House Of The Dragon [GoT thread]

Επίσης μην ξεχνάς πόσο καλά χτισμένη είναι η αρυα, ειλικρινά μόνο αυτή θα μπορούσε να του την κάνει ο τζον προσπάθησε αλλά δεν είχε τα skills με την καμία…

Εγω παντως νιωθω λιγο meh.

Λετε ολοι για τη σκηνη της Αρυα της βιβλιοθηκη ξερωγω, αν θελω να δω Jurassic Park, θα δω Jurassic Park.

Ειναι σεναριακα άτοπο να μας τη δειχνεις να γαμαει ολο τον κοσμο πανω στις πολεμιστρες, να τρυπαει κορμια δεξια και αριστερα και ξαφνικα να χέζεται στη βιβλιοθηκη οταν ειναι τριγυρω - πόσα; - πεντεξι ζομπι; Ενιωθα σα να εβλεπα Walking Dead, σχόλιο που θεωρώ προσβλητικό.

Προσβλητικό - προς εμενα - θεωρω επίσης που μετα απο περιπου 700 ωρες τηλεόρασης, μαθαινουμε το και καλα motivation του Night King στο προηγουμενο ακριβως επεισοδιο (αναφερομαι στο οτι κυνηγαει τον Μπραν). Αυτό είναι κακο γραψιμο, motivation και resolution σε διασταση ενος επεισοδιου για τον main villain ειναι ξεφτιλα. Μην πεταχτει κανενας φλωρος και μου πει πως o main villain τελικα ειναι η ανθρωποτητα και η διψα για εξουσια γιατι θα αμολησω τον Lygieraki.

Και πες ρε παιδι μου οκεη, η φαση ειναι η Αρυα να τον σκοτωνει, απο που ακριβως χύμηξε; Περικυκλωμενοι ήταν ολοι απο ελιτ στρατο του NK, τι σκατα. Να καναν κατι πιο κουλ οπως αναφερθηκε πιο πριν (δηλαδη να εχει παρει τη φατσα του Μπραν, να πω οκ. Μπορει και αυτο να μην εξηγειται, αλλα τουλαχιστον δεν εξηγειται πιο ωραια απο το σαλτο μορταλε της κοντοπιθαρης.

Επισης, επρεπε να πεθανουν πιο πολλοι που επρεπε να πεθανουν. Ο Σαμ επερεπε να πεθανει. Εφοσον ήταν εξω στη μαχη, επρεπε να πεθανει.

Προβλημα ειχα και γω με το φωτισμο αλλα οκ, ρεαλισμος; Και εκει, πτηση με δρακους επισης δεν καταλαβαινα τιποτα αλλα υποθετω ηταν μερος του σχεδιου του Night King, του μεγαλου αυτου στρατηλατη, που την εφαγε απο κοριτσακι τοσο δα που χυμηξε απο τα χιονια σαν πολικη νυφιτσα να πουμε. Την κραταγε απο το λαιμο και δεν εγινε παγοκολωνα ξερωγω. Not today και ξερο ψωμι, μπλιεχ.

Εγω ηθελα το Helms Deep μου και τελικα πηρα Walking Dead σεναριο. Lord of the Light storyline ειναι στην ουσια ενας παντως καιρου αναπτηρας, τιποτε παραπανω.

Ενγηουεη, τα ειπα και ανασανα. Πως θα εχουμε κλιμκατικοτερο φιναλε δεν ξερω, μπορει να μην ειναι αυτο που κυνηγανε καν, να κλεισουμε ξερωγω με πολιτικη ιντριγκα. Οχι οτι θελω απαραιτητα happy ending, αλλα εναν Hand to hand combat Snow vs Night King πιστευα πως λιγο το αξιζα. Μαλλον οχι.

Καπου διαβασα οτι πεθανε η Μελισσανδρη στις κρυπτες. Το ειδε κανεις αυτο; Αν το καναν, ωραιο, γιατι περιμενε ολος ο κοσμος να μας αφησει χρονους ο Γκρεηγουορμ (που και αυτος θαρρω επρεπε να πεθανει. ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ), αλλα οκ.

Αυτα. σκασε πχια

Edit: Sorry, δεν εννοουσα Μελισανδρη, Μισαντεη ενοουσα, γαμωτοκερατο, τι ονοματα.

13 Likes

H Melissandre πεθανε στο τελος, που βγηκε τσαρκα στα χιονια και εβγαλε το περιδεραιο επειδη ο σκοπος της εκπληρωθηκε, να δωσει motivation στην πολικη νυφιτσα.

Συμφωνω σε ΟΛΑ.

