House Of The Dragon [GoT thread]

Άσχετό το να μην έχουν τελειώσει οι νεκροί, το έχει σκεφτεί κανένας ή μόνο εγώ κάνω χαζές σκέψεις ??
Επίσης, κατά την ταπεινή μου άποψη, το ενδιαφέρον που έχει η σειρά είναι ότι είναι όλοι οι χαρακτήρες αποδομούνται ή και εξυψώνονται, κανείς δεν ξεφεύγει …το να πεθάνει κάποιος δεν είναι πια το ζητούμενο. Ολόκληρος τυριον, ναι μεν δεν έχει πεθάνει αλλά κάνει τη μία μαλακία μετά την άλλη, ο snow απέχει παρασάγκας από το να θεωρηθεί πχ ο αντίστοιχος aragorn. Φτάσαμε να θεωρούμε τον Jaimie από τους “καλούς” , ας δει κάποιος το πρώτο κύκλο τι κωλόπαιδο ήταν στη κυριολεξία

2 Likes

Το σκεφτομαι και το ελπιζω κι εγω αυτο του πρωτου spoiler (κι ολοι μας, λογικα). Μιλαμε για το επεισοδιο σα να ηταν το τελος της σειρας ενω εχει ακομα 4 ωρες.

Ναι σαν να λες 5 κανονικής διάρκειας επεισόδια , δεν το λες και λίγο…

δύσκολο . Έχουμε σετάρισμα Last War τώρα

για τον οποίο περιμένω να ακούσω ένα μεγάλο " δεν γαμιέστε ρε μόλις επιβίωσα απ τον πιο φρικτό πόλεμο " απ τους υπόλοιπους χαρακτήρες προς την Ντάνι :stuck_out_tongue::joy:

1 Like

Ναι χαχα τύπου τι να μου κλάσουν οι ελέφαντες τώρα και οι φλώροι με τις αστραφτερες στολές

1 Like

6 Likes

το teaser του 4ου, αν και δεν αποτελει αξιοπιστο δειγμα, δειχνει ακριβως το αντιθετο.

Συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις και αναγνωρίζω στους παραγωγούς πως μας έδωσαν μια σειρά που δεν έχουμε ξαναδεί. Για το τελευταίο όμως, πιστεύω αναγνωρίζεις την ειρωνεία: Πόσα υπάρχουν στη σειρά που ως φαν, “οφείλεις να ξεχάσεις” γιατί αλλιώς θα γελάς με τις ασυνέχειες/ασυνέπειες. Και η ειρωνεία έγκειται στο γεγονός πως έρχεται μετά ο Μπραν και μας λέει πως ο στόχος του NK είναι να καταστρέψει τη μνήμη, κάτι που το ίδιο το σοου απαιτεί από εσένα να κάνεις διαρκώς για να μπορείς να το παρακολουθήσεις.

