Εγω νομιζω οτι αυτο ηταν πιο πολυ foreshadowing/παροτρυνση να παει να βρει να φαει τον ΝΚ
“I see a darkness in you, and in that darkness eyes staring back at me: Brown eyes, blue eyes, green eyes. Eyes you’ll shut forever. We will meet again.”
Πολλοί φάγατε το σποιλερ βέβαια και χάλασε το στοιχείο της έκπληξης αλλά κάθε άλλος τρόπος (να τη βλέπαμε να πλησιάζει αθόρυβα, να τη βλέπαμε να παίρνει άλλο πρόσωπο κλπ) θα χαλούσε το στοιχείο της έκπληξης. Κάποιος έγραψε παραπάνω πως για 1-2 δευτερόλεπτα περιμέναμε πως θα είναι η μεγάλη απώλεια του επεισοδίου. Περί ορέξεως βέβαια, αλλά εμένα μου έκανε το φινάλε του επεισοδίου.
Επίσης, την κίνηση με το μαχαιρι δεν την είχε μαθει/εξασκήσει στο Braavos;
Λοιπον εδω τα λεει πολυ καλα για μενα. Κ χει κ πλακα. Ειδικα η περιγραφη της ατμοσφαιρας με βρισκει 100% συμφωνο. Αποκαλυπτικη. Γι αυτο μου θυμισε κ τον αλλο αγαπημενο μου φαντασυ συγγραφεα τον Μπεηκερ. Συμφωνω κ σε ολα οσα λεει για τις μλκς που ειδαμε καθως κ για την ειδικη αναφορα που κανει σε χαρακτηρες οπως ο Dolorous Edd κ ο Theon. Αμφοτεροι αγαπημενοι για μενα
i love you 3000
τα είπατε οι περισσότεροι
Τόσες προσδοκίες, τόσο potential αυτό το σύμπαν . Κρίμα
Τελικά όλοι είχαμε την ίδια αντίδραση. Όσο το έβλεπα και εξελισσόταν , νόμιζα ότι έβλεπα το επικότερο πράγμα που έχει προσφέρει η σύγχρονη τηλεόραση . Μιλάμε για απίστευτη ατμόσφαιρα , απεικόνιση απόγνωσης , θανάτου & μάχης όσο ρεαλιστικά γινόταν για σειρά φαντασίας . Και εκεί για μένα ταίριαζε απόλυτα η σκοτεινή εικόνα
Ντροπή να μην έχεις μάχη σώμα με σώμα με Night King
Ντροπή και αίσχος να μην τον σκοτώνεις χωρίς να θυσιάσεις major χαρακτήρα , να κλάψουμε να πλαντάξουμε και ανατριχιάσουμε
Όλα θα ήταν διαφορετικά αν απλώς ο Μπραν έλεγε έστω μια λέξη στον NK πριν τον φάει η Αρυα . Αν φαινόταν ότι τον παγίδευσαν θα είχε μεγαλύτερο impact . Αυτός απλά περίμενε τον θάνατο του
Αυτό με τους Ντοθράκι εγώ το εισπράττω ως " καυλώσαμε με τα σπαθιά και πάμε να τους μαμησουμε μιας και είμαστε και ολίγων τι πρωτόγονοι " και πάμε βουρ ντου από παντού και χαλάμε την στρατηγική
Δε γίνεται στη σειρά που πεθαίνουν για πλάκα σπουδαίοι χαρακτήρες να παίζεις τόσο safe
η Αρυα είναι μαστερ στελθ νιντζα λόγω Μπρααβος . Δεν με πειράζει που πετάχτηκε απ το πουθενά
Καποιος ανέφερε για αναστηθέντες στην Κρύπτη Σταρκ ;;; Σα να μην έγινε με τόσο σκοτάδι
Δεν βρίσκω λόγο να πρέπει ντε και καλά να επηρεάζεται ο ΝΚ από φωτιά δράκου που αναφέρθηκε
Γενικά περίμενα μια μεγάλη θυσία, κάτι επικό , κάτι αριστουργηματικό . Κάτι σε φάση ο Μπραν βλέπει όραμα πως γίνεται να πεθάνει ο ΝΚ , που να απαιτεί ξέρω γω φωτόσπαθο από Μελισαντρε με αίμα δρακομάνας Ντανι στα χέρια του prince that was promised Τζον Σνοου κλπ κλπ . Μόλις έγινα κλάσεις ανώτερος απ τους σκηνοθέτες θαρρώ 
“Άρχοντας” δε θα γίνετε ποτέ ενώ μπορούσατε
Πάντως πρέπει να σταματήσουμε κάποια στιγμή να συγκρίνουμε GoT με άρχοντα. Κυρίως γιατί ο Άρχοντας είναι λυρική φαντασία, το GoT νατουραλιστικη. Μετά γιατί ο Άρχοντας είναι το υπόδειγμα, το πρωτότυπο, το πρώτο και σημείο αναφοράς για όλο το είδος. Μετά, γιατί το ένα είναι ταινίες το άλλο τηλεόραση, και αυτό έχει τεράστια διαφορά.
