Πραγματικά τα memes είναι ο μόνος λόγος για να συνεχίσει κανείς να βλέπει Game of Thrones.
Γελάσω σαν χαζός με αυτό
Πραγματικά τα memes είναι ο μόνος λόγος για να συνεχίσει κανείς να βλέπει Game of Thrones.
Γελάσω σαν χαζός με αυτό
προσωπικά μιλώντας και οφ τοπικ, ομολογώ πως δε μπορώ να κατανοήσω τη γκρίνια για το 4ο και 5ο βιβλίο. σίγουρα, το πείραμα της χωροταξικής διαίρεσης των κεφαλαίων δεν κρίνεται επιτυχήμένο, αλλά από κει και πέρα, αν εστιάσει κανείς στο περιεχόμενο, δεν μπορώ να διακρίνω μεγάλη ποιοτική υποβάθμιση. λιγότερο στοχευμένα, σίγουρα. ποιοτικά σκουπίδια, σε καμία περίπτωση. είναι προφανές πως η ιστορία είχε πλέον ανοίξει, με αποτέλεσμα κάποιες λανθασμένες επιλογές (μην ξεχνάμε πως η ιστορία αρχικά ήταν να τελειώνει στα 3 βιβλία). μπορεί να μην είμαι ο πλέον γνώστης της λογοτεχνίας του φανταστικού, αλλά , έχοντας διαβάσει λογοτεχνία εν γένει, αξιολογώ ως ποιοτικό το σύνολο του γραπτού υλικού. και φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν καταλαβαίνω τύπους που κάθονται και γκρινιάζουν στο φόρουμ για τον 8ο κύκλο μιας τηλεοπτικής σειράς που βασίζεται σε βιβλία, τα οποία θεωρούν πως γράφουν “επι τρεις σελίδες για ένα γεύμα”. Κοινώς, αν βρίσκεις την ιστορία και το κείμενο σκατά, τι στο διάολο θες και βλέπεις τη σειρά. απορώ.
κλείνοντας το οφ τοπικ, αναφορικά με τη σειρά, ένα ενδιαφέρον άρθρο:
Εδω ο κεφτες ο Οσκαιρ Γουαιλντ περιεγραφε memorabilia απο ταξιδια για ενα κεφαλαιο, ελα με τους τεμπεληδες!
Ετσι ακριβως Kbil. Μπορει να χανει ισως λιγο σε ενδιαφερον, αλλα ποιοτικα δεν εχει πεσει καθολου η γραφη
Μα δεν ειπε κανείς ότι έπεσε ποιοτικά η γραφή.
Το πρόβλημα ήταν στην επιλογή του να διαιρέσει χωρικά τα βιβλία, καθώς ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που είχε μέχρι το 3ο βιβλίο, ήταν οι εναλλαγές στις παραλληλες ιστορίες/μέρη.
Τώρα με το “αν είχαν βγει διαφορετικά” δεν κάνουμε δουλειά, μιλάμε για την επιλογή να τα χωρίσει και να βγάλει έτσι το βιβλίο.
Αυτό το βιβλίο με δυσκόλεψε πολύ, ασχετως αν δεν αργησα να το διαβάσω, αλλά θυμάμαι να ζορίζομαι γιατί ήθελα να φτάσω στο 5ο, αλλά δεν ήθελα συγχρόνως να παραλήψω κομμάτια της ιστορίας.
Τεσπά, γούστα είναι αυτά. Η σειρά όπως έχουμε πεί, έχει κενά, αλλά ακόμα δεν είναι τόσο μεγάλα για να με χαλάσουν. Θα κρίνω καλύτερα όταν τελειώσει και θα έχουμε δεί τι γίνεται.
Πάντως τα μέχρι τώρα δεδομένα (για μενα), λένε ότι έχουν προσπαθήσει να χωρέσουν όλα όσο ήθελα να γίνουν σε λίγα επεισόδια, ενώ η λογική του GoT προ 7ου κύκλου ήταν να είναι πιο απλωμένο. Όποιον τον χαλάει λογικό είναι, αλλά δεν μου φαίνεται συνειδητή επιλογή(σε φάση μέχρι εκεί παει το μυαλό μας, αυτά γράφουμε), αλλά ανάγκη λόγω περιορισμένων επεισοδίων. Αν είμασταν στην λογική των πρώτων 5 σεζόν, τότε για να κατέβει η Ντάνυ με τους δράκους στο Κινγκς Λαντινγκ, θα έκανε 3 επεισόδια και η σκηνή με τον σκότωμα θα ήταν το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν.
