Κοίτα, τα βιβλία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κάποια στιγμή θα βγούν. Είτε όσο ζει ο Μάρτιν, είτε μετά. Είτε από τον ίδιο τον Μάρτιν, είτε από τους συρρεύσαντες ghost writers (χωρίς φυσικά να μας το πουν). Υπάρχει επίσης η περίπτωση να έχουν συμφωνήσει να μην βγουν τα βιβλία όσο διαρκεί η σειρά, για να αρμέγεται η αγελάδα συνεχώς.
Εγώ τον περίμενα πάντως. Οι διαλογοι ήταν ανάλογοι των διαλόγων που έκαναν μεταξύ τους όλες τις σεζον οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες.
Μαλλον σε έχει χαλάσει γενικά η σειρά και έχουν αρχίσει να σε πειράζουν τα πάντα, γιατί πραγματικά αυτό το σημείο ήταν ακριβώς που θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από αυτούς τους 3 χαρακτήρες.
Στα σύγκρισης του βιβλίου με την σειρά, μου φαίνεται ανούσια. Ναι έχει παρεκκλίσεις η σειρά, αλλά πλέον είναι κάτι διαφορετικό και καλό θα είναι να το βλέπουμε έτσι. Το ότι ξεκίνησε πιστή αντιγραφή των βιβλίων, δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει και έτσι. Τεσπά, μέσα μου τα έχω διαχωρίσει τόσο ώστε να μπορώ να απολαμβάνω και τα 2.
Υπάρχουν κενά στην σειρά, αλλά δεν βρίσκω το νόημα να βλέπω μια σειρά όπου ψάχνω μετα μανίας να βρω αρνητικά. Απολαμβάνω αυτό που βλέπω και μέχρι στιγμής - το έχουν πάει αντάξια του ονόματος που είχαν χτίσει στις πρώτες 6 σεζόν.
Τώρα αναλύσεις του τύπου “η συμπεριφορά του τάδε είναι εκτός χαρακτήρα” (για τον Τύριον μου φαίνεται ειπώθηκε - εντελώς άστοχα, καθώς είναι 100% Τύριον μέχρι στιγμής), μου φαίνεται ότι απλά γίνεται γιατί σας χαλάει η σειρά - αλλά μέχρι στιγμής τα περισσότερα είναι άστοχα.
Είδα μόνο γκρίνια πάντως μέχρι στιγμής για τον Καλίσι, αλλά στο χθεσινό επεισόδιο δεν είδα κανέναν από αυτούς που γκρινιάζανε για το πως έπαιξε να λένε κάτι - που επαιξε καταπληκτικά τον ρόλο της σε σημεία.
Τέσπα προφανώς έχει αρνητικά η σειρά, πχ το ότι ξαφνικά από τον βορρά φτάσανε στο Κινγκς Λαντινγκ και από το πουθενά χάνεται ένας δράκος. Από την άλλη δεν θα είχε νόημα να πλατιάσουνε με ένα επεισόδιο όπου θα ταξιδεύουν απλά.
Δεν εχει λογικη αυτο που λες. Δεν με χει χαλασει τυχαια η σειρα που ηταν καποτε η αγαπημενη μου. Δεν ξυπνησα μια μερα και ειπα πλεον θα βρισκω μλκς στην σειρα. Απλα η σειρα γεμισε μλκς.
