House Of The Dragon [GoT thread]

Ο Μπραν είχε πεταχτεί να δει Avengers-Εndgame

12 Likes

:joy:

Τωρα απλα σκεφτομαι κορακι με τρια ματια να αραζει σε κοκκινη πολυθρονα με ποπ κορν και τεραστια πεπσι

2 Likes

Εγώ γενικά απορώ τι ρόλο βαρούσε ο Μπραν εν τέλη. Όλες οι προηγούμενες σεζόν με έκαναν να πιστεύω πως θα έπαιζε κάποιο πολύ πιο ουσιαστικό ρόλο στην όλη φάση.

Και όπως είπε κάποιος στο twitter σήμερα.

Bran so far

3 Likes

Δεν ξέρω γιατί δεν λειτουργεί το spoiler feature,

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ SPOILER ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ:

[spoiler]Συμφωνώ με τον φίλτατο. Μου φαίνεται αδιανόητο η όλη φάση με την μαγεία, το τραγούδι του πάγου και της φωτιάς, η μάχη της φύσης με τον άνθρωπο (?), να ήταν όλα άσκοπα και ο τελικός villain να είναι… η Σέρσει. Ο Μπραν τότε τι ρόλο βαράει εν τέλει; Οι θεωρίες περί Αζόρ Αχάι κ.λπ. όλες στράφι; Το όλο θέμα θα είναι τελικά απλώς το να φάμε την Σέρσει και μετά να διαλέξουμε / πλακωθούμε για το ποιος θα κάτσει στον θρόνο; Δεν ξέρω, περιμένω κάτι πιο grandiose και νομίζω αν δεν το δώσει η σειρά θα το δώσουν τα βιβλία.

Όπως φαίνεται πάντως όντως το επικό και “μαγικό” τέλος δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. 3 επεισόδια: ένα setup που θα πέσει πολύς διάλογος και λεκτικό ξύλο για το τι θα γίνει αφού γαμήσουμε την Σέρσει, ένα με ξύλο που γαμάμε την Σέρσει και ένα εμφύλιος;;; Κάτι τέτοιο φαίνεται να προκύπτει.[/spoiler]

Τέλος, να πω ότι είδα μια το επεισόδιο live σε 720p streaming με παρέα και ήταν τρομερό, δηλαδή δεν μπορούσα να κάτσω κάτω και ούρλιαζα. Ε τώρα που άραξα σπίτι, το έβαλα στα 4k του με τα καλά μου ακουστικά κ.λπ., έχω να πω ότι είναι μαγευτικό, συγκλονιστικό. Είναι όντως ιστορία για την τηλεόραση, τουλάχιστον σκηνοθετικά (ίσως όχι τόσο σεναριακά)

2 Likes

Ενας αναφερει οτι οι διαλογοι ηταν το καλο κομματι του επεισοδιου, ο αλλος οτι δεν ειχε διαλογους, μας μπερδεψατε!

Παιδια να σας πω και κατι. Μην ξεχνατε οτι βλεπουμε την tv version. Μην περιμενετε και πολλες απαντησεις. Ολα φτιαχνονται με σκοπο τον εφημερο εντυπωσιασμο. Οταν με το καλο, και αν, βγουνε τ βιβλια, θα δουμε και ποιος ειναι ο πραγματικος ρολος του Bran και διαφορα αλλα ωραια. Πολυ πχ αμφιβαλω οτι φευγει ετσι στα βιβλια ο τυπας

4 Likes

Eίχε λίγους και καλούς,ξεμπερδευτήκατε τώρα?

Fanservice στα χειρότερα του… Χοντρέ γράφε γιατί αυτό το τέλος θα μνημονεύεται για τις έπος σου…

1 Like

Ναι! :stuck_out_tongue:

Φοβερο επεισοδιο παντως, καταλαβαινω οσους βλεπουν “ευκολια” και αποκλιση απο τα βιβλια (και δε διαφωνω σε σημεια), αλλα για αυτο που ειναι (κινηματογραφος) ηταν εντυπωσιακο ομολογουμενως.

1 Like

Φωτογραφία
Μουσική
Διάλογοι
Σκηνή με Άρυα στη βιβλιοθήκη
Σκηνή με Ντοθράκι
Σκηνή με τους δράκους πάνω από τα σύννεφα
Σκηνή με ΝΚ να ανασταίνει τους νεκρούς

ήταν μερικά από τα Highlights της σειράς. Μαζεμένα σε ένα επεισόδιο.

Μου άρεσε πολύ το επεισόδιο, πολύ περισσότερο απ’ όσο περίμενα. Πολύ απλά γιατί ξέφυγαν από τη μάχη, ωμή βία (που υπάρχει, με το κιλό μάλιστα) και έδωσαν χώρο στην κινηματογράφηση και τα συναισθήματα.