Επειδή απευθύνεσαι προσωπικά σε μένα, είμαι από τους λίγους εδώ που θεωρώ ότι και το τελευταίο επεισόδιο παρά τα προβλήματά του είναι μια χαρά.
Ντάξει εδώ ο Κερουάκ περιέγραφε roadtrip ενώ δεν είχε βγει ποτέ από το σπίτι του και έπαιρνε ναρκωτικά, δεν θα κολλήσουμε σε λεπτομέρειες.
μπορεί να πήρα αφορμή από δικό σου ποστ (ειλικρινά δε θυμάμαι και βαριέμαι να ψάξω πενήντα ποστ παραπάνω), αλλά δεν απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά. γενικότερη παρατήρηση έκανα, λέγοντας πως είναι οκ να σε χαλούν τα βιβλία, οκ να σε χαλά η σειρά, αλλά γενικώς, τι σκατά μπορεί να θέλει κανείς ασχολούμενος με κάτι που το βρίσκει σκατένιο ή “ποντικοκούραδο”
Καλά τα λέτε. Εγώ τα πρώτα τρία τα διάβασα κανονικά, το 4 και το 5 τα διάβασα κατά χαρακτήρα. Δηλαδή τελείωνα όλη την Ντάνυ και μετά προχωρούσα στον επόμενο χαρακτήρα. Δεν την πάλευα αλλιώς.
Αχαχαχα παίζουν μεγάλη μπαλίτσα αυτοί που τα φτιάχνουν
Όλα ένα κι ένα
Μπαλάρα παίζουν, δώσε μου μάτια να χαζεύω 9gag αυτές τις μέρες https://9gag.com/gag/apmjAmB
πάντως πέρα απο την πλάκα το GoT για εμένα που δεν ξέρω τι γράφουν τα βιβλία αποδεικνύεται τρομερό ταξίδι με λογικά καλούτσικο προορισμό.
Ναι. Πέφτει στο ένα γόνατο γιατί απ’ό,τι φαίνεται έχουμε 2019 στο Westeros. Ας ξεχάσουμε ότι όλη η σειρά βασιζόταν μέχρι ένα σημείο στη μεσαιωνική ιστορία. Οι γάμοι δεν γίνονται πια για στρατηγικούς λόγους, αλλά επειδή αγαπιούνται μωρέ τα παιδιά. Κι επίσης, ο τρόπος για πρόταση γάμου είναι να πέσεις στο ένα γόνατο, και μάλλον θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι που δεν είχε κρύψει κάποια βέρα μέσα σε cupcake.
“Ξέρω μόνο, ότι είσαι όμορφη και σ’ αγαπώ. Και τίποτα απ’ αυτά δεν θα αξίζει,αν δεν είσαι μαζί μου.”
Πλέον είμαι σίγουρος ότι το “πολυθρόνες για δράκους” έχει λιγότερο κλισέ διαλόγους
Ας ξεχάσουμε ότι στις πρώτες σεζόν η ηθική βασιζόταν στην ηθική του μεσαίωνα, και είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι μια Λαίδη που δεν έχει παντρευτεί θα είναι παρθένα. Τώρα ξαφνικά είμαστε σε κάποια πενταήμερη στη Ρόδο απ’ό,τι φαίνεται, οπότε αν είσαι παρθένα σου κάνουν οι άλλοι bullying.
Πιο fan service πεθαίνεις. Η μυστηριώδης έλξη αυτών των δύο ετερόκλητων χαρακτήρων που μας έχει δώσει σκηνές όπως αυτή στο λουτρό, ξαφνικά μετατρέπεται σε:
“Ω, έχει πολλή ζέστη εδώ μέσα, ας βάλω κάτι πιο άνετο!” (Έγινε όντως αυτό ή είχα παραισθήσεις;)
Τι ωραία άλλο ένα ζευγαράκι σχηματίζεται στα χτυποκάρδια του Γουίντερφελ Χιλλς.