Οι διαλογοι παιδια μπορει να σας φαινονται ιδιοι αλλα αυτο που δεν καταλαβαινετε νομιζω, ειναι οτι στις πρωτες σεζον οι διαλογοι αυτοι ειχαν λογο υπαρξης λογω μιας συνεχειας και συνεπειας γεγονοτων και χαρακτηρων η οποια πλεον εχει πεταχτει στους καδους απορριματων. Η φαση ειναι οτι μας κατεβει και εξυπηρετει το μελοδραμα
YΓ: Επισης πολλα επεισοδια ακομα μου αρεσουν πολυ. Σε καμια περιπτωση δεν ισχυει αυτο που λες για την διαθεση μου. Τα 3 προηγουμενα πχ τα χω βαθμολογησει με 10. Τα δυο πρωτα γτ μου αρεσε πολυ το μπιλντ απ που κανανε και το προηγουμενο γτ ιμπρεσιονιστικα ηταν υπεροχο, ασχετα αν με ενοχλησαν πολλες κινησεις. Απλα αυτο επεισοδιο μαζι με πολλα αλλα επισης ηταν πολυ ασχημο
Δεν περιμένω να έχουν τις ίδιες ιδέες με τον Μαρτιν για τους διαλόγους (όχι βέβαια ότι ο Μαρτιν γράφει κομψοτεχνήματα λογοτεχνίας, ετσι? ), αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους θεωρώ ούτε σκουπίδια, αλλά ούτε ότι απλά εξυπηρετούν το μελόδραμα.
Από την στιγμή που πάρθηκε η απόφαση τα GoT να έχει 2 σεζόν ακόμα (7η και 8η), ήταν αναμενόμενο ότι η σειρά θα αρχίσει να τρέχει και προφανώς αυτό θα είχε επίπτωση σε πολλά πράγματα. Δεν θα κάτσω ούτε να τους δικαιολογήσω, ούτε τίποτα (στα αρχίδια μου κιόλας ), αλλά απλά την στιγμή που μπαίνει το χρήμα στην μέση (εξου και το μόνο 2 σεζόν - τουλάχιστον εγώ έτισ το καταλαβαίνω), και τελικά έχουμε την απόφαση που έχουμε, τότε θα επηρεαστεί και η σειρά. Και γω θα ήθελα άλλη μια σεζόν για να πάει λίγο πιο απλωμένα, αλλά δεν δίνω εγώ τα λεφτά. Η απάντηση κάποιου θα μπορούσε να είναι “ας μην την κάνανε”, δικαιωμά του προφανώς.
Προσωπικά πάντως, συνεχίζω να απολαμβάνω την σειρά με τον ίδιο τρόπο όπως παλαιότερα, έχοντας χαμηλώσει ελάχιστα τον πήχη γιατί θεωρούσα από πριν αναμενόμενο ότι θα πρέπει να τρέξουν για τα χωρέσουν όλα. Κακό το χαμήλωμα του πήχη? Για κάποιον ναι. Για μένα όχι, ειδικά από την στιγμή που μιλάμε απλά για μια σειρά που κάθομαι και απολαμβάνω κάθε Δευτέρα βράδυ.
Προφανώς έχω δεί αρκετά αρνητικά, απλά μέχρι στιγμής τα θεωρώ όχι τόσο σημαντικά ώστε να με χαλάσουν.
Πχ δεν είναι τόσο τρανταχτά όπως το time travel των δράκων στην προηγούμενη σεζόν.
Τώρα αν κάποιος μαζεύει τα μικρά μικρά και τον χαλάνε τόσο πολύ, για μένα κρίμα είναι καθώς δεν κάθεται να απολαύσει αυτό που βλέπει.
Τέσπα, είναι και θέμα με τι state of mind βλεπεις την σειρά. Το δικό μου, μου επιτρέπει να την απολαμβάνω.
Ακριβώς ότι θα έλεγα. Δεν καταλαβαίνω την τόση γκρίνια, ένα σόου είναι. Προσωπικά πέρασα πολύ καλά βλέποντας το χθες και αν ξενέρωσα κάπου ήταν γιατί τελείωσε συν ότι πλησιάζει και το οριστικό τέλος.
Η σειρά προφανώς και παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Οι χοντράδες όμως είναι τρανταχτές και δε θεωρώ γκρίνια ή ψείρισμα τον άκυρο θάνατο του δράκου στο χθεσινό επεισόδιο. Ταξιδεύουν λες και πάνε 5ήμερη, η άλλη πετάει αμέριμνη στον ουρανό, ενώ τον έχουν πιει ήδη μια φορά από το στόλο του Γιούρον, ο οποίος τείνει να εξελιχθεί στον φόβο και τρόμο των 7 θαλασσών. Καλοδεχούμενες οι σοκαριστικές σκηνές αλλά όχι να βασίζονται σε ξεκάθαρη ηλιθιότητα.
