιά άρα θα το ψιλιαζοταν.
Αναμενόμενο να εμφανιστεί η Μελισαντρε. Το είχε τάξει στον Σνόου.
Στην κριτική για φωτεινότητα και κακή σκηνοθεσία στους δράκους συμφωνώ.
Edit: Περίμενα πολύ περισσότερους θανάτους.
Ξεκαθαριζω απο τωρα οτι οσοι γουσταρατε και τον παιξατε και 10/10 με το επεισοδιο, καλα κανατε, ρησπεκτ, δεν τη λεω σε κανεναν απο εσας. Οκ; παμε:
ΕΝΤΙΤ, ΣΠΟΙΛΕΡΣ, δεν ξερω γιατι δε δουλευει το blur spoiler αλλα οποιος δεν το εχει δει ακομα και διαβαζει τα ποστς καλα να παθει
[spoiler]στην πρωτη σεζον, οταν ηταν ετοιμοι να αποκεφαλισουν τον Νεντ, περιμενα απο πού θα σκασει η βοηθεια τελευταια στιγμη και θα τη γλιτωσει. Εκεινη ηταν η στιγμη που καταλαβαινες οτι δε βλεπεις αλλημιατετοιασειρα.
Τωρα που το σεναριο ηταν “πανω κατω οτι μας ειπε ο μαρτιν με αυτοσχεδιασμο”, ειδα τοσα μπαζερ μπητερ σκηνικα λες και ηταν csi, ολοι τη γλιτωναν τελευταια στιγμη, η φωτια στην ταφρο, ο θανατος του ναητ κινγκ, μαλακα μου ο Σνοου βγηκε με γροθιες και ουρλιαζοντας φατσα με τον νεκρο δρακο ετσι στην ΤΡΕΛΑ αλλα ολα κουλ γιατι μετα πεθανε ο ΝΚ, ε ξερω γω, οκ.
Ελπιζω να αφησουν ετσι τη φαση με τους white walkers, καμια απαντηση για το τιποτα μπας και μεινει κανεις να παρει τα βιβλια όποτε και αν βγουν.
Τεραστια απογοητευση για μενα, σορυ κιολας.[/spoiler]
Γενικά την περίμενα τη φάση με τα σποιλερ και ευτυχώς ούτε που πέρασα από εδώ μέχρι να το δω… Μαγικό επεισόδιο… αλλά το battles of the bastards παραμένει για μένα η κορυφή. Περισσότερα σχόλια πιο μετά γιατί ίσως κάποιοι να μην έχουν δει το επεισόδιο
Ωραίο επεισόδιο. Ωραίο, μεθανιώτικο κι αντρίκειο. Μέχρι και οι ανάρχιδοι έβγαλαν μπάλες. Φίλε Τύριον σε έκαναν ένα και το αυτό με τα γυναικόπαιδα. Φάουλ.
Μελισάνδρη, θα ήθελα να γίνεις το κορίτσι μου και κάθε βδομάδα να μου δίνεις 3 τελικά αποτελέσματα στο στοίχημα μπας και πάρω σύνταξη στα 50 μου.
Soundtrack μάχης:
Άσε γιατί μας γάμησαν τα Μέθανα. Έχω έρθει στο χωριό και δεν έχω υπολογιστή οπότε πήγα στο μοναδικό Ίντερνετ καφέ το οποίο ήταν ΚΛΕΙΣΤΌ. Στον Γαλατά δεν έχει ίντερνετ καφέ και δεν είχα καμμία όρεξη να πάω Πόρο. Το κατέβασα στο κινητό και παρακαλούσα να έχει έρθει κάνα εγγόνι για Πάσχα στη γειτονιά με λάπτοπ. Μάταια…
Τελικά περπατώντας στις καφετέριες στο λιμάνι των Μεθάνων σταμπαρα ένα laptop και παρακάλεσα να κάτσω να το δω. Ευτυχώς λόγω ημέρας είχε δουλειά το μαγαζί και δεν το χρειάστηκαν οι σερβιτόροι η το αφεντικό.
Εκ των υστέρων έμαθα ότι το ίντερνετ καφέ ανοίγει μόνο βράδυ.
Ο Djawadi εχει δωσει ρεστα σε αυτην την σαιζον εντωμεταξυ
(δεν ειναι σποιλερ απλα αμα δεν εχετε δει το επεισοδιο και δεν θελετε να εχετε ΚΑΜΙΑ επαφη με τιποτα)
Το ακουγα μολις τωρα. Η μουσικη ανεβασε το επεισοδιο ενα επιιπεδο, οπως σε ολη την σεζον.
Σαφώς και ήταν τούμπανο το επεισόδιο. Όχι μόνο για τις σκηνές δράσης-μάχης,αλλά κυρίως για την έλλειψη διαλόγων και την εστίαση στη μουσική. Αυτού του είδους οι μικροί και ελάχιστοι διάλογοι και η πολλή μουσική θα ταίριαζαν σε πολλές σκηνές του 2ου και θα το είχαν απογειώσει. Η επίμαχη σκηνή που έγινε σπόιλερ στο φόρουμ,ήταν η μόνη που δε μου άρεσε, μεγάλο ξενέρωμα.
Φοβερό επεισόδιο …δεν καταλαβαίνεις πως περνάει η ώρα , απίστευτα πράγματα
Ωραιο ηταν. Εως πολυ ωραιο. Αν δεν κατσεις δηλαδη να σκεφτεις πολυ και απλα απολαυσεις οτι εβλεπες ηταν καταπληκτικο. Κλασεις ανωτερη η μαχη απο των Μπασταρδων που οπως εχω ξαναπει δεν μου αρεσε καθολου γτ ηταν τιγκα στις ανοησιες για χαρη του δραματος. Το ιδιο ισως να μπορουσε να πει καποιος και για αυτην τωρα, αλλα η σημερινη ειναι αλλου. Παει σε αλλα επιπεδα. Ηταν μια πανδαισια επικης σκοτεινης μαχης γεματη εικονες που θα μεινουν χαραγμενες και για μενα δικαιολογουνται οι διαφορες μελοδραματικες σκηνες. Ειχε φοβερες ατμοσφαιρες, απο επικες μεχρι θριλερ και σπλατεριες. Μου θυμισε πολλα αγαπημενα βιβλια. Τα μονα πραματακια που με χαλασαν λιγο ηταν η επιθεση των Ντοθρακι στο σκοταδι. Δεν βρισκω κανενα ωφελος και απλα χαθηκαν ετσι για νανιωσουμε λιγο απογνωση. Εγω ενιωσα οτι ειναι ηλιθιοι. Και το πως ξεπεταχτηκε η Αρυα. Θα θελα να μας εδειχνε λιγο πως βρεθηκε εκει κτλ. Α επισης εχω και εγω την απορια τι εκανε τελικα ο Μπραν τοση ωρα…