Αυτά μια φορά γίνονται μόνο

4 Likes

oops, δες το εντιτ μου

Αφησαν ζωντανο τον Τζορα μετα το πανεξυπνο ντου των ντοθρακι να γυρναει μονος με το αλογο σε στυλ “ωπ μαλακια καναμε μαγκες”, εζησε ο μπουφος ο Σαμ, εζησε ο Γκρεηγουορμ που ηταν στην πρωτη γραμμη αλλα τελικα θυσιαστηκε να μεινει μονο αυτος ζωντανος για να κοψει το σκοινι, εζησε ο Θηον ριχνοντας 1-1 τα βελη στο μπουγιο των νεκροζωντανων που ετρεχαν κατα πανω τους, ολα οκ, ΑΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΑΝΤΕΪ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΟΥΙΝΤΕΡΦΕΛΛ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ

καλα, δεν εστεκε ποτε οτι ηταν στο πιο ασφαλες μερος. Μας το ειπαν περιπου 12 φορες στο προηγουμενο επεισοδιο οτι ηταν, που σημαινει πως ποτε δεν ηταν. Hollywood 101.

1 Like

Αν και μ αρεσε πολυ εχεις δικιο σε ολα :joy:

Ολα ενταξει, η Μισαντει εζησε, τη δειχνει στο τρειλερ του επομενου. Εζησε λεει επισης ο Γκοστ, εκανε κι αυτος μανουβρα με τον Τζορα λογικα.

Για τον Νκ που δεν ενιωσε απο φλογα δρακου αλλα ψοφησε απο βαλυριαν στηλ υπαρχει καποια εξηγηση στα βιβλια ή κατι τετοιο;

1 Like

Ωραίο πόστ, για αυτό και θα απαντήσω. Διαφωνώ με κάποια και συμφωνώ με κάποια άλλα.

Θα το πω εξαρχής : το επεισόδιο μου άρεσε. Μου έφερε χαμόγελο στο τέλος, αντίστοιχο των παλαιότερων σεζόν που ήθελες να ανάψεις καπνογόνο στο σαλόνι. Είχε κάμποσα αρνητικά, αλλά κανένα (για μένα) δεν επισκιάζει τα θετικά.

1. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς το ποιντ. Εχει γαμηθεί στις πολεμίστρες (που μια χαρά λογικό είναι με την εκπαίδευση που έχει κάνει) και στην συνέχεια ξεφεύγει από ορδές ζόμπυ. Δεν μου φαίνεται παράλογο να θέλει να μην την ακούσουν οι 5, οι οποίοι μετά θα γίνονταν 53465(όπως και έγιναν) επειδή τους άκουσαν να κράζουν οι υπόλοιποι.

2. Το ότι θέλει τον Μπραν το έχει πει εδώ και 2 (?) σεζόν ο Μπραν(από τα πρώτα ταξίδια που έκανε ο Μπραν και τον ακούμπησε ο Νight King). Οι υπόλοιποι “ανθρωποι” έτσι και ζήσουν του κλάνουν τα παπάρια, ο Μπραν όμως είναι κάτι παραπάνω. Η σύνδεση γενικά υπάρχει από τότε σχεδόν, οπότε δεν καταλαβαίνω την εκπληξη πάνω σε αυτό.

3. Το σάλτο είναι απορία πραγματικά (θα μπορούσε να είναι πάνω σε δένδρο ξέρωγω - αλλά πραγματικά δεν έχω ιδέα). Εχει χτιστεί όμως το πόσο αθόρυβα περνάει από πριν. Τεσπά, είναι μελανό σημείο, αλλά το γεγονός ότι πάνω εκεί που λες “όχι ρε μλκ τώρα την Άρυα”, το ότι στην επόμενη στιγμή σε κάνει να χαμογελάς, είναι μεγάλη επιτυχία.

4. Για τους θάνατους θα ημισυμφωνήσω. Ο Σαμ δεν υπήρχε λόγος που υπήρχε καν, έπρεπε να τον έχουν βάλει κάτω να τελειώνει η υπόθεση, αλλά μάλλον ήθελαν να δείξουν στην στιγμή που είδε ο Τσον τον Σαμ και τον έγραψε στα παπάρια του. Αχρειαστο βέβαια και αυτό, αλλά τεσπά. Όταν πέθανε ο Τζορα παίζει να είναι η πρώτη φορά που πέθανε πρωτοκλασσάτο όνομα και δεν με άγγιξε καθόλου - ίσως μάλλον γιατί έχει προηγηθεί γεγονός που επισκειάζει κάτι τέτοιο. Δλδ τραγωδία θα είχε εκεί αν πέθαινε Αρυα/Τζον/Ντενερυς/Τζειμυ. Αυτό τώρα ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει από την αρχή του επεισοδίου.