Γιατί αλήθεια κανένας δεν έχει χρησιμοποιήσει αυτό το υπερόπλο παλιότερα κατά του δράκου; Στο Essos ή στα παλιά conquests των Targaryen; Δεν είναι ούτε μαγικό, ούτε κάποια καινούρια τεχνολογία, φαίνεται ξεκάθαρα σαν μια στάνταρ μεσαιωνική βαλίστρα, απλά λίγο πιο κουλ!
Επίσης αυτές οι βαλίστρες έχουν κι άλλη μία μαγική ικανότητα. Μπορεί ένας να πετύχει 3 φορές έναν δράκο με 3 βολές, αλλά 200 να αστοχούν ταυτόχρονα στοχεύοντας έναν άλλον δράκο.
Η σκηνή με τον Μπρον…
Ω ΘΕΟΙ Η ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΡΟΝ! Ξαφνικά τηλεμεταφέρεται μέσα στο δωμάτιο που είναι ο Τύριον με τον Τζέιμι και τους απειλεί με μια βαλίστρα. Του υπόσχονται το Highgarden ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΤΕΝΕΡΥΣ, και όταν φεύγει δεν κάνουν καμία προσπάθεια να τον σταματήσουν. Ναι αυτόν τον μοναχικό τύπο που μπήκε σε ένα κάστρο, ΓΕΜΑΤΟ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ, για λογαριασμό του αντίπαλου στρατού και απείλησε το χέρι της βασίλισσας. Αλλά ας τον αφήσουμε να φύγει, γιατί, ξέρω γω; Γιατί κρατάει τόξο;
Πιο προβλέψιμο πεθαίνεις.
Για άλλη μια φορά, αν εξαιρέσουμε το θάνατο του δράκου, Ο,ΤΙ έγινε στο επεισόδιο ήταν προβλέψιμο. Τη στιγμή που η Ντάνυ ρωτάει τον Γκέντρυ ποιος είναι ο άρχοντας του Storm’s End (Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να μην ξέρει ούτε αυτή ούτε κανένας άλλος ποιος είναι ο άρχοντας ενός από τα 7 βασίλεια;) ξέρεις ότι θα τον αναγνωρίσει. Τη στιγμή που βλέπεις τον Grey Worm χεράκι χεράκι με τη Missandei ξέρεις ότι κάποιος από τους 2 θα πεθάνει. Τα τελευταία λόγια της Μισσάντεϊ ήταν πιο προβλεπέ κι από στολή ταξίαρχου. Όταν η Σέρσεϊ σηκώνει το χέρι της καθώς ο Τύριον πλησιάζει, ξέρεις ότι θα το κατεβάσει.
Συνεχείς αναφορές στην 1η σεζόν
Προφανώς οι σεναριογράφοι έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το αρχικό κείμενο, οπότε αρμέγουν όσο μπορούν την 1η σεζόν. Ο διάλογος του Μπρον με τα αδέρφια, ο διάλογος της Αρυα με τον Γκέντρυ, ο αποκεφαλισμός της Μισσάντεϊ, το drinking game, κάθε 2 σκηνές υπάρχει και μια αναφορά στην 1η σεζόν, μόνο που ο λόγος που αγαπήσαμε την πρώτη σεζόν ήταν επειδή ήταν κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο, ενώ τώρα πια, τίποτα δεν είναι.
Ο Δράκος κι η Ντενέρυς δε βλέπουν τη ντύφλα τους
Πώς ακριβώς κρύβεις έναν τεράστιο στόλο στην ανοιχτή θάλασσα από έναν δράκο που πετάει πολλά μέτρα πάνω από την επιφάνεια; Α, ναι ξέχασα! Αυτός ο στόλος έχει την τάση να δημιουργείται από τον αέρα, όπως δημιουργήθηκε στην προηγούμενη σεζόν, όταν η Yara κι ο Theon είχαν κλέψει όλα τα πλοία των Iron Islands, κι απλά ο Euron με Abra Cadabra εμφάνισε έναν νέο στόλο από το πουθενά.
