House Of The Dragon [GoT thread]

Summary

Ειναι πολλα για μενα. Παρα πολλα. Πλεον και πολυ σημαντικο για μενα που τα χω λιωσει, δεν εχει καμια σχεση με τα βιβλια. Οι χαρακτηρες και το τι επιλεγουνε να κανουνε και να πουνε. Αλλα οκ το ξεπερναμε. Ξεκιναει ασχημα με το γλεντι φαση κονσομασιον ενα γκομενακι για ολους. Με Τυριον που ναι παντα κυριος να φερνει σε δυσκολη θεση την Μπριεν. Γενικα ο Τυριον ειναι πλεον μονο για κοκ τζοουκς κτλ. Ειναι αλλος χαρακτηρας εντελως. Πληρης ασυνεπεια χαρακτηρα Τζεημι. Μετα απο το πολυ επικο τελος της προηγουμενης σεζον, κανει κωλοτουμπα. Μπορει σε οσους δεν εχουν διαβασει να τους φαινεται καπως λογικο. Εμενα μου φαινεται αθλιο κ δεν εχει και σχεση με το βιβλιο, που μεχρι τωρα ας πουμε το χαν παει καπως καλα για τον Τζεημι. Και εκει εχουμε και το τρομακτικα αβολο κριντζ χωρισμου του με Μπριεν. Απιστευτος χειρισμος Σνοου και Γκοστ. Ντροπιαστικη σκηνη ειδικα παλι λεω για οσους εχουν διαβασει τα βιβλια, αλλα και οχι μονο. Για αλλη μια φορα γελοιοτητες τακτικα. Απο το πουθενα εμφανιζεται Iron Fleet διπλα στο Dragonstone και με Δρακους στους ουρανους. Ρε πουστη μου δειξτε τα λιγο πιο challenging. Δεν τα βλεπουνε δεκαχρονοι. 2 δρακοι εχουν φυγει ετσι. Γελοια σκηνοθετικα επιλογη να δειξουν 2 σημαντικες σκηνες και να τις αφησουν και καλα υπονοουμενο. Jon Snow θα σας πω το μυστικο. Bran πες τους (LOL) και κοψιμο σκηνης. Και το ιδιο με Σανσα και Τυριον και μετα σε αυτα που λενε τα διευκρινιστικα και καλα μας λενε οτι θελανε να δειξουν οτι η Σανσα εχει μαθει την δυναμη των μυστικων και γι αυτο επιλεγει να πει τομυστικο στον τυριον. ε δειξτε το μας ρε να το εκτιμησουμε. τι φτηνιαρικα κοψιματα ειναι αυτα. Τυριον να δηλωνει οτι ο Καιμπερν ειναι λογικος ανθρωπος…και να του λεει δις οτι δεν θελει να hear παιδια να κλαινε. Σορυ αλλα αυτοι δεν ειναι διαλογοι Τυριον. Αν κατσω να σκεφτω ειναι και αλλα. Αλλα αυτα μου ρθαν ετσι στα γρηγορα. Σιγουρα πολλοι διαφωνειτε, αλλα ειλικρινα το επεισοδιο ηταν τραγικο για μενα. Ειναι το πρωτο επεισοδιο με μ.ο κατω του 8 απο την αρχη της σεζον. Βεβαια αυτο οφειλεται μαλλον στους θανατους του δρακου, (τραγικο σαν εκτελεση) και την Μισαντει, αλλα δεν ειναι εντελως τυχαιο

ΥΓ. Φλασια που θυμηθηκα. Ντροπιαστικη σκηνη Τυριον και Τζεημι να γελανε με την πρωτη γυναικα του Τυριον την Τυσα που χε φαει ο πατερας τους. Μιλαμε για σκηνικο που χει στιγματισει τον Τυριον οσο τιποτα. Οτι να ναι απλα να κανει ¨"αστεια" ο Τυριον

Τα μονα πραματα που μου αρεσανε ηταν Αρυα να φευγει με Σαντορ και το οτι φαινεται να πριονιζουν Ντενεροκαρεκλα οπως και της αρμοζει :stuck_out_tongue:

5 Likes

Δεν καταλαβαινω γτ δεν το δειχνει σε σποιλερς

Βαλε το “summary” spoiler, λειτουργει κανονικα. Το blur ουτε σε μενα δεν λειτουργει, δεν ξερω πως το κανουν οι αλλοι, παλιοτερα λειτουργουσε και σε μενα :stuck_out_tongue:

Στα επιμερους διαφωνω καθετα στα περισσοτερα που γραφεις, ποσο μαλλον μιας και εχεις συγκεκριμενους χαρακτηρες στο μυαλο σου οπως εχουν παρουσιαστει στα βιβλια του Martin. Δεν καταλαβαινω τι εκανε λαθος ο Tyrion. Ηταν ΑΨΟΓΟΣ σε αυτο το επεισοδιο. Και σιγα που δεν τον εχουμε δει να παρεκτρεπεται οταν εχει πιει 30 λιτρα κρασι στο παρελθον. Μια και δυο…Και οχι, ΔΕΝ γελουσαν ακριβως με την πρωτη γυναικα του Τυριον. Καλα ειδικα η φαση Τζεημι και Μπριεν ηταν για μενα απο τις καλυτερες σκηνες. Ολες οι σκηνες μεταξυ τους.

Εισαι σιγουρος οτι ο Τζεημι πηγε να επιστρεψει στην Σερσει? Δεν ξερω αν ειναι wishful thinking (γιατι αν ισχυει πραγματικα καταστρεφονται 7 σαιζον character development) αλλα εγω καταλαβα οτι θελει να παει να την σκοτωσει ο ιδιος. Αν το θεμα ηταν να επιστρεψει σε αυτην γιατι την αποφαση του την τριγκαραν τα νεα οτι γαμησε τον στρατο της Ντενερυς?

O Τυριον δεν εκανε κατι τοσο χαζο σε αυτο το επεισοδιο παντως…

2 Likes

Διαβαζοντας τωρα πολλα σαιτ βλεπω πολλους που τα αναφερουν αυτα που ειπα και αλλα πολλα. Οτι εγραψα το γραψα εν βρασμο ψυχης κατευθειαν μετα τηνθεαση, οποτε γενικα υπαρχει και αυτη η αποψη. Ειναι θεμα προοπτικης. Λογικα δεν θα πεισουμε η μια πλευρα την αλλη :stuck_out_tongue:
Ο Τυριον παρεκτρεπεται συχνα, αλλα οχι ετσι και πλεον μονο παρεκτρεπεται η λεει ανουσιες χαζομαρες. Κατε με παντα

Ο Τυριον δεν κανει κατι χαζο. Εχει χαζους διαλογους. Juvenile. Ειναι κομπαρσος για να λεει χαζομαριτσες πλεον. Οσο για τον Τζεημι νομιζω ειναι σαφης. Δηλώνει οτι ειναι η αγαπη του κτλ. Δεν μπορει να την αφησει ετσι. Θα δουμε σε ενα επεισοδιο. Εγω πονταρω στο γκρεμισμα του υπεροχου character building μεχρι τωρα με ττην κορυφαια σκηνη επους για μενα της φυγης του απο το Kings Landing

Αμα το βρισκα αυτο το summary spoiler

1 Like

Πολυ ατσουμπαλο το επεισόδιο,ελπιζω τα 2 εναπομείναντα να ειναι καλύτερα

1 Like

Το summary spoiler ειναι αυτο που λεει “hide details”

Summary

Για Τζεημι μαζι σου αν ισχυει αυτο που λες, αλλα ουτε εγω αυτο καταλαβα. Νομιζω πως το ηξερε εξαρχης οταν πηγε προς τα Βορεια οτι η μονη λυση ειναι να σκοτωσουν την Σερσει. Και νομιζω πως ειχε εξελιχθει ετσι ωστε να ειναι οκ με αυτο. Τι αλλαξε? Το μονο που αλλαξε ειναι πως ουσιαστικα του ειπαν πως αντι να την εκτελεσουν, θα καψουν ολη την πολη. Αυτο ειναι που τον κανει να κατεβει προς τα κατω. Πραγματικα ελπιζω να μην υποννοησει ουτε για ενα δευτερολεπτο πως παει για να την σωσει επειδη την αγαπαει. Και ελπιζω να την σκοτωσει αυτος, και να επιστρεψει στην Μπριεν. Αν οντως παει γιατι αγαπαει την Σερσει και καλα, θα ειμαι 100% μαζι σου για το character development του Τζεημι, απλα πιστευω το αντιθετο.