Επισης, γιατι δεν εχουμε ολοι την αποψη οτι το LOTR ειναι το ανυπερβλητο επος, και ειναι παρα πολλα τα σημεια στα οποια προτιμω 1000 φορες το GoT απο το LOTR προσωπικα… ΕΥΤΥΧΩΣ δεν ειναι βασικα σαν τον Αρχοντα το GoT και ευτυχως δεν ηταν καθολου σαν το Helm’s Deep η μαχη, σορρυ.
@Rebel σορρυ αλλα δεν εγινες ανωτερος απο τους σκηνοθετες 

καλά, δεν θα λεγες καλό λόγο εσύ 
Δεν ειπα κατι ακραιο… απλα αυτο που θεωρεις αυτονοητο, δεν πιστευω οτι ειναι και τοσο αυτονητο.
Ας μην πιασουμε τα logical fallacies και τις ασυνεπειες στις ταινιες του Τζακσον τωρα, θα κλαψουν μανουλες… καλες ταινιες, τις βλεπω πολυ ευχαριστα, αλλα πεφτει κι εκει πολυ plot hole, οπως σε καθε μπλοκμπαστερ αλλωστε.
Δεν συνεννοουμαστε. Και οι 2 πλάκα κάναμε
Μ αρέσει που εξηγείς κιόλας 
Και δεν αναφερόμουν στον άρχοντα. Στο tag αναφέρθηκα
Μην τα συγκρίνεις ρε άλλο τηλεόραση άλλο cinema μεγάλη διαφορά. Ναι έχει πολλά στοιχεία από το Universe του Tolkien αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν…μια από τις επιρροές του Martin ήταν και ο Tolkien.
Με πρόλαβες, πραγματικά μέσα στο μυαλό μου ήταν ο τυπάς που το έγραψε. Τέλοσπαντων όσο και να βρίζεις τους καθυστερημένους του HBO δεν γίνεται κάτι, αν και μερικές φορές το να ξεθυμάνεις βοηθάει. Για μένα θα μετρούσε αυτά που λέμε εδώ να πάμε στα twitter κλπ social media του καθένα δλδ των 2 μαλακογκαύληδων D&D και ειδικά του R R Martin και να τα χώσετε όπως γουστάρετε, το έχουν κάνει ΠΑΜΠΟΛΟΙ έως τώρα. Στον μάρτιν οι περισσότεροι λένε “i m so sorry for what they did to the show” και τέτοια μυνήματα συμπαράστασης lol.
Ευτυχώς που δεν ήταν σαν το Helms Deep γιατί δεν μπορούν να φτάσουν σε τέτοια επίπεδα. Για τις ταινίες σεβαστό να μην σου αρέσουν αλλά το universe του Martin πολύ φτωχό μπροστά στου Tolkien
Δεν ειπα οτι δε μου αρεσουν οι ταινιες, αλλα ο καθενας οτι θελει καταλαβαινει εδω μεσα. Και δε με πολυενδιαφερει το ποιο συμπαν ειναι πιο πλουσιο και ποιο ειναι πιο φτωχο. Μπορω να απολαμβανω και τα δυο συμπαντα χωρις να πρεπει να συγκρινω. Τις συγκρισεις και τους παραλληλισμους με κοψιδια, σουβλακια, μπριζολιδια, φυλλα χρυσου, σκατα με χρυσο, πλατινα, χαλκο, κοτοπουλα και γουρουνια, διαμαντια και ανθρακες κτλ, τις αφηνω για οποιον θελει να τις κανει, μου ειναι προσωπικα αδιαφορες.
Οι δυναμικες μεταξυ των χαρακτηρων του Game Of Thrones μου φαινονται πολυ πιο ενδιαφερουσες προσωπικα, και αυτες ειναι που με τραβανε στην συγκεκριμενη σειρα πολυ περισσοτερο απο το φανταστικο στοιχειο.
