House Of The Dragon [GoT thread]

Μην τα λες αυτά, είναι επικίνδυνες αλήθειες που δεν παραδεχόμαστε εδώ πέρα γιατί χαλάνε τα αστειάκια

3 Likes

Το τελευταίο επεισόδιο (βασικά ΚΑΙ αυτό το τελευταίο για μεγαλύτερη ακρίβεια) είναι ο λόγος που πάντα θα προτιμώ το πιο λυρικό, ρομαντικό fantasy του Tolkien από τον ρεαλισμό που προσπαθεί να φέρει το GoT. Όταν έχεις τόσο άκυρα σκηνικά όπως αυτά με Ντοθρακι και Αρια γαμιέται εντελώς το πράγμα (και δεν είναι η πρώτη φορά). Καταλαβαίνω κάπου γιατί μερικοί ξεκινούν τις συγκρίσεις. Δεν είναι μόνο οι 2 πιο πετυχημένες fantasy σειρές (έστω και αν η μια ήταν κινηματογραφική), είναι και η βασική αυτή διαφορά τους που αναφέρθηκε και παραπάνω.

Κι ένας φόρος τιμής στον αδικοχαμένο και την παρέα του:

10 Likes

Τι ΕΠΟΣ ειναι αυτο ρε…

Απλα αυτα ειναι παρατυπιες της τηλεοπτικης εκδοσης κ οχι της λογοτεχνικης.

1 Like

Δεν αμφιβάλω, άλλωστε την σειρά και μόνο κρίνουμε εδώ και όχι τα βιβλία τα οποία και δεν έχω διαβάσει (και ούτε πρόκειται να ξεκινήσω να διαβάζω αν δεν τα τελειώσει ο άλλος).

Άπλα παρατυπίες σαν και αυτές σε σειρές όπως είναι το GoT χτυπάν πιο άσχημα

Σ αυτο συμφωνω.

θα μπορούσε να γράφει και Martin - D&D, αλλά τέλοσπαντων.

2 Likes

Βλεποντας αυτο το βιντεο πραγματικα το μονο που μπορω να πω ειναι οτι η επιμαχη σκηνη ειναι αριστουργηματικα φτιαγμενη, σκηνοθετικα, οπτικα, μουσικα, και με καθε αλλο τροπο. Επρεπε να γινει ακριβως ετσι για να δημιουργησει το μαξιμουμ συναισθημα, και δε με ενδιαφερει ποτε και για κανεναν λογο να μαθω πως ακριβως εφτασε μεχρι εκει η Αρυα, πως δεν την πηραν πρεφα οι White Walkers και ολοι οι υπολοιποι μεχρι να κανει το αλμα προς τον Night King και να τον σκοτωσει. Ηταν απλα τελεια εκτελεση απο τους Benioff & Weiss και τον Sapochnyk.

ΥΓ. Πραγματικα ποσο σκουπιδι ο τυπος που μπηκε εδω μεσα και το χαλασε για μερικους…

3 Likes

Αναρωτιεμαι και εγω αν δεν μου αρεσε τοσο επειδη το ξερα απο αυτον τον βλακα

2 Likes

Κοιταξε, εγω επι 82 λεπτα ενιωθα ΕΝΤΑΣΗ και αγωνια. Αυτο το θεωρω τεραστια επιτυχια των δημιουργων. Οποιος νομιζει οτι ειναι ευκολο να κανεις κατι τετοιο (γιατι δεν ημουν ο μονος, υπαρχουν εκατομμυρια ανθρωποι που περιγραφουν παρομοια εμπειρια με το 8Χ03), ας παει να σπουδασει κινηματογραφο και τηλεοραση και ας δοκιμασει την τυχη του ξερω γω. Σε μια εποχη που εχουμε δει τα παντα σε ταινιες και σειρες, το να καταφερεις να εχεις ενα κοινο με κομμενη την ανασα για ολοκληρο το επεισοδιο, ειναι για μενα πολυ σημαντικοτερο απο το να πρεπει σε καθε καρε του επεισοδιου καθε αποφαση των πρωταγωνιστων να βγαζει 100% νοημα, και μαλιστα με βαση του τι περιμενει ο καθε θεατης να δει.

Καλως ή κακως (κατι που ειναι αληθεια και για τα επομενα 3 επεισοδια —>) θα υπαρξει παρα πολυς κοσμος που δεν θα γουσταρει την εξελιξη, και αυτο ειναι 100% legit, ειδικα μιας και βασιζεται στα βιβλια ενος αλλου τυπου η ιστορια. Απο κει και περα, πιστευω οτι σε δημιουργικο επιπεδο, η δουλεια που γινεται στις τελευταιες σεζον ειναι πολυ υψηλου επιπεδου.

Η 5η σεζον για μενα ειναι μακραν η χειροτερη (λιγοτερο καλη μαλλον, δεν υπαρχει κακη σεζον GoT στο συνολο της), και φυσικα παιζει ρολο οτι το ολο story arc με τον High Sparrow μου ειναι παρα πολυ αδιαφορο, αλλα νομιζω πως και η σειρα καπως εκανε μια κοιλια. Παρολα αυτα, εχει μεσα επεισοδια οπως το Hardhome και το The Dance Of Dragons.

