Αυτό. Απίστευτη ξενέρα. Αν και την ειχα φάει ήδη από πέρσι. Το δικό μου μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ. Γιατί τόση βιασύνη;
Οταν ο @matia κανει παραλληλισμο με αυτο που του αρεσει ως γκουρμεδια εναντιον αυτου που δεν του αρεσει ως χαμηλης ποιοτητας φαγητο ή σκατα, τοτε ξερεις οτι εχεις δικιο οταν σου αρεσε το επεισοδιο πολυ
Σαν σφραγιδα επισημοποιησης ειναι αυτες οι παρομοιωσεις
Βελουδινη και νοστιμη σουπα τα βιβλια του ASOIAF εντωμεταξυ, μακραν τα πιο υπερεκτιμημενα βιβλια ολων των εποχων στο fantasy, τα οποια αν δεν ειχε βγει η σειρα θα τα ειχαν διαβασει το 10% των ανθρωπων που τα εχουν διαβασει τωρα.
100% αλήθεια, το 4ο δεν την παλεύει μία και το 5ο απλά διαβάζεται. Δεν θα βγάλουμε τον Μάρτιν Τολκιν για 3 βιβλία που περιγράφει 3 σελίδες τραπέζι με φαγητά ήμαρτον.
Μια χαρά ήταν το επεισόδιο συμφωνώ σε όσα έγραψε πάνω κάτω ο @QuintomScenario. Νομίζω ότι πλέον απλά ο περισσότερος κόσμος είχε το δικό του τέλος στο μυαλό και ό,τι και να γίνει θα γκρινιάξει. Πριν κάτι σεζόν γκρίνια γιατί δεν γινόταν τίποτα, τώρα γκρίνια γιατί γίνονται πολύ γρήγορα. Έχουμε δει μία από τις καλύτερες μάχες της τηλεόρασης στο προηγούμενο επεισόδιο και ο περισσότερος κόσμος κάνει ανάλυση στρατηγικής με το ιππικό που πήγε πρώτο σε μία μάχη ΔΡΑΚΟΙ vs ΖΟΜΠΙ.
Δακρυσα. Το σκεφτηκα αμεσως το δευτερολεπτο που συνεβη. Μεγαλο σεναριακο “κενο” οντως.
πάντως το πάνε λίγο καρφί να κάνουν την Ντάνι τέρμα αντιπαθητική, μοναχική στο γουεστερος (μόνο ένας δράκος και ο Ντάριο της έχει μείνει από τις προηγούμενες σεζόν και αυτός είναι στο εσος) ώστε να κάνει τον ηρωισμό στο τέλος και ψοφοντας να πάρει την σερσει μαζί της, iron throne η Ντάνι δεν κάθεται και το παίζω και στοίχημα θα την ψοφήσουν και θα κάτσει ο Τζον σαν μοναχικός καουμπόι
Ηλίθιοι τηλεορασάκηδες, μόλις τελείωσε το υλικό του συγγραφέα τα κάνατε όλα πουτάνα.
Πιο biased άνθρωπος από σένα δεν πρέπει να υπάρχει στον πλανήτη. Και εμένα μ άρεσε πολύ το επεισόδιο αλλά μπορώ να διακρίνω και να ξεχωρίσω τα σκατά που μου σερβίρουν. Τα ίδια σκατά που και εσύ τρώς, αν σ αρέσουν δικαίωμα σου αλλά είναι σκατά, τηλεοπτικά σκατά για την ακρίβεια. Ο παραλληλισμός είναι ακριβής και σαφής και βασίζεται στην πραγματικότητα όχι στο τι μου αρέσει και τι όχι, γιατί πάλι το γυρνάς όπως σου καπνίσει για να πείς την εξυπνάδα σου δεν το πιάνω, κόφτο όμως κάποια στιγμή σε αυτόν τον αιώνα, είναι φτηνή τακτική.
