Φαγωθήκατε (-με) για τη σκηνή με Ντοθράκι, ορίστε η εξήγηση:
https://www.facebook.com/isovitis.gr/videos/2266357236942198/
Φαγωθήκατε (-με) για τη σκηνή με Ντοθράκι, ορίστε η εξήγηση:
https://www.facebook.com/isovitis.gr/videos/2266357236942198/
Valyrian steel ειναι και μαλιστα ειχαν δειξει και σε προηγουμενα επεισοδια να το εχει πανω της (το ειχε καρφωσει στην κολωνα και ειχε ψαρωσει τον Γκεντρυ να της φτιαξει το ακοντιο), εγω αλλη απορια εχω, μοιαζει πολυ με το μαχαιρι του Λιτλφινγκερ (ναι αυτο που πηγαν να σκοτωσουν τον Μπραν και εγινε η αφορμη να ξεκινησει ο πολεμος Σταρκ - Λανιστερ), ειναι οντως αυτο? Και αν ναι πως το εχει η Αρυα στην κατοχη της? Δεν μπορω να θυμηθω καθολου…
Το μαχαίρι του Λιττλφινγκερ (νομίζω ότι) το έδωσε στη Σάνσα να της το φυλάει στις κρύπτες που έπαιζε κρυφτό με τον Τύριον
edit, αυτό ήταν με ένα πρόχειρο σερτς, της το είχε δώσει ο Μπραν, άρα προφανώς στη Σάνσα έδωσε ένα τυχαίο μαχαίρι ( ; )
Το γιατί πέθανε ο ΝΚ με το βαλυριανό ατσάλι και όχι με τη φλόγα του δράκου μόνο σε μένα έχει μείνει ακόμα για απορία; 
Ο Μπραν μπραβο, σωστος.
Τωρα γιατι πεθαινουν με Valyrian steel προφανως εχει να κανει με την μαγεια με την οποια ειναi forged, δεν υπαρχει “επιστημονικη εξηγηση”.
Μα δε θέλω επιστημονική εξήγηση για το βαλυριανό ατσάλι, γιατί όχι με τη φωτιά του δράκου όμως; Δεν είχαν πει ότι οι νεκροί ψοφάνε τελείως είτε με φωτιά δράκου, είτε με δρακόγυαλο είτε με βαλυριανό ατσάλι, λάθος θυμάμαι; Εντιτ, οκ λάθος θυμόμουν, λάθος θυμόταν και η Βουγιουκλάκη δηλαδή που χαιρόταν ότι τον ξεπάστρεψε. BTW τη σκηνή με τον τζόρα την έχουμε δει ξανά με Κουντουράτου και Μαρκορά.
Και ένα τελευταίο και σταματάω την γκρίνια (για σήμερα). Θυμάμαι τους σερναριογράφους να λένε ότι ο Μάρτιν τούς είχε πει πώς θα τελειώσουν τα βιβλία ώστε να ξέρουν πώς να τελειώσουν τη σειρά σε περίπτωση που πεθάνει ο ηλίθιος πριν τα ολοκληρώσει. Οκ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ, γιατί δεν τον ρώτησαν “μαν μου τι παίζει με τον νάητ κινγκ, τι σκέφτεσαι να γίνει, ρίξε καμιά ιδέα γιατί όπως έχεις δει μόνο μαλακίες σκεφτόμαστε μόνοι μας, βόηθα λίγο”.
Θέλω στο τελευταίο επ να δείξει ότι όλα αυτά ήταν ένα όνειρο του Μπραν όταν τον έριξε από το μπαλκόνι ο Τζέημι, να γελάω για πάντα.
Οι Wights και όχι οι White Walkers. Έχει ξαναδείξει ότι δεν επηρεάζονται οι WW από τη φωτιά γενικά όταν είχαν επιτεθεί στα παιδιά του δάσους και ενώ οι wights είχαν σταματήσει στη φωτιά γύρω από το δέντρο οι WW απλά προχώρησαν και οι φλόγες παραμέρησαν.
Αδικείτε από πολλούς το χτίσιμο του χαρακτήρα της Αρυας εδώ και οχτώ σεζόν, μιλάμε για τη μόνη ;ρχιδατη σε όλο το westeros (αυτή και ίσως και η τρελοσερσει) και την μόνη που θα μπορούσε να πλησιάσει στον ΝΚ (ο Τζον λίγος για άλλη μια φορά ίσως το αντίστοιχο του λουκ). Έχει περάσει εκπαίδευση από τον καλύτερο ξιφομαχο, έχει κάνει περιοδεία με το βουνό έχει γίνει faceless τι άλλο να κάνει δηλαδή. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο όμορφο τέλος, άσε που για κάνα δυο δευτερόλεπτα όλοι την είχαμε για νεκρή. Ο ΝΚ ήταν τόσο δυνατός που στα ίσια δεν θα μπορούσε να τον νικήσει κανείς. Αυτός νομίζω ήταν και ο σκοπός των σκηνών στη βιβλιοθήκη να δείξει δηλαδή τον βαθμό ετοιμότητας της. Το στιλέτο είναι αυτό από την πρώτη σεζόν και της το είχε δώσει ο Μπραν. Και εγώ περίμενα περισσότερο θανάτους αλλά νομίζω πως αρκετοί επιβίωσαν για την τελική μάχη. Ο φωτισμός είναι απίστευτος κανένα παράπονο οι εικόνες κατά την διάρκεια της μάχης απίστευτες. Ντάνι έβγαλε τη μάχη χωρίς καν να ιδρώσει δεν της αξίζει ο θρόνος.
