Τα είχε πει ο γερο-Aemon
Arya you have one job
Ακομα την βλέπετε αυτην την μαλακια?
Πηραν τα βιβλια και τα κατεστρεψαν οι μλκς.
όχι , απλά όχι
κι ας ήταν υπερεπικο οπτικά
the battle of mad queens ή the battle των πανηλίθιων
Καθόλου δεν με χάλασε, ίσα ίσα που ανέδειξε το διαχρονικότητα της ανθρώπινης απληστείας και κτηνωδίας. Μπροστά σε κοινό εχθρό ενωνόμαστε, σχεδόν όλοι, και μόλις τον ξεκάνουμε βγάζουμε τα μάτια μας. Τώρα κάτι σεναριακές ευκολίες είναι μικρής σημασίας. Οπτικά γάμησε πολύ.
Άλλωστε όταν μια σειρά έχει πρωταγωνιστές δράκους που βγάζουν φωτιές και τους εκκόλαψε μια κοντή ξανθιά, σιγά το φάουλ για την πυρίμαχη Άρυα. Ποιος θα την σκοτώσει είναι το θέμα τώρα. Ο Σνόου ή η Άρυα με την μάσκα του αδελφού της. Τόνε βλέπω πάντως να παίρνει το μπούλο και να τραβά στα χιόνια. Και ορφανό τον περιβόητο θρόνο.
Μόνο εγώ δεν βρήκα σεναριακες ευκολίες στο συγκεκριμένο επεισόδιο πλην της τελευταίας σκηνής;;;
Ασχέτως του τι με πείραξε σε σημείο θυμού
Ποιο μωρέ;
Την εμφάνιση του αλόγου μέσα σε όλη την καταστροφή; Την ελπίδα συμβολίζει. Και στην τελική γιατί να μην επέζησε ένα αλογάκι; Όλα καλά.
μισό λεπτό να τραβήξουμε το σεναρίο απο τα βυζά.
ποσώς με ενδιαφέρει τι συμβολίζει . Καμία ελπίδα δεν θέλω να δω στο got προσωπικά. Κάηκε μέχρι και ο κώλος του τηλεθεατή, ποια ελπίδα ;;;
είπα ήδη ότι άλλα θεωρώ εγώ σημαντικά . Και άλλα με πείραξαν
Ε πέστα λοιπόν, μη μας κρατάς σε αγωνία γιάγκο
Τωρα παταω play ελπιζω να μην το μετανιωσω
Ντάξει αν δεν το κλείσεις στα 25 λεπτά , μετά θα το βρεις εξαιρετικό
@matia ο καθένας έχει την δική του οπτική γωνία για την σειρά , άλλους μπορεί να μην τους ενόχλησε τίποτα από τα παρακάτω . Είναι ακριβώς αυτό που λέγαμε πριν μέρες ότι ο καθένας “θέλει” και " περιμένει " να δει κάποια πράγματα
8 χρόνια περιμέναμε τον ΝΚ . Απλά πέθανε. Είπα οκ , μια χαρά χαρακτήρας τον έφαγε αλλά μια μάχη με Τζον την θέλαμε . Περιμέναμε Αζορ Αχαι κλπ αλλά αρχίδια , Το προσπεράσαμε
8 χρόνια θέλαμε το κεφάλι της Σερσει για να παίξουμε μπάλα . Εδώ και τόσο καιρό κάνεις ένα πολύ ενδιαφέρον character development τον Τζεημι για να καταλήξουμε στο ότι τελικά πήγαινε όπου φυσάει ο άνεμος . Μόλις είδε ότι η Ντανι έχει 2 δράκους και η Σερσει θα προδώσει την συμφωνία πήγε από εκεί. Μόλις έμαθε ότι ο ένας δράκος πέθανε , θυμήθηκε ότι η αγάπη του είναι μεγαλύτερη απ οτιδήποτε άλλο. Τι ρομαντικό .