Παντως καποιος ειπε για γαλατικο χωριο. Οχι οτι εχει πολυ σημασια. Θα μπορουσα να μαι στην θεση σας γτ πολυ σπανια με απασχολει η πλειοψηφια, αλλα ειστε πραγματικα οι μοναδικοι που πετυχαινω σε σοσιαλ μιντια κ οχι μονο κυκλους μου, γκρουπς κτλ που το υπερασπιζεστε. Χαιρομαι που περνατε ακομα εξισου καλα μαζι του
πάντως διαβάζω απο πολύ κόσμο οτι θα σκάσει η Ντάνυ με τον δράκο της ο οποίος θα φοράει πανοπλία…νταξ μην το ξεφτηλήσουμε ρε τύποι…
Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν θεματάκια και ότι μπορεί κάποιον να τον χαλάσουν κάποιες λεπτομέρειες και το σέβομαι απόλυτα, απλά δεν τις αφήνω να χαλάσουν εμένα
εγω εδω συμφωνω κι επαυξανω. οι διαλογοι ειναι πολυ λιγοι σε σχεση με τις πρωτες 5 σεζον, και τον Τυριον τον εχει ριξει παρα πολυ, και τον Τζειμι θα πω, αλλα οχι τοσο οσο τον Τυριον που ηταν και πιο βασικος χαρακτηρας και στα βιβλια αλλα και στη σειρα οπως ξεκινησε. γενικα οι τελευταιες δυο σεζον ενω εχουν δωσει καλες στιγμες, ειναι βιαστικες, ολα γινονται λες και ειμαστε στο mcu και ανοιγει portals ο doctor strange. καλο ειναι να δουμε και το τελος γενικα να κρινουμε μια και καλη, αλλα ειπαμε η σειρα εχει παρει αλλο δρομο, σε καποιους θα αρεσει σε αλλους οχι τοσο, σε αλλους λιγοτερο κτλ. δεκτα ολα. απλα αν περιμεναμε το 6ο βιβλιο για να παιχτει η σειρα, ισως αυτο αν γινοταν σε 15 χρονια και θα περιμεναμε πολυ. παντως διαφωνω σε κατι που ειπε καποιος οτι η σειρα εχει γινει καλυτερη χωρις τα βιβλια. οχι παιδια ηταν καλυτερη οταν παταγε στα βιβλια. βιασε βεβαια το ντορν, αλλα οκ ας το δεχτουμε ομως οτι οσο παταγε τουλαχιστον στα δικα μου ματια ηταν μια χαρα. προς ενημερωση, το 5ο βιβλιο τελειωνει οπως η 5η σεζον, δηλαδη με το θανατο του Τζων, οτι ειναι απο κει και υστερα ειναι απο την μερια της παραγωγης κυριως και σιγουρα με ευλογιες χοντρου.
η τροπη της σειρας απο κει και υστερα και περισσοτερο τις 2 τελευταιες σεζον ειναι ολα για να τελειωσει η φαση, να κανουμε wow και να χαιρονται οι youtubers και αυτοι με τις θεωριες τους 2 χρονια που βγαζανε βιντεο και εχουν παει ολα στο κενο. μετα να δουμε απλα ενα τελος, ασχετα εαν θα ειναι καλο ή οχι. κι εγω τα βιβλια θελω να διαβασω και πιστευω θα τα διαβασουμε. νομιζω οτι ο χοντρος απλα περιμενει να τελειωσει η σειρα για να αρχισει να λεει οτι θα τα πει διαφορετικα κτλ.
α και ο ghost εγινε ενα σκυλακι ε? τρομερο φαουλ η ολη φαση.