Υ.Γ.1. Πολύ κλάμα και γκρίνια όπως συνηθίζεται τελευταία
Υ.Γ.2. Σόρρυ από τους λάτρεις των βιβλίων αλλά οποίο και να είναι το τέλος εκεί, κανείς δεν θα το θυμάται…
Τα είπε ο Giasonas καλύτερα σε προηγούμενο ποστ. Άρα αφού πλησίασε έτσι τον night king, θα της είναι 5’’ υπόθεση να μπει στο παλάτι στο Κινγκς Λάντινγκ και να σκοτώσει τη Σέρσεϊ, problem solved 
Θεωρητικά ναι αυτό περιμένουμε…
Και πρακτικά μη σου πω καθότι green eyes η Σέρσι
Το είχαν παραteaserαρει το στιλέτο πριν το ξεκίνημα της σεζόν… απλά δεν ξέραμε που θα βγει
Γιατι δεν υπαρχει καν ΝΚ με αυτην την εννοια στα βιβλια, δεν υπαρχει ο “μεγαλος κακος”, ειναι οι WW γενικα.
Ειπαμε μετα την 4η σαιζον εχει παρεκκλινει τοσο πολυ η σειρα που τα βιβλια θα ειναι εντελως διαφορετικα που να σου πω, δεν με ενοχλει τοσο, οκ θα σποιλαριστει το τελος αλλα οταν βγουν (αν βγουν ποτε) τα βιβλια θα ειναι σαν να διαβαζεις εντελως διαφορετικη ιστορια.
Βρε σεις μην τα κλαίτε τα ντοθρακια, ούτως ή δεν μπορούσαν γιατί πολύ απλά δεν ήξεραν να παλέψουν αλλιώς μόνο σε πεδιάδες πάνω στα άλογα έχουν μάθει να σφάζουν αυτοί (ναι ότι ο μορμοντ την κοπανησε και γύρισε πίσω ήταν fail καλύτερα να μην τον είχε μαζί με τα ντοθρακια) … Όσο για την τακτική νομίζω η όλη τους σκοτούρα ήταν να τσιγκλισουν τον NK για να εμφανιστεί πράγμα που τελικά έκανε ο μπραν υποθέτω με τα κοράκια που του έκαναν ντου στο 85’ για να βγει κάποιος να τον σφάξει στο 90’ λογικά μπραν ήταν άρα μάλλον ήξερε ότι θα εμφανιστεί κάποια στο 90’

μια άποψη/πιθανή εξήγηση.
Το συμπέρασμα είναι πως ότι ακουμπάει η τηλεόραση και το hollywood γενικότερα σκατά γίνεται. Μεγάλο fail του χοντρού που τους έδωσε ελευθερία και δεν τους έδεσε χειροπόδαρα στα συμβόλαια, ήθελε φράγκα ο μαλάκας. Πόσο άδειοι οι D&D, καθυστερημένοι μπετόβλακες μετέτρεψαν τον χρυσό σε σκατά πασπαλισμένα με χρυσόσκονη.
Από ότι έχω δει στη σειρά όταν ψοφάνε αυτοί γίνονται κρυσταλλακια οπότε μου κάθεται λίγο δύσκολο να τους πάρει τη μουτσουνα η αρυα…
τα ζομπι δε γινονται κρυσταλλακια, αλλα και παλι αν επαιζε το “πηρε το προσωπο” δε θα υπηρχε λογος να μην το δειξει.
εντιτ: α τους στρατηγους εννοειτε, παλι δε θα υπηρχε λογος
Προσωπικά έκατσα και σκέφτηκα τις εναλλακτικές για την εξέλιξη, και πιστεύω θα ήταν πολύ anti-climactic να ξεμπερδευαν με τα 7 βασιλεια πρώτα, και μετά στο τέλος να ήταν οι undead και oi White Walkers η μεγάλη απειλή.
Δεν ξέρω που το είδατε το χτίσιμο ενός καταπληκτικού villain επί 8 σεζόν μερικοί όσον αφορά τον Night King, αλλά νομίζω πως τα emotional stakes είναι πολύ μεγαλύτερα για τα επόμενα 3 επεισόδια πλέον. Η ουσία του Game Of Thrones για μένα βρίσκεται στις πλεκτανες και στις μάχες μεταξύ των διαφόρων οίκων, όχι σε μια αόριστη τρομακτική απειλή από τον Βορρά που δεν έχει καν κάποιο κίνητρο πέραν του Kill’Em All.
Αν δηλαδή το τελευταίο επεισόδιο ήταν το τελευταίο της σειράς, έστω και με κάποιο πιο grande τελείωμα για τον “μεγάλο κακο”, θα είχα ξενερώσει φουλ. Θέλω να πιστεύω ότι έχουν ετοιμάσει κάτι καλύτερο για το τέλος, και πιθανότατα κάποια σκαμπανεβάσματα όσον αφορά τα συναισθήματα μας για τους διάφορους χαρακτήρες.
Όσον αφορά την γκρίνια για το ότι δεν πέθαναν πολλοί βασικοί χαρακτήρες… Έχουμε 3 επεισόδια ακόμα. Μαλακιαρα θα ήταν να πεθάνουν από το 3ο επεισόδιο. Jorah και Beric Dondarrion δεν ήταν και μικρές απώλειες. Όσοι περιμένατε να έχουμε δεύτερο μισό τελευταίας σεζόν χωρίς Jon ή Daenerys ε οκ…
Θα συνεχισω τις προβλεψεις απ τον κωλο μου καπου εδω,
με ψηνει να μακελεψουν τη γη τοσο πολυ στα τελευταια 3, που τα children of the forest να αναγκαστουν να φτιαξουν Night King.
…αλλα μαλλον δεν εχει τσιλντρεν πια