Η 6η σεζον εχει μεσα The Door, Battle Of The Bastards και The Winds of Winter, και παιζει να ειναι η αγαπημενη μου σεζον απο ολες.

Η 7η σεζον ξεκινησε νωχελικα αλλα τα τελευταια 2 επεισοδια με αποζημιωσαν πληρως, οπως επισης και το The Spoils Of War με τους δρακους να τα ξεσκιζουν ολα για πρωτη φορα.

Ως τωρα η 8η σεζον για μενα ειναι 3/3, με το τελευταιο επεισοδιο που ειδαμε να ειναι απο τα καλυτερα που εχουν γυριστει γενικα ποτε στην τηλεοραση. Αναμενω το 5ο επεισοδιο, το οποιο συμφωνα με διαφορους συντελεστες θα ειναι πιο grande ακομα…

1 Like

Κι εγώ αυτό σκέφτομαι… Γιατί αν σε πιάσει απροετοιμαστο γαμαει και όντως η σκηνή είναι φανταστική

1 Like

Οι πρωτες 4 επειδη ηταν και πολυ κοντα στα βιβλια ηταν τελειες για μενα. Σιγουρα παρεμεινε σε υψηλα επιπεδα και μετα αλλα στις σεζον 5-7 ειχε κ πολλα επεισοδια που δεν μου αρεσανε καθολου.Η 8η με χει ικανοποιησει σε πολυ μεγαλο βαθθμο. Για να δουμε

Ε σκεψου το ως εξης… Για μενα που δεν ειμαι φαν των βιβλιων, τα επεισοδια που λες στις 5-7 υπηρχαν ηδη στις 1-4… Δε θεωρω καθε επεισοδιο του GoT τελειο, και σε μερικα βαριομουν λιγακι, κατι που ισχυει για ολες τις σεζον ως τωρα.

1 Like

Η γυναίκα μου πάντως που δεν ήξερε τίποτα για το επεισόδιο, είχε την ίδια αντίδραση με μένα που είχα φάει το σπόιλερ: ε όχι έτσι ρεεεεεεε :laughing:

Μια χαρά τα λες για την σκηνή… αν και πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε καν να λες ότι δεν σε ενδιαφέρει γιατί η σειρά έχει φροντίσει να δείξει τα πάντα για την εκπαίδευση της Άρια. Επίσης φρόντισε να υπενθυμίσει ακόμα και στο s08e03 ότι αυτή τη στιγμή είναι μάλλον η πιο effective killing machine στη σειρά με stealth mode always on.
Αν κάποιος μπει στη διαδικασία να πει “πω τι μούφα, πως έφτασε εκεί χωρίς να την καταλάβουν;” τότε τσάμπα βλέπει… και μπορεί να συνεχίσει να παρακολουθεί power of love

1 Like

Γενικα το επεισοδιο απο αποψη σκηνοθεσιας-μουσικης-μονταζ ηταν απλα 10/10, συμφωνω απολυτα οτι 80 λεπτα σε ειχε στην τσιτα με αλλαγες τοποθεσιας, σκηνικα κτλ. Τωρα αμα κατσουμε μετα να αναλυσουμε διαφορα θα βρουμε πραγματα να χαλαστουμε (κυριως σεναριακα) αλλα τελικα το θεμα ειναι υποκειμενικο, που δινει βαρος ο καθενας.

Μια μικρογραφια του επεισοδιου ειναι η σκηνη με τους Ντοθρακι στην αρχη. Τελειως βλαμμενη τακτικα κινηση χωρις λογικη αλλα η σκηνη ηταν απλα καταπληκτικη και εστειλε την ενταση και την αισθηση της επικειμενης καταστροφης στον Θεο.

Η Χειροτερη σαιζον νομιζω η 6η λογω Ντορν και μονο Ντορν. Δεν ξερω αν το σκαλωμα μου εχει να κανει επειδη αγαπαω τα βιβλια αλλα το συγκεκριμενο subplot εκτος του οτι γαμησε εντελως χαρακτηρες και τους αλλαξε οχι σε λεπτομερειες αλλα σε core στοιχεια της προσωπικοτητας τους αλλα ηταν και κακιστο σεναριακα, με μετριες (ειμαι ευγενικος) ερμηνειες και τελικα μια πλοκη που δεν αφησε τιποτα, απλα ειδαμε ενα buddy comedy με Τζεημι και Μπρον.Για οτιδηποτε αλλο εχουν κανει στην σειρα μπορω να βρω δικαιολογια, το clustefuck στην Ντορν για εμενα ειναι irredeamable.

4 Likes

Αφου το ειδα αλλα δυο φορες δεν μου βγαζει η μαχη τα συναισθηματα που θελω,… Δεν τρελαθηκα και το περιμενα πολυ καλυτερο

οι διαρροές είναι ήδη εκεί έξω…προσοχή μην την πατήσετε σαν εμένα μέχρι αύριο

1 Like