Γενικά το σκοτάδι ήταν από τα θετικά και τα αρνητικά του επεισοδίου.
Δηλαδή: ήταν θετικό γιατί έκανε φοβερή ατμόσφαιρα σε πολλά σημεία. Αρκετή αληθοφάνεια, που αν ήταν με φως δεν θα μπορούσαν να το πετύχουν καθώς μιλάμε για δύσκολα γραφικά. Δεν βοηθησε καθόλου στις μάχες, καθώς μου φαίνεται περίπου 20 λεπτά από το επεισόδιο δεν ξέρουμε τι γίνεται. Απλα ατμόσφαιρα.
Η φάση με τους δράκους ήταν ωραία, αλλά από την άλλη ήταν πολύ χαοτικό για να μπορέσει να φανεί “αληθινό”.

Το GoT αν σταματούσε χθες, δεν θα με πείραζε καθόλου.
Η συνέχεια με κάνει να αδιαφορώ λίγο, ελπίζω σε εκπληξεις αργότερα, γιατί το τέλος ήρθε λίγο πιο νωρίς.
Αν και μυρίζει ότι η Σερσει θα κάνει θαυματάκια, αλλιώς δεν έχει νόημα.

4 Likes

12 Likes

ΝΒΑ JAM φαση

1 Like

Προσωπικά το γούσταρα ΑΠΕΙΡΑ το επεισόδιο, αλλά όπως είπαν και κάποιοι πιο πίσω, όταν μια σειρά σαν το Game of Thrones σου δείχνει ότι δεν κωλώνει να σκοτώσει βασικούς χαρακτήρες, εδώ μας έδειξε ότι ψιλοκώλωσε. Η λογική του 3ου επεισοδίου της 8ης season του Game of Thrones ήταν ένα Game of Thrones όπου κάποιος απομηχανής θεός σώζει τον Ned Stark από τον αποκεφαλισμό, όλοι οι Stark ζούνε ακόμα και γαμάνε τους White Walkers στη μάχη, ο Jamie Lanister έχει ακόμα 2 χέρια κτλ κτλ.

1 Like

4 Likes

Eυχαριστω για το κομπλιμαν. The things we do to not work.

1. Κανενα προβλημα δεν εχω που γαμουσε στις πολεμιστρες, αυτο περιμενα κιολας γιατι ολο αυτο το καιρο, προς τα εκει εχουν στρεψει το χαρακτηρα της. Δεδομενου αυτου, ειναι πολυ πιο λογικο να συνεχισει στο ιδιο τεμπο και να εχουμε μια σκηνη τυπου splinter cell/metal gear/assasins creed stealth assasination παρα κρυφτουλι με τα ζομπι. Αυτο παραλληλα θα εδινε ισως και περισσοτερο validity στο μακελεμα του Night King.
    Καταλαβαινω πως σεναριακα την χρειαζοντουσαν να “χασει πιστη” για να τη βαλει στο σωστο δρομο η Μαγισσα, αλλα αυτο μπορουσαν να το καταφερουν σκοτωνοντας πχ τον Hound (χεστηκαμε στην τελικη για το Cleganebowl) και να παει προς τα εκει υποθεση. Αυτη η παυση στο badassery της δεν μου καθεται καθολου σωστα.

2. Αυτο εγω δεν το θυμαμαι, αλλα τα εχω δει μια φορα (και εχω διαβασει τα 4 πρωτα βιβλια νομιζω) οποτε πασσο. Και παλι ομως, η ολη ιστορια οτι “με χρειαζεται νεκρο γιατι ειμαι η μνημη της ανθρωποτητας και μονο ετσι θα φερει το απολυτο σκοταδι, χαρχαρχαρ” ειναι κατι το οποιο πιστευω οτι επρεπε να γινει established πολυ πιο πριν. Γενικως το ποσο σημαντικος ειναι ο Μπραν επρεπε να γινει establish πιο πριν. Και γιαυτο σεναριακα και απο αποψη build up επισης μου καθεται λαθος.
    Καταλαβαινω γιατι εγινε, γιατι πολυ απλα το σχεδιο μετα θα επρεπε να γινει να μεταφερουμε τον Μπραν οσο πιο μακρια γινεται, γιατι θεωρητικα δεν θα υπηρχε αναγκη να καταστραφει το Winterfell. Θα μπορουσαν να πανε τον Μπραν περα απο τον τοιχο, να στησουν παγιδα εκει, οπου παλι θα ειχα προβληματα γιατι δεν ειναι εντερτεηνι τελεβίζιο αυτο. Γενικα, δεν νικανε με μενα επειδη ειμαι γκρινιαρης, so there.