Το θέμα με τον NK άλλωστε είναι πως -μετά από δηλώσεις και παραδοχές του Μάρτιν- η στρατιά των νεκρών αντιπροσωπεύει μεταφορικά τα μεγάλα ζητήματα των καιρών μας. Ζητήματα μπροστά στα οποία η ανθρωπότητα θα έπρεπε να παραμερίσει τις διαφορές της και να συστρατευτεί (σε έναν ρομαντικό κόσμο ισως) όπως η περιβαλλοντική αλλαγή, η πυρηνική ενέργεια κτλ. Ο ΝΚ έχει χτιστεί καλά, διότι ουδέποτε υπονοήθηκε πως είναι άλλος ένας κακός με την παραδοσιακή έννοια, ή μια σατανική φιγούρα, ένας παράφρων που ήθελε εξουσία και προσπαθούσε να την αποκτήσει. Περισσότερο σε εμένα πάντα έμοιαζε με ένα ιστορικό αντεπιχείρημα στην ανθρωπότητα, ένας συνδυασμός εκδίκησης της φύσης και μαλακίας του ανθρώπου, ένα σύμβολο. Τέλος πάντων για να μη συνεχίσω να γράφω θεωρίες, κάτι πολύ σημαντικό -και επ ουδενί μια αδάμαστη δύναμη καταστροφής και κιλεμολ. Και ποια η απεικόνιση του συμβόλου αυτού, για το οποίο έχει αναλύσει συνοπτικά το σκεπτικό του ο ίδιος ο συγγραφέας, στο επεισόδιο αυτό (κάτι που είδα δεν αναφέρθηκε); Να εμφανίζεται μέσα από τις φλόγες, αφού η ντανι προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον κάψει, ΧΑΜΟΓΕΛΩΝΤΑΣ. Το τρομακτικό αυτό σύμβολο, που δεν έχει πει λεξη σε όλη τη σειρά, που αφήνει ως σημάδια τρομακτικά “εργα τέχνης” από ακρωτηριασμένα πτώματα, στο δρόμο για την εκτέλεση ενός σχεδίου χιλιάδων ετών, ένα πλάσμα που είναι και μύθος και ιστορία και η ίδια η φύση (ο χειμώνας ο ίδιος), τι κάνει; Μειδιά, γιατί εκείνη τη στιγμή συμπεριφέρεται γνωρίζοντας (σπάσιμο τέταρτου τοίχου) ότι γίνεται meme. Ε οκ, κάπου αντιλαμβάνεσαι και συ ο ίδιος πως η σειρά έχει πάει αλλού πλέον. Δεν είναι αυτό που ήταν, είναι κάτι άλλο. Οποιος θέλει το βλέπει και το απολαμβάνει. Οποιος χαλιέται, ας δει κάτι άλλο. Προσωπικά, το απολαμβάνω για αυτό που είναι και δε μπαινω σε συγκρίσεις με τα βιβλία ή με άλλα σχετικά έργα, όπως υποθέτω και συ.

7 Likes

ρε παλικαρι επειδη στο μαζικο μπαν που θα γινει θα φυγουμε οσοι αντιπαθει ο συγκεκριμενος τυπος, δεν το βουλωνεις λιγο μπας και μεινουμε να διαβαζουμε τιποτα να περναει η ωρα μας; δε σου φταιμε οι γυρω.

@QuintomScenario
πραγματικά έχεις εντυπωσιακή ακολουθία τρολς… μέχρι και διάλογο μεταξύ τους κάνουν.

6 Likes

ΔΕΝ ειμαι ο Psfls, ΔΕΝ εχω αλλο ενεργο ακαουντ, αλλά προφανώς βολεύει το narrative ότι είμαι, για να μείνουν οι 2-3 χρήστες που συμφωνούν σε όλα μαζί σας.

Δε βαριέσαι. “Τρολλ” όποιος τολμήσει να ακούει άλλη μουσική, να βλέπει άλλες ταινίες, να διαφωνεί με κάτι, έτσι λειτουργεί το Ιντερνετ το 2019.

Σε ένα άλλο φόρουμ ένας έγραψε ότι δοκίμασαν σε κατάστημα με τηλεοράσεις να δουν πως φαίνεται το επεισόδιο στις φθηνές και ακριβές tv…
Στην πλειοψηφία ακόμα και σε ακριβά μοντέλα η εικόνα στο σκοτάδι δεν ήταν καλή, σε κάποια μοντέλα ξεχώριζε καλύτερα και αυτό που έγραψε ο χρήστης ήταν ότι δεν γίνεται να δώσουν όλοι πολλά λεφτά σε tv για να δεις κάτι παρόμοιο…
Εμένα αυτό που μου ξένισε λίγο ήταν ο απλός θάνατος του ΝΚ και ότι τσίμπησε σε ένα δόλωμα σαν χάνος…
Επίσης τσιμπάει σε ένα δόλωμα όπου δεν μπορώ να καταλάβω τι σκατά δυνάμεις είχε ο Μπραν και ήθελε να τον φάει ο ΝΚ, θα μπορούσε να αφανίσει το Winterfell και μετά να παίξει με τον Μπραν…