7 Likes

Εχεις δικιο σε αυτο. Δινουνε βαση στην κινηματογραφιση, αλλα θα θελα να γινεται λιγο πιο σωστα τακτικα. Τοσο δυσκολο ειναι ρε γαμωτο? Ποιος κανει ντου στα τυφλα? Ποιος βαζει πολεμικες μηχανες εξω απο τα τειχη και δη μπροστα απο τον στρατο?!?! Πολλα τετοια. Ξερω πολλους δεν τους νοιαζουν, εμενα με ενοχλουν αφανταστα

1 Like

Προσωπικά νομίζω απλά προσπάθησαν να κάνουν οικονομία στα cgi. Περισσότερο σκοτάδι, λιγότερη cgi λεπτομέρεια.

1 Like

Εμενα ρε παιδια γτ δεν μου φανηκε τοσο σκοτεινο? Ενταξει ειχα κλεισει τα παντα, αλλα παντα το κανω. Μου φανηκε οτι ηταν οπως επρεπε για μια μαχη την νυχτα στον μακρινο βορα.

Οι D&D λεει παραδεχτηκαν οτι το τελος του Night King ηταν δικη τους ιδεα. Πωπω αντε χαζοΜαρτιν βγαλε τα βιβλια να πουμε!

1 Like

Πιστευεις θ απογοητευτουμε λιγοτερο απ τη σειρα?

Πλεον δεν ξερω. Ειναι ικανος για το καλυτερο ομως. Αυτο το ξερω στανταρ, οποτε εκει ελπιζω. Ε στην τελικη θελω να δω και την πραγματικη εκδοχη αυτου του στορυ.

Κοιτα ο ιδιος ο Μαρτιν εχει πει οτι ο ΝΚ οπως τον παρουσιαζουν στην σειρα δεν υπαρχει στο δικο του Συμπαν, δηλαδη ενας σουπερ κακος τυπου Σαουρον που αμα τον σκοτωσεις ταυτοχρονα πεφτει ολος ο στρατος του νεκρος, οποτε ναι θα ειναι εντελως διαφορετικο, η προσοπωποιηση της απειλης τον WW στο προσωπο του ΝΚ μαλλον εγινε για λογους δραματουργικους για την σειρα.

Για το σκοταδι νομιζω πολλοι εχουν φρικαρει γιατι το ειδαν σε κακη ποιοτητα η στρημς, ναι ηταν σκοτεινο αλλα οχι τοσο ωστε να “μην βλεπεις καν” που λενε πολλοι. Επισης εννοειται οτι εγινε και για λογους οικονομιας αλλα ηταν σωστη επιλογη πιστευω, το πληθος εμοιαζε πραγματικα με πληθος και δεν ηταν ερημια οπως η μαχη του Τειχους που σε σχεση με τον γιγαντιαιο χαμο που γινεται στα βιβλια ηταν αρκετα απογοητευτικη (απο πλευρας μαζικοτητας, κατα τα αλλα μια χαρα ηταν), εδω πραγματικα η οθονη γεμιζε με νεκρους και το οτι ηταν σκοταδι προφανως βοηθησε στο να γινουν render με μικροτερη λεπτομερεια.

Εγω δεν ειμαι τοσο αισιοδοξος. Εχει παει λιγο αργα για να το αναλυσω, αλλα με παιρνοντας υποψη τα 2 τελευταια βιβλια, το ποσο εχει μπλεχτει το ολο στορυ, το οτι κωλοβαραει καμια 10ετια + οτι καποια hot-ακια τα χουμε ηδη δει στη σειρα (R+L = J, δρακος του παγου, και διαφορα αλλα), καταληγω οτι θα απογοητευτουμε. Μακαρι να διαψευστω, εχεις δικιο οτι ειναι ικανος για το καλυτερο

1 Like

Μεχρι που διαβασα βεβαια τον Bakker κ εμεινε πολυ πισω ο Μαρτιν σε δραματικη επικοτητα. Πολλες εικονες σημερα μου θυμισαν Bakker.

Όλα τέλεια στο επεισόδιο εκτός από το πήδημα της Άρυα στο τέλος.Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένας από τους καλύτερα χτισμένους κακούς στην ιστορία της ποπ κουλτούρας πεθαίνει έτσι.Χίλιες φορές να σκότωνε κανέναν white walker πριν και να έπαιρνε το πρόσωπο του ξέρω γω.

Κατά τα άλλα αποκλείεται ο Martin να προλάβει να βγάλει το τελευταίο βιβλίο για καθαρά φυσικούς λόγους οπότε αν ήταν αυτό όντως το τέλος των white walkers , ε μία απογοήτευση υπάρχει.Προσωπικά μετά από την προχτεσινή μάχη δεν καίγομαι ιδιαίτερα να δω ποιος παίρνει το θρόνο κλπ.Το τέλος για μένα ήταν αυτό.

Αυτό που λένε πάντως για το σκοτάδι συμφωνώ ήταν τέρμα κουραστικό για τον κόσμο, ακόμα πιο κουραστικό ήταν όμως για τους δημιουργούς, στις συνεντεύξεις στο got insider όλοι λένε για το τι τράβηξαν που έπρεπε ολα να γυριστούν στα μαύρα σκοτάδια, ώστε να είναι όσο πιο αληθινό γίνεται το αποτέλεσμα. Που αν το καλοσκεφτείς ήταν τέρμα αληθινό…

1 Like