3. Δες το πρωτο ποιντ. Αν ειναι τοσο αθορυβη, μακελεβεις 5-6 ζομπι για πλακα. Το προβλημα μου ειναι το inconsistency και οχι το πως τα καταφερε. Δεν ψαχνω να δω το σωστο trajectory του αλματος, αλλα το σωστο trajectory του χαρακτηρα της (sic)

εδιτ: ποσο κακο formatting, γιατι γαμιεται ετσι;

1 Like

Αφου πλεον δεν γραφει ο Μαρτιν. Αυτοι που γραφουν ειναι τηλεορασακηδες. Δεν εχουν τα κοτσια. Ολα ειναι Plot armors, μελοδραμα κτλ κτλ κτλ

Εδω και πολυ καιρο η σειρα παει συμφωνα με τα “προβλεπομενα” και ισως κατα τη γνωμη μου με κακο τροπο. Απο τα πιο underground σκηνικα τυπου “πιτες των Freys” μεχρι το R + L = J και αλλα τοσα η σειρα παει με την πεπατημενη. Ακομα και οι μαχες ρε παιδια, τι να συγκρινουμε στο Blackwater δεν ηξερες με ποιον ησουν, σε Batlle of Bastards και Wintefell εχουμε το κλασικο διπολο “καλων-κακων”. Ουτε μια προδοσια (σιγα το καινοτομο στον κοσμο της φαντασιας, αλλα λεμε), ουτε μια συνομωσια, τπτ… Γι αυτο γαμιεται ο χοντρος

2 Likes

Συμφωνώ με την κριτική όλων.
Λίγες παρατηρήσεις όμως: Η Άγρια είναι άοπλη κ τραυματίας όταν μπαίνει στο κάστρο, τη λόγχη που κρατάει τη μαζεύει από το δάπεδο. Άρα έτσι μπορούμε να δικαιολογήσουμε την αδυναμία της.

Σε κάποια σημεία χρειαζόταν κάποια μορφή αφήγησης. Πχ:

• Όταν η Ντάνι καβαλά το Δράκο να της πει ο Τζον:Stick to the plan.
  • Να γίνει κατανοητό κάπως ότι ο ΝΚ παρέσυρε τους Δράκους πάνω από τα σύννεφα για μια στιγμή για να μπορέσει να ρίξει στο τοίχος
  • Να υπενθυμίσουν στον κόσμο ότι ο Κλιγκειν δεν είναι κότα αλλά φοβάται τη φωτιά.

Εν τέλει, τι στο διάολο έκαναν τα κοράκια του Μπραν; Είχε ο Μπραν κάποιου είδους συνεισφορά στη μάχη η απλά τράβαγαν selfie του ΝΚ τα πουλιά;;;

Τα λάθη στην στρατηγική και στήσιμο της μάχης είναι πολλά.
Όσοι ήταν πρώτη γραμμή έπρεπε να μας είχαν χαιρετίσει από ώρα.
Ο Τζον ήταν πάνω στο τοίχος με τον δράκο και δεν έκανε ένα τσαφ είτε να ανάψει την τάφρο είτε να κάψει κανά ΓΓ.
Οι Ντοθρακι πήγαν ακλαυτοι μόνο κ μόνο σαν σκηνοθετικό εργαλείο.
Κ πολλά άλλα…

Ήταν καλό επεισόδιο αλλά σε πολλά σημεία τραβηγμένο από τα μαλλιά

το αρχαιο βαλυριαν στιλετο το ειχε σιγουρα πανω της, αλλιως δεν εξηγειται πως με αυτο σκοτωσε τον NK. Eκτος αν στο ενδιαμεσο ετρεξε στο δωματιο της, ανοιξε το σεντουκι με τα καλοκαιρινα ρουχα, τα σεμεδακια της Σανσα και το πλεημομπιλ αγροκτημα - το παλιο, του Τζον - να μαζεψει το σουγια, γιατι πλεον εχει ξεκαθαρη αποστολη, σαν της το τηλεγραφησε η Ματζικα

Ωραιο το επεισοδιο, δεν ενοχλει το σκοταδι αν το δεις σε υψηλη αναλυση και χωρις φωτα, μια χαρα τα βλεπεις ολα.
Ειχα φαει το σποιλερ απτο σκουπιδι του φορουμ και περιμενα πολυ περισσοτερα στην τελευταια σκηνη. Δε γινεται να πεφτει ετσι ο πιο γαματος κακος που χτιζεις για τοσες σεζον.

Εδιτ: η σκηνη με τους ντοθρακι στην αρχη ειναι τελειως ηλιθια

2 Likes