Το χτίσιμο του Τζειμι με έκανε να πιστέψω ότι πλέον δεν είναι τόσο στ αρχίδια του και τον ένοιαζε πραγματικά ότι θα καεί όλη η πόλη και χιλιάδες αθώοι και ότι γύρισε στο KL όχι από αγάπη αλλά για να προτρέψει το μακελειό . Το να τους βάζεις να πεθαίνουν αγκαλίτσα ( όπως γεννήθηκαν ΟΥΑΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ) δεν μου δημιούργησε συγκίνηση ή συναίσθημα . Αυτό ήθελαν και κακώς το προσπάθησαν . Είναι μισητή , δεν πα να κλαίει και να αγκαλιάζεται με τον Τζειμι , τέλος . Δεν θέλω να την λυπηθώ , θέλω να φαγωθεί δραματικά και επικά
Γενικά το επεισόδιο όσο εξαιρετικό κι αν ήταν , δεν μου προξένησε συναισθήματα και ανατριχίλες , μόνο το μάτι χόρτασε . Εκεί δίνουν ρέστα
Δεν βρήκα μεγάλη λογική στην προδοσία του Τυριον προς τον Βαρις , αλλά δεν έδωσα και μεγάλη βάση σε αυτό
Για την mad queen , οκ , ίσως ήθελα περισσότερα για να την ωθήσουν να κάνει τέτοια κτηνωδία πέραν της ζήλιας και του θυμού , αλλά πως θα βγει και το τελευταίο επεισόδιο που θα την σιχαίνεται μέχρι και ο δράκος της
Tελικα ο Τζεημις γυρισε να αγαπησει παλι την Cersei is coming?
Μόνο το μάτι να χορταίνει αλλά οι καθυστερημένοι μπετόβλακες DnD δεν καταλαβαίνουν ότι είναι δευτερεύον το φάτε μάτια ψάρια αν οι χαρακτήρες και το σενάριο είναι κενό όπως το μυαλό τους. Τα βιβλία έχουν περιεχόμενο με αρχίδια που αγγίζει μοναδικά το μυαλό των περισσοτέρων, το ντύσιμο του περιεχομένου αποκτά έτσι έξτρα αξία. Όταν δεν είσαι άξιος να διατηρήσεις όσο μπορείς το περιεχόμενο και το αφαιρείς με λοβοτομές αρχάριου τότε ότι και να μας δείξουν πέφτει στο κενό. Κρίμα για την προσπάθεια. Το τραγικό είναι ότι κατάφεραν να ξενερώσουν τόσα εκατομμύρια κόσμο που αγαπούσε όλα αυτά που χτίζονταν τόσα χρόνια και ήταν έτοιμοι να δεχτούν σχεδόν τα πάντα σεναριακά αρκεί να του τα προσέφεραν με ΤΡΟΠΟ αντίστοιχο αυτού που αγάπησαν. Και αυτοί οι τιποτένιοι πανύβλακες έκαναν τα πάντα εκτός από αυτό. Πόσο λίγοι, άδειοι, κενοί πραγματικά.
@QuintomScenario Ακόμα νομίζεις ότι το θέμα είναι αν ακολούθησαν τα βιβλία επακριβώς ή τρολάρεις χωρίς λόγο ακόμη μια φορά?
Το περίμενα χειρότερο, βάσει των δύο προηγούμενων. Αλλά, όπως ειπώθηκε και πριν, δεν έβγαλε συναίσθημα, ρε γμτ. Είμαι στη φάση, “άλλο ένα, να τελειώνουμε” και αυτό δεν το λες και επίτευγμα…
Το θεμα δεν εχει να κανει με τα βιβλια αλλα με το οτι η σειρα ηθελε ακομα 10-15 επεισοδια αλλα οι D&D λυσσαξανε να τελειωσει στις 73 ωρες.
Δεν με χαλαει καθολου το οτι ο bad guy ειναι η Ντανυ, γαματο τουιστ ειναι για την ακριβεια, αλλα θεωρω οτι δεν χτιστηκε αρκετα, στο τελος σου αφηνει την αισθηση οτι η Ντανυ τρελαθηκε γιατι το εγραφε το σεναριο. Και μιλαμε για φουλ τρελα ετσι, δεν ειναι οτι μπουκαρε χωρις να ενδιαφερεται για τους αμαχους, κυνηγαγε ενεργα γυναικοπαιδα και τα εκαιγε, ουτε ο πατερας της σε τετοιο βαθμο.
Ο Βαρυς εφαγε οχι απο Τυριον και Τζον και εκατσε στον Ντραγκονστοουν να γραφει γραμματα? Μετα τον Λιττλφινγκερ αλλος ενας master schemer που επαθε εγκεφαλικο προφανως.
Το χειροτερο ειναι η καταληξη του Τζεημι και δεν με ενδιαφερουν τα βιβλια, και ο χοντρος να το εχει γραψει ετσι θα φαει Παναγιες.