Όσο για τα βιβλία…όντως φάνηκε πόσο υπερεκτιμημένα είναι…όταν σταμάτησαν να βασίζονται με λεπτομέρεια στα βιβλία επιτέλους η σειρά πήρε τα πάνω της εκεί μετά την 5η σεζόν και με το που τελείωσε το υλικό των βιβλίων πλέον γράφεται τηλεοπτική ιστορία…τι να σ πώ ρε άνθρωπε πιο πασιφανές τηλεοπτική σφαγή σε original υλικό δεν πρέπει να ματαξανάγινε σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιο αντίκτυπο. Αλλά όχι θα διαφωνήσεις με όλο τον πλανήτη και θα συμμαχήσεις με το μικρό γαλατικό χωριό των καθυστερημένων που ακόμη αντιστέκεται στην λογική, μικρέ Κουιντομίξ σε μάθαμε τόσα χρόνια. Συνέχισε να σνιφάρεις τις πορδές σου με περηφάνια, αφού μπορείς.
Το γαμησαν και ψοφήσε απλά. 30 λεπτά για να μας δείξουν να χαμουρευονται και να πίνουν ανούσιοι διάλογοι και από χαιρετισμοί… Ο Τυριον από season 6 έχει πάψει να υπάρχει σαν χαρακτήρας τελείως λάθος… Θα ήθελα πολύ να δω στα βιβλία πως θα είναι αλήθεια. Τζέιμς ενώ χτίστηκε υπέροχα τον είχα λατρέψει τον χαντακωσαν και αυτόν… Dany μπορώ να πω ότι στα τελευταία επεισόδια την συμπάθησα ξανά… Ακόμα ένας δράκος χαμένος τελείως ηλιθιο για εμένα έτσι όπως πέθανε… Γενικά από την 5η season η σειρά έχει πέσει πάρα πολύ… Υπερβολικο Hype που τον δημιούργησαν οι fans. Όσο για τα έχω διαβάσει ότι έχει βγάλει σχεδόν ο Martin τα θεωρω πάρα πολύ καλά στο κόσμο του Fantasy είναι ο Αμερικανός Tolkien ξεκάθαρα
Γιατί τι έχασα ;;; Αφού το ξέρει .
Και ίσως σεναριακά ήθελαν να δείξουν ότι από μια ( τυχαία ) φράση , άθελα του ο Τυριον έκανε τον Γιουρον να καταλάβει ότι η Σερσει τον κοροϊδεύει συνεχώς .
με τέτοιο αντίκτυπο οκ δεκτό . Αλλά γίνεται συνεχώς μιας και είμαι μεγάλος φαν του walking dead . Εκεί γίνεται ενώ το οριτζιναλ υλικό προηγείται της ιστορίας ακόμα
Γενικά συμβαίνει συνέχεια . Και όσοι δεν έχουμε διαβάσει ούτε εδάφιο από τα βιβλία δεν μας καίγεται και καρφί . Αν δεν υπήρχε σειρά δεν θα ήξερα την ύπαρξη αυτού του κόσμου και δεν θα με ένοιαζε και να την μάθω . Ομοίως με πολλά άλλα , ακόμα και Τολκιεν
Για Τζειμι που λέτε όλοι , η εξήγηση και για μένα είναι άλλη .
Κατάλαβε ότι θα εξαιτίας του εγωισμού 2 ανθρώπων θα πεθάνουν χιλιάδες . Όπως είχε καταλάβει ότι λόγω Μαντ Κινγκ θα είχε συμβεί το ίδιο και τον δολοφόνησε . Θέλω να πιστεύω ότι επιστρέφει να την φάει
όλοι έχουμε ενστάσεις . Και ο λόγος είναι ο παρακάτω
Στην κεντρική ιδέα μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος . Σε λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά ή στην εκτέλεση ναι ήθελα κάτι καλύτερο
Ναι είναι μαλακία που δεν είδαμε ΝΚ vs Τζον . Ότι τον έφαγε η Αρυα δεν είναι το κακό όμως . Ναι μαλακία που έκλασε τον Γκοστ , ναι μαλακία που από την πτήση δεν είδαν εχθρικά πλοία αλλά δεν είναι παράλογη μια ενέδρα λόγω αυτού αλλά λόγω εκτέλεσης κλπ κλπ κλπ
ΕΝΤΙΤ : Α καλά τζάμπα γράφω κάποια πράγματα . Δεν είδα το βιντεο που έβαλε ο @akefaloskavalaris . Μάλλον ήθελε μια τζουρίτσα καφέ απ τα σταρμπακς να ξυπνήσιε. Δεν ήταν συγκεντρωμένη όταν της το έλεγε ο Βαρυς
Και εγω αυτο πιστευω για Τζεημι, αλλιως θα ειναι τραγικο πραγματικα.