Ούτε που το είχα σκεφτεί, αλλά θα πω ΜΑΚΑΡΙ. Ξεφτιλίστε το τουλάχιστον προς την σωστή κατεύθυνση (ούτως ή άλλως οι δράκοι υποτίθεται ήταν ανίκητοι στον αέρα κ.λπ. κ.λπ., αλλά ο Γιούρον και τα φιλαράκια του είναι Elves of Lothlorien και είχαν 3/3 shots)
Ελπίζω να κατάλαβε ο Γιούρον τι είπε ο Τύριον στην Σέρσει για το παιδί της.Εκτός και αν θεωρήσει ότι του έστειλε τα νέα με mail και το έμαθε τόσο σύντομα.
όχι και τόσο, αν σκεφτούμε ότι Jamie και Tyrion ήταν μαζί στο Winterfell και ο Jamie το ήξερε.
Σιγά μην είναι τρολάρισμα. Κανονική διαφήμιση είναι. Το πιο γελοίο product placement ever.
Ίσως δε θυμάμαι καλά, αλλά δεν υποτίθεται ότι η Cersei απέβαλε το παιδί του Jamie στην προηγούμενη σεζόν;
Μπορεί να πρόλαβε να μείνει έγκυος από τον Euron, ότι να’ναι δηλαδή!
Επίσης, στο trailer του επόμενου επεισοδίου στην τελευταία σκηνή ο Euron κοιτάει τον ουρανό και στο τέλος παίρνει μια έκφραση τρόμου - ανεπαίσθητη ίσως. Φαντάζομαι ότι θα σκάσει fire from the sky, θα τα κάνει όλα παρανάλωμα η mad queen νούμερο 2.
Χωρίς να έχω παρακολουθήσει την συζήτηση του επεισοδίου, μπήκα απλά να δηλώσω την απογοήτευσή μου. Το χειρότερο επεισόδιο της σειράς. Θα εξηγηθώ πιο κάτω:
Είμαι φουλ υπέρ του διαλόγου, της εμβάθυνσης και όλων όσων κάνανε το GoT διαφορετικό. Εδώ όμως μιλάμε για μακελειό και ρεσιτάλ ηλιθιότητας.
Ο άλλος με μια φορά σεξ πάει και κάνει εξομολόγηση στην Άρυα.
Η σκηνή Hound- Sansa έπρεπε να έχει μπει πρώτο επεισόδιο.
Το ρομάντσο Brienne - Jaimie ήταν το μόνο λογικό σεναριακά.
Τύριον 3 σεζόν τώρα δεν έχει λόγο ύπαρξης, μονο ηλίθια αστειάκια και αποτυχίες, και η άλλη κάθεται και τον ακούει. Τρομερό letdown χαρακτήρα.
Αν ο Jaimie μετά από τόσο εντυπωσιακό arc ξαναγυρίσει για να βοηθήσει την άλλη μιλάμε για φθηνό εντυπωσιασμό ο οποίος είναι φαίνεται η μέθοδος των DnD για αυτή την σεζόν.
Καταστρώνουν σχέδιο και δεν ρωτάνε τον Μπραν που είναι στο δωμάτιο παίζοντας raven simulator λογικά. Τον κάνανε Τρίματο κοράκι και μετά χάσανε τα αυγά και τα πασχάλια.
Μας λένε έτσι απλά πως έζησαν οι μισοί Dothraki και Unsullied. Γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Great War χωρίς καν σοβαρές απώλειες στρατευμάτων.
1o ep βρίσκουν ανταρόλυκους για να τον τζάσει ο Χιόνης χωρίς καν μια στιγμή μεταξύ τους. Τόσο χτίσιμο για την επανεμφάνισή τους. Ενώ δεν ξέρουμε καν πως επέζησε το μακελειό. Γελοιότητες.
Δεν μας δίχνουν αντιδράσεις Σταρκς για την ανακοίνωση της καταγωγής και βλέπουμε την διαφαινόμενη προδοσία Βάρυς για κανά 5λεπτο με Τύριον να λέει μόνο βλακείες. Πως γίνεται να μην το δείξεις αυτό.