Το Cleganebowl μονο ετσι μπορουσε να καταληξει, δεν καταλαβαινω γιατι κραξιμο εκει. Ωραια η τελευταια σκηνη Σαντορ-Αρυα.
Κατα τα αλλα Sapochnik, 10/10 οπτικα και σκηνοθετικα.
Δεν ξερω, ειμαι παρα πολυ διχασμενος…
Η σειρά τελειώνει βιαστικά και άρον άρον.Πράγματα γίνονται απλά για να γίνουν χωρίς να έχουν καμία βάση και κανένα χτίσιμο.Το οπτικό του πράγματος ενώ βλέπουμε παλαβομάρες σεναριακά, δεν μου λέει τίποτα μετά από το τρίτο επεισόδιο.Προφανώς θα δω το τελευταίο και από περιέργεια και επειδή είναι μια σειρά που με την πορεία της και τις θεωρίες της με συντρόφευε αρκετό καιρό εμένα και την παρέα μου, αλλά η αληθινή προσμονή είναι για τα βιβλία τα οποία θεωρώ ότι θα το πάνε καλύτερα.
-Nα πάρω να οδηγήσω τον δράκο σου;
-Ναι αλλά πρόσεξε να μην τον ντρακάρεις.
Είναι προφανές ότι η Άγρια θα φάει τη Ντάνι στο επόμενο.
Θα προσπαθήσω να κάνω ένα γενικό recap της όλης σειράς μιας και εδώ έχει τελειώσει το πράγμα (δεν ξέρω πόσοι έχουν μείνει που να τους νοιάζει πραγματικά το τι θα γίνει στο τελευταίο).
Από season 5 και μετά η πτώση άρχισε να γίνει πολύ εμφανής. Το σπάσιμο στην αφήγηση σε πολλές μικρές ιστορίες και πολλοί θάνατοι πρωταγωνιστών επηρέασαν την σειρά σε μεγάλο βαθμό. Το όλο πράγμα το έσωζαν κάποια εξαιρετικά επεισόδια που μας έδιναν που και που και ανανέωναν το ενδιαφέρον. Η δε 7 σεζόν παρά κάποιες σεναριακές ευκολίες μου έδωσε ελπίδες για την τελευταία. Έδειχναν να το μαζεύουν λίγο το πράγμα. Πόσο λάθος έκανα.
Όπως όλα δείχνουν υπήρχε κακό set up από την αρχή. Δεν ήξεραν πόσες σεζόν θα πάει το όλο πράγμα και εκεί που το πήγαιναν βασανιστικά αργά, ξαφνικά προσπάθησαν να ξεμπερδεύουν με όλα όσο γίνεται πιο γρήγορα. Αυτό επηρέασε την εξέλιξη των χαρακτήρων σε τεράστιο βαθμό. Τα 3 τελευταία επεισόδια είναι παράδειγμα προς αποφυγή σε ότι αφορά το γράψιμο. Σεμιναριακά κακό σε όλα τα επίπεδα με τις ευκολίες να έχουν πάει σε άλλο level. Δεν έχει νόημα να αναφερθώ σε κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά, τους πήδηξαν όλους κανονικά, ΟΛΟΥΣ όμως. Για δε Night King δεν θέλω καν να αναφερθώ γιατί θα κάνω το πιο ακραίο θάψιμο σειράς/ταινίας ever που θα καταλήξει σε τεράστιο και άνευ ουσίας σεντόνι.
Το μόνο που θα μείνει από αυτή την σειρά είναι το shock value και αυτό το μαλακισμένο subvert expectations που έχει αρχίσει και καταστρέφει ταινίες και σειρές όλο και περισσότερο. Σοβαρά τώρα θα πρέπει οι σεναριογράφοι τέτοιων σειρών να μένουν όσο γίνεται πια μακριά από fan theories στο internet, τους οδηγούν να κάνουν τις μεγαλύτερες μαλακίες μόνο και μόνο για να τους διαψεύσουν όλους ή όσο γίνεται περισσότερους. Πάει να γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα ever.
Ελπίζω τέλος η γενική ξενέρα που έχει πέσει να κάνει τους δημιουργούς της νέας σειράς Tolkien να μείνουν όσο πιο μακριά γίνεται από το να κάνουν ένα κακό αντίγραφο Game of Thrones.
Μακάρι