House Of The Dragon [GoT thread]

Εγώ. Αηδίες… Θα ήταν ο ορισμός της σεναριακης ευκολίας

1 Like

Αυτό Π έλεγα,το πέτυχα τυχαία Μόλις στο ινστα. Τουλάχιστον τραγικό…

2 Likes

αποκλειεται να τα εκοψαν για να φτιαξουν τις βαλιστρες και γενικως οπλα;

Μια χαρά εξήγηση είναι αυτή… Αλλά βλέπω στην πρώτη εικόνα είτε θάλασσα είτε βουνά… Έκοψε και τα βουνά ;;; :stuck_out_tongue:

1 Like

τα ανατιναξαν για να εχουν θεα :stuck_out_tongue:

3 Likes

Μιλάμε όλες οι θεωρίες και οι ασυνέχειες της σειράς προσπαθούν να δικαιολογηθούν από fans!!!

Εμείς είμαστε σε φάση “ε ναι, έκοψαν τα δέντρα για να κάνουν βαλίστρες, λογικό” ή “ένας στρατός κάνει Χ μίλια/μέρα και η τα άλογα των Ντοθράκι πάνε με Χ/Ψ/Ω ταχύτητα την ώρα και ο δράκος έχει δέρμα με σκληρότητα σιδήρου και όχι ψευδαργύρου” και οι D&D είναι “στ΄αρχίδια μας πως θα γλιτώσουμε λεφτά από το CGI του Ghost” και “γαμάτη ιδέα το ένα βέλος να βρεί τον Rhaegar στο λαιμό, ΝΑΙ, ιδεάρα!”

2 Likes

Κοίτα δίκιο έχεις, απ την άλλη όμως θεωρώ κουραστικό να κάθεται ο σεναριογράφος να στα εξηγεί όλα

Έπεσε κράξιμο πχ που και καλά δεν τους σκότωσε όλους η Σερσει στην συνάντηση

Ε ρε παιδιά υπάρχει εξήγηση, πρέπει να την δούμε γραμμένη σε διάλογο;;;

Εννοώ ότι σε κάποια πράγματα το κράξιμο είναι λάθος. Σε κάποια είναι σωστό

1 Like
1 Like

True King https://9gag.com/gag/agn6Y6K?ref=android

1 Like

1 Like

Και άρια ο τσιπρας?

Ο Τσίπρας μέχρι γκεντρι… εκτός και αν αφήσει ξανά μαλλί…

1 Like

Το συγκεκριμένο πρέπει να το είπε άτομο εντελώ ανιστόριτο. Ακόμα και στην Ιλιάδα και στους Περσικούς αναφέρετε ότι τηρούσαν τους “rules of engagement”. Πριν την μάχη συναντόνταν οι ηγέτες ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ για να συμφωνήσουνε κάποια πράγματα η/και να διαπραγματευτούνε.
Πόσο μάλλον μια βασίλισσα εκρόσωπος του λαού της

Ναι αν μας εχει δειξει κατι μεχρι τωρα η Σερσει ειναι οτι σεβεται τους “rules of engagement” :confused:

Αν σκοτωνε τους εχθρους και τον ΔΡΑΚΟ εξω απο τα τειχη της πολης θα ελεγαν “ω αυτο δεν ηταν σωστο βασιλισσα εκπροσωπε μας” αλλα τωρα που αποκεφαλισε μια αιχμαλωτο ολα οκ :joy:

1 Like

Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες, πέρα από το rules of engagement. Αν άνοιγε πυρ η Σέρσει, μετά αμέσως θα έριχνε ο Δράκος κ έτσι πάπαλα και οι 2 Βασίλισες.

Στο θέμα των αιχμαλώτων πάντως. Έχει ενα πολύ ωραίο μουσείο στα βουνά της Κρήτης (δεν θυμάμαι την περιοχή). Στο οποίο, κύριο έκθεμα είναι μια νεκρική πυρά από την εποχή του Ομήρου.
Το ενδαφέρον είναι, ότι μαζί με τον νεκρό βρέθηκαν και 2 άλλοι καμμένοι φορώντας τις πανοπλίες τους και δεμένοι πισθάγκωνα. Ήταν αιχμάλωτοι πολέμου οι οποίοι θυσιάστηκαν στην κηδεία εκείνου του αξιωματικού.

Μάλιστα ανέφερε κάποι εδάφιο από τον ¨Ομηρο που έλεγε ότι οι Κρητικοί είχαν παραδοση στο να καίνει τους νεκρούς και να θυσιάζουν τελετουργικά τους αιχμαλώτους τους.

