Ενταξει για τα βιβλια δεν χρειαζεται να πουμε πολλα. Τα 3 πρωτα ειναι αριστουργηματα. Μετα χανεται η μπαλα, αλλα μπορει να σωθει.
Αυτό το σκέφτηκα κι εγώ, θα μπορούσε να λήξει την ιστορία με μια βροχή από βέλη. Με τον “αραχτό δράκο που μασάει χόρτα” κόντεψα να πνιγώ από τα γέλια, αλλά όντως έτσι φάνηκε!
Εγώ δεν είμαι ειδικός του epic fantasy και τη σειρά των βιβλίων την έμαθα χάρη στον @Red_Viper. Μου αρέσει πολύ και το 4ο και το 5ο, ακριβώς γιατί επεκτείνει το “universe” όσο γίνεται και μαθαίνεις κάθε λεπτομέρεια. Αν σκεφτούμε όμως πού βρίσκονται οι χαρακτήρες στο τέλος του 5ου βιβλίου και πού βρίσκονται στη σειρά, θεωρώ ότι δεν υπάρχει πια λόγος σύγκρισης, οι ιστορίες είναι αυτόνομες. Μπορεί οι βασικές γραμμές να μείνουν οι ίδιες, αλλά σε επιμέρους χαρακτήρες θα υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις, οπότε δε θα χαλαστώ καθόλου να διαβάσω τα 2 βιβλία - όταν κι αν… - δε θα μου έχει χαλάσει η σειρά τη διήγηση.
Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό έχει σοβαρό πρόβλημα αντίληψης.
Ρε κουιντομίξ δεν κατάλαβες ακόμη γιατί διαμαρτύρεται ο κόσμος? Πόσο νιανιά να το κάνουμε δηλαδή? Δεν είναι το θέμα άλλο τα βιβλία και άλλο η σειρά, στη πούτσα μου τα βιβλία και το σενάριο τους, δεν με νοιάζει να είναι ίδια αλλά το γαμημένο το ύφος, το δέσιμο των πάντων και πάνω από όλα η στυγνή λογική που υπήρχε στα πάντα πλέον έχουν γίνει εγκεφαλογράφημα από ζόμπι. Το πρόβλημα είναι ότι όσο υπήρχε αυστηρή καθοδήγηση βάσει των βιβλίων η ποιότητα στα πάντα ήταν στην κορυφή γιατί υπάρχει σε όλα ένα σκεπτικό, ένα υπόβαθρο, μια γαμημένη λογική. Αυτό άρχισε να χάνεται σιγά σιγά και όσο πλησιάζουμε στο αποκορύφωμα του τέλους η ηλιθιότητα αρχίζει και κυριαρχεί και είναι λυπηρό να βλέπεις 2 καθυστερημένους μπετόβλακες μαζί με το επιτελείο τους να μην μπορούν από μόνοι τους ΕΣΤΩ να αντιγράψουν τον χοντρό παρά βλέπουμε φτηνές τηλεοπτικές μπούρδες λες και απευθύνονται σε έγκλειστους ψυχιατρείου. Στο ξαναλέω, δεν νοιάζει ΚΑΝΕΝΑΝ αν συνάδει το στόρι της σειράς με των βιβλίων, αυτό που τους πονάει όλους είναι όλα αυτά που έχουν αναφέρει όλοι εδώ μέσα, σεναριακές ασυναρτησίες, φτηνά μελοδραματικά tropes, απίστευτα κενά λογικής και άλλα πόσα τραγικά που δεν υπήρχαν ούτε κατά διάνοια όσο υπήρχε η καθοδήγηση των βιβλίων. Κοινώς ο εξευτελισμός όλων αυτών που πρέσβευε η σειρά είναι πασιφανής και είναι εκνευριστικό να το βλέπεις.
Ε μην τρελαθούμε τώρα. Υπάρχει και κοινή λογική.
Για να κατέβει στρατός από το Γουίντερφελ στο Κίνγκς λάντινγ δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας. Ενδεχομένως να μιλάμε για εβδομάδες. Δεν ξέρω χιλιομετρικά πόσο είναι αλλά εδώ πάνε να κάνουν πολιορκία δεν πάνε για διακοπές. Π
Ψάχνοντας στο νετ βρήκα ότι η απόσταση από το Κινγκς λάντινγ στο Γούιντερφελ είναι 1500 χιλιόματρα (500 leagues). Από τα λίγα που ξέρω από στρατό, πάνω από 30 χιλιόμετρα την ημέρα δεν κάνει το πεζικό. Άρα για να πάνε από το Γούνιτερφελ στο Κίνγς λάντινγκ χρειάστηκε στην χαλαρότερη 2 μήνες.