Τύριον και Σέρσεϊ
Όπου ο Τύριον πιστεύει ότι η τύπισσα που τους έχει προδώσει γύρω στις 500 φορές μέχρι στιγμής, αυτή τη φορά θα παραδοθεί (ενώ έχει τις πυρηνικές βαλίστρες που σκοτώνουν δράκους, οπότε στην ουσία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα) και η Σέρσεϊ για κάποιο λόγο δεν τελειώνει τον πόλεμο ακριβώς εκείνη τη στιγμή απλά ξεπαστρεύοντας τον Τύριον και την Ντενέρυς που βρίσκονται σχεδόν αφρούρητοι σε απόσταση βολής.
Το καλύτερο για το τέλος: Οι διάλογοι από το μεγάλο βιβλίο των κλισέ…
«Θα είσαι καταπληκτικός Άρχοντας…και οποιαδήποτε κυρία, θα’ ναι τυχερή να σε παντρευτεί.»
«Είμαι χαρούμενος που είσαι χαρούμενος. Χαίρομαι που επιτέλους πρέπει να υψώσεις ανάστημα. Ξέρεις πόσο καιρό περίμενα να κάνω αστεία για ψηλούς;»
«Δεν έχω ξαναχτυπήσει νάνο.Μια λέξη ακόμα και θα τις φας.»
«Δεν θα το κάνεις αυτό…»
«Μου έσπασες τη μύτη.»
« Όχι.»
«Πού το ξέρεις;»
«Έσπαγα μύτες όταν ήμουν στο μέγεθός σου. Ξέρω πώς ακούγεται.»
«Πάντα αγαπούσες τα παιδιά σου…περισσότερο από τον εαυτό σου…περισσότερο από τον Τζέιμι…περισσότερο από οτιδήποτε. Σε ικετεύω.΅Αν όχι για εσένα, τότε για το παιδί σου.»
“Θέλω να γίνουμε όπως ήμασταν πριν.”
“Τους οφείλω την αλήθεια.”
“Ακόμα κι αν η αλήθεια μας καταστρέψει;”
Δε θα βαρεθώ ποτέ το κράξιμο
Αν δείτε τη σκηνή που είναι έξω από το KL …μόνο εγώ το θυμάμαι διαφορετικά ρε σεις???
Οοοοχιιιι βέβαια, πριν έξω από το Kl ήταν τίγκα στο δέντρο εκεί και παραπέρα θάλασσα και πιο μετά κατ βουνά και πάρα χεστα γαμησε τα, κάθε φορά δείχνουν ότι ναναι…
Αντρίκεια τώρα και off the record:
Πόσες φορές έχετε δει το τρίτο επεισόδιο; (2 στα καπάκια και μόλις τέλειωσε η τρίτη)
Εχω δει καθε επεισοδιο της 8ης σεζον απο 2 φορες το καθενα.
Μια φορα για να δω τι γινεται και να κωλογουσταρω απο το πρωτο ως το τελευταιο δευτερολεπτο.
Κι αλλη μια για να ανακαλυψω καθε μικροσκοπικη μαλακια στο σεναριο και στην πλοκη και να μπορω να γκρινιαξω μετα.
Το 3ο το έχω δει χαλαρά 3 με 4 φορές , ότι και να λέμε προσθέτει κάτι διαφορετικό στο επίπεδο επικών μαχών. Το 4ο επεισόδιο σίγουρα έχει τα θέματα του αλλά και πάλι το απόλαυσα. Θα μας λείψει η σειρά όταν τελειώσει …
Αλήθεια θυμάται κανείς ότι (α) η σειρά έτρωγε θάψιμο ακόμη και την περίοδο των ¨καλών σαιζον" επειδή είχε συνεχείς θανάτους, ακρωτηριασμούς πράγμαπου το θεωρούσαν ακόμη και αφύσικο. Επίσης κάποιοι λόγω της μεγάλης διάρκειας του, την έλειψη μαχών και την ύπαρξη πολλών διαλόγων και δεν ξέρω τι άλλο, το είχαν αποκαλέσει μέχρι και σαπουνόπερα (σε αυτό το φόρουμ γράφτηκε αν δεν κάνω λάθος), (β) και το lord of the rings είχε φάει για το 2ο και 3ο μέρος (από κάποιους καμμένους ακόμη και το 1ο !)ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ από τους αναγνώστες των βιβλίων ;
My point is πάντα μα πάντα υπάρχει γκρίνια
βγηκε μια θεωρια που αναφερει και αλλους δρακους…δεν ξερω αν την διαβασε κανεις…