Καλά δεν δείξανε ούτε αιχμαλώτηση Missandei, έπρεπε να μας δείξουν Τόρμουντ να ρίχνει γκομενάκι οπότε καταλαβαίνω.
Για την σκηνή με τον δράκο, θα πω τα εξής πικρόχολα:
Κάπως πρέπει να πιστέψω πως ο σκορπιός του Σπάροου από τα λιντλ είναι σημαντικότερος και πιο θανατηφόρος από τον ΝΚ. Που πρώτη σκηνή της σειράς βλέπαμε μακελειό WW.
Ο ΝΚ προηγούμενο επ σε απόσταση αναπνοής μια με τον δράκο του και μία μετά την Dracarys σκηνή, αστοχεί να γλεντήσει τον Drogon, πέρσυ ο σκορπιός με το ζόρι τραυμάτισε από απόσταση 50 μέτρων και τώρα 360 no scope gg easy με κινούμενο πλοίο, κινούμενο δράκο, τοποθέτηση πίσω από λόφο, 3/3 βολές με καμπύλη στο σουτ και ο δράκος χάνεται έτσι απλά, γιατί είχε νόημα να επιζήσει την προηγούμενη μάχη για να πεθάνει τώρα εκτός μάχης. Με την Danny να μην βλέπει το fleet του Euron από το ύψος που είναι.
Δεν βρίσκω λόγο να νοιαστώ για τα επόμενα 2 επεισόδια.Θα τα δω καθαρά τυπικά.
Η σειρά χτίζει κόντρα στο arc των προηγούμενων 7, μια Danny Mad Queen, ακυρώνοντας κάθε απόπειρά της σεναριακή να διαχωριστεί και να πείσει. Και αυτό σε 2-3 επεισόδια που χάνει με ηλίθιο λόγο ό,τι καλύτερο έχει και κάπως εμείς πρέπει να πιστέψουμε πως αυτό είναι τρελα και όχι εκδίκηση. Μας πρηξανε για τον κόσμο του KL λες και έγινε ποτέ κατάκτηση χωρίς απώλειες στην πρωτεύουσα. Χαζές ευκολίες για να μας οδηγήσουν σε μακελειό Χιόνη με Ντάνυ. Όσοι χαρακτηρες δεν κάνουν πλέον τους στέλνουν διακοπές, και χτίζεται κάτι φουλ προβλέψιμα γλυκόπικρο. Κάπως η Cercei θυμήθηκε να έχει τάκτ και να μην τους παλουκώσει όλους έξω από τα τείχη και να το λήξει, με δράκο αραχτό να μασάει χόρτα. Η σειρά γράφεται καθαρά πάνω σε κουλ σκηνοθετικές πινελιές και το επίπεδο πλοκής έχει πέσει δραματικά.
Πλήρης ακύρωση του arc 7 season για τους βασικούς πρωταγωνιστές.
EDIT: Ξέχασα πάνω στα νεύρα μου. Η άλλη παει για πολιορκία του KL με τα 5 πλοία και το πεζικό θα έρθει 2 εβδομάδες μετά. Λογικά για το μνημόσυνο του δράκου. Και ξεχάσανε την επιδρομή του Euron πέρσυ που διέλυσε τα πλοία του Dorne. Κάπως πρέπει να πειστώ πως η μεγαλύτερη απειλή της ανθρωπότητας ήταν subplot για τον Euron και την άλλη. Το ότι η Iron Bank έδωσε τέτοιο δάνειο είναι ψύρισμα οπότε θα το αφήσω. Αλλά στον Stannis δεν δίνανε. Μεγάλη διαφορά.
Τα πες και συ ολα
Θα συμφωνήσω και εγώ με την κριτική. Οι διάλογοι έχουν καταντήσει κουραστικοί, μου φέρνουν λίγο σε Ταραντίνο (ο οποίος με εκνευρίζει). Δηλαδή διάλογοι για χάρη του διαλόγου και όχι για χάρη της πλοκής.