Συνυπολόγισε ότι στον βορρά έχει μπει γα τα καλά ο χειμώνας.
Αν βάλεις κάτω και την προηγούμενη μάχη. Η Σέρσει είχε πάνω από ένα τρίμηνο να προετοιμαστεί.
Προσωπικά, εκτός από την 5η σεζόν, όλες τις άλλες τις βρήκα μπόμπα.
Με τους δράκους δε θα πηγαίνανε πιο γρήγορα;
Ποιός ισχυρίστηκε ότι κάνανε 2 μέρες?
Είναι όντως κοινή λογική ότι κάνανε παραπάνω, απλά δεν είχαν τον χρόνο να δείξουν κάτι παραπάνω από αυτό το κομμάτι και εδώ που τα λέμε θα ήταν περιττό και θα εξυπηρετούσε μόνο το “χρονικό” της υποθεσης. Λογικά σε μια κανονική σεζόν θα το βλέπαμε 1-2 επεισόδια μετά. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι το χθεσινό ήταν 1μιση επεισόδιο ετσι?
Είδα ένα τάγμα άσπιλων έξω από τα τείχη.
Λες να φτιάξαν κάρο-λεωφορείο το οποίο να το έσερνε Δράκος? Η μήπως Ζέπελιν φάση?
Νομιζω οτι το λενε στο τελευταιο επεισοδιο (και θυμαμαι οτι το αναφερουν και στο πρωτο βιβλιο) οτι το ταξιδι WF-KL απο ξηρας ειναι ενα fortnight, δηλαδη 15 μερες.
Σεναριακά/Σκηνοθετικά: Θα μπορούσαν απλά να δείξουν την Ντάνι πάνω από ένα χάρτη να λαμβάνει αναφορά οπουδήποτε κατά τη διάρκεια του δρόμου. Γύρισμα του κώλου δηλαδή.
Πολύ πιο ουσιώδες από την ερωτική εξομολόγηση του Γκέντρι.
Ίσως, λέω ίσως να ήρθαν με πλοία. Ίσως και να τα εδειξε κιολας.
Εδώ έχεις δίκιο. Είχα την εντύπωση ότι η ενέδρα έγινε κοντά στον Ντράγκονστόουν όχι στο Κίνγκς Λάντινγκ. Αλλά και πλάι δείχνει πόσο τσαπατσούλικα και βιαστηκά τα κάνουν όλα
Η σκηνή όπου σκάει ο Bronn μόνο εμένα μου φάνηκε τελείως ότι να ναι?
Kαι μας πολυ
Συμφωνώ σε αυτό. Όταν εδειξε τους δράκους και το Κινγκς Λαντινγκ, προσπαθουσα περίπου 30 δευτερόλεπτα να καταλάβω τι γίνεται, αν είναι όντως το κινγκς λαντινγκ ή οχι. Ε μετά εδειξέ Εουρον.
Κρίμα που δεν είχε χρόνο να δείξει τον Εουρον περισσότερο, γιατί φαίνεται μεγάλο ψυχάκι, αντίστοιχο του Ραμσευ.
Δεν μπορώ να καταλάβω το 7.0 στο ιμδβ ενώ το προηγούμενο επ έχει 8.4 ξέρω γω, τις ίδιες ακυρίλες που βλέπουμε τόσο καιρό είδαμε και τώρα, όσο λογικό ήταν το άλμα της πολικής νυφίτσας (@Giasonas) τόσο γτπ ήταν και ο στελθ στόλος που έριξε τον δράκο με 3/3 σοτς ενώ μετά με την ομοβροντία έχασε τον άλλον, τι, επειδή δεν είχε τη σούπερ ουοάου γαμάτη σκηνοθεσία τώρα άρχισε να μας νοιάζει το κακό γράψιμο; Έτσι θα πάει μέχρι το τέλος, εσάς που γουστάρετε ακόμα και μπορείτε να μην ενοχλείστε με κάτι “Danny forgot about the iron fleet” σας ζηλεύω αλήθεια.