1 Like

Και ο Red Viper είχαν αφήσει να καταλάβουμε ότι ήταν ο αρτιότερος πολεμιστής των 7 βασιλείων αλλά την πάτησε σαν ερασιτέχνης στη μονομαχία με το Βουνό. Για μένα δεν είναι κακό που είδαμε τον παντοδύναμο ΝΚ να κάνει λάθη

3 Likes

Εχω μαθει απο τοτε και εχω γινει πιο ταπεινος

10 Likes

Μη τα ξαναλέμε, χοντρέ ήσουν απλά ηλίθιος με την έχιδνα ( το βιβλίο είχε φύγει στον άλλο τοίχο όταν το διάβαζα από τα νεύρα μου). Κανονικά αν ήθελε σωστή συνέχεια, έπρεπε να είχε πηδήξει και Τζων και Ντάνυ μαζί.
Αφού είχε σφάξει όλους τους λαννιστερ.

On topic το επεισόδιο ωραίο αλλά όντως ο night king δεν περίμενα να φύγει έτσι. Αδυναμία Arya βέβαια από την αρχή, ωραίες σκηνές κάτω στις κρύπτες και με τις φωτιές και i love carice van houten .Τουλάχιστον με μια μονομαχία κτλ. Οκ δεκτον στο βιβλίο άλλωστε δεν ξέρω καν αν θα τον δούμε εκεί, πιο πολύ με καίει να διαβάσω αυτήν την ιστορία, της τηλεόρασης πήρε άλλη ροτα.

2 Likes

Στα βιβλία έχουμε και άλλους χαρακτήρες όπου δεν έχουν μπει καν στη σειρά…
Πχ η Lady Stoneheart, όπου δεν ξέρω ο χοντρός πως θα την χρησιμοποιήσει όπου στα βιβλία πάει να κρεμάσει την Μπριεν

2 Likes

Ναι φυσικά, απλά αναφέρουμε ότι είδαμε και στη σειρά.

Ειναι τοσα πολλα αυτα που θελω να γραψω για την αγαπημενη μου τηλεοπτικη σειρα (αλλα και ως φαν των βιβλιων) που δεν ξερω αν θα καταφερω να τα βαλω σε μια σειρα.
Θα ξεκινησω λοιπον γραφοντας γενικα καποιες παρατηρησεις.

Οσον αφορα την σκηνοθεσια και την μουσικη επενδυση, αυτες παραμενουν εξαιρετικες απο την αρχη της εως και σημερα. Εξαιρετικο μονταζ/φωτογραφια και μουσικα σκορ που σε καθηλωνουν.
Οι ερμηνειες απο καλες/ικανοποιητικες (Νταινερις) εως και αψεγαδιαστες (ειδικα ολο το Λαννιστεροσοι, Μπειλις). Ακομη κ ο Χαρινγκτον που σαν ηθοποιος δεν λεει και πολλα, στον ρολο του Σνοου αποτυπωνει αρκετα καλα αυτο που διαβαζουμε και στα βιβλια.

Σεναριακα ωστοσο, η αληθεια ειναι πως μετα το τελος της 4ης σεζον με το οποιο κλεινει και ενας κυκλος, βλεπουμε ενα αρκετα διαφοροποιημενο GoT. Θες το fanservice, θες το οτι απο ενα σημειο κ μετα η σειρα ξεπερασε τα βιβλια, η αληθεια ειναι οτι πλεον παρακολουθουμε ενα τηλεοπτικο blockbuster. Κλασεις ανωτερο απο τα σινε-σκουπιδια Marvel/DC αλλα blockbuster.