Για δρακο εγω πονεσα απλα στην σκηνη και εννοειται χαλαστηκα που εφυγε ενας δρακος στο ετσι, αλλα ηταν παλιο κλασικο Game Of Thrones. Φαε τον θανατο απο εκει που δεν το περιμενεις. και μην λες πολλα. Στην μαπα. Να εξισσοροπουνται και λιγο τα πραγματα. Στο inside the game of thrones εξηγουν πως ο Qybern αφου ειδε οτι η scorpion βαλλιστρα πιανει, πηγαν και εφτιαξαν αλλα 30 απο αυτα, και εξοπλισαν και τα τειχη και τα καραβια με δυο ντουζινες. Γιατι να ειναι τοσο τραβηγμενο δηλαδη πια? Το Red Wedding βγαζει περισσοτερο νοημα? Μια συνομωσια μεταξυ 100 ανθρωπων που δεν καταλαβε κανενας απο τους Starks και τους καλους γενικα, αλλα τους εσφαξαν ολους στον γαμο? Το οτι ο Ned Stark καταλαβε πως τα μπασταρδα της Σερσει και του Τζεημι δεν ηταν παιδια του Μπαραθεον διαβαζοντας κατι βιβλια για το πως το σπερμα των Μπαραθεον ειναι δυνατο, βγαζει πολυ νοημα δηλαδη? Το οτι πηγε και ειπε στην Σερσει να σωσει τα παιδια της απο εντιμοτητα, χωρις να φανταστει οτι ετσι εφαγε το κεφαλι του, βγαζει νοημα? Μπορω να παω σε αμετρητα παραδειγματα στις πρωτες 4 σεζον (και στα βιβλια) τα οποια αν εξαντλησουμε αυστηροτητα δεν βγαζουν νοημα, αλλα δε θελω να το κανω… οπως δεν το κανω ουτε στις σεζον 5-8. Ναι, ηταν λιγο τραβηγμενη η ενεδρα στους δρακους. Δεν ηταν ομως “κακη” σκηνη, ουτε ηταν ακυρη σκηνη. Αυτο με τον στολο και το Dragonstone δεν το καταλαβα. Γιατι να μην ειχε παει ολον του τον στολο ο Greyjoy στο Dragonstone? Ακατοικητο και παρατημενο ηταν, και ολη η περιφερεια ηταν δικη του, ειχε καθε ελευθερια να παει και να στησει την ενεδρα του, οπως και εκανε.

Για Τυριον διαφωνουμε καθετα. Για μενα ηταν απλα καταπληκτικος σε ολο το επεισοδιο.

Ο θανατος της Missandei επισης ηταν 100% συνεπης με οσα εχουμε δει απο Cersei και απο αυτο το show. Μπορει να χαλαστηκες που εφυγε το αψογο το γκομενακι :stuck_out_tongue:, αλλα αυτο δεν κανει παραλογη ή περιεργη την σκηνη.

ΥΓ. Εννοειται πιστευω πως αν δεν ειχες διαβασει κανενα σποιλερ πριν το δεις το επεισοδιο, θα σου αρεσε 5 φορες περισσοτερο. Χωρις παραμικρο emotional investment, πως ηταν δυνατο να σου αρεσει το οτιδηποτε? Οταν παρακολουθουμε μια ιστορια, αν γνωριζουμε ολα τα σημαντικα γεγονοτα και το τελος, γιατι να την ακολουθησουμε καν βασικα? Ποιο το νοημα.

Summary

Thanx gia to hide details.

Για την Missandei δεν στεναχωρηθηκα γτ δεν παω καθολου γενικα το τημ Ντανυ και την ατζεντα του :stuck_out_tongue:
Οτι εχει ωραιο πωπο το δεχομαι, αλλα τον απολαμβανουμε και αλλιως :stuck_out_tongue:
Πιστευω οτι σε ολα αυτα με επηρεαζει πιθανως το βιβλιο. Πχ η φαση του στησιματος του Red Wedding στο βιβλιο ειναι αριστουργηματικη. Δεν εχω λογια βασικα για το ποσο καλοστημενη ειναι και φυσικα η εκτελεση της στην σειρα δεν φτανει ουτε καν αυτο το επιπεδο. Απλα δεν με ειχε χαλασει κιολας. Ειναι στα πλαισια της αφελειας ας πουμε των Σταρκ. Ειδικα στα πρωτα “βηματα” τους.