Οφφ τόπικ αλλά για κάτι που γράφτηκε πιο πάνω, όποιος ασχολείται σοβαρά με το fantasy και όχι “έχω διαβάσει το λοτρ στο σχολείο και το γκεημ οφ θροουνζ μόλις βγήκε η σειρά” και αποκαλεί υπερτιμημένα τα πρώτα 3 βιβλία της σειράς, δεν ξέρει τι του γίνεται, και το λέω πολύ κομψά.
Λαικ γιαα το σχολιο για τα βιβλια. Πραγματικα δεν εχει ιδεα οποιος λεει κατι τετοιο.
Για μενα η διαφορα με το προηγουμενο επεισοδιο ειναι οτι εκεινο επιασε αριστα οπτικα. Σε εντυπωση. Εδειξε πραματα που δεν εχουμε ξαναδει σε σκοτεινη επικη φαντασια. Γι αυτο αν και σε κεινο επεσε πολυ γκρινια, εχει ομως μεγαλυτερο βαθμο
Και ένα άσχετα που τώρα θυμήθηκα, όταν μιλούσε η Σέρσει στον Γιούρον ακούστηκε το rains of castamere και περίμενα να τον πετάξει από το παράθυρο, να σκάσει από τη μύτη το τέρας και να του γυρίσει τον λαιμό, κάτι τέτοιο
Επειδή έγραψα κάτι σχετικό να αποσαφηνήσω. Δεν θεωρώ υπερτιμημένα τα 3 πρώτα βιβλία, θεωρώ το hype του Martin. Στην κρίση μου, το σύμπαν και το στυλ γραψίματος, σημειώνουν μια τέτοια πτώση στο 4ο βιβλιο, από κάθε άποψη, υπολόγισα και τις οδηγίες/γραψίματα που έδωσε στην σειρά και είπα ό,τι είπα. Δεν πρόκειται να συγκρίνω ούτε βρίσκω λόγο. Για να μην ξεφύγει το thread, είναι καθαρά υποκειμενική κρίση,όσο ασχολούμαι με το genre.
To 4o βιβλίο το θεωρώ απαράδεκτο, μου πήρε 3 μήνες να το τελειώσω ενώ τα προηγούμενα τα διάβασα σε 2 μήνες συνολικά ξέρω γω. Το 5ο ήταν μάλλον καλύτερο αλλά και πάλι το τέλειωσα σχεδόν με το ζόρι. Και; Τα 3 πρώτα τα θεωρώ βιβλία-σταθμούς για όποιον ασχολείται (σοβαρά είπαμε) με το fantasy, και προφανώς το hype προέρχεται από εκεί. Και καλά κάνει ξέρω γω, εδώ υπάρχουν μπάντες που εξαργυρώνουν ακόμα τον έναν καλό δίσκο που έβγαλαν σε όλη την καριέρα τους, γιατί όχι αυτός;
Σόρυ για το οφφτόπικ, μαλάκα χοντρέ βγάλε τα βιβλία να δούμε πώς τελειώνει σωστά η ιστορία σου.
Το 4ο βιβλιο ηταν ενα αποτυχημενο πειραμα και το εχει δηλωσει και ο ιδιος. Εχει βγει ενα ταημλαην με συνδυαστικα κεφαλαια απο το 4 και 5 σε χρονολογικη σειρα ωστε να μην γινει αυτο που στο 4 βλεπεις τις ιστοριες αυτων που δεν ειχες δει ακομα και στο 5ο γυρνας πισω στον χρονο για να δεις τις υπολοιπες. Ψηνω στην τριτη μου αναγνωση να το δοκιμασω ετσι.
Το τριτο επισοδειο ειχε εκπληκτικη σκηνοθεσια ωστε ναι, οι σεναριακες παπαριες και το περιεργο τελειωμα να μπορεις να το παραβλεψεις. Εμενα προσωπικα δεν με χαλασε τοσο το τελευταιο συνολικα, αλλα ειχε καποιες σκηνες ακυρες. Ναι του Μπρον ειναι μαλλον η χειροτερη, ειδικα οταν σκεφτομαι οτι ολο το σεταπ με την Σερσει που τον εβαλε να φαει τον Τζεημι ηταν απλα δικαιολογια για να πει επι 5 λεπτα εξυπναδες με τον Τυριον και τον Τζεημι και να βαλουμε το fan favourite στην 8η σαιζον, και οχι επειδη θα εβγαινε καποιο δραματουργικο νοημα απο αυτο, καποιο διλλημα η καποια εσωτερικη παλη ισως?