Βεβαια και απο την 5η σεζον και μετα, το GoT μας εχει προσφερει παρα πολλες στιγμες για να μας υπενθυμιζουν οτι το GoT δεν ειναι ΑΛΛΗ ΜΙΑ σειρα αλλα Η σειρα.
Σκηνες και επεισοδια που θα μεινουν στην ιστορια οπως η μαχη των μπασταρδων, η φωτια που εβαλε η Σερσει στο King’s Landing, η μαχη στο Hardhome, το Tower of Joy, το τελος του Hodor και αρκετες ακομα.
Storylines με πολυ καλο character building, οπως αυτο του Τζον Σνοου (εκλογη του ως Lord Commander, η δολοφονια του, η ανασταση του, η αποκαλυψη πως ειναι Targarien) και ολα οσα εχει περασει
και πραξει η Σερσει και ο παλαβιαρης Ρους Μπολτον.

Η διαφορα ομως με τις ΤΕΛΕΙΟΤΑΤΕΣ σεζον 1-4, ειναι πως ακριβως σε αυτες δεν εβρισκες κανενα ψεγαδι. Ηταν ολα οπως επρεπε για να ξεχωρισει η σειρα αυτη απο το σωρο.
Η μαυριλα που απεπνεε, το αισθημα της ικανοποιησης και της λυτρωσης που εν τελει δεν εφτανε ποτε. Ο ρεαλιστικοτατος τροπος αποδοσης ολων των χαρακτηρων. Τα εχουν πει και αλλοι και επαναλαμβανομαι.

Σε αντιθεση με αυτα λοιπον, και περαν των οντως παρα πολλων θετικων στιγμων που εχει δωσει η σειρα και στις τελευταιες 4 σεζον, εχουμε παρατηρησει και πολλα αρνητικα.
Πολλες σεναριακες ευκολιες, καταχρηση του λεγομενου ‘απο μηχανης θεου’, παραλογες και μη ρεαλιστικες πραξεις των πρωταγωνιστων και μη σωστη αποδοση χαρακτηρων.
Το ταξιδι των 7 ηρωων περα απο το τειχος, οι τοσες μαχες απο τις οποιες παραλογα εχουν γλυτωσει οι διαφοροι κυριοι πρωταγωνιστες, το τραγικο storyline Τζειμι/Μπρον στο Ντορν, τραγικη αποδοση των Μαρτελ
και αλλα πολλα.
Τελος, καποια πραγματα που προλογιζονταν στις αρχικες σεζον και υποτιθεται πως επαιζαν σημαντικο ρολο στη σειρα, οπως η ελευση του χειμωνα/WW και ο Αζορ Αχαι ολοκληρωθηκαν(?) πολυ βιαστικα.
Βεβαια, εχουμε αλλα 3 επεισοδια οποτε ισως λυθουν πολλες αποριες εως το τελος.

Εχω την εντυπωση και την ελπιδα παντως πως στο τελειωμα θα δουμε το παλιο κλασσικο GoT οπου οι Συμμαχοι θα υποστουν πολλες κυριες απωλειες στη μαχη με τον Αξονα (Σερσει).

Κλεινοντας οσον αφορα τις γενικες παρατηρησεις μου, οπως και να τελειωσει πλεον η σειρα, το γεγονος ειναι ενα: με τα καλα και τα κακα της θα ειναι σημειο αναφορας για πολλα πολλα χρονια ακομα.
Τολμω να πω πως οι πρωτες σεζον και τα πρωτα 3 βιβλια εβαλαν τοσο ψηλα τον πηχη ωστε να μνημονευεται οπως και το LotR.

Θα επανελθω για τα του τελευταιου επεισοδιου.

10 Likes

Αυτό με την εικόνα του επεισοδίου τείνει να γίνει σήριαλ ανάλογο του αν έχει μπάσο το Justice και αν ακούγεται σε καλό ηχοσυστημα!

2 Likes

Ε ναι γιατί πολύ χαμηλά το μπάσο όχι ότι δεν υπάρχει, το ίδιο έχει γίνει και εδώ

1 Like