Χθες γύρω στα 55 λεπτά, λέω:
“Γάμησε τα, 20 λεπτά μας τα έχουν κάνει τσουρέκια, ατελείωτο είναι αυτό το επεισόδιο”
Όταν διαπίστωσα ότι ήμασταν στο 55 (δεν είχα καταλάβει ότι πέρασε ο χρόνος):
“Πάλι καλά που τελειώνει σύντομα”.
Αυτό που επίσης με ενοχλεί είναι ότι δεν βλέπουμε κάτι από τις προετοιμασίες. ΠΧ
Να έχει βγει ένας τελάλης στο Κίνγκς Λάντινγκ να κάνει προπαγάνδα. Εν τέλει ο πόλεμος γίνεται για το έλεγχο του βασιλείου, τι γνώμη έχουν οι υπήκοοι;;;;
Να δούμε λίγο το στρατό σε εκστρατεία (λες και έγινε τηλεμεταφορά στο Ντράγκονστόουν και μετά στο Κίνγκς Λάντινγκ)
Να μάθουμε έστω (ακόμα και εκ των υστέρων) για το πως τους την στήσαν στη θάλασσα.
Η Γιάρα τι στο διάολο συνεισφορά έχει;;;;Τι συνέβη στα νησιά;;;
Τυ χτεσινό επεισόδιο ήταν λες και μας έκαναν χάιλαϊτς μιας ολόκληρης σεζόν.
Συμφωνώ ότι ήταν από τα χειρότερα επεισόδια έβερ.
Ρε μλκς, πραγματικά, εδώ δεν προλαβαίνουν να χέσουν και ο τρανκσαν θέλει να βγεί τελάλης, αλλά οι διάλογοι στην αρχή ήταν κουραστικοί λέει.
Βασικά έχει αρχίσει και γίνεται κουραστική η φάση.
Υπάρχουν πολλές σκηνές και πολλά επεισόδια (όπως αντιστοιχα κεφάλαια) που ήταν τρομακτικά βαρετα, αλλά σωζόντουσαν από τα 5 λετπά που έδειχναν τον Σνόου στον Βορρά(παράδειγμα αυτό ε).
Το μισό(ίσως και όλο) το Ντορν ήταν πέρα για πέρα βαρετό (εκτός από το φίλο μας που του έλιωσαν το κεφάλι) και μιλάω και για τα βιβλία, έτσι? ΟΛΟ το 4ο βιβλίο ήταν απαλευτο, αλλά ο μόνος λόγος που το διάβασα ήταν γιατί στο επόμενο θα είχε τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες.
Οι μισές Ντοθρακοσκηνές (όταν υπήρχε και ο Ντρογκο), με έκαναν να πεθαίνω απο βαρεμάρα και άλλα πολλά που κάποια τα θεωρώ χειρότερα από αυτά που γίνονται τώρα.
Ούτε οι πρώτες σεζόν ήταν άψογες, ούτε οι τελευταίες είναι σκουπίδια, ούτε τα βιβλία είναι η αποκάλυψη.
Αυτά.
edit: Θυμάμαι από τις πρώτες σεζόν ο κόσμος να παραπονιέται ότι για να γίνει ένα πράγματα πρέπει να περάσουν 5 επεισόδια (ίσως το πιο χαρακτηριστικό red viper-mountain) και τώρα ο ίδιος κόσμος παραπονιέται ότι είναι γρήγορο. Γενικά είναι εύκολο να ξεχάσουμε τι γινόταν παλιά, να το εξειδικεύσουμε και τώρα να θάβουμε γιατί “Δεν είναι όπως παλιά”.
Τεσπα.
Συμφωνώ για τα βιβλία για όσα είπες αν και δεν είναι αυτό το thread. Γενικά θεωρώ υπερεκτιμημένο συγγραφέα τον Martin. Καλό universe δεν κάνει καλή πλοκή.