Παιδια το θεμα δεν ειναι το βιβλια Vs σειρα, εχει υπεροχες σκηνες η σειρα που δεν υπηρχαν στα βιβλια (οπως πχ η κουβεντα Σερσει-Ρομπερτ) και εχει κοψει πραγματα που δεν θα δουλευαν (οπως πχ οτι περναμε ολο το 4ο βιβλιο με τον Τυριον σε μια σχεδια και την Μπριεν να τριγυρναει ασκοπα και να ρωταει οποιον βρει “Have you seen a highborn maid of three-and-ten, with a fair face and auburn hair?” μεχρι που εγκεφαλος μας εγινε πουρες), δεν ειπε κανεις οτι ο χοντρος δεν εχει κανει λαθη, η οτι και τα 5 βιβλια ειναι 10αρια ακατεβατα. Απο την αλλη εσεις που δεν εχετε διαβασει τα βιβλια δεν εχετε παρατηρησει οτι απο την 5η σαιζον και μετα το γραψιμο εχει πεσει? Και να μην σας ελεγε καποιος οτι κατι εγινε (τελειωσαν τα βιβλια) δεν θα νοιωθατε οτι κατι εχει αλλαξει?
Ελα ρε συ Κουιντομ το γαμησες και εσυ, ακου υπερτιμημενα. Μας εβγαλες υπερτιμημενο τον Τολκιν, τωρα μας εβγαλες τον Μαρτιν, ωπα…
Btw δεν τα λεω αυτα απο την πλευρα του hater, απολαμβανω την σειρα και εχω βαλει στην ακρη τα “στο βιβλιο ηταν ετσι”, αλλα οκ, δεν ειναι και ολα τελεια (και φυσικα δεν ειναι τραγικα), εμενα η σαιζον μια χαρα μου φαινεται μεχρι στιγμης με καποιες ενστασεις.
Ενταξει μαν, ειπαμε, οτιδηποτε δε σου αρεσει εσενα ειναι αντικειμενικα σκατα, και οτι σου αρεσει, ειναι χρυσαφι, μπριζολιδια ποιοτητας, ψαρονεφρι, βελουδινη σουπιτσα και γκουρμε μανιταρια πλευρωτους. Κατεβα απο το αλογο σου καμια μερα ομως.
Στα παλια μας τα παπουτσια τα βιβλια που αδικως προσκυνας και αποθεωνεις. Εδω ειναι το θρεντ της σειρας. Η “σφαγη υλικου” εχει γινει μονο στο μυαλο σου, δεν ειναι κατι αντικειμενικο.
Ρε Quintom sorry κιολας, αλλα η σφαγη μονο στο δικο σου μυαλο δεν εχει γινει. Γτ επιμενεις σε κατι που συμφωνει η συντριπτικη πλειοψηφεια οσων τα χουν διαβασει; ειλικρινα απορω. Επισης γτ υποτιμας τοσο τον Μαρτιν ενω η σειρα που βασιζεται στα βιβλια του σου αρεσει τοσο;
Κ ναι η HBO διαλεξε αυτα τα βιβλια γτ δεν τα ξερε κανεις…για αυτο κ ειχε κ τοση αποτυχια η σειρα σε τηλεθεαση…
Μαν δεν καταλαβες… Σφαγη δεν εχει γινει, για τον απλουστατο λογο οτι η σειρα ειναι ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Οταν κανει καποιος αυτην την παραδοχη, τοτε θα καταλαβει οτι πολυ απλα μιλαμε για δυο διαφορετικες ιστοριες ,και τελος αυτο το ατερμονο γαιτανακι με τις αλλαγες σε γεγονοτα, εξελιξεις, κτλ…
Δεν υποτιμω τον Μαρτιν καθολου. Θεωρω οτι γραφει πολυ ωραιο fantasy για nerds. Στους οποιους αυτοκατηγοριοποιουμαι ε, δεν το λεω για κακο. Απλως η σειρα απευθυνεται σε ενα δεκαπλασιο κοινο απο αυτο.