1 Like

Μπορεί σκηνοθετικά να μην πείθει, αλλά το σκεπτικό κρίνοντας απ το μακρινό πλάνο είναι ότι τα τόξα δεν έφταναν την Ντάνι και η μεγάλη βαλλιστρα τον δράκο

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι η Σερσει θέλει να προκαλέσει την Ντάνι να κάνει μακελειό και να κάψει αθώους… Να την μισήσει ο λαός του Kings Landing … Να μην την δουν ποτέ ως σωτήρα όπως φιλοδοξουσε α παρουσιαστεί… Εξάλλου η Σερσει είναι αντιπαθητική βασίλισσα για τον λαό. Όταν όμως ξεπαστρέψει την Ντάνι θα έχει να λέει ότι τους γλίτωσε απ την μανιακή τυχοδιωκτρια

1 Like

Η πλακα ειναι οτι οι φανς καθονται και σκεφτονται περιπλοκες θεωριες για να δικαιολογησουν τις παπαριες που κανουν σεναριακα οι D&D και μετα βγαινουν αυτοι και πετανε ενα “η Ντανυ ξεχασε το Iron Fleet” η “ο Μπραν εκανε Warg στα κορακια για να δει την μαχη” και τις γαμανε ολες :smiley:

Ειναι απλο, θελανε μεγαλο και ανοικτο field για να γυριστει η τελευταια μαχη οποτε αλλαξαν το design του KL, ουτε deforestation για να φτιαξουν τις βαλλιστρες ουτε τιποτα. Εμενα προσωπικα το συγκεκριμενο δεν με χαλαει τοσο (εχουμε δει πολλα redesigns στο παρελθον, σιγα).

1 Like

Ενδιαφέρον άρθρο και εξηγεί πολλά.

Η αλήθεια είναι πως αυτοί οι δύο τύποι έχουν ήδη ανακοινώσει άλλα μεγάλα projects, ενώ ταυτόχρονα πολλοί ηθοποιοί του GoT, σύμφωνα με δηλώσεις τους, θέλουν να κάνουν άλλα πράγματα με την καριέρα τους. Τους δεύτερους τους καταλαβαίνω κάπως (10 χρόνια είναι πολλά έτσι;) αλλά τους πρώτους όχι. Και κυρίως δεν καταλαβαίνω γιατί στο HBO, εάν πίστευαν ότι πρέπει να πέσουν πιο πολλά λεφτά και να βάλουν κι άλλα επεισόδια ή και σεζόν, γιατί άκουσαν τους D&D. Δεσμεύονταν με συμβόλαια ίσως;

Προφανώς και ξέρω ότι μιλάμε για μια καπιταλιστική μηχανή παραγωγής, απλώς εν προκειμένω όλα αυτά οδηγούν σε ένα υπερβολικά κακό κλείσιμο για το πόσο καλή ήταν η σειρά τόσες σεζόν και πόσο καλά είναι τα βιβλία… Και είναι κρίμα αυτό…

4 Likes

Eνδιαφερον οντως και συμφωνω σε πολλα απο οσα λεει

χαλι το 5ο. Οτι ναναι λίγο, για να τελειώνουμε, προχειρότητες και ex-machinas με το τσουβάλι.

1.Θέλω ένα άλογο - Αρυά να ένα άλογο μεσα στο κατακαμένο σιτυ - που δεν ειναι ΚΑΝ αλαφιασμένο
2. Εχω νικησεί, βαράνε καμπάνες οτι παραδινονταί, όλοι μου λένε να κατσω καλά και εγω δεν θελώ να είμαι Τυραννικός ηγεμόνας, αλλά κάτσε χωρίς λόγο να κάψω την πρωτεύουσα και το 1/10 απο τους υπηκόους μου και να γκρεμίσω και το παλάτι που έχει το θρόνο που τοσο πολύ θέλω να ζεστάνω, για να μην τον πάρει ο Γιαννής ο Χιονιάς.Γιατι plot twist.
3. Η Αρυά, είναι πυριμαχή. Επίσης οι πρωταγονιστές - δεν παιθένουν απο τη φωτιά ή τα χαλάσματα.
4. 200 scorpions δεν πετυχένουν ένα δράκο, εκει που 1 μόνο έριξε 3/3 πριν και έφαγε 1/2 δράκους.
5. Ο άλλος τρώει θανατηφορό χτυπημά, αλλα σηκώνεται και κόβει βολτές για να πεθάνει πιο δραματικά μέσα. (Αφού φάει τον ανταγωνιστή)
6. Κλισε-μελοδράματα για να ξαποστείλουμε χαρακτήρες, μεσα σε ένα 10 λέπτο.

Απο το να μείνει μια σειρά ατελειωτη, καλύτερα να έχει ένα τέλος, αλλά… εδω ο άλλος κοροιδευέ LOST κτλ, και με το χεράκι των show runners, το έκανε όλο μπαλαμούτι. Κριμά.