Γαμανε οι D&D σαν δημιουργοι, μας δινουν μια σειρα που ομοια της δεν εχουμε ξαναδει, και καταπληκτικα σκηνικα τοσα χρονια, απο ολες τις τοποθεσιες στο Essos (Mereen, Qarth, Braavos, Valyria κτλ) εως το Westeros (King’s Landing, Winterfell, Twin Towers, Vale, Eyrie κτλ) και φυσικα ο χαμουλης που γινεται στις 2 τελευταιες σεζον συστηματικα ειναι ανεπαναληπτος.
Ειπαμε, οποιος θελει μπορει να τα αγνοει ολα αυτα και να παραπονιεται ακομα που τα κορακια εστειλαν περυσι το μηνυμα στην Νταενερυς οτι ο Τζον Σνο ειναι σε κινδυνο πιο γρηγορα απο οτι θα επρεπε (!) και που φετος οι τακτικες μαχης απεναντι σε μια στρατια απο ανικητους νεκρους ηταν μη νικηφορες (!)
Ε ναι γιατί σε όλα τα επεισόδια πρέπει να λέμε πόσο γαματο είναι το GoT που εδώ και δύο σεζόν εχει γίνει Hollywood και γιατί ο χοντρός θέλει να βγάλει λεφτά. Εύχομαι τα βιβλία να είναι διαφορετικά πραγματικά τόσο hype για τους White Walkers και μέσα σε ένα επεισόδιο γαμιουνται όλα ώστε γυρίσουν να πολεμήσουν με την Cersei. Αλλά ναι πρέπει σε όλα να λέμε πόσο γαματο ειναι το GoT.
Άλλο ένα σχόλιο για τον χοντρό που βγάζει λεφτά. Δεν ξέρω ρε συ, ο τύπος είχε την απίστευτη τύχη να δει την δουλειά του να αναγνωρίζεται όσο ζει και το έργο του να γίνει η πιο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά στην ιστορία και να γίνει εκατομμυριούχος. Δηλαδή σαν συγγραφέας fantasy τι άλλο μπορεί να θέλεις να πετύχεις στην ζωή σου; Έχει πετύχει επίσης σχεδόν κανείς να μην λέει κάτι αρνητικό για τα βιβλία του, τα οποία χαίρουν καθολικής αποδοχής, ασχέτως αν η σειρά δέχεται κριτική. Και μετά από όσα ζει την τελευταία δεκαετία εσείς περιμένετε προτεραιότητά του να είναι να κάθεται σπίτι να γράφει τα επόμενα βιβλία; Ιδανικό θα ήταν, αλλά όχι και τόσο ρεαλιστικό. Προσωπικά χαίρομαι που αυτός ο τύπος που έχει γράψει τόσο ωραία βιβλία χάρηκε σε τόσο τεράστιο βαθμό την ευόδωση της δουλειάς του εν ζωή…
Δεν είπα πουθενά ότι όλοι πρέπει να λέμε πόσο γαμάτο είναι το GoT, ούτε το πιστεύω. Έχουν αναφέρει πάμπολλοι χρήστες διάφορα που τους ενόχλησαν στο The Long Night, ένας εκ των οποίων ήμουν κι εγώ. Δεν καταλαβαίνω με τι από όσα έγραψα έχεις πρόβλημα. Επειδή είπα ότι ούτε το LOTR είναι άψογο? Ε δεν είναι. Δεν το έβαλα εγώ στην κουβέντα. Και βρίσκω άκυρες τις συγκρίσεις, για πολλούς λόγους.
Λείπουν οι mods και κάνουν παρτι τα τρολλς, αν και ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιος σχιζοφρενής είσαι πίσω από όλα τα accounts. Λυπηρό τουλάχιστον.
επικο behind the scenes, οαση μεσα στα 10000 βιντεακια με την αποψαρα του καθε γουτουμπερ
οσο για τα παλικαρια απο πανω, πρωτομαγια ειναι, δεν πατε να πεταξετε κανα χαρταετο;
Τεχνικά δεν μπορώ να μιλήσω, είμαι άσχετος, μια χαρά τα λένε οι άλλοι και μπράβο τους.
Σε λεπτομέρειες δε θα μπω, γιατί δεν έχω backup μνήμης και θυμάμαι μόνο τα πολύ βασικά.
Η σειρά στο σύνολό της γαμάει, αλλά ρε πούστη μου, δεν γίνεται να μη σκοτώνεται σε τέτοιο χαμό κανείς-τόση καλοσύνη πια;; ααχ…που σαι ρε Σπάρτακε (η μόνη σειρά που στάζαμε από παντού)
Ναι αλλά μη συγκρίνουμε σειρές τώρα