Για τον Τυριον δεν θα συμφωνησουμε. Ειναι ο αγαπημενος χαρακτηρας του Μαρτιν και τον εγραφε μαεστρικα και φαινοτανε και στις πρωτες σεζον. Αφου μας χαιρετησε ο Γιωργος, χαιρετησε και ο Τυριον :stuck_out_tongue:

1 Like

Δεν λειτουργω ετσι. Πολλες φορες επειδη ηξερα κατι, συναισθηματικα αντεδρασα πιο εντονα. Αληθεια το λεω. Απλα θεωρω οτι το επεισοδιο δεν ηταν καλογραμμενο. Δηλαδη απο οσα ανεφερα πιο πανω, μονο 2 πραματα ηξερα απο τα σποιλερς και το ενα μου ηταν αδιαφορο ουτως η αλλως. Βλεπε Missandei

Κανείς;

Summary

6 Likes

Aυτο ρε παιδια ισχυει οντως? Δεν το δα αν κ το ψαχνα. Το δατε actually η μονο απο memes

Summary

Συμπαθητικό επεισόδιο, κυρίως άξιζε για μερικούς διαλόγους που ήταν χαρακτηριστικό της σειράς. 0/2 οι σπουδαίοι θάνατοι έως τώρα (ΝΚ και δράκος). Γιατί από κει ψηλάαααααααααα που πετάει, η άλλη δεν μπορεί να δει τον κρυμμένο στόλο. Αν δω στο επόμενο τον εναπομένοντα δράκο να τα κάνει πουτάνα όλα, θα πετάξω τομάτες στην τηλεόραση :laughing: Τέλος, ελπίζω η Σέρσει να σκοτωθεί από την Άρυα με μορφή Τζέιμι.

Επειδη το ξεχασα, να πω πως πλεον καθε ατακα του Μπραν ζυγιζει 200 κιλα, μακραν οι πιο απολαυστικες στιγμες καθε επεισοδιου για μενα.

καραβια εστησαν ενεδρα σε δρακο ρε μλκχαααααχαχχχχαχαχαχα :joy:

3 Likes

Ισχύει κανονικά.

Summary

Είναι στο σημειο που λέει most people get bloody murdered, they stay that way κάπου στο 16 λεπτό

Για το μηδαμινό υλικό που έχουν στα χέρια τους εδώ και 2 σεζόν οι D&D τα έχουν πάει μια χαρά μπορεί να πεί κανείς, νομίζω είναι πιο δίκαιο approach από τους (δικαιολογημένους 100%) αφορισμούς που πέφτουν και έχω ρίξει και εγώ δλδ. Επίσης μη ξεχνάτε πώς όταν μπεί το μικρόβιο της αμφισβήτησης, το επεισόδιο το βλέπεις με μεγεθυντικό φακό και ειδικά οι εξώφθαλμες σεναριακές μαλακίες μεγεθύνονται υπερβολικά.

Ακολουθεί αφορισμός δικαιολογημένος 100%

Η σκηνή με τον μανιακό βλάχο από τα τρίκαλα πάνω στο πλοίο που είναι πίσω από την βαλλίστρα με τα μάτια γουρλωμένα είναι δείγμα της τηλεοπτικής κατάντιας της σειράς. Η αμέσως προηγούμενη σκηνή που βλέπεις ένα ΔΡΑΚΟ να διαγράφεται από τον “κρυφό” στόλο του βλάχου που προανέφερα, είναι για να αδειάζεις ένα τριαξονικό σάπιες ντομάτες πάνω στους D&D, και λίγα λέω. Γενικά το GoT από τότε που ανέλαβαν οι D&D είναι σαν να πασπάλισαν την μοναδικά βελούδινη και νόστιμη σούπα που τους έφτιαχνε ο χοντρός τόσα χρόνια με μικρά λαχταριστά τηλεοπτικά ποντικοκούραδα.

9 Likes

Αυτό που λέτε ισχύει ή δεν ισχύει, please μην το κάνετε, δεν έχουμε διαβάσει όλοι τα λικς.
Η προειδοποιείστε πριν το σπόιλερ.

Βασικά δεν είναι σπόιλερ,απλά στο 4ο επεισόδιο σε μια σκηνή,φάνηκε ένα ποτήρι σταρμπακς στο τραπέζι που έτρωγαν και έπιναν.

Το οποίο οριακά πιστεύω ότι είναι τρολαρισμα. Τόσα άτομα παρών εκείνη την ώρα (καστ και τεχνικοί) και δε το πήρε κάνεις πρέφα;

1 Like