Διαφωνω στο φαντασυ για νερντς μιας κ ηταν το πρωτο φαντασυ των προσφατων πολλων χρονων που εκανε μπρεηκθρου σε μη νερντς κ δεν βασιζεται καθολου σε κλισε tropes του νερντοφαντασυ. Ουσιαστικα δημιουργησε νεα κινηματα στον χωρο που ειναι εντελως αντισυμβατικα με το τι ηταν συνηθισμενο και αποδεκτο, συν φυσικα οτι προκαλεσε και το ενδιαφερον των παραγωγων και οτι ακολουθησε απο τοτε.
Επισης ειναι η ιδια ιστορια. Απλα καποια σημεια της παρουσιαζονται αλλιως. Στην αρχη της σειρας ελαχιστα. Στην συνεχεια περισσοτερα, αλλα το στορυ ειναι ενα στην βαση του
Έχω ανάμικτα συναισθήματα για αυτό το επεισόδιο όπου μάλλον κάνουν ότι μπορούν για να μπουρδουκλωσουν τα πράγματα έτσι ώστε να υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Εντελώς παραπλανητικά όσα γίνονται με αποκορύφωμα ένα τεράστιο αδιέξοδο στο τέλος όπου οδηγούμαστε σε μια μάχη εντελώς καμικάζι. Η μόνη προφανής λύση είναι να τρυπώσει κάπως μέσα η αρυα η ο Τζέιμι και να φάνε την τρελή. Για Ντάνι στριμοκωλα τα πράγματα. Είναι λίγα πάντως τα δύο επεισόδια… κλαψ
Εγω επιμενω, βλεπουμε πραγματα που μοιαζουν παραλογα απο αποψη αλλαγων συμπεριφορων και χαρακτηρων (πχ ο Βαρυς ποσο γρηγορα απο πιστος συμβουλος πηγε στο “πρεπει να φαμε την Ντενερυς”, η Σανσα γιατι τοση καχυποψια πια?) επειδη τρεχουν, δεν καταλαβαινω την αποφαση των 2 κουτσουρεμενων σαιζον, λες και αν τις κανανε 2 φουλ δεν θα γινοτανε παλι ο κακος χαμος απο αποψη τηλεθεασης.
Επισης συμφωνω με Κουιντομ, απο την στιγμη που μπηκαμε σε uncharted territory (δλδ τελειωσαν τα βιβλια) ειναι αλλη ιστορια. Αντιμετωπιστε το σαν αλλη ιστορια και μην χαλιεστε, δεν υπαρχει λογος, το σφαξιμο της ιστοριας οταν πρακτικα δεν υπαρχει ιστορια ειναι λιγο αντιφατικο. Το δεχομαι σε πραγματα οπως η Ντορν πχ, αλλα σε αυτα που βλεπουμε τωρα δεν εχουμε ιδεα ποια κομματια ειναι του χοντρου και ποια απο το μυαλο των B&W.
Ρε παιδια το στορυ υπαρχει. Απλα δεν ειναι γραμμενο. Τους εχει πει ο Μαρτιν τι θα γινει κτλ.
Τεσπα. Ας το δεχτουμε αυτο μεχρι να δουμε τι θα γινει κ με τα βιβλια, τα οποια πολυ αμφιβαλω πλεον οτι θα βγουνε. Ο τυπας επαναπαυτηκε στην συμφωνια, θεωρησε οτι εχει πολυ χρονο μπροστα του, εχασε το μομεντουμ του και πιθανως και το ενδιαφερον του και δεν βλεπω πως μπορει να τα τελειωσει. Μακαρι να με διαψευσει.
Σκεφτομουνα και αλλη σκηνη που δεν σχολιαστηκε. Ανουσια εμφανιση απο το πουθενα Μπρον. Με χαζους διαλογους. Δειχνουν οτι να ναι με καμια συνοχη, συνεπεια, λογικη κτλ